piki 5 Οκτωβρίου 2013 #26 Share 5 Οκτωβρίου 2013 Μετα το fin rot μπορει να ελθει μια δευτερευουσα μολυνση / λοιμωξη. Να απολυμανεις το ενυδρειο! Μην τρελλενεστε με το ph! τρελενομαστε sturm γιατι ενω γενικα εχουμε καλες συνθηκες κ οτι χρειαζεται το ψαρι,τελικα το χανουμε..οποτε τα εχουμε βαλει με το ph... ελπιζω να μην τον χασω κ γω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 5 Οκτωβρίου 2013 #27 Share 5 Οκτωβρίου 2013 Και η σκληρότητα στο 12 είναι οριακή όπως το ph 7,5 σύμφωνα με το προφίλ του μονομάχου. Κι εγώ 7,5 έχω. Δεν τρελαίνομαι, αλλά αν μπορώ να το κατεβάσω στο ιδανικό θα το κάνω. Θα δοκιμάσω να το κατεβάσω κι εγώ με την προσθήκη τύρφης. Επίσης για την άνοδο του ph μερικές φορές ευθύνεται η έλλειψη διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό θα το κοιτάξω εφόσον η τύρφη δεν με βοηθήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Οκτωβρίου 2013 #28 Share 5 Οκτωβρίου 2013 (edited) Κριμα για το ψαρακι.. Παιδια,στο νερο δεν κοιταμε μονο ph αλλα και kh,gh.Η καλυτερη λυση για μενα ειναι η τυρφη αλλα να χρησιμοποιητε εκτος ενυδρειου.Να ξερετε οτι οι μονομαχοι θελουν σταθερες συνθικες,καθαρο νερο,καλη διατροφη με πολλες διαφορετικες τροφες,οχι στρεςς,αργες αλλαγες νερου,αυτα απο προσωπικη εμπειρια. Τωρα οσο για το καραβακι,σε πληροφορω φιλε μου οτι και ενυδρειακο που ειναι δεν ξερεις τι βγαζει στο νερο οπως και τα πλαστικα φυτα,γι αυτο φωναζουμε να μην βαζετε πλαστικα διακοσμητικα μεσα στο ενυδρειο,εκτος που ειναι αφυσικο.. Έγινε επεξεργασία 5 Οκτωβρίου 2013 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 5 Οκτωβρίου 2013 #29 Share 5 Οκτωβρίου 2013 Κριμα για το ψαρακι.. Παιδια,στο νερο δεν κοιταμε μονο ph αλλα και kh,gh.Η καλυτερη λυση για μενα ειναι η τυρφη αλλα να χρησιμοποιητε εκτος ενυδρειου.Να ξερετε οτι οι μονομαχοι θελουν σταθερες συνθικες,καθαρο νερο,καλη διατροφη με πολλες διαφορετικες τροφες,οχι στρεςς,αργες αλλαγες νερου,αυτα απο προσωπικη εμπειρια. Τωρα οσο για το καραβακι,σε πληροφορω φιλε μου οτι και ενυδρειακο που ειναι δεν ξερεις τι βγαζει στο νερο οπως και τα πλαστικα φυτα,γι αυτο φωναζουμε να μην βαζετε πλαστικα διακοσμητικα μεσα στο ενυδρειο,εκτος που ειναι αφυσικο.. Συμφωνω απολυτα παιδια. Εχω δει ψαρια να βγαζουν fin rot και με χαμηλο ph. Υπαρχουν χιλιοι λογοι. Μην ψαχνετε το δεντρο και χανετε το δασος! Δεν σας εξασφαλιζει κανεις οτι με χαμηλο ph δεν θα εχετε ασθενειες! Και οσα περισσοτερα τζαρτζαλα μαρτζαλα ( καραβακια, buffers, χημικα κλπ) βαζουμε μεσα στο ενυδρειο τοσο περισσοτερο κακο κανουμε! Το ψαρακι μπορει να ειχε παθει την ζημια πολυ πριν μπει στο ενυδρειο. Τηρηστε τις ρουτινες σας, παρεχετε του καλη ποιοτητα νερου, καλη διατροφη, καταλληλο περιβαλλον χωρις στρες και ενισχυμενο ανοσοποιητικο μεσω βιταμινων και τα ψαρακια σας θα σας ανταμειψουν! Ελπιζω να μην παρεξηγηθει το υφος μου! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 5 Οκτωβρίου 2013 #30 Share 5 Οκτωβρίου 2013 Συμφωνω απολυτα παιδια. Εχω δει ψαρια να βγαζουν fin rot και με χαμηλο ph. Υπαρχουν χιλιοι λογοι. Μην ψαχνετε το δεντρο και χανετε το δασος! Δεν σας εξασφαλιζει κανεις οτι με χαμηλο ph δεν θα εχετε ασθενειες! Και οσα περισσοτερα τζαρτζαλα μαρτζαλα ( καραβακια, buffers, χημικα κλπ) βαζουμε μεσα στο ενυδρειο τοσο περισσοτερο κακο κανουμε! Το ψαρακι μπορει να ειχε παθει την ζημια πολυ πριν μπει στο ενυδρειο. Τηρηστε τις ρουτινες σας, παρεχετε του καλη ποιοτητα νερου, καλη διατροφη, καταλληλο περιβαλλον χωρις στρες και ενισχυμενο ανοσοποιητικο μεσω βιταμινων και τα ψαρακια σας θα σας ανταμειψουν! Ελπιζω να μην παρεξηγηθει το υφος μου! φιλε sturm φυσικα κ δεν παρεξηγουμε το υφος σου,συζηταμε αυτα που μας απασχολουν κ συ μας δινεις συμβουλες.εγω θα συνεχισω την προσπαθεια κ βλεπουμε,δεν απελπιζομαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 5 Οκτωβρίου 2013 #31 Share 5 Οκτωβρίου 2013 Ετσι! Παμε γερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 6 Οκτωβρίου 2013 Author #32 Share 6 Οκτωβρίου 2013 Συμφωνω απολυτα παιδια. Εχω δει ψαρια να βγαζουν fin rot και με χαμηλο ph. Υπαρχουν χιλιοι λογοι. Μην ψαχνετε το δεντρο και χανετε το δασος! Δεν σας εξασφαλιζει κανεις οτι με χαμηλο ph δεν θα εχετε ασθενειες! Και οσα περισσοτερα τζαρτζαλα μαρτζαλα ( καραβακια, buffers, χημικα κλπ) βαζουμε μεσα στο ενυδρειο τοσο περισσοτερο κακο κανουμε! Το ψαρακι μπορει να ειχε παθει την ζημια πολυ πριν μπει στο ενυδρειο. Τηρηστε τις ρουτινες σας, παρεχετε του καλη ποιοτητα νερου, καλη διατροφη, καταλληλο περιβαλλον χωρις στρες και ενισχυμενο ανοσοποιητικο μεσω βιταμινων και τα ψαρακια σας θα σας ανταμειψουν! Ελπιζω να μην παρεξηγηθει το υφος μου! Σωστα αυτα που λες αλλα να δεις καμια φορα η ειρωνια της τυχης...... αλλοι τα εχουν μεσα σε γυαλες.... νερο αλλαζουν οποτε το θυμηθουν, τα πετσοπ τα εχουν μεσα σε ποτηρακια με 5 ποντους νερο και βλεπεις δεν παθαινουν τιποτα... και μεις που τα εχουμε στα ωπα ωπα μας ψοφανε...... τεσπα αυτα εχει το χομπι μας..... Κριμα για το ψαρακι.. Παιδια,στο νερο δεν κοιταμε μονο ph αλλα και kh,gh.Η καλυτερη λυση για μενα ειναι η τυρφη αλλα να χρησιμοποιητε εκτος ενυδρειου.Να ξερετε οτι οι μονομαχοι θελουν σταθερες συνθικες,καθαρο νερο,καλη διατροφη με πολλες διαφορετικες τροφες,οχι στρεςς,αργες αλλαγες νερου,αυτα απο προσωπικη εμπειρια. Τωρα οσο για το καραβακι,σε πληροφορω φιλε μου οτι και ενυδρειακο που ειναι δεν ξερεις τι βγαζει στο νερο οπως και τα πλαστικα φυτα,γι αυτο φωναζουμε να μην βαζετε πλαστικα διακοσμητικα μεσα στο ενυδρειο,εκτος που ειναι αφυσικο.. Φιλε ραστα αυτο δεν το ηξερα...... φανταζομουν οτι εφοσον ειναι για ενυδρειο θα εχουν καποια συγκεκριμενη επεξεργασια για να μην δημιουργουν προβληματα στο ενυδρειο....... αλλα και ζωντανα φυτα ειναι λιγο μπερδεμα για μενα γιατι δεν εχω χρονο..... ασε που θελει λαμπες επιπλεον... λιπασματα... ασβεστια και δεν ξερω και γω τι αλλο..... Μετα το fin rot μπορει να ελθει μια δευτερευουσα μολυνση / λοιμωξη. Να απολυμανεις το ενυδρειο! Μην τρελλενεστε με το ph! Πως να το απολυμανω φιλε μου?? να το πλυνω και να το ξαναστησω απο την αρχη??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 6 Οκτωβρίου 2013 #33 Share 6 Οκτωβρίου 2013 (edited) Σωστα αυτα που λες αλλα να δεις καμια φορα η ειρωνια της τυχης...... αλλοι τα εχουν μεσα σε γυαλες.... νερο αλλαζουν οποτε το θυμηθουν, τα πετσοπ τα εχουν μεσα σε ποτηρακια με 5 ποντους νερο και βλεπεις δεν παθαινουν τιποτα... και μεις που τα εχουμε στα ωπα ωπα μας ψοφανε...... τεσπα αυτα εχει το χομπι μας..... Ποιος ειπε οτι δεν παθαινουν τιποτα; Να ξερες ποσα πεθαινουν, απλα δεν τα βλεπεις! Εσυ τους δινεις το καλυτερο δυνατον. Μην πτοεισαι! Πως να το απολυμανω φιλε μου?? να το πλυνω και να το ξαναστησω απο την αρχη??? Ή ετσι οπως λες ή με καποιο αντιβιωτικο γενικης χρησης! Έγινε επεξεργασία 6 Οκτωβρίου 2013 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 6 Οκτωβρίου 2013 Author #34 Share 6 Οκτωβρίου 2013 εχω flagyl που ειχα κανει μια θεραπεια......κανει αυτο?? αλλιως εχω και μελαφιχ.... η θελει καμια amoxil agmentin και τετοια.......? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Οκτωβρίου 2013 #35 Share 7 Οκτωβρίου 2013 Το οτι επιβιωνουν τα ψαρια μεσα σε γυαλες η ποτηρια δεν ειναι επιτυχια..οι μονομαχοι ζουν 4-5 χρονια και σε γυαλα η ποτηρι δεν προκειτε να ζησει τοσο. Οσο για τα φυτα,υπαρχουν ευκολα φυτα που δεν θελουν σχεδον τιποτα.Βαλε ενα ωραιο ξυλαρακι και μερικα ευκολα φυτακια και θα δεις ποσο ωραια θα αισθανετε το ψαρακι σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 7 Οκτωβρίου 2013 Author #36 Share 7 Οκτωβρίου 2013 Το οτι επιβιωνουν τα ψαρια μεσα σε γυαλες η ποτηρια δεν ειναι επιτυχια..οι μονομαχοι ζουν 4-5 χρονια και σε γυαλα η ποτηρι δεν προκειτε να ζησει τοσο. Οσο για τα φυτα,υπαρχουν ευκολα φυτα που δεν θελουν σχεδον τιποτα.Βαλε ενα ωραιο ξυλαρακι και μερικα ευκολα φυτακια και θα δεις ποσο ωραια θα αισθανετε το ψαρακι σου. Να βαλω λες καμια ανουμπια??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 7 Οκτωβρίου 2013 #37 Share 7 Οκτωβρίου 2013 Να βάλεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Οκτωβρίου 2013 #38 Share 7 Οκτωβρίου 2013 Κοιτα ευκολα φυτα εδω και εδω,υπαρχουν παρα πολλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 7 Οκτωβρίου 2013 Author #39 Share 7 Οκτωβρίου 2013 Κοιτα ευκολα φυτα εδω και εδω,υπαρχουν παρα πολλα. βρηκα 2-3 που μου αρεσουν....... απο τιμες τι παιζουν?? ειναι ακριβα?? και με την μεταφορα μεχρι τον πυργο δεν νομιζω να εχουν θεμα σωστα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 7 Οκτωβρίου 2013 #40 Share 7 Οκτωβρίου 2013 βρηκα 2-3 που μου αρεσουν....... απο τιμες τι παιζουν?? ειναι ακριβα?? και με την μεταφορα μεχρι τον πυργο δεν νομιζω να εχουν θεμα σωστα?? κανενα προβλημα!εγω απο ιντερνετ παραγγελνω φυτα,θα σου στειλω κατι πμ να δεις,,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος