Lenia 27 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Γειά σας και πάλι, οι γονείς μου για τις σπουδές μου έδωσαν δώρο 2 ενυδρεια, ενα 280 λιτρα, και ενα 240 νομιζω, πως λετε να τα χρησιμοποιησω; λεω ενα τουλαχιστον σε κρυο νερο, εσεις τι θα βαζατε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatios 27 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ προσωπικά αν το 280 λίτρο είναι πάνω από ένα μέτρο μήκος (που λογικά θα είναι) θα έβαζα μέσα 12 τροφέους (κατα προτίμηση ικόλα που τα έχω αδυναμία). Το άλλο θα το έκανα φυτεμένο με εύκολα φυτά και μπόλικα μικρόψαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 27 Σεπτεμβρίου 2013 #3 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Καλούς γονείς έχεις. Αν σου αρέσουν τα χρυσόψαρα θα ήταν μια καλή επιλογή! Θα μπορούσες βέβαια να το κάνεις αφρικανικό, ή βιοτοπικό αμαζονίου! Υπάρχουν πολλές επιλογές σε αυτά τα λίτρα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 27 Σεπτεμβρίου 2013 Author #4 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 χρυσοψαρα εχω στο 60 λιτρο θελω κατι πολυυ ωραιο!και πολυχρωμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 27 Σεπτεμβρίου 2013 #5 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Καλα πλακα μας κανεις ή παιζεις με τον πονο μας;;;; Βγαλε λοιπον τα χρτσοψαρα και βαλτα στο 240αρι, το 60αρι καντο για μονομαχο και το 280αρι καντο αφρικανικο που λενε τα παιδια! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 27 Σεπτεμβρίου 2013 #6 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Ιγνάτιο. Με τα λίτρα αυτα έχεις πολλές επιλογές αλλα εγώ στη θεση σου θα επελεγα αυτές που σου πρότεινε ο Ιγνατιος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 27 Σεπτεμβρίου 2013 Author #7 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 ουυυ ειναι πανεμορφα τα τροφεους ! εκλεισε, αρχιζω να το φτιαχνω δεν νομιζω ομως, χρυσοψαρα μονο 2 σε 240 αξιζει ουτε μονομαχος σ 60 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 27 Σεπτεμβρίου 2013 #8 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) ουυυ ειναι πανεμορφα τα τροφεους ! εκλεισε, αρχιζω να το φτιαχνω δεν νομιζω ομως, χρυσοψαρα μονο 2 σε 240 αξιζει ουτε μονομαχος σ 60 Τι εννοεις αν αξιζει; Για σενα να τα βλεπεις ή για τα ψαρια να ζουνε σε ενα καλο περιβαλλον; Δυο χρυσοψαρα σε 60 λιτρα μεικτα πως το βλεπεις, ειναι ενταξει; Έγινε επεξεργασία 27 Σεπτεμβρίου 2013 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 27 Σεπτεμβρίου 2013 #9 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Τι εννοεις αν αξιζει; Για σενα να τα βλεπεις ή για τα ψαρια να ζουνε σε ενα καλο περιβαλλον; Δυο χρυσοψαρα σε 60 λιτρα μεικτα πως το βλεπεις, ειναι ενταξει;Προφανώς θέλει να πει ότι δε θα ήθελε να χαραμισεί τόσα λίτρα για δυο μονο χρυσόψαρα. Την καταλαβαίνω ως ενα σημείο. Σίγουρα μέσα εκει θα ήταν τρισευτυχιαμενα αλλα ούτε εγω θα το έκανα να σου πω την αλήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 27 Σεπτεμβρίου 2013 #10 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 ουυυ ειναι πανεμορφα τα τροφεους ! εκλεισε, αρχιζω να το φτιαχνω δεν νομιζω ομως, χρυσοψαρα μονο 2 σε 240 αξιζει ουτε μονομαχος σ 60 Μπορείς να βάλεις άλλα 1-2 χρυσόψαρα ίσως στο 240άρι! Ο μονομάχος θα είναι άρχοντας στο 60άρι!!! Αν βάλεις και μερικά εύκολα φυτά με γρήγορη ανάπτυξη για να το κάνεις λίγο ζούγκλα θα είναι πανέμορφο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 27 Σεπτεμβρίου 2013 Author #11 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 απλα να, ενταξει να λεμε την αληθεια, θα ταν πιο ευτυχισμενα στο 240 λιτρο ομως θα τα αφησω στο 60 λιτρο ειλικρινα αυτο μπορω να κανω τωρα, για το 240 λιτρο θελω να βαλω κατι περιεργο, ξεκιναω ομως με τα 280 λιτρα πρωτη κινηση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 27 Σεπτεμβρίου 2013 #12 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δηλαδη ρε παιδια αν ειχε δυο οσκαρ δεν θα τα εβαζε στο 600αρι, που τοσα λιτρα χρειαζονται, για να μην το χαραμισει; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 27 Σεπτεμβρίου 2013 #13 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Έχουν εξοπλισμό τα ενυδρεια? Αν ναι, τα βάζεις να τρέχουν για να αρχίσει ο κύκλος του αζώτου, και προχωράς ανάλογα με το τι θες να κάνεις (αφρικανικό,φυτεμένο, cold water etc) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 27 Σεπτεμβρίου 2013 #14 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δηλαδη ρε παιδια αν ειχε δυο οσκαρ δεν θα τα εβαζε στο 600αρι, που τοσα λιτρα χρειαζονται, για να μην το χαραμισει;Εντάξει, τώρα μιλάς για άλλη κατηγορία ψαριών. Παρεξηγήθηκε μάλλον η λέξη "χαραμίσει". Για να το πω αλλιώς, εγω θα προτιμούσα να φτιάξω με το 240άρι ενα αφρικάνικο με αρκετά όμορφα ψάρια μιας και ειναι κάτι που πάντα ήθελα αλλα δε μπορω να έχω δυστυχώς. Δε θα έβαζα δηλαδη τα δυο χρυσόψαρα τα οποία αν είχα σε άλλο μικρότερο ενυδρειο. Θα προτιμούσα να τα χαρίσω κάπου και να κάνω με το 240άρι αυτο που πάντα ονειρευόμουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 27 Σεπτεμβρίου 2013 #15 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Εντάξει, τώρα μιλάς για άλλη κατηγορία ψαριών. Παρεξηγήθηκε μάλλον η λέξη "χαραμίσει". Για να το πω αλλιώς, εγω θα προτιμούσα να φτιάξω με το 240άρι ενα αφρικάνικο με αρκετά όμορφα ψάρια μιας και ειναι κάτι που πάντα ήθελα αλλα δε μπορω να έχω δυστυχώς. Δε θα έβαζα δηλαδη τα δυο χρυσόψαρα τα οποία αν είχα σε άλλο μικρότερο ενυδρειο. Θα προτιμούσα να τα χαρίσω κάπου και να κάνω με το 240άρι αυτο που πάντα ονειρευόμουν. Δεν ειναι αλλη Πανο. Αν το βαλεις κατω ειναι ακριβως το ιδιο. Μικροτερα ψαρια, μικροτερα λιτρα αυτη ειναι η διαφορα. Κι εγω θα το προτιμουσα το αφρικανικο αλλα με τα κακομοιρα τα χρυσοψαρα που ειναι μεσα στο 60αρι τι γινεται; Αμαρτια δεν ειναι; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 27 Σεπτεμβρίου 2013 #16 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν ειναι αλλη Πανο. Αν το βαλεις κατω ειναι ακριβως το ιδιο. Μικροτερα ψαρια, μικροτερα λιτρα αυτη ειναι η διαφορα. Κι εγω θα το προτιμουσα το αφρικανικο αλλα με τα κακομοιρα τα χρυσοψαρα που ειναι μεσα στο 60αρι τι γινεται; Αμαρτια δεν ειναι; Συμφωνώ για το 60άρι με τα χρυσόψαρα. Γι' αυτο είπα ότι εγω θα τα χάριζα, θα έβαζα μέσα ενα μονομάχο και τα δυο μεγάλα θα τα έκανα το ενα αφρικανικό και το άλλο φυτεμενο κοινωνικό. Ενα ενυδρειο απο όλα θα είχα δηλαδή....βασιλιάς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 27 Σεπτεμβρίου 2013 #17 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Συμφωνώ για το 60άρι με τα χρυσόψαρα. Γι' αυτο είπα ότι εγω θα τα χάριζα, θα έβαζα μέσα ενα μονομάχο και τα δυο μεγάλα θα τα έκανα το ενα αφρικανικό και το άλλο φυτεμενο κοινωνικό. Ενα ενυδρειο απο όλα θα είχα δηλαδή....βασιλιάς. Ετσι το δεχομαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 27 Σεπτεμβρίου 2013 #18 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Τα ενυδρεία τι διαστάσεις έχουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 27 Σεπτεμβρίου 2013 #19 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Καλα πλακα μας κανεις ή παιζεις με τον πονο μας;;;; Βγαλε λοιπον τα χρτσοψαρα και βαλτα στο 240αρι, το 60αρι καντο για μονομαχο και το 280αρι καντο αφρικανικο που λενε τα παιδια! συνφωνω απόλυτα μαζι σου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 27 Σεπτεμβρίου 2013 #20 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 χρυσοψαρα εχω στο 60 λιτρο θελω κατι πολυυ ωραιο!και πολυχρωμο μιας και θες χρωματα γιατι δεν κανεις ενα θαλασσινο? [να χαιρεσε τους γονεις σου ] μια ιδεα λεω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 27 Σεπτεμβρίου 2013 #21 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 καλώς τα δέχτηκες!έχω να σου προτείνω ωραίες ψαροσυνθέσεις αλλά επειδή "κοιμάμαι όρθιος" θα σου τα γράψω αύριο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 28 Σεπτεμβρίου 2013 Author #22 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 επειδη εχω μπρεδευτει πρωτα απο ολα, δεν θεωρω τα χρυσοψαρα καημενα στο 60 λιτρο δευτερον, με τα ενυδρεια, αφου δεν εχω χρονο, μπορει να μην κανω και τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 28 Σεπτεμβρίου 2013 #23 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 Το καλύτερο δώρο είναι ένα ενυδρείο! Μου κάνει εντύπωση που σου δώρισαν όχι ένα, αλλά δύο ενυδρεία, μάλιστα γνωρίζοντας ότι ως φοιτήτρια δεν θα έχεις χρόνο... Περίεργο δώρο αλλά αξιοζήλευτο! Εφόσον τα ενυδρεία είναι δύο, εγώ στη θέση σου αν ήθελα να κρατήσω τα χρυσόψαρα θα τα έβαζα στο 240λιτρο, προσθέτοντας ακόμα δυο. Θα ήταν τρισευτυχισμένα. Και εφόσον λες ότι θέλεις χρώματα θα έφτιαχνα κάτι με χρώματα στο 280λιτρο, οπότε όλοι είναι ικανοποιημένοι, και τα ψάρια και εσύ. Και το 60λιτρο θα το κρατούσα για ώρα ανάγκης ως καραντίνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 28 Σεπτεμβρίου 2013 #24 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 εγω θα σου προτεινα να βαλεις τα χρυσοψαρα στο 240 και να προσθεσεις αλλα 3 ισως φανσυ με διαφορα χρωματα γινοντε μεγαλα και πανεμορφα ειναι η αδυναμια μου ! δεν καταλαβα την λεξη χαραμισω δλδ τα χρυσοψαρα δεν εχουν ζωη και δεν θελουν χωρο? το 60λιτρο ειναι πολυ μικρο για τα χρυσοψαρα που σε μεγαλητερα ενυδρεια φτανουν τα 30εκατοστα ειναι κριμα να τα εχεις σε τοσα λιγα λιτρα θεωρω οτι μικροτερο ενυδρειο απο 100λιτρα ειναι ακαταλληλο για αυτα εγω στην θεση σου αν δεν ηθελα να τα βαλω στο μεγαλυτερο θα τα χαριζα σε καποιους με αναλογο περιβαλλον για αυτα...το αλλο ενυδρειο θα το εκανα αμαζονιου λατρευω τα αγγελοψαρα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 28 Σεπτεμβρίου 2013 #25 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 εγω θα σου προτεινα να βαλεις τα χρυσοψαρα στο 240 και να προσθεσεις αλλα 3 ισως φανσυ με διαφορα χρωματα γινοντε μεγαλα και πανεμορφα ειναι η αδυναμια μου ! δεν καταλαβα την λεξη χαραμισω δλδ τα χρυσοψαρα δεν εχουν ζωη και δεν θελουν χωρο? το 60λιτρο ειναι πολυ μικρο για τα χρυσοψαρα που σε μεγαλητερα ενυδρεια φτανουν τα 30εκατοστα ειναι κριμα να τα εχεις σε τοσα λιγα λιτρα θεωρω οτι μικροτερο ενυδρειο απο 100λιτρα ειναι ακαταλληλο για αυτα εγω στην θεση σου αν δεν ηθελα να τα βαλω στο μεγαλυτερο θα τα χαριζα σε καποιους με αναλογο περιβαλλον για αυτα...το αλλο ενυδρειο θα το εκανα αμαζονιου λατρευω τα αγγελοψαρα !Μη κολλάς στη λέξη "χαραμίζω". Το εξήγησα σαφέστατα νομίζω και αφορά προσωπική άποψη και επιλογή. Διάβασε τα παραπάνω σχόλιά μου για να λυθούν τυχόν απορίες σου. Μη μπερδευεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος