Jump to content

Dwarf Gurami Σε 60Αρι?

georgerocks

Recommended Posts

Γεια σας παιδια!!!Εχω,και,ενα 60αρι ενυδριο στο οποιο αυτη τη στιγμη μεγαλωνει ενας Labeo!!!Ειναι μονος του,αρχοντας,αλλα ηρθε η στιγμη να τον αποχωριστω γιατι μεγαλωσε και εχει αναγκη περισσοτερο χωρο....Λεω λοιπον να βαλω ενα χαρεμακι dwarf goyrami που ειναι και μικρα και ομορφα.Το ενυδριο θα το φτιαξω απο την αρχη γιατι θελω να αλλαξω και την ασπρη αμμο που εχω τωρα.Πειτε μου την γνωμη σας για τα γκουραμι....... 

Φωτογραφια παλι δεν μπορω να ανεβασω γιατι το οριο του 1mb ειναι μικρο...... :(

Διαβασα οτι τους αρεσουν τα φυτα και μαλιστα τα μασουλανε κιολας....θελουν και επιπλεοντα φυτα για να ασχολουνται με αυτα....σκεφτομαι να βαλω σκουρο φυσικο και ουδετερο χαλικι,σκουρο για να τονιζονται τα χρωματα τους,ξυλα και ευκολα φυτα.

Με περιοριζουν βεβαια τα λιτρα αλλα προς το παρον.....  :rolleyes:

Για τις απαιτησεις τους στο νερο θα ηθελα να μου πειτε και αν ειναι καλη ιδεα αυτα τα ψαρακια!

μμμ....κατι εγινε....1,01ΜΒ....

post-16625-0-73771200-1380401315_thumb.jpg

Εδω το προφιλ του ψαριου: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=86055&p=806405 και εδω πως ανεβαζεις φωτο βιντεο κτλ.:http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=76267&p=671876

Αυτος ο βραχος που βλεπω ειναι πλαστικος;

Έγινε επεξεργασία - Sturm

Καλησπερα Θοδωρη!Εισαι απικο βλεπω!!!χαχαχα...οχι ειναι ηφαιστιακη λαβα.

Λοιπον απ'οτι βλεπω στο προφιλ μια χαρα μου φαινεται....δεν εχει πολλες απαιτησεις και θελει και φυτα και φυτα επιφανειας και σκουρο υποστρωμα αρα οι πληροφοριες μου ηταν σωστες!Αναφερει μαλιστα σαν παραδειγμα τα 54 λιτρα οσο ακριβως ειναι το δικο μου καθαρα!Χαρεμι....1 αρσενικο και 2 ή 3 θυληκα?

Θα μου παρει λιγο χρονο να το φτιαξω το ενυδριο αλλα θα σας ενημερωνω βημα-βημα....Θα τα βρω αυτα τα ψαρακια στην αγορα?

Λοιπον απ'οτι βλεπω στο προφιλ μια χαρα μου φαινεται....δεν εχει πολλες απαιτησεις και θελει και φυτα και φυτα επιφανειας και σκουρο υποστρωμα αρα οι πληροφοριες μου ηταν σωστες!Αναφερει μαλιστα σαν παραδειγμα τα 54 λιτρα οσο ακριβως ειναι το δικο μου καθαρα!Χαρεμι....1 αρσενικο και 2 ή 3 θυληκα?

Το προφιλ που διαβασες στα 54 λιτρα μιλαει για ενα ζευγαρι και οχι για χαρεμι!

Το προφιλ που διαβασες στα 54 λιτρα μιλαει για ενα ζευγαρι και οχι για χαρεμι!

Σωστα!Ενα ζευγαρι ειναι οκ?Ζει αρμονικα?

Γιωργο οπως λεει ο Δίας για ενα ζευγαρι. Εγω δεν θα εβαζα ενα ζευγαρι μονο αλλα αν σου αρεσει μπορεις να το κανεις. Βεβαια να ξερεις ειναι οριακα!

Οταν λες ηφαιστιακη λαβα, που την βρηκες;

Έγινε επεξεργασία - Sturm

Γιωργο οπως λεει ο Δίας για ενα ζευγαρι. Εγω δεν θα εβαζα ενα ζευγαρι μονο αλλα αν σου αρεσει μπορεις να το κανεις. Βεβαια να ξερεις ειναι οριακα!

Οταν λες ηφαιστιακη λαβα, που την βρηκες;

Τι εννοεις δεν θα εβαζες ενα ζευγαρι μονο?Θα εβαζες περισσοτερα σε 60 λιτρα?Ή δεν θα εβαζες καθολου τετοια ψαρακια? Τον βραχο αυτον μου τον ειχε δωσει πριν 3 χρονια που εφτιαξα το ενυδριο μου ενας φιλος μαζι και μικρες πετρες ιδιας συνθεσης. Τα ειχε αγορασει απο πετ σοπ αλλα 4 χρονια πριν αυτος και τα ειχε στο δικο του ενυδριο...ετσι μου εχει πει οτι ειναι απο λαβα επεξεργασμενη φυσικα... και εγω αυτο λεω! :)

Δεν θα εβαζα τετοια ψαρια. Τα λιτρα που αναφερει ειναι τα ελαχιστα οχι τα ιδανικα. Δεν θα τα χαρεις τα ψαρακια!

Οκ για την πετρα! :bigemo_harabe_net-117:

Ούτε εγώ θα έβαζα ενα ζευγάρι. Δε θα έβαζα τέτοια ψάρια για την ακρίβεια. Το αρσενικό θα τρελαίνει στο κυνήγι το θρυλικό και θα έχεις θέματα. Τα γκουράμι θέλουν χαρέμι για να μοιράζεται το κυνήγι σε 2-3 θυληκά. Τα λίτρα όπως λέει και ο Θοδωρής, ούτως ή άλλως, ειναι οριακα γι' αυτα τα ψάρια.

Οκ!Θα σκεφτω τι θα κανω....ισως βρω κατι αλλο να βαλω μεχρι να παρω μεγαλυτερο ενυδρειο και να μην εχω τετοια προβληματα..... :bigemo_harabe_net-108:

Εκτος απο τα λιτρα,τα ψαρια αυτα θελουν μαλακο νερο και οχι βρυσης,θα πρεπει να το επεξεργαζεσαι και να το μαλακωνεις.

Ψαρια εκτροφης ειναι,μεγαλωμενα και συντηρημενα σε νερο βρυσης.Δεν ειναι αυτο το προβλημα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...