Jump to content

Φωτισμός Για 54 Λίτρα Μικτά

dpap

Recommended Posts

Σκέφτομαι να αναβαθμίσω τον φωτισμό του μικρού ενυδρείου, μπας και πάμε για περισσότερα φυτά.

Έχω βρει αυτό και αυτό μέχρι στιγμής, με μια μικρή αναζήτηση.

Με τα συγκεκριμένα, θα είμαι ~1W/L.

Διαθέτει κανείς τέτοιου είδους φωτιστικό στο ενυδρείο του ; Εντυπώσεις ; Προτάσεις ; :)

προτείνω το δεύτερο δεν το είχα εγω το εχει φίλος μου όμως και ειναι πολυ ευχαριστημένος και με την απόδοση και την σταθερότητα του φωτιστικου τωρα δεν θυμάμαι τι λάμπες εχει βάλει θα των ρωτήσω και θα σου πω.

Τι λέτε για αυτό ; Δυστυχώς δεν είναι στα Αγγλικά. Είναι 60 με 80 εκατοστά μήκος.

Έρχεται με μια Τ5 λευκή και μια Τ5 για φυτά, στα 82 €

Το σώμα είναι από αλουμίνιο και κάτω από τις λάμπες έχει plexiglass για προστασία από το νερό.

Δεν τα είχα δει !!! Το 2ο που είναι από Ασία με τρομάζει λίγο. Το άλλο από Ηνωμένο Βασίλειο, αν δίνει λάμπες για γλυκό αντί για θαλασσινό που λέει :

"Fixtures come with 1 x 10000k + 1x Actinic"

είναι καλό !

Ευχαριστώ Νίκο. :)

Εγω θα εβαζα φωτιστικο με που να παιρνει τ5 λαμπες Μητσο,βγαζουν πιο πολλα βατ απο τις τ8.

Μ αυτα που κοιτας ομως θα πρεπει να καταργησεις το καπακι του ενυδρειου σου.

Κώστα , κοίταξα το καπάκι που έχω τώρα και δε με παίρνει να μπει άλλη λάμπα. Εκεί που ίσως να χωρούσε κάτι, είναι η θέση για το ballast.

Εκτός αν βγάλω το ballst και κάνω άλλη μετατροπή.

Προτείνεις να μην καταργήσω το καπάκι για :

• Απώλεια θερμοκρασίας
  • Σάλτο από τον μονομάχο
  • Ηρωική έξοδο σαλιγκαριών

Ξεχνάω κάτι ; :)

Προτεινω να μη καταργησεις το καπακι για τα 2 τελευταια που γραφεις και οχι τοσο για την απωλεια θερμοκρασιας.Μπορεις να βγαλεις το μπαλαστ και να το βαλεις κατω στο επιπλο του ενυδρειου,ετσι θα κερδισεις χωρο στο καπακι για επιπλεον λαμπα.

Παντως να σου πω,οτι εχω 3 ενυδρεια χωρις καπακι,αλλα ειχα και καποια θεματα ομως,σαλταραν γαριδες και ενα ψαρι.Βεβαια εμενα μου αρεσει χωρις καπακι :P

Ενα αλλο ζητημα αν δεν εχεις καπακι,για μας εδω στην Ελλαδα γιατι εσυ εκει δεν θα εχεις θεμα,ειναι τα ανεμηστιρακια το καλοκαιρι.Βεβαια υπαρχουν και ανεμηστιρακια που πιανουν στο τζαμι για τα ενυδρεια που δεν εχουν καπακι..Βεβαια χωρις καπακι θα εχεις και περισσοτερη εξατμιση νερου.Τωρα η αποφαση ειναι δικη σου

Βγάζω φωτογραφίες το καπάκι και στέλνω.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ποτέ ενυδρείο χωρίς καπάκι (εδώ μπορούν να μας πουν και τα άλλα παιδιά τις εμπειρίες τους).

Όσο για τις θερμοκρασίες σκέφτομαι το αντίθετο, δηλαδή ότι θα έχω περισσότερη κατανάλωση ρεύματος από τον θερμοστάτη που θα προσπαθεί να ζεστάνει το νερό.

//edit

IMG_20131005_112919_zps9d2779a9.jpg

IMG_20131005_112959_zps3cb211ae.jpg

IMG_20131005_113406_zps39cc1c94.jpg

IMG_20131005_113352_zps9c3ce306.jpg

Έγινε επεξεργασία - dpap

Εχω 5 ενυδρεια και τα 4 απο αυτα ειναι χωρις καπακι μιας και ειναι και diy.Το μονο προβλημα που ειχα ειναι η εξατμιση το καλοκαιρι και οτι εχασα μερικες γαριδες και ενα ψαρακι που πηδηξαν εξω.

Εμενα οπως σου ειπα μου αρεσουν χωρις καπακι :P

Καλά... παραγγέλνω το φωτιστικό ! χα χα ! :)

υπαρχει και η λυση της λεντοταινιας :bigemo_harabe_net-82:

Σπύρο ποια προτείνεις για να έχουμε και μια Α ανάπτυξη φυτών ; Την αναβάθμιση θέλω να την κάνω, μπας και μπει κανένα φυτάκι παραπάνω. :)

14,4 w 12 v ψυχρο λευκο 6400κ IP65

Περιμένω να στεγνώσει το μονωτικό. ;)

IMG_20131005_175331_zps60f4e28c.jpg

IMG_20131005_175307_zpscb2750ba.jpg

Μονώθηκαν οι κολλήσεις , μπήκε κάτω από το καπάκι και βλέπουμε. Το αποτέλεσμα είναι όντως πιο φωτεινό, μαζί με μια καινούρια sylvania 18W 6500K.

Για να δούμε πόσο θα κρατήσει. :)

Έγινε επεξεργασία - dpap

Τσεκαρε και αν σου βγουν τιποτα αλγες και πως θα πανε τα φυτα με τα led Μητσο!

Έχω το νου μου Κώστα. Μέχρι τώρα είχα μια 18αρα στα 4000Κ. Από το Σάββατο τρέχει με την 6500Κ και με ένα μέτρο περίπου led. Θα βάλω και μια φωτογραφία το απόγευμα να δούμε τη διαφορά.

Πες μας και εμας με τα ρεκορντ Δημητρη :-)

Να τα κανουμε και εμεις φυτεμενα :-Ρ

Πως μονωσες τις κωλησεις;

Με μια μονωτική κόλλα πέρασα τις ενώσεις Άγγελε. Το άφησα να στεγνώσει 24 ώρες και κόλλησα πίσω απο την λάμπα όπως βλέπεις το καπάκι. Άσε, για να γίνει φυτεμένο φυτεμένο πιστεύω οτι θέλει και ενα συστήματα κι co2. :P

Βρε δες πως πανε με τα λεντακια και μετα μαζευεις για ενα συστηματακι...

Αν και εγω στην χωρα των μπυροκοιλιαδων θα εβαζα μπουκαλα μπυρας :-Ρ

Παει ο Μονομάχος έτσι και τον ποτίσω. :)

Πάντως για τα λίτρα μου θεωρώ πως με ένα καλό φωτιστικό ή προσθήκη 2ης λάμπας θα γίνει καλη δουλειά. Αναμένω την συμπεριφορά των φυτών και βλέπουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...