Jump to content

Το 40Αρι Μου

georgerocks

Recommended Posts

Πάρε από τα παλιά υλικά του παλιού ενυδρείου για σιγουριά και διάλεξε και τα πιο βρώμικα .

Ισχυρή βιολογία για να κρατήσει μόνο του το mini και το κάθε mini δεν νομίζω να πιάνει σε 3-5-10 μέρες :)

• Απαντήσεις 342
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οκ,αυτο θα κανω καλυτερα!

Τα νεα ειναι οτι η ριζα ξαναβγηκε χθες απο το ενυδρειο για να ξαναμουλιασει σε κουβα γιατι μου εκανε ενα ενυδρειο ....... μουρλια! :D

Οχι μονο θολωσε ολο το νερο αλλα εβγαλε και μια γλιτσα που χρειαστηκε δυο αλλαγες νερου για να φυγει........

Τωρα την εχω στον κουβα και θα αλλαζω το νερο καθημερινα μεχρι να δω οτι δεν βγαζει τοσο πολυ ''βρωμα''.....

Αυτα! :)

• Like 1

Τα νεα ειναι οτι η ριζα ξαναβγηκε χθες απο το ενυδρειο για να ξαναμουλιασει σε κουβα γιατι μου εκανε ενα ενυδρειο ....... μουρλια! :D

Οχι μονο θολωσε ολο το νερο αλλα εβγαλε και μια γλιτσα που χρειαστηκε δυο αλλαγες νερου για να φυγει........

Τωρα την εχω στον κουβα και θα αλλαζω το νερο καθημερινα μεχρι να δω οτι δεν βγαζει τοσο πολυ ''βρωμα''.....

Αυτα! :)

Άντε μούλιασμα πάλι στον κουβά......Η γλίτσα πάντως είναι φυσιολογική και θα φύγει.

Λοιπον.....κατι παει να γινει.....

Η ριζα πλυθηκε αρκετα,μουλιασε,ξαναπλυθηκε και μπηκε στο ενυδρειο.....θα δουμε τις επομενες μερες πως θα παει,δηλαδη ποση ''βρωμα'' θα βγαλει ακομα αραγε..... :)

P1000953_zps87060aa8.jpg

P1000957_zps25485271.jpg

Γιωργη, γιατι κολλας; Ολα πρεπει να κανουν τον κυκλο τους!

Ρε συ το ξερω αλλα εβγαλε πολυ περισσοτερη βρωμα απ'οτι περιμενα..... :)

Μαλλον ειναι μεγαλο το ξυλο για το ενυδρειο....πιανει σχεδον ολο το ενυδρειο....γι'αυτο.....

Ποση βρωμια περιμενες δηλαδη και με τι κριτιρια την περιμενες;

Έγινε επεξεργασία - Sturm

Μην το βλέπεις σαν βρώμα... Δες το σαν βιοτοπικό χρωματάκι και θα φτιάξει αμέσως η διάθεση σου! :D

Ποση βρωμια περιμενες δηλαδη και με τι κριτιρια την περιμενες;

Φυσιολογικη ''βρωμα'' που βγαζουν ολα τα ξυλα.....ασπρο χνουδι,θολουρα και ''σκονη'' στο νερο....τα συνηθισμενα! :)

Απλα,το ξυλο ειναι αρκετα μεγαλο και σε 40 μολις λιτρα ολα αυτα σαν να πολλαπλασιαστηκαν....αυτο! :)

Μην το βλέπεις σαν βρώμα... Δες το σαν βιοτοπικό χρωματάκι και θα φτιάξει αμέσως η διάθεση σου! :D

Ετσι ακριβως προσπαθω να το δω! χαχαχαχα! :D

+1

το χρωμα που βγαζουν

κανει το ενυδρειο πολυ φυσικο

Γιωργο,παιξε λιγο με την ριζα,γυρνα την και απο τις αλλες πλευρες της να δεις πως φαινεται.

Οκ,θα το κανω και θα σας ανεβασω φωτογραφιες να μου πειτε! :)

Ειστε υπερ στο να βαλω και τυρφη ή κατα? :)

Βεβαια......δεν εχω ιδεα ακομα τι ψαρακια θα βαλω.....αλλα κουβεντα να γινεται! :)

Γιωργο αυτο εξαρταται απο τι ψαρια θα βαλεις.

Οντως δεν εχεις κατι στο μυαλο σου?

για να ξερουμε

αν βαλεις ψαρια (πχ ramirezi)

ναι να βαλεις τυρφη

Καλως ή κακως δεν εχω και πολλες επιλογες για 40 λιτρα....

CPD http://www.aquazone.gr/forums/topic/42310-danio-margaritatus-roberts-2007/#entry385550 τα βρισκω ευκολα αλλα δεν θα εχω ζουγκλα ενυδρειο......

Fire Tetra http://www.aquazone.gr/forums/topic/86182-hyphessobrycon-amandae-gery-and-uj-1987/ δεν ξερω αν θα τα βρω....

Sparkling Gourami http://www.aquazone.gr/forums/topic/86059-trichopsis-pumila-arnold-1936/ επισης δεν ξερω αν θα τα βρω.....

Pseudomugil Gertrudae http://www.seriouslyfish.com/species/pseudomugil-gertrudae/ υπαρχουν πλεον στην αγορα,τα απλα,χωρις τα φανταχτερα πτερυγια....

Iriatherina Werneri http://www.seriouslyfish.com/species/iriatherina-werneri/ δεν ξερω αν θα τα βρω αν και το προφιλ τους εδω λεει για ελαχιστες διαστασεις 60x30.....

Σκεφτομουν οτι με το aquascape που θελω να φτιαξω θα ταιριαζε η τυρφη και κατι σαν τετρα....το ιδανικο ειναι αυτο το μικροσκοπικο fire tetra και απ'οτι διαβαζω στο προφιλ τους νομιζω ταιριαζουν απολυτα.....υπαρχουν ομως στην αγορα εδω?

Καλα εχετε δικιο οτι πρωτα διαλεγουμε τα ψαρακια και μετα αν θα βαλουμε τυρφη ή οχι απλα εγω το παω αναποδα! :D

Οσο για την ριζα........μαλλον αυριο θα γινει η επιχειρηση.....βαριεμαι τωρα να βρεχομαι και να τραβαω και φωτογραφιες......χαχαχαχα! :P

Προσωπικά έχω CPD χωρίς να έχω ενυδρείο ζούγκλα και δεν είναι ντροπαλά όπως διάβαζα. Αντίθετα είναι τρομεροί εξερευνητές και όταν πλησιάζω το ενυδρείο κοπαδιάζουν μπροστά μου. Προσωπικά τα έχω λατρέψει και τα θεωρώ πολύ όμορφη επιλογή, αρκεί να ξέρεις ότι είναι μικρά ψαράκια γύρω στα 2-2.5 εκ.

Τα gertrudae χωρίς τα πτερύγια είναι τα θηλυκά.

Προσωπικά έχω CPD χωρίς να έχω ενυδρείο ζούγκλα και δεν είναι ντροπαλά όπως διάβαζα. Αντίθετα είναι τρομεροί εξερευνητές και όταν πλησιάζω το ενυδρείο κοπαδιάζουν μπροστά μου. Προσωπικά τα έχω λατρέψει και τα θεωρώ πολύ όμορφη επιλογή, αρκεί να ξέρεις ότι είναι μικρά ψαράκια γύρω στα 2-2.5 εκ.

Τα gertrudae χωρίς τα πτερύγια είναι τα θηλυκά.

Θα συμφωνήσω απόλυτα

ίσως στην αρχή ειναι λίγο ντροπαλά

αλλα μετα....

Τώρα για την ζούγκλα

που Λε δεν ειναι απαραίτητο

Μπορείς να περιορίσεις το aquascape

σου μόνο στην ρίζα

Δηλαδή με καμία anubias ,1-2 διαφορετικά

java fern και moss

Είσαι μια χαρά

Γιωργο σου κλεινουν το ματι τα ψαρακια! Πρωχωρησε το!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...