rastaman 26 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα λοιπόν !! Όπως καταλαβαίνετε και από τον τιτλο πρόσφατα αποφάσισα να ασχοληθώ με ενυδρείο για πρώτη φορά!!Αφου μελέτησα το forum όσο μπορούσα κατέληξα στο Rio 125,μέτριο προς μικρό θα έλεγα αλλά ας γίνει η αρχή. . . Τρέχει λοιπόν από την Κυριακή!!Το δουλεψα 2 μέρες μόνο νερό και αντιχλώριο και από χτες άρχισα να ρίχνω βακτήρια! Μόλις χθες αγόρασα δυο ξύλα (μοπάνι), και δυο φυτάκια,ένα anubias και ένα microsorum (γυρισα 10 μαγαζιά και όλοι περιμένουν φυτάκια,)!! Αφού τα πέρασα μια γρήγορη χλωρίνη τα έβαλα μέσα και τώρα περνάω τα τελευταία νερά στα ξύλα!!Επίσης χτες βρήκα και έβαλα το "ταπεράκι" με το cirax και σήμερα έβγαλα το σφουγγάρι του άνθρακα!! Σκέφτομαι λοιπόν αυριο να πάρω μπόλι από μέλος του forum που έχω επικοινωνήσει ,φυσικά και τον ευχαριστώ για την προσφορά του και την καλή του διάθεση, και το Σαββάτο να βάλω τα πρώτα ψαράκια... Γενικά σκέφτομαι όταν ολοκληρωθεί να έχει κάτι από tetra,ram,ramirezi κλπ δεν έχω μελετησει ακόμα καλά ποια ταιριάζουν μεταξύ τους αλλά θα γίνει και αυτό,οπότε μην φωνάζετε γι αυτό μιας και κύριο μέλημα μου είναι να πετύχω τις σωστές συνθήκες νερού πρώτα απ όλα !! btw σήμερα έκανα και μια δοκιμή με τα υγρα τεστ της sera(δεν τα έχω πάρει ακόμα όλα) NH3/NH4 0 Ph 7,5-8 (με κάθε επιφυλαξη για τις μετρήσεις φυσικά !!) Τα φώτα σας ,τις ιδέες σας τις γνώμες σας . . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 26 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Καλώς ήρθες Χλωρίνη που έβαλες?δεν κατάλαβα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Σεπτεμβρίου 2013 #3 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Καλώς ήρθες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panik 26 Σεπτεμβρίου 2013 #4 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Καλως ηρθες! Καλο ειναι πρωτα να διαβασεις για το στρωσιμο του ενυδρειου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #5 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) @Giorgos Kk στα φυτάκια μόνο αρκετά αραιωμένη . . . @panik μελετάω καθημερινά όσο μπορώ . . . Hey hey Safarpn Edittttttt Θα ήθελα να ακούσω αν μεχρι τώρα είναι σωστές οι κινήσεις μου - σκέψεις μου . . . Έγινε επεξεργασία 26 Σεπτεμβρίου 2013 - rastafari Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 26 Σεπτεμβρίου 2013 #6 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 26 Σεπτεμβρίου 2013 #7 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Kαλωσήρθες! στα φυτα χλωρινη δνε εχω ακουσει, αλλα αυτο μπορει να σου κοστισει. Λοιπον, ευχομαι να απολαυσεις το χομπυ, προς τι ψαρια σκεφτεσαι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
audiodrum 26 Σεπτεμβρίου 2013 #8 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 καλως ηλθες φιλε !για τις μετρισεις σου και εφοσων στρωνεις το ενυδρειο σου θα χρειαστεις και τεστακια για ΝΟ2 νιτρωδη και ΝΟ3 νιτρικα ειναι απαραιτιτα !!καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 26 Σεπτεμβρίου 2013 #9 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Αν ακολούθησες τις οδηγίες για την απολύμανση των φυτών , με ελάχιστη χλωρίνη , δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Με τα βακτήρια , θα προσέξεις λίγο στην αρχή με το τάισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #10 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) @Lenia κινήθηκα σύμφωνα με αυτό http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=29353&hl=%E1%F0%EF%EB%FD%EC%E1%ED%F3%E7+%F6%F5%F4%FE%ED προς το παρόν δειχνουν πως γλίτωσαν το κάψιμο . . . @audiodrum είναι στο πρόγραμμα με τις αγορές του Σαββάτου . . . Hey polyagkistro dpap ακόμα δεν έχουν μπει ψαράκια στην γυάλα και γενικά δεν έχω ρίξει καν τρόφη . . . Το πλάνο έχει αύριο μπόλι και το Σαββάτο ψάρια . . . Έγινε επεξεργασία 26 Σεπτεμβρίου 2013 - rastafari Link to comment Share on other sites More sharing options...
pptom 26 Σεπτεμβρίου 2013 #11 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Καλώς ήρθες. Καλά το πας υπομονή και διάβασμα θέλει. Αφού έχεις ήδη το ενυδρείο οι μετρήσεις του νερού της βρύσης σου και τα λίτρα σου θα σου δείξουν τι ψάρια μπορείς να βάλεις, εκτός και αν θέλεις να αλλάξεις ph και σκληρότητα. Οπότε μελετάς τα προφίλ των ψαρίων και με τη βοήθεια του forum αποφασίζεις.Καλή συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 26 Σεπτεμβρίου 2013 #12 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Καλως ηρθες φιλε. Εφοσον εχεις μπολι μπορεις σιγα σιγα να ξεκινησεις να βαζεις τα ψαρακια σου. Προσοχη στο ταισμα για καμια 15 μερες οπως προειπε κι ο Δημητρης. Με τι τεστ μετρας γιατι 7,5 με 8 ph εχουν μεγαλη διαφορα. Παντως ραμ με καρδιναλιους ταιριαζουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #13 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Thanks pptom υπομονή διαθέτω,διαβασμα ρίχνω αλλά φυσικά περιμένω και το "φάουλ" και ας είναι αρχή . . . Sturm το μπόλι δεν έχει μπει ακόμα!!Δεκτό για το τάισμα και φυσικά θα το μελετησω λίγο καλύτερα και αν χρειαστεί θα επανέλθω με απορίες . . . Χρησιμοποίησα τα υγρά τεστ της sera αλλά ούτε και εγώ ο ίδιος δεν είμαι σίγουρος για τις μετρήσεις μου μιας και ήταν η πρώτη απόπειρα . . . Btw επειδή μου έχουν γυαλίσει και τα Bolivian Ram θα χρειαστώ και τα φώτα σου μελλοντικά . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 26 Σεπτεμβρίου 2013 #14 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Οκ αλλα δεν μπορεις να βαλεις και τα 2 ειδη! Περιμενουμε νεα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #15 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Οκ αλλα δεν μπορεις να βαλεις και τα 2 ειδη! Περιμενουμε νεα! Έχω δηλώσει πως έχω μελετήσει ελάχιστα για τα ψάρια προς το παρόν γι αυτό είπα και μελλοντικά για τα φώτα σου . . . Ας με πάει καλά το 125L και... διάθεση αλλά και ιδέες υπάρχουν . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 26 Σεπτεμβρίου 2013 #16 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Ωραια. Οπως και να χει εδω ειμαστε για οτι κι αν επιλεξεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 27 Σεπτεμβρίου 2013 Author #17 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Πριν λίγες ώρες μπήκε και το μπόλι στο φίλτρο !! Να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον φίλο ΣΤΑΜΑΤΗΣ :D Αυριο πάμε για τα πρώτα μας ψαράκια λοιπόν !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 27 Σεπτεμβρίου 2013 #18 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Τι ψαρια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 27 Σεπτεμβρίου 2013 Author #19 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Mάλλον προς αυτά που έχω αναφέρει και παραπάνω θα κινηθώ . . . Θέλω κάτι ευκολο για αρχή μέχρι να εξοικειωθώ και μελλοντικά βλέπουμε. . . Αν έχετε καμιά καλή χρωματιστή και εύκολη πρόταση για τα 125L που διαθέτω πολύ ευχαρίστως να την ακούσω. . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 27 Σεπτεμβρίου 2013 #20 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Ραμ με καρδιναλιους δηλαδη; Αν ναι, τι ραμ; Τι εννοεις χρωματικη προταση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 27 Σεπτεμβρίου 2013 Author #21 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Όχι φυσικά τα "βαμμένα" ψαράκια αλλά θα ήθελα σε πρώτη φάση να υπάρχει χρώμα μέσα στο ενυδρείο μου . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 27 Σεπτεμβρίου 2013 #22 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Ε μια χαρα θα εισαι με αυτα που διαλεξες! Απλα προτεινω τα bolivian ram γιατι ειναι λιγο πιο ανεκτικα στα νιτρικα απ οτι τα ramirezi αν και τα τελευταια εχουν περισσοτερα χρωματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Σεπτεμβρίου 2013 #23 Share 30 Σεπτεμβρίου 2013 Τα ψαρακια αυτα θελουν μαλακο νερακι ομως,θα πρεπει να επεξεργαζεσε το νερο της βρυσης σου. Για να σε βοηθησω να διαλεξεις ψαρακια,πρωτα σκεφτομαστε αυτον τον παραγοντα,αν θελουμε να μπουμε στη διαδηκασια να μαλακωνουμε το νερο της βρυσης μας,αν οχι τοτε παμε σε ψαρια που θελουν σκληρο νερο,δηλαδη βρυσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 30 Σεπτεμβρίου 2013 Author #24 Share 30 Σεπτεμβρίου 2013 Επανερχόμαστε λοιπόν!! Πήγα το Σαββάτο για ψώνια αλλά δεν βρήκα κάποιο από τα 2 είδη που έψαχνα Oπότε οι καλοί πωλητές για σιγουριά και ασφάλεια με έπεισαν να πάρω 2 Poecilia reticulata (θα προσπαθήσω σιγά σιγά να μαθαίνω και τα original names τους)!! Εβάλα λοιπόν τα ξύλα και πρόσθεσα δυο vallisneries (gigantea,torta) και ενα egeria densa και σήμερα πήρα και μια σίτα με Taxiphyllum barbieri !! Ξεκίνησα χτες (δευτερη μέρα για τα ψάρια) ανάβοντας τα φώτα για 4 ώρες και λέω να αυξάνω μια ώρα την ημέρα μέχρι να φτάσω τις 8 !! Προς το παρόν όλα κυλούν ρολόι (έτσι πιστεύω τουλάχιστον :P ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Σεπτεμβρίου 2013 #25 Share 30 Σεπτεμβρίου 2013 Επανερχόμαστε λοιπόν!! Πήγα το Σαββάτο για ψώνια αλλά δεν βρήκα κάποιο από τα 2 είδη που έψαχνα Oπότε οι καλοί πωλητές για σιγουριά και ασφάλεια με έπεισαν να πάρω 2 Poecilia reticulata (θα προσπαθήσω σιγά σιγά να μαθαίνω και τα original names τους)!! Εβάλα λοιπόν τα ξύλα και πρόσθεσα δυο vallisneries (gigantea,torta) και ενα egeria densa και σήμερα πήρα και μια σίτα με Taxiphyllum barbieri !! Ξεκίνησα χτες (δευτερη μέρα για τα ψάρια) ανάβοντας τα φώτα για 4 ώρες και λέω να αυξάνω μια ώρα την ημέρα μέχρι να φτάσω τις 8 !! Προς το παρόν όλα κυλούν ρολόι (έτσι πιστεύω τουλάχιστον :P ) Εδω εισαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος