rastaman 30 Σεπτεμβρίου 2013 Author #26 Share 30 Σεπτεμβρίου 2013 Nαι ναι !!Απο εκεί υπέκλεψα το όνομα τους και αρκετες πληροφορίες για αυτά . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 3 Οκτωβρίου 2013 Author #27 Share 3 Οκτωβρίου 2013 Εδώ είμαστε και πάλι . . . 5η ημέρα σήμερα που είναι τα ψαράκια μέσα . . . Οι μετρήσεις μου λένε τα εξής : Ph : 9 NH4/NH3 : 0,5 mg/l GH : 8 KH : 5 NO3 : 25 mg/λ Temp : 26-27 βαθμούς Aυτό που με προβληματίζει από τα λίγα που καταλαβαίνω μέχρι στιγμής είναι το ανέβασμα του Ph(πριν 4 ημέρες ήταν στο 8,5) και η εμφανιση αμμωνίας (πριν 4 ημέρες ήταν στο ) Οι vallisneries και το egeria densa έχουν αρχίσει και κιτρινίζουν ελαφρώς, το νερό είναι ελαφρώς θολό και φαίνεται σαν να κινούνται σωματίδια μέσα σε αυτό!! Ο φωτισμός ανεβαίνει σταδιακά. . . Eίμαι περιπου στις 7,5h !! Ταίζω μόνο μια φορά την ημέρα με Tropical Flakes (New Era) και για τα φυτάκια έχω βάλει μόνο V30 complete(basic fertilizer) και τα starter tabs (dennerle είναι όλα και δεν μπήκαν την ίδια ημέρα)!! Σήμερα έλεγα να προσθέσω και το Ε15 feractiv μπας και τα βοηθήσει να πάρουν χρώμα!! Ακόμα δεν έχω ταίσει γιατί σαν να προβληματίζομαι με τις μετρήσεις . . . Μήπως πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ για κάτι ????? Να υπενθυμίσω πως στο φίλτρο έχει μπει μπόλι . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 3 Οκτωβρίου 2013 #28 Share 3 Οκτωβρίου 2013 Το ph είναι 9 τώρα????? Αν ναι έχεις μεγάλο πρόβλημα..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 3 Οκτωβρίου 2013 Author #29 Share 3 Οκτωβρίου 2013 Aν δεν είναι 9 είναι 8.5 !! Τουλάχιστον εκεί ανάμεσα το βλέπω . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 3 Οκτωβρίου 2013 #30 Share 3 Οκτωβρίου 2013 Πρέπει να το κατεβάσεις το ph σου γρήγορα!! Με τύρφη!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 3 Οκτωβρίου 2013 #31 Share 3 Οκτωβρίου 2013 Πρέπει να το κατεβάσεις το ph σου γρήγορα!! Με τύρφη!! Guppies έχει , γιατί να το κατεβάσει το ph ; Το πρόβλημα είναι η αμμωνία σε συνδυασμό με το ph. Ενισχύεις την βιολογία με βακτήρια και δεν ταΐζεις για 3 ημέρες. Κάνε μετά μετρήσεις και ενημέρωσέ μας. Επειδή η αμμωνία έχει ανέβει αρκετά, θα έκανα και μια αλλαγή της τάξης του 40%. Θα πάει το στρώσιμο πίσω αλλά είναι τοξική για τα ψαράκια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 3 Οκτωβρίου 2013 #32 Share 3 Οκτωβρίου 2013 Λάθος μου Δημήτρη δεν είδα τι ψάρια έχει συγνώμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 3 Οκτωβρίου 2013 Author #33 Share 3 Οκτωβρίου 2013 Tώρα που άναψαν τα φώτα παρατηρώ οτι το νερό έχει ξεθολώσει αισθητά από χτες !! Είχα γυρίσει βέβαια την έξοδο της αντλίας προς την επιφάνεια του νερού. . . Το ph δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ανεβαίνει συνέχεια . . . Για την αμμωνία σαν να καταλαβαίνω οτι λίγο η τροφή που πέφτει κάτω,λίγο τα περιττώματα . . . Ξαναμετράω λοιπόν αμμωνία για να επιβεβαιώσω και επανέρχομαι . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 3 Οκτωβρίου 2013 Author #34 Share 3 Οκτωβρίου 2013 (edited) Τα ίδια με πριν . . . Το χρώμα που βλέπω είναι μεταξύ 0 και 0.5 (δεν είναι τόσο σκούρο όσο το 0.5 αλλά δεν είναι και κατακιτρινο)!! Δεκτό με το τάισμα γι αυτό και δεν το έκανα πριν πάρω τις απαντήσεις σας !! Βακτήρια για πόσες μέρες ??Είναι καλύτερα να τα ρίχνω μέσα στο φιλτροκούτι ή στο νερό και να παίρνουν τον δρόμο τους ?? Νερό δεν υπόσχομαι οτι θα αλλάξω το 40% μιας και δεν είμαι ακόμα καταλληλα προετοιμασμένος από εξοπλισμό αλλά το 30% τουλάχιστον θα το παλέψω !!Ενα 2ωρο με την ανάλογη ποσότητα αντιχλώριου σε μια λεκάνη αρκεί ?? Η αλλαγή νερού θα βοηθήσει καθόλου την κατασταση με το υψηλό Ph ?? Τον σίδηρο να τον ρίξω για τα φυτάκια ?? Btw δεν με απασχολεί να πάει πίσω το στρώσιμο αλλά να γίνει σωστά !!!!! Έγινε επεξεργασία 3 Οκτωβρίου 2013 - rastafari Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 3 Οκτωβρίου 2013 #35 Share 3 Οκτωβρίου 2013 Τα ίδια με πριν . . . Το χρώμα που βλέπω είναι μεταξύ 0 και 0.5 (δεν είναι τόσο σκούρο όσο το 0.5 αλλά δεν είναι και κατακιτρινο)!! Δεκτό με το τάισμα γι αυτό και δεν το έκανα πριν πάρω τις απαντήσεις σας !! Βακτήρια για πόσες μέρες ??Είναι καλύτερα να τα ρίχνω μέσα στο φιλτροκούτι ή στο νερό και να παίρνουν τον δρόμο τους ?? Νερό δεν υπόσχομαι οτι θα αλλάξω το 40% μιας και δεν είμαι ακόμα καταλληλα προετοιμασμένος από εξοπλισμό αλλά το 30% τουλάχιστον θα το παλέψω !!Ενα 2ωρο με την ανάλογη ποσότητα αντιχλώριου σε μια λεκάνη αρκεί ?? Τον σίδηρο να τον ρίξω για τα φυτάκια ?? Btw δεν με απασχολεί να πάει πίσω το στρώσιμο αλλά να γίνει σωστά !!!!! Βακτήρια ρίξε μετά την αλλαγή μια δόση για τα λίτρα του ενυδρείου μέσα στο ενυδρείο. Ρίξε σήμερα μια φορά και μέτρα μετά από 3 ημέρες πάλι. 2 ώρες είναι πολλές , πρόσεχε μόνο, η θερμοκρασία να είναι ίδια με αυτή που έχει το νερό στο ενυδρείο. Σίδηρο μην ρίξεις ακόμα. Προχώρα και ενημέρωνέ μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 3 Οκτωβρίου 2013 Author #36 Share 3 Οκτωβρίου 2013 30% λοιπόν αλλαγή νερού,1 περίπου βαθμό διαφορά θερμοκρασίας, προσθήκη βακτηρίων,νηστεία και . . . ένα σπίτι ...ντέλο από τα νερά . . . Ευτυχώς που προνόησα και πήρα εφεδρικό κουβά κατά το άδειασμα . . . Ευχαριστώ πολύ λοιπόν για την βοήθεια σας . . . :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 3 Οκτωβρίου 2013 Author #37 Share 3 Οκτωβρίου 2013 Άλλη μια τεχνική συμβουλή παρακαλώ . . . Η γυάλα μου αυτήν την στιγμή χρειάζεται Οξυγόνο ή Διοξείδιο ??? Με λίγα λόγια να στρέψω την έξοδο της αντλίας προς τα πάνω για να δημιουργεί καλύτερη ανατάραξη της επιφάνειας του νερού ή στην προτεινόμενη θέση "μέση" που ίσα που το χαϊδεύει ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Οκτωβρίου 2013 #38 Share 4 Οκτωβρίου 2013 Αλλο οξυγονο αλλο διοξειδιο..Γυρισε την εξοδο του φιλτρου προς την επιφανεια για να κανει αναταραξη,ετσι θα εχεις αρκετο οξυγονο στο νερο σου. Παμε τωρα στα φυτα σου,τα φυτα θελουν καποιες μερες για να προσαρμοστουν στο νεο περιβαλον και μεσα σ αυτες τις μερες χανουν φυλλα,κιτρινιζουν και γενικα ψιλοχαλανε λιγο αλλα μετα ξαναρχονται στα ισια σους.Τα φυτα που εχεις δεν χρειαζονται κανενα λιπασμα και ειδικα σιδηρο.Η egeria που εχεις θελει νιτρικα αλλιως χαλαει. Οσο για το ph σου,μηπως εχεις κατι ασβεστολυθικο μεσα στο ενυδρειο σου και στο ανεβαζει?Βεβαια με τα ψαρια που εχεις δεν σε πειραζει,ετσι και αλλιως σκληρο νερο θελουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 4 Οκτωβρίου 2013 Author #39 Share 4 Οκτωβρίου 2013 Την έχω γυρίσει προς τα πάνω απο χτες το βράδυ σκεφτόμενος πως εφόσον δεν είναι ιδανικές οι συνθήκες καλύτερα να υπάρχει περισσότερο οξυγόνο για τα ψάρια. . . Δεν έχω κάτι σε νιτρικά για τα φυτάκια οπότε θα ήθελα να ακούσω μια πρόταση για κάποιο σκεύασμα. . . Επίσης έχω παρατηρήσει οτι τα ψαράκια πάνε και τσιμπάνε τα φύλλα τους !!Όχι μόνο σήμερα που είναι ή δευτερη ημέρα χωρίς φαγητό αλλα το κάνουν εδώ και μέρες . . . Γιατί άραγε ?? Πέρα από το "φυσικό χαλίκι" δεν υπάρχει κάτι άλλο σε πέτρα μέσα !! Για να είμαι ειλικρινής βέβαια δεν μπήκα στην διαδικασία να το τσεκάρω . . . Θα ήθελα πάντως να κυμαίνεται γύρω στο 6.5-7.5 για να μπορώ να έχω περισότερες επιλογές . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Οκτωβρίου 2013 #40 Share 4 Οκτωβρίου 2013 Ph : 9 NH4/NH3 : 0,5 mg/l GH : 8 KH : 5 NO3 : 25 mg/λ Temp : 26-27 βαθμούς Εδω βλεπω οτι εχεις αρκετα νιτρικα,δεν χρειαζετε να ριξεις κανενα σκευασμα μεσα. Οσο για το ph που ζητας,τα ψαρια που εχεις θελουν σκληρο νερο και οχι μαλακο,οπωτε το ph που ζητας ειναι λαθος για τα ψαρια που εχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 4 Οκτωβρίου 2013 Author #41 Share 4 Οκτωβρίου 2013 Aρχικά είχα σκεφτεί αλλά πράγματα !! Αυτά μου τα πρότειναν ως "ανθεκτικά" ετσι ωστε μαζί με το μπόλι να πάει καλύτερα το στρώσιμο!!Βέβαια τα παιδάκια μου τα βαφτισαν από την πρώτη κιολας μέρα οπότε είναι δύσκολο πλεον να τα δώσω ή να φτιάξω και δευτερο ενυδρείο!!Καλός ή κακός λοιπόν το πιθανότερο είναι να προσπαθήσω να προσαρμόσω τα γούστα μου σε αυτές τις συνθήκες . . . Δυστυχώς δεν έχω καταλήξει ακόμα Tα φυτάκια γιατί τα τσιμπολογάνε όμως ?? Το ίδιο κάνουν και στα ξύλα βέβαια αλλά πιο αραιά . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 4 Οκτωβρίου 2013 #42 Share 4 Οκτωβρίου 2013 Tα φυτάκια γιατί τα τσιμπολογάνε όμως ?? Το ίδιο κάνουν και στα ξύλα βέβαια αλλά πιο αραιά . . . Έχουν άλγη πάνω για αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 4 Οκτωβρίου 2013 Author #43 Share 4 Οκτωβρίου 2013 Σημασία έχει οτι έχει γεμίσει ο βυθός κομματάκια και μάλλον πρεπει να παω να πάρω τσιμπίδα για να τα βγάλω . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 4 Οκτωβρίου 2013 #44 Share 4 Οκτωβρίου 2013 Τι κομματάκια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 4 Οκτωβρίου 2013 Author #45 Share 4 Οκτωβρίου 2013 Aπό τα φύλλα που τσιμπολογάνε και κόβουν !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 4 Οκτωβρίου 2013 #46 Share 4 Οκτωβρίου 2013 Ααα εντάξει Ναι αν θες βγάλε τα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 5 Οκτωβρίου 2013 Author #47 Share 5 Οκτωβρίου 2013 Έγινε και το τεστ στο χαλίκι με το υδροχλωρικό . . . Απότελεσμα??!! Για ένα λεπτό περίπου άφριζε. . . Νομίζω πως βρήκα τον υπέθυνο για το ανεβασμένο Ph!! Σημασία έχει πως είχα στο μυαλό μου άλλη ψαροσύνθεση που χρειάζεται χαμηλότερο Ph. . . Tι λύσεις έχουμε λοιπόν με το θέμα του χαλικιού τώρα που είναι ακόμα αρχή ?? Το άλλάζω ??Το αφήνω όπως έχει και όταν αποφασίσω για χαμηλότερο το βοηθάω με τύρφη ή Ph minus και τα σχετικά ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 5 Οκτωβρίου 2013 #48 Share 5 Οκτωβρίου 2013 Αυτο ειναι θεμα δικο σου. Δηλαδη τι θες να κανεις για να σου πουμε γνωμες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Οκτωβρίου 2013 #49 Share 5 Οκτωβρίου 2013 Κοιτα τωρα να σου πω τι παιζει..αν το χαλικι ειναι ασβεστολυθικο οτι και αν κανεις για να ριξεις τις σκληροτητες και το ph του νερο δεν θα το καταφερεις γιατι το χαλικι θα τις ξανανεβαζει. Τι ψαρια θες να βαλεις και θελεις μαλακο νερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 5 Οκτωβρίου 2013 #50 Share 5 Οκτωβρίου 2013 (edited) Έγινε και το τεστ στο χαλίκι με το υδροχλωρικό . . . Απότελεσμα??!! Για ένα λεπτό περίπου άφριζε. . . Νομίζω πως βρήκα τον υπέθυνο για το ανεβασμένο Ph!! Σημασία έχει πως είχα στο μυαλό μου άλλη ψαροσύνθεση που χρειάζεται χαμηλότερο Ph. . . Tι λύσεις έχουμε λοιπόν με το θέμα του χαλικιού τώρα που είναι ακόμα αρχή ?? Το άλλάζω ??Το αφήνω όπως έχει και όταν αποφασίσω για χαμηλότερο το βοηθάω με τύρφη ή Ph minus και τα σχετικά ?? Αν το αφήσεις όπως είναι , δεν θα καταφέρεις και πολλά με την τύρφη. Το ph-minus καλό είναι να το αποφύγεις, όπως και κάθε είδους χημικό που μπορεί να σου αποσταθεροποιήσει το σύστημα. Τι ψαροσύνθσεση είχες στο μυαλό σου ; //edit Είχα γράψει την απάντηση και ξέχασα να πατήσω ... Έγινε επεξεργασία 5 Οκτωβρίου 2013 - dpap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος