Jump to content

120 Lt Φυτεμένο Αρχή

symvoulos

Recommended Posts

Γενική κατηγορία ενυδρείου
(Κοινωνικό, Φυτεμένο

Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):80χ45χ34
Συνολικά Λίτρα:120
Sump (λίτρα):

Οργανισμοί
Φυτά:bacopa monnieri
Ψάρια: 3 neon, 1 glowlight tetra, 1 tetra που δεν ξέρω τι είναι, 2 γαρίδες,ενα ακόμη καθαριστή που δεν ξέρω πως το λένε, 1 gapi
Άλλα είδη:

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο: όχι
Πέτρες:ναι
Ξύλα:όχι
Άλλα διακοσμητικά :μια βάρκα
Υπόστρωμα:όχι
Βυθός:λεπτό χαλίκι

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):2 λάμπες φθορίου 18w .Η μπροστά 6500 κέλβιν και μια 4000 κέλβιν.
Διάρκεια φωτισμού:10 ώρες

Υποστήριξη οργανισμών
Φίλτρανση: βυθού
Θέρμανση/ Ψύξη: θερμοστάτης resun rh9000 150w
Λίπανση: aqua plant tropical
Παροχή CO2:;oxi
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:
Διατροφή: νιφάδες και κόκοι

Παράμετροι
pH:7,2
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3):
Νιτρώδη (ΝΟ2):
Νιτρικά (ΝΟ3):
Φωσφορικά (PΟ4):
Μέση Θερμοκρασία (°C):

Συντήρηση
Αλλαγές νερού:30% κάθε 15 μέρες
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: αποχλωρίωση πριν μπει στο ενυδρείο
Άλλες ρουτίνες συντήρησης: κλάδεμα

Φωτογραφίες:

post-5815-0-73094600-1380476314_thumb.jpg

post-5815-0-36448900-1380476317_thumb.jpg

post-5815-0-34400000-1380476319_thumb.jpg

Φιλε μου εχεις προοπτικες να κανεις κατι πολυ ομορφο ομως εχεις κανει πολλα λαθη στη ψαροσυνθεση και στην διακοσμηση! Τα γκαπυ δεν κανουν χωριο με τα υπολοιπα ψαρακια και τα υπολοιπα θελουν μεγαλυτερα κοπαδια 6-8 ατομων τουλαχιστον! Οι πετρες σου καποιες μου φαινονται ασβεστολιθικες που δεν κανουν για τα ψαρια σου εκτος απο τα γκαπυ και το πλαστικο βαρκακι δεν κανει γενικα για το ενυδρειο!

Δεν μας εχεις γραψει πληροφοριες για το ενυδρειο οπως Αμμωνία (ΝΗ3): ,Νιτρώδη (ΝΟ2): ,Νιτρικά (ΝΟ3): και θερμοκρασια για να ξερουμε τι γινεται!

Τελος, αν και μπαινω σε χωραφια των φυτεμενων νομιζω πως ο φωτισμος που εχεις σε συναρτηση με τα φυτα που εχεις θα σου δημιουργησουν προβλημα αλγεων αλλα οπως ειπα ειναι αλλων χωραφια και θα σε κατατοπισουν αυτοι καλυτερα!

Συμφωνώ με τον Θοδωρη. Αν και έχω φυτεμενο, χωρις να είμαι ειδικός σου λέω ότι για να πετύχεις φυτεμενο θέλεις πολλα περισσότερα watt. Αναλόγως τα φυτα που θα βάλεις θέλεις και τον κατάλληλο φωτισμό. Ένας μέτριος φωτισμός ειναι 0,6 watt ανά λίτρο αφου αποφασίσεις ποια φυτα θα βάλεις. Μπορείς να ξεκινήσεις με εύκολα φυτα, χαμηλών απαιτήσεων. Οσο για τα ψάρια σου τα είπε ο Θοδωρής παραπάνω. Το πλαστικό βαρκάκι (και γενικά οτιδήποτε πλαστικό) καλο ειναι να βγεί. Τα λίτρα σου ειναι καλά και μπορείς να φτιάξεις κάτι πολυ όμορφο αλλα θέλει διάβασμα και πολύ ψάξιμο. Τις μετρήσεις σου δεν τις γράφεις. Υπάρχουν ειδικοί στο φυτεμενο που θα σου τα πουν καλύτερα. Καλη συνέχεια.

ας βάλουμε μια σειρά!Καταρχήν το γκαπι τυχαία έμεινε μόνο του και περιμένει ,αύριο μάλλον, το χαρέμι του (3 θηλυκά)! :bigemo_harabe_net-143:

μετρήσεις επίτηδες δεν έβαλα μιας και δεν έχω τελικές και μπορεί να μπερδευτούμε....θερμοκρασία 25c. Για τις λάμπες μην βλέπετε watt αλλά lumen (οι λάμπες που έχω έχουν απόδοση μεγαλύτερη από τις απλές) επίσης για εύκολα φυτά από ότι μου είπαν οι φυτεμένοι είμαστε οκ.

Αλλού είναι το θέμα......α) τα γκάπι με τα νεον δεν είναι απόλυτα συμβατά αλλά τα δεύτερα "ξέμειναν" και β) το glowlight είναι άραγε "βαμμένο" ; (φαίνεται στη φωτο)

​Α! ξέχασα να πω για τις πέτρες μην ανησυχείτε έχουν περάσει το test του aquaforte.

Γενικά υπάρχει στην άκρη του μυαλού μου να γίνει και δεύτερο μικρό 60lt για να βολευτούν τα αταίριαστα αλλά η κρίση το πάει πίσω!

​Για την βαρκούλα έχετε δίκιο και έλεγα τι δεν μου κάθεται..... :sarcasm:

ας βάλουμε μια σειρά!Καταρχήν το γκαπι τυχαία έμεινε μόνο του και περιμένει ,αύριο μάλλον, το χαρέμι του (3 θηλυκά)! :bigemo_harabe_net-143:

μετρήσεις επίτηδες δεν έβαλα μιας και δεν έχω τελικές και μπορεί να μπερδευτούμε....θερμοκρασία 25c. Για τις λάμπες μην βλέπετε watt αλλά lumen (οι λάμπες που έχω έχουν απόδοση μεγαλύτερη από τις απλές) επίσης για εύκολα φυτά από ότι μου είπαν οι φυτεμένοι είμαστε οκ.

Αλλού είναι το θέμα......α) τα γκάπι με τα νεον δεν είναι απόλυτα συμβατά αλλά τα δεύτερα "ξέμειναν" και β) το glowlight είναι άραγε "βαμμένο" ; (φαίνεται στη φωτο)

​Α! ξέχασα να πω για τις πέτρες μην ανησυχείτε έχουν περάσει το test του aquaforte.

Γενικά υπάρχει στην άκρη του μυαλού μου να γίνει και δεύτερο μικρό 60lt για να βολευτούν τα αταίριαστα αλλά η κρίση το πάει πίσω!

​Για την βαρκούλα έχετε δίκιο και έλεγα τι δεν μου κάθεται..... :sarcasm:

Τα γκαπυ δεν ταιριαζουν με τα υπολοιπα γιατι θελουν πιο σκληρο νερο.

Οταν λες δεν εχεις τελικες μετρησεις τι εννοεις; Δεν ειναι στρωμενο το φιλτρο;

Τα glowlight δεν ειναι βαμμενα, ετσι ειναι μαμα! :bigemo_harabe_net-123:

Και αυτο που εννοω με τις λαμπες ειναι οτι εχεις πολυ φωτισμο για ενυδρειο που εχει τοσα λιγα φυτα! Κατι που θα εκμεταλευτουν οι αλγες και θα ευδοκιμησουν.

Έγινε επεξεργασία - Sturm

Τα γκαπυ δεν ταιριαζουν με τα υπολοιπα γιατι θελουν πιο σκληρο νερο.

Οταν λες δεν εχεις τελικες μετρησεις τι εννοεις; Δεν ειναι στρωμενο το φιλτρο;

Τα glowlight δεν ειναι βαμμενα, ετσι ειναι μαμα! :bigemo_harabe_net-123:

ακριβώς!!! Τα γκάπι πρέπει να μετακομίσουν κανονικά στο 60 lt αλλά περιμένω να πληρωθώ!!!!

Για τις μετρήσεις λάθος έκφραση....στρωμένο είναι εδώ και μέρες .....απλά τελειώσανε τα test ....και....περιμένω να πληρωθώ!!!!

thank's για τα glowlight γιατί το είχα άγχος!!!! :bigemo_harabe_net-117:

Για τα lumen γνωρίζω τα εξής :

Μέχρι 30lumen/lt πολυ χαμηλός εώς χαμηλός φωτισμός

30-50 lumen/lt μέτριος

50-70 lumen/lt υψηλός

....απο 70 και πανω πολυ υψηλός εώς ακατάλληλος. Τι φυτα σκέφτεσαι να βάλεις;

Για τα lumen γνωρίζω τα εξής :

Μέχρι 30lumen/lt πολυ χαμηλός εώς χαμηλός φωτισμός

30-50 lumen/lt μέτριος

50-70 lumen/lt υψηλός

....απο 70 και πανω πολυ υψηλός εώς ακατάλληλος. Τι φυτα σκέφτεσαι να βάλεις;

για τα lumen καλά τα λες

έχω bacopa monnieri που είναι πολύ εύκολο και σκέφτομαι και για κερατόφυλλο μιας και υπάρχει άφθονο σε γειτονικό ενυδρείο...

Και αυτο που εννοω με τις λαμπες ειναι οτι εχεις πολυ φωτισμο για ενυδρειο που εχει τοσα λιγα φυτα! Κατι που θα εκμεταλευτουν οι αλγες και θα ευδοκιμησουν.

για τα lumen καλά τα λες

έχω bacopa monnieri που είναι πολύ εύκολο και σκέφτομαι και για κερατόφυλλο μιας και υπάρχει άφθονο σε γειτονικό ενυδρείο...

Γιατι δε βάζεις και καμία ανούμπια που ειναι και όμορφη σα φυτο και σκληρό, μη απαιτητικό για να δώσεις μια άλλη όψη στο ενυδρειο; Ειναι πολυ όμορφα φυτά και πανεύκολα.
  • Like 2

έχεις δίκιο αλλά το ενυδρείο τώρα φυτεύεται για αυτό έβαλα στον τίτλο "αρχή" ....

απλά μόλις βλέπω άλγη ρίχνω τις ώρες σταδιακά και εξαφανίζονται...ε....βοηθάει και το μαγνητάκι....

Γιατι δε βάζεις και καμία ανούμπια που ειναι και όμορφη σα φυτο και σκληρό, μη απαιτητικό για να δώσεις μια άλλη όψη στο ενυδρειο; Ειναι πολυ όμορφα φυτά και πανεύκολα.

πολύ καλή ιδέα ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...