Aiolos 30 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 30 Σεπτεμβρίου 2013 Σε αυτό το θέμα μπορείτε να αναπτύξετε την συζήτηση για την σύσταση συλλόγου ενυδρειόφιλων. Ο συντονισμός του παρόντος θέματος γίνεται από την συντονιστική ομάδα του ΑΖ. Όταν συσταθεί ο σύλλογος και αποκτήσει νομική υπόσταση θα δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία με το όνομα του συλλόγου, και τα δικαιώματα συντονισμού θα τα αναλάβει το εκάστοτε διοικητικό συμβούλιο ή το ενταγμένο από αυτό άτομο/άτομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLYCHRONAKIS NIKOS 30 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 30 Σεπτεμβρίου 2013 Καλό θα ήταν να κάνουμε κάτι από την αρχή με καινούριες αλμυρές, συλλογικές και συντονισμένες ιδέες...Από την Κρήτη είμαστε όλοι παρών νομίζω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 30 Σεπτεμβρίου 2013 #3 Share 30 Σεπτεμβρίου 2013 οπότε για να καταλάβω και γώ μιλάμε για πανελλαδική κίνηση ή τοπικά? απλά επειδή σε διάφορα θέματα έχω δει να αναπτύσσεται η ιδέα του συλλόγου, και όταν φτάνουμε στο χρηματικό να παγώνει, καλό θα ήταν άπαντες ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν ότι η σύσταση συλλόγου νομικά απαιτεί μηνιαία εισφορά καθώς επίσης χρειάζεται και ένα γεναίο ποσό στην αρχή για αμοιβή δικηγόρου και πρωτοδικείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PETROS_AFRICANOS 30 Σεπτεμβρίου 2013 #4 Share 30 Σεπτεμβρίου 2013 Καλή σας μέρα κατ' αρχήν.Όλα αυτά που λέτε εννοούντε αλλά καλά κάνετε και τα αναφέρετε.Θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι μας - και είμαστε κάποιες χιλιάδες - υπολογίζοντας ότι τα μισά περίπου μέλη είναι ανενεργά εδώ και πάρα πολύ καιρό οπότε πιστεύω ότι από χρηματικό κόστος δεν είναι δύσκολη η ίδρυση αλλά και η συντήρηση του συλλόγου μας.Επιτρέψτε μου να σας πω τις ιδέες μου.Πρώτα πρέπει οι υπεύθυνοι του φόρουμ να κάνετε μια ρύθμιση ώστε να ακυρωθούν οι ανενεργοί χρήστες του φόρουμ βάσει του ορίου που εσείς θα ορίσετε ότι μπορεί να μην επισκεφθεί ένα μέλος το φόρουμ.Έτσι θα ξέρουμε το ενεργό δυναμικό.Μετά μπορούμε να κάνουμε ένα πρόχειρο ψήφισμα ως εξής για να 'ναι εύκολη η καταμέτρηση : μπαίνουν δύο αγγελίες α)''ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ'' & β) ''ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ''.Ο καθένας μας να έχει δυνατότητα με ρύθμιση να απαντήσει σε μία από τις δύο αγγελίες μόνο και μία φορά.Έτσι θα μπορεί να υπολογιστεί το ενδεικτικό ποσό της τρίμηνης τουλάχιστον συνδομής του κάθε μέλους για την αποφυγή μελών που απολαμβάνουν επειδή πλήρωσαν ένα τρίμηνο τις ίδιες υπηρεσίες με τα μέλη που θα στηρίζουν το σύλλογο από την αρχή και συνεχώς.Αν ο σύλλογος έχει σχέση με το φόρουμ και το φόρουμ με το σύλλογο όλα ελέγχονται από όλους.Αν φαίνεται με κάποιο σήμα ότι κάποιο μέλος πλήρωσε τη συνδρομή του όλοι έχουν κάποια σχετική εικόνα της πορείας του συλλόγου και οι ανώτεροι του ταμεία, την ακριβής εικόνα του ταμείου για διευκόλυνση ελέγχου εσόδων & εξόδων του συλλόγου και απαραίτητα με παραστατικά.Μπορεί ο σύλλογος να ξεκινήσει σαν Πανελλήνιος και να επιτρέψει ή εξουσιοδοτήσει ένα άτομο για να βοηθά το σύλλογο αφιλοκερδώς για την οργάνωση εκδηλώσεων ή συναντήσεων,για την συγκέντρωση προσφορών για οτιδήποτε χρειαστεί.Για την μεταφορά των μελών στην οποιαδήποτε εκδήλωση,για εκπτωτικές προσφορές pet shop & άλλων εκδηλώσεων στα μέλη και για πολλές ακόμα δραστηριότητες που θα σκεφτούν το προεδρείο του συλλόγου ή τα συνεργαζόμενα με το προεδρείο μέλη της κάθε μεγάλης πόλης που προανέφερα και θα έχει επιτρέψει το προεδρείο.Μετά το προεδρείο θα δει αν χρειάζεται να γίνουν τομείς με δικό τους συνεργαζόμενο προεδρείο σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας,δεν μπορούν να αποφασιστούν όλα από την αρχή,αρκεί να συζητηθούν για να βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος για όλα.Δεν θα σας κουράσω άλλο,έχω πολλές ιδέες που θα 'θελα να συζητούσα μαζί σας και σας γνωρίζω ότι διαθέτομαι να βοηθήσω τον σύλλογο στην οποιαδήποτε θέση κρίνετε αφιλοκερδώς για το καλό του συλλόγου και των μελών του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 30 Σεπτεμβρίου 2013 #5 Share 30 Σεπτεμβρίου 2013 συμφωνώ μαζί σου σε πολλά. θα ήθελα να διορθώσω τον ευατό μου στο ότι οι συνδρομές είναι ετήσιες + εγγραφή. και συνήθως στους συλλόγους αυτός που μπαίνει μετά 2 -3 ή και περισσότερα χρόνια πληρώνει αθροιστηκά ώστε να είναι όλοι ίσοι. όσο για το πανελλαδικό μου φαίνεται αρκετά δύσκολο να συντονιστεί λόγω της φυσικής παρουσίας των μελών που θα χρειαστεί στην αρχή για την σύσταση.. το θέμα είναι ότι δεν βλέπω απόψεις ενστάσεις ή οτιδήποτε άλλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleovoulos 30 Σεπτεμβρίου 2013 #6 Share 30 Σεπτεμβρίου 2013 Οι φίλοι που δεν έτυχε να παρακολουθήσουν παλιότερες συζητήσεις θα έλεγα ότι καλό θα ήταν να ανατρέξουν σ' αυτές. Ίσως τους βοηθήσει να έχουν μια καλύτερη εικόνα. Εδώ υπάρχει πολύ υλικό: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=240 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=79434&page=6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 30 Σεπτεμβρίου 2013 Author #7 Share 30 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ θα πρότεινα το εξής, και γιαυτό άλλωστε κλειδώθηκε το παλιό θέμα του ΠΣΦΕ.. Πετάξτε μια μαύρη πέτρα πίσω σας και αρχίστε εκ του μηδενός, βγάλτε από το μυαλό σας τον παλιό σύλλογο και όλα τα κακά του. Για να πάει μπροστα η όλη ιδέα θέλει νέες ιδέες, νέες αρχές.... και ένα μεγάλο Χ στα παλιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bloster 30 Σεπτεμβρίου 2013 #8 Share 30 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ θα πρότεινα το εξής, και γιαυτό άλλωστε κλειδώθηκε το παλιό θέμα του ΠΣΦΕ.. Πετάξτε μια μαύρη πέτρα πίσω σας και αρχίστε εκ του μηδενός, βγάλτε από το μυαλό σας τον παλιό σύλλογο και όλα τα κακά του. Για να πάει μπροστα η όλη ιδέα θέλει νέες ιδέες, νέες αρχές.... και ένα μεγάλο Χ στα παλιά. +1000000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 30 Σεπτεμβρίου 2013 #9 Share 30 Σεπτεμβρίου 2013 Βαγγελη συμφωνω με την αρχικη ιδεα.Απο ολες τις αποψεις και ειμαι μεσα σε οτι χρειαστει. Εγώ θα πρότεινα το εξής, και γιαυτό άλλωστε κλειδώθηκε το παλιό θέμα του ΠΣΦΕ.. Πετάξτε μια μαύρη πέτρα πίσω σας και αρχίστε εκ του μηδενός, βγάλτε από το μυαλό σας τον παλιό σύλλογο και όλα τα κακά του. Για να πάει μπροστα η όλη ιδέα θέλει νέες ιδέες, νέες αρχές.... και ένα μεγάλο Χ στα παλιά. Οταν ομως γινει αυτο, τοτε ενημερωσε με.. Προσπαθω να ειμαι θετικος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sps4ever 30 Σεπτεμβρίου 2013 #10 Share 30 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ αυτό που έχω να πω είναι να ξεκινήσουν οι Θεσσαλονικείς που ήταν ζεστοί(αν είναι βέβαια ακόμα), να δούμε αν οι Αθηναίοι έχουν διάθεση να φτιαξουν κάτι ή απλά να ενταχθούν και ας προχωρήσουν. Η ανάγκη ύπαρξης ενός νομικού προσώπου είναι νομίζω "επιβεβλημένη". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 10 Οκτωβρίου 2013 #11 Share 10 Οκτωβρίου 2013 τη γίνεται εδώ μήπως βρίσκετε καθ οδόν καμιά μαρμάγκα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimis1978 10 Οκτωβρίου 2013 #12 Share 10 Οκτωβρίου 2013 Το καλο πραμα αργει να γινει... :bigemo_harabe_net-65: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Οκτωβρίου 2013 #13 Share 10 Οκτωβρίου 2013 Το καλο πραμα αργει να γινει... :bigemo_harabe_net-65: Θα με ενημερωσεις;Γιατι κατι μπαμ μπουμ ακουσα κατα κει Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimis1978 10 Οκτωβρίου 2013 #14 Share 10 Οκτωβρίου 2013 Κατσε ρε Χριστιανε...30 βαθμους θα εχει το τριημερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 20 Οκτωβρίου 2013 #15 Share 20 Οκτωβρίου 2013 επειδή το καλό πράγμα αργή στην Ελλάδα (γιατί έρχεται φορτωμένο σε κάρα που το σέρνουν σαλιγκάρια) φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Τα πράγματα είναι απλά πάρα πολύ απλά και δεν ξέρω πως έχουμε αυτό το ταλέντο να τα δυσκολεύουμε όλα Τη να πω να το σχολιάσω παρακάτω δεν έχει νόημα νομίζω γιατί θα γίνω κακός και γραφικός στο τέλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sps4ever 21 Νοεμβρίου 2013 #16 Share 21 Νοεμβρίου 2013 Μήπως να διαγραφεί γιατί δεν βλέπω να υπάρχει ενδιαφέρον Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bloster 21 Νοεμβρίου 2013 #17 Share 21 Νοεμβρίου 2013 Και κανείς να μη ασχοληθεί θα υπάρχει αρχείο! Δεν διαγράφετε τίποτα, μπορεί να θέλει να ασχοληθεί κάποιος αργότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 21 Νοεμβρίου 2013 #18 Share 21 Νοεμβρίου 2013 Άστο μας κάνει καλό.στο ΄΄γνώθις εαυτών΄΄ και στο ''γνώθις αλλήλους'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantazio77 21 Νοεμβρίου 2013 #19 Share 21 Νοεμβρίου 2013 Επειδή το πανελαδικό με τη μία έχει δυσκολίες και δεν μπορεί να στηθεί και να οργανωθεί άμεσα, γιατί δε σκεφτόμεστε λίγο αποκεντρωμένα? Και αν συσταθούν αρκετοί σύλλογοι κάποια στιγμή μπορεί να γίνει και κάποια πανελλαδική ένωση. Συγχωρέστε με αν αυτά που λέω δεν έχουν βάση ή σωστή ορολογία αλλά δεν έχω γνώση "νομική" πάνω σε αυτά τα θέματα. Και όταν μιλάω για αποκέντρωση δεν λέω απαραίτητα με τη μία Αθήνα η οποία είναι τεράστια αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει. Μιλάω για τη σύσταση αρχικά μικρών συλλόγων του στύλ δήμου ή πόλης μικρής πχ Σύλλογος Ενυδρειόφιλων Πάτρας ή Σύλλογος Ενυδρειόφιλων Σεπολίων. Δεν ξέρω αν συμφωνείτε με κάτι τέτοιο. Ας πούμε εγώ μένω Σεπόλια. Πόσοι άλλοι που ασχολούνται με το χόμπυ είναι απο Σεπόλια ή απο κοντινές περιοχές? Υπάρχει αρκετός αριθμός αλλά και όρεξη να γίνει μια αρχή και ένα ξεκίνημα με τέτοιο τρόπο? Αφού υπάρχουν δυσκολίες να πάμε κατευθείαν στα ψηλά, ας ξεκινήσουμε απο τα χαμηλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 21 Νοεμβρίου 2013 #20 Share 21 Νοεμβρίου 2013 σκεπτόμενος με τη λογική θα συμφωνήσω μαζί σου και θα τονίσω ότι δεν μπορούμε να είμαστε ή του ύψους ή του βάθους γιατί αυτός είναι ανασταλτικός παράγων. βέβαια μη διαιρέσουμε και την αττική σε 60 δήμους. αρχικά δια τέσσερα με πέντε τμήματα και πολλά είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantazio77 21 Νοεμβρίου 2013 #21 Share 21 Νοεμβρίου 2013 Εννοείται ότι δε μίλησα για κάτι τέτοιο, να χωριστεί η Αθήνα σε 60 κομάτια. Ας γίνει απο κάπου η αρχή και βλεπουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
sps4ever 24 Νοεμβρίου 2013 #22 Share 24 Νοεμβρίου 2013 (edited) Εγώ θα πρότεινα τη δημιουργία "ομάδων" ανάλογα με το αντικείμενο. Δηλαδή δισκάδες,αφρικάνοι, αλατισμένοι,φυτεμένα κλπ Οι ομάδες αυτές θα μπορούν να μαζεύονται για ανταλλαγή εμπειριών και ζωντανών. Στη πορεία αν υπάρχει ενδιαφέρον συζητάμε πια και νομικό πρόσωπο αλλά σε καμία περίπτωση ΙΜΗΟ με συνδρομή που να ξεπερνάει το δεκάρικο το χρόνο. Ο λόγος ύπαρξης του συλλόγου είναι απλά για ένα ΑΦΜ που θα μπορεί να δικαιολογήσει έξοδα. Ας πούμε οργάνωση ενός σεμιναρίου όπου ο ΦΠΑ θα εκπέσει. ΥΓ θα υπάρξει δυσκολία με τα fora αλλά ας ελπίσουμε απλά να φανούμε αρκετά ώριμοι ώστε να μην μας επηρεάσει αυτό. Έγινε επεξεργασία 24 Νοεμβρίου 2013 - sps4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 24 Νοεμβρίου 2013 #23 Share 24 Νοεμβρίου 2013 Εγώ θα πρότεινα τη δημιουργία "ομάδων" ανάλογα με το αντικείμενο. Δηλαδή δισκάδες,αφρικάνοι, αλατισμένοι,φυτεμένα κλπ Οι ομάδες αυτές θα μπορούν να μαζεύονται για ανταλλαγή εμπειριών και ζωντανών. Στη πορεία αν υπάρχει ενδιαφέρον συζητάμε πια και νομικό πρόσωπο αλλά σε καμία περίπτωση ΙΜΗΟ με συνδρομή που να ξεπερνάει το δεκάρικο το χρόνο. Ο λόγος ύπαρξης του συλλόγου είναι απλά για ένα ΑΦΜ που θα μπορεί να δικαιολογήσει έξοδα. Ας πούμε οργάνωση ενός σεμιναρίου όπου ο ΦΠΑ θα εκπέσει. ΥΓ θα υπάρξει δυσκολία με τα fora αλλά ας ελπίσουμε απλά να φανούμε αρκετά ώριμοι ώστε να μην μας επηρεάσει αυτό. Καλή σαν σκέψη ο διαχωρισμός του είδους των ενυδρειόφιλων σε ομάδες. Για να συσταθεί όμως κάτι τέτοιο κάποιοι θα πρέπει να βγουν μπροστά και να κάνουν την σύσταση των ομάδων! Όποιος θα συμφωνεί και θα εντάσσεται σε κάποια ομάδα από αυτές,θα πρέπει να καλύπτεται από κάποιο έγγραφο (φαντάζομαι),που θα διασφαλίζει πως έστω και το δεκάρικο ανά δώδεκα μήνες,δεν θα πηγαίνει κάπου "λάθος"! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 26 Νοεμβρίου 2013 #24 Share 26 Νοεμβρίου 2013 Εγώ θα πρότεινα τη δημιουργία "ομάδων" ανάλογα με το αντικείμενο. Δηλαδή δισκάδες,αφρικάνοι, αλατισμένοι,φυτεμένα κλπ Οι ομάδες αυτές θα μπορούν να μαζεύονται για ανταλλαγή εμπειριών και ζωντανών........................ 15-12-2013 έχουμε τη συνάντησή μας , ας ενημερώσει ο καθε ενας μας στα ανάλογα θεματικά που μας ενδιαφέρει να μαζευτούμε να συζητήσουμε και να μετρίσουμε και το ενδιαφέρον που υπάρχει απο τους χομπίστες . Το κόστος είναι ενας καφές και ο χρόνος που θα διαθέσουμε για να συζητήσουμε ..... αν μας ενδιαφέρει πραγματικά ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sps4ever 28 Νοεμβρίου 2013 #25 Share 28 Νοεμβρίου 2013 Είναι νωρίς να μιλάμε για συναντήσεις ειδικά με τόσο μικρό ενδιαφέρον Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος