AGAPI7 28 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Το πρωί είδα να λείπει η μισή ουρά απο το ένα black neon tetra, το βραδάκι έλειπε και η άλλη μισή κ κατά της 11.00 το βράδυ βγήκε στην επιφάνεια νεκρό! Έχω 3 ημέρες που κάνω θεραπεία για Ich στο ενυδρείο και έχω ανεβάσει την θερμοκρασία στους 30 βαθμούς. Το συγκεκριμένο όμως ψάρι δεν είχε εμφανή σημάδια της ασθένειας.ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Λίτρα: 150- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): Εσωτερικό φίλτρο- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): Περίπου 3 μήνες- Ψάρια (είδη και αριθμός): 1 opaline gourami, 1 αγγελοψαρο κοϊ, 1 pleco, 1 ζεβρα, 1 albino rainbow shark, 1 albino cory, 1 serpae tetra, 2 black neon tetra, 2 neon tetra, 3 molly Συνολο 14 ψαρακια- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): Τάϊσμα μια φορά κάθε βραδυ. Αντιχλώριο στο νερό για αλλαγή Αλλαγή νερού περίπου κάθε 15 ημέρεςΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH: 6,4 - KH: 6- GH: 16- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): δεν γνωρίζω- ΝΟ2 (νιτρώδη): 0- ΝΟ3 (νιτρικά): 100- Θερμοκρασία:ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ:-Strips: Ναι-Ηλεκτρονικά:ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Ψαριού: black neon tetra- Ιστορικό Ψαριού: Δεν παρατήρησα κάτι- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): Δεν παρατήρησα τίποτα από όλα αυτά! Φαινόταν μια χαρά!- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: Το ενυδρείο είναι σε θεραπεία απο Ich εδώ και 3 ημέρες.ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: EXIT της eshat (αν το λεω καλά)-Δοσολογία: Οπως γραφουν οι οδηγίες-Χρόνος Χρήσης: 3 ημέρες-Αναλυτική περιγραφή:ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)1. (img) ...photo1... (/img)2. (img) ...photo2... (/img)ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Είμαι σε φάση που βγάζω ψάρια από το ενυδρείο για να βάλω αυτά που θέλω και πρέπει! Το αγόρασα μαζί με τα ψάρια που είχε μέσα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 28 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 Με τη ψαροσύνθεση που έχεις εκει μέσα, θα βρεις κι αλλα ψάρια έτσι. Μιας και είσαι σε φαση που αδειάζεις ψάρια, να επισπευσεις τη διαδικασία και να κρατήσεις εκείνα που ταιριάζουν μεταξύ τους και σου επιτρέπουν τα λίτρα σου και οι διαστάσεις του ενυδρειου. Ούτε φαγωμαρες να έχεις, ούτε ich. Αυτο το ψαράκι δέχθηκε πιθανόν επίθεση απο κάποιο άλλο. Το ich πάλι, φυσιολογικο μου φαίνεται με όλα αυτα που είδα στην ψαροσύνθεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 29 Σεπτεμβρίου 2013 #3 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Κάθε πότε κάνεις αλλαγές νερού, εχεις πολύ υψηλό επίπεδο νιτρικών αν ισχύει το 100 που γράφεις στις μετρήσεις σου. Αφου τελειώσεις με το ick αποφάσισε την νέα σου ψαροσύνθεση, και ξεκίνα ρουτίνες με συχνές αλλαγές νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 29 Σεπτεμβρίου 2013 Author #4 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Το να δέχτηκε επίθεση από κάποιο άλλο ψάρι μου φάνηκε περίεργο γιατί αυτά ήταν πολύ καιρό μαζί και δεν υπήρχε καθόλου επιθετικοτητα! Φοβήθηκα μήπως είναι κρούσμα ασθένειας! 'Οσο για την ψαροσύνθεση.. έπρεπε να δείτε τι είχε μέσα όταν το πήρα! Έχω βγάλει τουλάχιστον 15 ψάρια!!! Αλλά για να βγάλω τα υπόλοιπα πρέπει να τελειώσει η θεραπεία που κάνω τώρα. Έχω αποφασίσει τι θα βάλω.. μετά απο την μεγάλη βοήθεια που πήρα απο το φόρουμ.. άγιο πράγμα το φόρουμ!!! Για τις αλλαγές νερού δεν είχα ιδέα αφού μου είπαν οτι πρέπει να κάνω μόνο αν δω να θολώνει το νερο! Αλλαγές έχω 3 εβδομάδες περίπου που κάνω! Τα σαλιγκαρια είναι φυσιολογικό να βγαίνουν βόλτα ενώ είναι αναμμένο το φως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 30 Σεπτεμβρίου 2013 #5 Share 30 Σεπτεμβρίου 2013 Αρχισε τις αλλαγές σε εβδομαδιαία βάση περίπου το 20% του νερού σου κάθε φορά, κράτα αυτή την ρουτίνα μέχρι να σταθεροποιηθούν τα νιτρικά σου κοντά στο 15 με 20. Οσο για τα σαλιγκάρια, άστα να σουλατσάρουν, καλό είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 30 Σεπτεμβρίου 2013 Author #6 Share 30 Σεπτεμβρίου 2013 Αρχισε τις αλλαγές σε εβδομαδιαία βάση περίπου το 20% του νερού σου κάθε φορά, κράτα αυτή την ρουτίνα μέχρι να σταθεροποιηθούν τα νιτρικά σου κοντά στο 15 με 20. Οσο για τα σαλιγκάρια, άστα να σουλατσάρουν, καλό είναι O.K. σ' ευχαριστώ! Φοβήθηκα μήπως είναι ένδειξη για το ότι συμβαίνει κάτι άσχημο στο ενυδρείο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος