lefteris123 26 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Έχω παραγγείλει τα παρακάτω φυτά που θέλουν φύτεμα: Cryptocoryne wendtii ''green'' Staurogyne repens Vallisneria sp. 'Asiatica' το ενυδρείο θα έχει χαλίκι, (περίπου 8mm κατά μέσο όρο) τι άλλο πρέπει να βάλω για υπόστρωμα για να πιάσουν τα παραπάνω φυτά? Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #2 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Μόνο με το χαλίκι θα πιάσουν αυτά τα φυτά? (το χαλίκι τελικά είναι 3-5mm) αν όχι τι υλικό να βάλω για υπόστρωμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 26 Σεπτεμβρίου 2013 #3 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Θα ψαξεις σε πετ σοπ για υποστρωμα! Αν και δεν νομιζω οτι εχεις αναγκη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 26 Σεπτεμβρίου 2013 #4 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Υπόστρωμα θα βρεις σε πετ σοπ, όπως είπε και ο Sturm Έχει και εδώ στο φόρουμ κατάλογο με καταστήματα. Αν δεν βάλεις υπόστρωμα, μπορείς να βάλεις ταμπλέτες λίπανσης δίπλα από το κάθε φυτό. Εγώ είμαι υπέρ του υποστρώματος, πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 26 Σεπτεμβρίου 2013 #5 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Απλά αν δεν βάλεις υπόστρωμα τώρα και για κάποιο λόγο (πχ άλλο είδος φυτών) χρειαστεί να βάλεις λίγο αργότερα θα πρέπει να ξαναστησεις το ενυδρείο.Οπότε η γνωμη μου είναι να το κάνεις τώρα, απλά κάνε μια έρευνα μέσω του φόρουμ για το ποια μάρκα να προτιμήσεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #6 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Από τα φυτά που θα βάλω χρειάζονται κάποια υπόστρωμα? Αν μείνουν μόνο αυτά τα φυτά και στο μέλλον δεν βάλω άλλα είδη, μπορώ να μην βάλω υπόστρωμα? (έκανα το λάθος και το ενυδρείο το έχω στήσει ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 26 Σεπτεμβρίου 2013 #7 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Εφόσον θέλουν φύτεμα, έχεις χαλίκι χωρίς υπόστρωμα και τα παρήγγειλες ήδη η μόνη λύση αν δε θες να ξεστήνεις είναι να βάλεις μία ταμπλέτα λίπανσης μέσα στο χαλίκι, κοντά στο κάθε φυτό, αν θυμάμαι καλά γύρω στο ένα εκατοστό απόσταση από το κάθε φυτό. Εγώ το έκανα στο δικό μου ενυδρείο και μετάνιωσα που δεν έβαλα υπόστρωμα. Κάθε μήνα, ή και περισσότερο από μήνα, βάζεις μία νέα ταμπλέτα στο κάθε φυτό, εφόσον έχει λιώσει η προηγούμενη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #8 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Χωρίς ταμπλέτα και υπόστρωμα δεν θα στεριώσουν τα φυτά να φανταστώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 26 Σεπτεμβρίου 2013 #9 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Από όσο γνωρίζω είναι δύσκολο, δες το προφίλ του κάθε φυτού στο φόρουμ να δεις τι απαιτήσεις έχουν, αν και νομίζω πως και οι έμπειροι θα σου προτείνουν ταμπλέτα για όσα φυτεύονται. Ακόμα και αν βάλεις υπόστρωμα, νομίζω πως στον χρόνο θέλει εμπλουτισμό με ταμπλέτα ούτως ή άλλως. Εκτός και αν τρέχει πολύ καιρό το ενυδρείο, οπότε εμπλουτίζεται και... φυσικά ο βυθός, από τις ακαθαρσίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #10 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Είχα διαβάσει σε κάποιο αγγλικό forum ότι πολλά από τα εύκολα φυτά δεν έχουν καμία ιδιαίτερη απαίτηση στο υπόστρωμα καθώς τρέφονται κατά κόρον από τα φύλλα, αυτό τελικά δεν ισχύει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 26 Σεπτεμβρίου 2013 #11 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν ξέρω, κι εγώ αρχάρια είμαι, αλλά έχει λογική. Π.χ. οι ανούμπιες, που θεωρούνται από τα ανθεκτικότερα και ευκολότερα φυτά, δτο δικό μου ενυδρείο δεν έπαθαν τίποτα, ακόμα και όταν δεν είχα φωτισμό και δεν έριχνα λίπασμα. Από τα φυτά που αναφέρεις, εγώ έχω μόνο cryptocorine wenditii, αλλά brown, όχι green και έχω μία με υπόστρωμα και μία σε χαλίκι με ταμπλέτα και δεν έχει πάθει τίποτα. Τα άλλα δεν τα γνωρίζω, αλλά εφόσον λες ότι είναι εύκολα, ίσως να μην έχουν πρόβλημα. Θα πρέπει να δεις το προφίλ τους τι λεει ή να σε κατατοπίσει κάποιος πιο έμπειρος. Ωστόσο, εγώ θα έβαζα υπόστρωμα, μην τυχόν αλλάξω γνώμη μελλοντικά και θελήσω κάτι πιο απαιτητικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 26 Σεπτεμβρίου 2013 #12 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Η Ανουμπια δεν θελει φυτεμα αλλα δεσιμο σε ξυλο ή πετρα. Τα υπολοιπα δεν νομιζω πως χρειαζονται κατι αλλο αλλα και μια ταμπλετα ευπροσδεκτη ειναι! Έγινε επεξεργασία 26 Σεπτεμβρίου 2013 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 27 Σεπτεμβρίου 2013 Author #13 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Ωραία! οπότε ξεκινάω αρχικά χωρίς ταμπλέτα και με πολύ επίβλεψη και αν κάτι δεν μου αρέσει βάζω ταμπλέτα αμέσως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giokarakannas 27 Σεπτεμβρίου 2013 #14 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Φιλε ευκολα φυτα δεν χρειαζεσαι και πολλα πολλα. Λιγο υγρο λιπασμα που και που, ανα 6μηνο ταμπλετα λιπανσης και να προσεξεις τα νιτρικα σου να ειναι μεταξυ 5-20. Επισης ρουτινα στις αλλαγες νερου,ιδανικα 1 φορα την ευδομαδα το 30%. Αντε και καλο φυτεμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 27 Σεπτεμβρίου 2013 Author #15 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Ωραία! σας ευχαριστώ! Δευτέρα θα έχω την δεύτερη λάμπα, κάπου μέσα στη βδομάδα και τα φυτά,και σας στέλνω φωτογραφίες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Σεπτεμβρίου 2013 #16 Share 30 Σεπτεμβρίου 2013 Μπορεις να τα φυτεψεις και χωρις υποστρωμα αλλα αν ειχες θα μπορουσες να βαλεις και αλλα φυτα. Αυτο που διαβασες για τα ευκολα φυτα δεν ισχυει για ολα,πχ η κρυπτοκορινες τρεφονται απο τις ριζες και θελουν ταμπλετες αν δεν εχεις υποστρωμα.Επισης ειναι ευαισθητα φυτα οσον αφορα τις αλλαγες μεσα στο ενυδρειο (φωτισμου,αλλαγη νερου,αλλαγη θεσης).Εγω μια φορα εκανα μια μεγαλη αλλαγη νερου λογο αλγης και τις εχασα ολες μεσα σε μια μερα,μετα ομως ξαναπεταξαν κανονικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος