kotsosaqua 26 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπερα στα παιδια. Ηθελα να ρωτησω, εχω αγορασει το jbl manado kai aquabasis για το ενυδρειο. αυτο χρειαζεται ξεπλυμα πριν το βαλω μεσα?? γιατι θα δυσκολευτω να το στεγνωσω αν το βρεξω και αμα ειναι και βρεγμενο δεν θα μπορεσω να κανω το σψαπε μου ευκολα. Τι μου προτεινετε??επισης γνωριζει καποιος εδω που μπορουμε να βρουμε καμια πετρα για iwagumi??? κατι σε manden η seiryu stones, γιατι τις βρισκω πολυ ακριβα στο e-bay! Σας ευχαριστω εκ των προτερων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 26 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Ρίξε μια ματια εδώ. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=86670#entry816573 Το μαναντο πρεπει να ξεπλύνεις καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotsosaqua 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #3 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 ηθελα να πω οτι αν ξεπερασουμε το θεμα της σκληροτητας που θα αποκατασταθει με τον καιρο, καποιο αλλο θεμα για να το πλυνω πριν το βαλω δεν εχω ε?γιατι δεν θα μπορεσει να στεγνωσει πριν το βαλω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 26 Σεπτεμβρίου 2013 #4 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Βγάζει αρκετή "βρωμιά" το manado, εγώ δεν θα το έβαζα στο ενυδρείο χωρίς να το ξεπλύνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 26 Σεπτεμβρίου 2013 #5 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Προσωπικα το ξεπλυνα 3-4 φορες πριν το βαλω στο ενυδρειο και εβγαλε απιστευτη βρομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotsosaqua 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #6 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 ρε παιδια και μετα πως το στεγνωσατε για να κανετε το scape μετα??δεν θα μπορει να στρωσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 26 Σεπτεμβρίου 2013 #7 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Manado?Φτου κακα!Φιλε μου ελπιζω να το σκεφτηκες καλα πριν το ριξεις μεσα..Δεν ειναι που τρεις μηνες να το πλενεις δεν ξεβρωμιζει,δεν ειναι που μολις βαλεις νερο το μισο πλεει και δεν λεει να κατσει κατω με τιποτα,δεν ειναι που τα φιλτρα γεμιζουν μια σκατουλι λασπη και καθε λιγο μπουκωνουν,ειναι που καθε πρωι που ξυπναω τα μισα φυτα πλεουν και μου αναβουν τα λαμπακια γιατι σκεφτομαι οτι ειναι η πιο αχρηστη αγορα ενυδρειακου που εχω κανει..Αν ειχα χρονο και κουραγιο και εβρησκα εδω που ειμαι αλλο καταλληλο χαλικακι θα ειχε φαει πεταμα απο καιρο...Πως θα κανεις scape με αυτο το πραμα μου φαινεται ακατορθωτο..Ειναι τοσο ελαφρυ που ακομα και οι πετρες ή οι ριζες που 'φυτευεις' μετα απο λιγο αρχιζουν να γερνουν..Και με αλλους φιλους που το συζητησα ,δεν ακουσα καλη γνωμη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotsosaqua 27 Σεπτεμβρίου 2013 Author #8 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 κοιτα τα εχω ακουσει και γω αυτα αλλα δεν μπορω να βρω αλλο χωμα στην ελλαδα στην τιμη αυτη και να μην χρειαζεται υποστρωμα..το προβλημα μου ειναι οτι δεν θα μπορει να στεγνωσει απο το πλυσιμο και δεν θα μπορω να κανω το scape μου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 27 Σεπτεμβρίου 2013 #9 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Παντως οτι και να παρεις θα χρειαστει πλυσιμο , φιλε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 27 Σεπτεμβρίου 2013 #10 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 κοιτα τα εχω ακουσει και γω αυτα αλλα δεν μπορω να βρω αλλο χωμα στην ελλαδα στην τιμη αυτη και να μην χρειαζεται υποστρωμα..το προβλημα μου ειναι οτι δεν θα μπορει να στεγνωσει απο το πλυσιμο και δεν θα μπορω να κανω το scape μου!! Εγω φιλε μου δεν τα ακουσα..Τα ειδα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 27 Σεπτεμβρίου 2013 #11 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ αντίθετα με το Manado είμαι ευχαριστημένος. Είναι όντως πολύ ελαφρύ και το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν με έναν αρσενικό Ancistrus που το έσκαβε το βράδυ και το πρωί τα έβλεπα όλα να επιπλέουν. Οταν βγήκε το συγκεκριμένο ψάρι όλα είναι καλά. Η αλήθεια είναι ότι απο την στιγμή που το βάζεις δεν πρέπει να το πειράζεις. Οταν όμως ριζώσουν τα φυτά ΔΕΝ βγαίνουν εύκολα. Το ότι είναι πολύ ελαφρύ και ''κουνιέται'' από τα ψάρια εμένα τουλάχιστον μου δίνει μια ποιό φυσική κίνηση στον πυθμένα. Φυσικά και το χρώμα του ειναι πολύ καλό αλλά περί ορέξεως...... Αν όμως το επιλέξεις θα σου πρότεινα κάτω απο αυτό να βάλεις AquaBase. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotsosaqua 27 Σεπτεμβρίου 2013 Author #12 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Το aquabasis το εχω αγορασει. Μηπως ομως ξερει κανεις πως μπορω να βρω και καμια πετρα για iwagumi τυπου seiryu manden ktl Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 27 Σεπτεμβρίου 2013 #13 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ αντίθετα με το Manado είμαι ευχαριστημένος. Είναι όντως πολύ ελαφρύ και το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν με έναν αρσενικό Ancistrus που το έσκαβε το βράδυ και το πρωί τα έβλεπα όλα να επιπλέουν. Οταν βγήκε το συγκεκριμένο ψάρι όλα είναι καλά. Η αλήθεια είναι ότι απο την στιγμή που το βάζεις δεν πρέπει να το πειράζεις. Οταν όμως ριζώσουν τα φυτά ΔΕΝ βγαίνουν εύκολα. Το ότι είναι πολύ ελαφρύ και ''κουνιέται'' από τα ψάρια εμένα τουλάχιστον μου δίνει μια ποιό φυσική κίνηση στον πυθμένα. Φυσικά και το χρώμα του ειναι πολύ καλό αλλά περί ορέξεως...... Αν όμως το επιλέξεις θα σου πρότεινα κάτω απο αυτό να βάλεις AquaBase. Θα συμφωνησω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος