PanaGreco 29 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Συχνά αναφέρεται ότι πρέπει να ταίζουμε λίγο. Το πόσο λίγο όμως είναι στην κρίση του καθενός αν δεν έχει μέτρο σίγκρισης και αυτό σίγουρα είναι ένα απο τα λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι χωρίς ιδαίτερη πείρα. Οταν λοιπόν λέμε λίγο φαί πόσο λίγο είναι αυτό το λίγο? Παρακαλώ αν μπορούμε να το ορίσουμε συγκεκριμένα. Για παράδειγμα : ποσότητα σαν το νύχι του αντίχειρα,κουταλάκι του γλυκού, σε γραμμάρια ή σε οτιδήποτε άλλο. Φωτογραφίες θα ήταν ακόμα καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lezas 29 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Συχνά αναφέρεται ότι πρέπει να ταίζουμε λίγο. Το πόσο λίγο όμως είναι στην κρίση του καθενός αν δεν έχει μέτρο σίγκρισης και αυτό σίγουρα είναι ένα απο τα λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι χωρίς ιδαίτερη πείρα. Οταν λοιπόν λέμε λίγο φαί πόσο λίγο είναι αυτό το λίγο? Παρακαλώ αν μπορούμε να το ορίσουμε συγκεκριμένα. Για παράδειγμα : ποσότητα σαν το νύχι του αντίχειρα,κουταλάκι του γλυκού, σε γραμμάρια ή σε οτιδήποτε άλλο. Φωτογραφίες θα ήταν ακόμα καλύτερα. τοσο ωστε να μην περισευει κατω πεταμενη τροφη Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 29 Σεπτεμβρίου 2013 #3 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Το μέτρο που έμαθα από το ΑΖ για το λίγο είναι μέσα σε ένα λεπτό να μην μένει στο ενυδρείο τίποτα, το να γίνει πιο συγκεκριμένο μου φαίνεται δύσκολο γιατί άλλο το λίγο για 4 guppies και άλλο το λίγο για 10 σκαλάρια. Αν θες κάτι συγκεκριμένο φαντάζομαι θα ήταν καλό να γίνει πιο συγκεκριμένη η ερώτηση (είδος ψαριών, για πόσα μιλάμε, κτλ.) Ελπίζω να σε κάληψα Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 29 Σεπτεμβρίου 2013 Author #4 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Φυσικά η ποσότητα του λίγο είναι σχετική και ανάλογα τα ψάρια και γενικά φαίνεται να ισχύει η άποψη του να μην μένει φαί αλλά έλεγα μήπως κάπου το κάνουμε ποιό συγκεκριμένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 29 Σεπτεμβρίου 2013 #5 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Παναγιωτη, δεν ειπε κανεις λιγο. Στην περιπτωση σου που εχεις και δισκους δεν ταιζεις λιγο! Για να μην παρρεξηγηθω, πρεπει να ταιζεις τοσο οσο να βλεπεις οτι τα ψαρια σου φαγανε ολα! Λιγο λεμε οταν εχουμε καποιο προβλημα! Αυτο πιστευω το κρινεις εσυ γνωριζοντας τα ψαρια σου! Έγινε επεξεργασία 29 Σεπτεμβρίου 2013 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 29 Σεπτεμβρίου 2013 Author #6 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Παναγιωτη, δεν ειπε κανεις λιγο. Στην περιπτωση σου που εχεις και δισκους δεν ταιζεις λιγο! Για να μην παρρεξηγηθω, πρεπει να ταιζεις τοσο οσο να βλεπεις οτι τα ψαρια σου φαγανε ολα! Λιγο λεμε οταν εχουμε καποιο προβλημα! Αυτο πιστευω το κρινεις εσυ γνωριζοντας τα ψαρια σου! Φίλε μου για αυτό απορώ. Οι δίσκοι μου ''ζητάνε'' συνέχεια φαί όσο και να ρίχνω. Αυτά τα ψάρια καλύτερα να τα ντύνω παρά να τα ταίζω !!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 29 Σεπτεμβρίου 2013 #7 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Το μέτρο που έμαθα από το ΑΖ για το λίγο είναι μέσα σε ένα λεπτό να μην μένει στο ενυδρείο τίποτα, το να γίνει πιο συγκεκριμένο μου φαίνεται δύσκολο γιατί άλλο το λίγο για 4 guppies και άλλο το λίγο για 10 σκαλάρια. Αν θες κάτι συγκεκριμένο φαντάζομαι θα ήταν καλό να γίνει πιο συγκεκριμένη η ερώτηση (είδος ψαριών, για πόσα μιλάμε, κτλ.) Ελπίζω να σε κάληψα Θα συμφωνησω με το Λευτερη, ολα ειναι σχετικα. Οι δισκοι μετα απο ποση ωρα θα το εχουν φαει? βεβαια οχι στο λεπτο που αναφερεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 29 Σεπτεμβρίου 2013 #8 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Χεχεχε παιδια ειναι τι να τα κανεις; Παναγιωτη εσυ κρινεις. Εγω ριχνω αρκετη για να φανε ολα και οχι μια μπουκια. Φαγανε ολα μεσα σε 1-2 λεπτα; Αυτη ειναι η ποσοτητα που πρεπει να ριχνεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 29 Σεπτεμβρίου 2013 #9 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Το ένα λεπτό το ανέφερα λόγο του ότι μιλήσαμε για λίγο. Παράδειγμα εγώ τρέχω το ενυδρείο μου 8 μέρες οπότε και πρέπει να ταΐζω λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 29 Σεπτεμβρίου 2013 #10 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ τα χρυσόψαρα όσο και να ταίζω πάντα θέλουν κι άλλο! Θα έλεγα ότι τα ταίζω αρκετά καλά, τα 2-3 φυλλαράκια που είχα διαβάσει ότι πρέπει να τους δίνω στο καθένα 2-3 φορές την ημέρα δεν τους φτάνουν ούτε για ορεκτικό. Τα φυλλαράκια της New Era που πήρα τελευταία είναι τεράστια και τα κόβω με το χέρι, τους δίνω 3-4 στο καθένα αλλά κόβω μεγάλα κομμάτια, το διπλάσιο από τα κλασικά. Τους κόκκους και τα πέλετς επίσης τα καταβροχθίζουν, τουλάχιστον καμιά δεκαριά, και όταν τους δίνω μικρούς κόκκους μπορεί να φτάνουν τους 20 (μιλάμε για κόκκους μικρούς τύπου μονομάχου και το μεγάλο χρυσόψαρο τους καταπίνει 2-3 μαζί). Σπιρουλίνα επίσης τσακίζουν καμιά δεκαριά φυλλαράκια. Ο αρακάς νομίζω τους πέφτει βαρύς, ποτέ δεν τρώνε ένα ολόκληρο μπιζέλι, όποτε δίνω αρακά στα χρυσόψαρα, τρώει και ο μονομάχος, και το αντίστροφο. Τα ταίζω 2 φορές την ημέρα, σπανιότερα τρεις. Όταν δεν τα ταίζω, σκαλίζουν τον βυθό, τρώνε άλγη από το ξύλο και από το τζάμι. Δεν είναι χρυσόψαρα, είναι υδρόβιοι πεπτικοί σωλήνες! Στον μονομάχο είμαι πιο φειδωλή γιατί μια φορά μου βαρυστομάχιασε και φοβήθηκα. Είχα συνηθίσει τα χρυσόψαρα που τρώνε σαν γουρούνια και δεν ήξερα πόσο να τον ταίσω αυτόν. Δυο φορές την ημέρα, σπανιότερα τρεις, του δίνω 2-3 κομματάκια τροφής (κόκκοι, φυλλαράκια, bloodworms) και αν σκοτώσω κανένα κουνούπι του το δίνω για μεζεδάκι. (Αυτό δεν συμβαίνει συχνά). Μια φορά την εβδομάδα τρώει κατεψυγμένες λάρβες κουνουπιών, ίσα ίσα στην μύτη του μαχαιριού παίρνω από το κουνουπο-παγάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 29 Σεπτεμβρίου 2013 #11 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Παιδια τα ψαρια οπως και αλλα ζωντανα ( συμπεριλαμβανομενων και μερικων ανθρωπων ) οσο και να φανε δεν καταλαβαινουν και οσο και να τους ριξεις τρωνε! Τα χρυσοψαρα αν και δεν ξερω πολλα δεν θα φανε οσο τρωει ο μονομαχος εννοειται οτι θα τους δωσεις παραπανω αλλα οχι υπερβολες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος