katerina 28 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 καλησπερα ,θα ηθελα τη γνωμη σας ,υπαρχει θεμα σ ενα 2213 eheim να ειναι κατω κατω ο υαλοβαμβακας να κρατα τη πρωτη μεγαλη βρωμα για να ειναι καθαρα τα siporax πιο πανω ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 Απ οτι θυμαμαι η ροη του φιλτρου ειναι απο κατω προς τα πανω σωστα; Αν ναι η αποψη μου ειναι οτι εισαι μια χαρα! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 28 Σεπτεμβρίου 2013 #3 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 αν ειναι απο κατω προς τα πανω θα συνφωνησω με τον sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 28 Σεπτεμβρίου 2013 #4 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 Συν ένα και από εμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Σεπτεμβρίου 2013 #5 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 Κι ενα σφουγγαρι να εβαζες ακομη καλυτερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowVValker 28 Σεπτεμβρίου 2013 #6 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 Το καλύτερο είναι να έχεις (από την είσοδο του νερού στο φίλτρο προς την έξοδο) σφουγγάρι -> βιολογικό υλικό (siporax στην περίπτωσή σου) -> ενυδρειακό βαμβάκι. Αυτός είναι ο βασικός συνδυασμός, από εκεί και πέρα υπάρχουν και παραλλαγές. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 29 Σεπτεμβρίου 2013 #7 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Κατερινα καλη σου μερα! Βλεπωντας οτι τα λιτρα σου ειναι αρκετα, θαθελα να σου κανω μια προταση. Εχωντας τον υαλοβαμβακα κατω - κατω, θα πρεπει καθε εβδομαδα να ανοιγεις το φιλτρο σου ( να τον αλαζεις - καθαριζεις ). Με αυτον τον τροπο θα το ενωχλεις συνεχεια. Η προταση μου ειναι η εξης: Εαν μπορεις να βαλεις ενα μικρο εσωτερικο, ωστε να βαλεις εκει τον υαλοβαμβακα. Εστι δεν θα ανοιγεις τακτικα το φιλτρο, μονο οταν δεις οτι εχει πεσει η ροη του. Επισεις στην εισοδο του φιλτρου ενα οπως λεμε ( σφουγκαρι ) προφιλτρο. Φιλικα Δημητρης. Έγινε επεξεργασία 29 Σεπτεμβρίου 2013 - giorgosmarios Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 29 Σεπτεμβρίου 2013 #8 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δηλαδη να εχει ενα με βιολογικο και ενα μηχανικο Δημητρη; Ετσι ομως, επειδη και το βιολογικο ρουφαει ακαθαρσιες καποια στιγμη θα μπουκωσει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 29 Σεπτεμβρίου 2013 #9 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Δηλαδη να εχει ενα με βιολογικο και ενα μηχανικο Δημητρη; Ετσι ομως, επειδη και το βιολογικο ρουφαει ακαθαρσιες καποια στιγμη θα μπουκωσει!Εννοείται ότι θα το καθαρίζει και αυτο αλλα πιο σπάνια. Αν βάλει τον υαλοβάμβακα κάτω κάτω, θα χρειαστει να ανοιγοκλείνει το φιλτρο πολυ συχνά αφου ο υαλοβαμβακας θα μπουκώνει πολυ πιο γρήγορα και αυτο δεν ειναι ότι καλύτερο. Εγω θα συμφωνήσω με τη σειρά που προτείνει ο φίλος Shadow παραπάνω, απο κάτω προς τα επάνω, σφουγγάρι, βιολογικό υλικό, υαλοβάμβακας, σφουγγάρι (το τελευταίο σφουγγάρι για να μη πιάσει νίματα απο τον υαλοβάμβακα η φτερωτή) ή και η πρόταση του Δημήτρη για εσωτερικό - μηχανικό ειναι εξίσου πολυ καλή. Έγινε επεξεργασία 29 Σεπτεμβρίου 2013 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowVValker 29 Σεπτεμβρίου 2013 #10 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Εννοείται ότι θα το καθαρίζει και αυτο αλλα πιο σπάνια. Αν βάλει τον υαλοβάμβακα κάτω κάτω, θα χρειαστει να ανοιγοκλείνει το φιλτρο πολυ συχνά αφου ο υαλοβαμβακας θα μπουκώνει πολυ πιο γρήγορα και αυτο δεν ειναι ότι καλύτερο. Εγω θα συμφωνήσω με τη σειρά που προτείνει ο φίλος Shadow παραπάνω, απο κάτω προς τα επάνω, σφουγγάρι, βιολογικό υλικό, υαλοβάμβακας, σφουγγάρι (το τελευταίο σφουγγάρι για να μη πιάσει νίματα απο τον υαλοβάμβακα η φτερωτή) ή και η πρόταση του Δημήτρη για εσωτερικό - μηχανικό ειναι εξίσου πολυ καλή. Θα συμφωνήσω, αυτόν θεωρώ προσωπικά τον ιδανικό συνδυασμό. Με χοντρότρυπο σφουγγάρι κάτω και ψιλότρυπο πάνω, Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 29 Σεπτεμβρίου 2013 #11 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δηλαδη να εχει ενα με βιολογικο και ενα μηχανικο Δημητρη; Ετσι ομως, επειδη και το βιολογικο ρουφαει ακαθαρσιες καποια στιγμη θα μπουκωσει! Οχι Θοδωρη το φιλτρο κανονικα ( βιολογικο - μηχανικο ), το αλλο μονο υαλοβαμακα. Εννοείται ότι θα το καθαρίζει και αυτο αλλα πιο σπάνια. Αν βάλει τον υαλοβάμβακα κάτω κάτω, θα χρειαστει να ανοιγοκλείνει το φιλτρο πολυ συχνά αφου ο υαλοβαμβακας θα μπουκώνει πολυ πιο γρήγορα και αυτο δεν ειναι ότι καλύτερο. Εγω θα συμφωνήσω με τη σειρά που προτείνει ο φίλος Shadow παραπάνω, απο κάτω προς τα επάνω, σφουγγάρι, βιολογικό υλικό, υαλοβάμβακας, σφουγγάρι (το τελευταίο σφουγγάρι για να μη πιάσει νίματα απο τον υαλοβάμβακα η φτερωτή) ή και η πρόταση του Δημήτρη για εσωτερικό - μηχανικό ειναι εξίσου πολυ καλή. Αυτο ακριβος λεω Πανο. Στο δευτερο παλι θα ανοιγει το φιλτρο τακτικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 29 Σεπτεμβρίου 2013 #12 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Οχι Θοδωρη το φιλτρο κανονικα ( βιολογικο - μηχανικο ), το αλλο μονο υαλοβαμακα. Αυτο ακριβος λεω Πανο. Στο δευτερο παλι θα ανοιγει το φιλτρο τακτικα. Μάλλον θα βάλω ενα εσωτερικο μονο με υαλοβάμβακα, το σκέφτομαι καιρο αλλα ακόμα δε το έχω κάνει. Στο 2213 έχω τα υλικά με τη σειρά που τα είπα παραπάνω (με τον υαλοβάμβακα προτελευταιο προς την κορυφή) και δεν τον αλλάζω τόσο συχνα. Κάθε ενάμιση μήνα περίπου. Το κάτω σφουγγάρι κρατά την πολλή βρώμα οπότε δε μπουκώνει το βαμβάκι τόσο εύκολα και σύντομα. Σκέφτομαι να τον βάλω όμως στο εσωτερικο για να βάλω περισσότερη ποσότητα και φυσικα να το αλλάζω και πιο εύκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 29 Σεπτεμβρίου 2013 #13 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Μάλλον θα βάλω ενα εσωτερικο μονο με υαλοβάμβακα, το σκέφτομαι καιρο αλλα ακόμα δε το έχω κάνει. Στο 2213 έχω τα υλικά με τη σειρά που τα είπα παραπάνω (με τον υαλοβάμβακα προτελευταιο προς την κορυφή) και δεν τον αλλάζω τόσο συχνα. Κάθε ενάμιση μήνα περίπου. Το κάτω σφουγγάρι κρατά την πολλή βρώμα οπότε δε μπουκώνει το βαμβάκι τόσο εύκολα και σύντομα. Σκέφτομαι να τον βάλω όμως στο εσωτερικο για να βάλω περισσότερη ποσότητα και φυσικα να το αλλάζω και πιο εύκολα. Πανο καθε εναμιση μηνα δεν σου κοβει την ροη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow_1 29 Σεπτεμβρίου 2013 #14 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 στο δικό μου 2213 έχω χοντρότρυπο σφουγγάρι- σιποραξ - ψιλοτρυπο σφουγγαρι. ενυδρειακό βαμβάκι (και όχι υαλοβάμβακας) είχα κάποτε αλλά δεν είδα τρομερή διαφορά και χωρίς αυτόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 29 Σεπτεμβρίου 2013 #15 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 κατω σφουγγαρι για να μην βουλωνει συνεχεια, μετα βιολογικο υλικο και πανω ενυδρειακο βαμβακι. η αποψη μου ειναι οτι αν εχεις 2 ή περισσοτερα φιλτρα σε ενα ενυδρειο τοτε ολα πρεπει να εχουν και μηχανικο και βιολογικο υλικο μεσα τους σε περιπτωση που το ενα σταματησει να δουλευει για καποιον λογο να υπαρχει βιολογικη φιλτρανση εστω και μικροτερη απο το αλλο παρα καθολου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 29 Σεπτεμβρίου 2013 #16 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Συγγνωμη ρε παιδια αλλα τον υαλοβαμβακα ή εστω το ενυδρειακο βαμβακι το βαζουμε για να ας κραταει τα σκουπιδια. Ποιος ο λογος να το βαλουμε πανω πανω εφοσον ολα τα σκουπιδια θα εχουν μπουκωσει ηδη την βιολογια μας; Εννοειται οτι το φιλτρο καποια στιγμη θα μπουκωσει και γιαυτο και το καθαριζουμε! Καθε ποτε μπουκωνει καθε 2 μηνες; Ε δεν το λες και συχνα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 29 Σεπτεμβρίου 2013 #17 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 για σκεψου οταν εχουμε τοσους ρυπους που μπουκωνει το φιλτρο καθε 1-2 βδομαδες? σιγουρα θα ηταν καλυτερα να εμπαινε πρωτα το βαμβακι αλλα στην πραξη δεν βγαινει, για εμενα ενα εξωτερικο φιλτρο ειναι σωστα στημενο οταν θελει καθαρισμα μετα το εξαμηνο και οχι πιο νωρις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 29 Σεπτεμβρίου 2013 #18 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 για σκεψου οταν εχουμε τοσους ρυπους που μπουκωνει το φιλτρο καθε 1-2 βδομαδες? σιγουρα θα ηταν καλυτερα να εμπαινε πρωτα το βαμβακι αλλα στην πραξη δεν βγαινει, για εμενα ενα εξωτερικο φιλτρο ειναι σωστα στημενο οταν θελει καθαρισμα μετα το εξαμηνο και οχι πιο νωρις. Ε τοτε δεν εχουμε ενυδρειο αλλα χωματερη! Για τι ψαρια μιλαμε και τι ρυπους; Δεν εχω ακουσει ποτε κατι τετοιο! Προτιμω να βλεπω μαυρο το βαμβακι και να το πεταω παρα να μου βουλωνει η βιολογια! Δηλαδη αν μπουκωσει και η βιολογια και το βαμβακι δεν εχουμε προβλημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 29 Σεπτεμβρίου 2013 #19 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Ε τοτε δεν εχουμε ενυδρειο αλλα χωματερη! Για τι ψαρια μιλαμε και τι ρυπους; Δεν εχω ακουσει ποτε κατι τετοιο! Προτιμω να βλεπω μαυρο το βαμβακι και να το πεταω παρα να μου βουλωνει η βιολογια! Δηλαδη αν μπουκωσει και η βιολογια και το βαμβακι δεν εχουμε προβλημα; χρυσοψαρα, δισκοι, οσκαρ, θηρευτες ειναι μερικα απο τα ψαρια που βρωμιζουν πολυ. με ενα χοντροτρυπο σφουγγαρι στην αρχη δεν μπουκωνει η βιολογια. λες να μην ξερουν κατι ολες οι εταιριες που εχουν συγγεκριμενη σειρα στα υλικα τους σε σχεση με την ροη του νερου μεσα απο το φιλτρο? και αυτες σαν πρωτο σταδιο δεν εχουν καν σφουγγαρι αλλα λεια μακαρονια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 29 Σεπτεμβρίου 2013 #20 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Θα σας αναφερω αυτο που εχω κανει στο φυτεμενο. Ενα εξωτερικο Fluval 305 βιολογικο και μηχανικο με προφιλτρο στην εισαγωγη, ενα εσωτερικο Aquabool μονο με υαλοβαμβακα η ενυδρειακο βαμβακι ( οπως θες το λες ). Σας αναφερω οτι λογο του προφιλτρου το φιλτρο καθαριζεται περιπου στους 4 μηνες και αυτο οταν το δω οτι εχει πεσει η ροη του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 29 Σεπτεμβρίου 2013 #21 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Στο φιλτρο μου απο κατω προς τα πανω σφουγγαρι, υαλοβαμβακας, κεραμικο που κατακραταει τις ακαθαρσιες και μετα βιολογικο! Το φιλτρο ειναι το Sun Sun HW 304A. Καθαρισμος καθε 4-5 μηνες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 29 Σεπτεμβρίου 2013 #22 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Λοιπον με βαλατε στην μπριζα! Στον επομενο καθαρισμο θα βαλω τα υλικα οπως λετε για να δω αποτελεσματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 29 Σεπτεμβρίου 2013 #23 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 στο βαμβακι μονο θα αλλαξεις σειρα και θα το βαλεις πανω, προσεξε μονο μην στο πιασει η φτερωτη της αντλιας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 29 Σεπτεμβρίου 2013 #24 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 Οχι εχει ειδικη συτα που προστατευει τα υλικα απ την φτερωτη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 29 Σεπτεμβρίου 2013 #25 Share 29 Σεπτεμβρίου 2013 καλησπερα ,θα ηθελα τη γνωμη σας ,υπαρχει θεμα σ ενα 2213 eheim να ειναι κατω κατω ο υαλοβαμβακας να κρατα τη πρωτη μεγαλη βρωμα για να ειναι καθαρα τα siporax πιο πανω ; Πιστευω πηρες μια ιδεα απ ολες αυτες τις συζητησεις, απ εκει και υστερα πρατεις αναλογα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος