karatasis 25 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπερα.....! πριν 3 μερες παραγγειλα απο το ιντερνετ 4 τιγρακια τα οποια κατα λαθος μου ειναι μωρα..... χωρισα το μονομαχοενυδρειο και τα εβαλα στο ενα μισο χθες παρατηρησα οτι το ενα (το πιο ομορφο) ηταν νωχελικο κρυβοταν συνεχεια και σε καποιες στιγμες ανασαινε γρηγορα σημερα που τα ταισα δεν εφαγε και πριν λιγο που γυρισα το βρηκα να επιπλεει αναποδα ψοφιο......τι μπορει να εφταιξε?? ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε.ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Λίτρα:50- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):εσωτερικο φιλτρο με σιποραχ και σφουγγαρι- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 8 μηνες- Ψάρια (είδη και αριθμός):- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH:7.7 περιπου- KH:10- GH:12- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0- ΝΟ2 (νιτρώδη):0- ΝΟ3 (νιτρικά):25- Θερμοκρασία:26ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ: Χ-Strips:Χ-Ηλεκτρονικά:ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Ψαριού:- Ιστορικό Ψαριού:- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:-Δοσολογία:-Χρόνος Χρήσης:-Αναλυτική περιγραφή:ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)1. (img) ...photo1... (/img)2. (img) ...photo2... (/img)ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Νομιζω οτι σου ειχαμε επισημανει και σε αλλο θεμα σου οτι δεν ηταν καλη ιδεα να βαλεις τα τιγρακια εκει γιατι το νερο δεν φιλτραρετε σωστα απο τις τρυπες που εχεις ανοιξει στο χωρισμα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 25 Σεπτεμβρίου 2013 Author #3 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Νομιζω οτι σου ειχαμε επισημανει και σε αλλο θεμα σου οτι δεν ηταν καλη ιδεα να βαλεις τα τιγρακια εκει γιατι το νερο δεν φιλτραρετε σωστα απο τις τρυπες που εχεις ανοιξει στο χωρισμα.. δεν νομιζω να ειναι απο θεμα φιλτραρισματος γτ οι τρυπες ειναι πολλες (περιπου 120 σε ενα κομματι 28χ24) και 3 χιλιοστα η καθε μια οι μετρησεις που εδωσα ειναι απο την μερια που ειναι το χωρισμα με τα τιγρακια αν ηταν απο φιλτρανση δεν θα το εδειχναν οι μετρησεις??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Σεπτεμβρίου 2013 #4 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν ξερω..παντως απο τρυπες 3 χιλιοστων ροη δεν υπαρχει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 25 Σεπτεμβρίου 2013 Author #5 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν ξερω..παντως απο τρυπες 3 χιλιοστων ροη δεν υπαρχει. Μαλιστα .... Ωραια και τι μου συστηνεις να κανω??? Να τα ριξω στο μεγαλο με τα αλλα τιγρακια και ο θεος βοηθος?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Σεπτεμβρίου 2013 #6 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Εγω αν ηθελα να τα κρατησω εκει θα εβαζα αλλο ενα μικρο φιλτρο απο την μερια που ειναι το χωρισμα.Σε τοσο μικρες τρυπες δεν υπαρχει ροη οπωτε και δεν φιλτραρετε το νερο σωστα, Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 25 Σεπτεμβρίου 2013 Author #7 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Εγω αν ηθελα να τα κρατησω εκει θα εβαζα αλλο ενα μικρο φιλτρο απο την μερια που ειναι το χωρισμα.Σε τοσο μικρες τρυπες δεν υπαρχει ροη οπωτε και δεν φιλτραρετε το νερο σωστα, Μαλιστα να παρω λες αυτα τα ετοιμα του εμποριου που ειναι αντλια και φιλτρο ενσωματωμενα?? κατι τετοιο?? http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2161 αλλα δεν θα θελει στρωσιμο? δεν θα φαει 20 μερες?? τοσο σκοπευω να τα αφησω μεχρι να παρουν λιγο επανω τους...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Σεπτεμβρίου 2013 #8 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Βαλε μπολι απο το αλλο φιλτρο που εχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 25 Σεπτεμβρίου 2013 Author #9 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Βαλε μπολι απο το αλλο φιλτρο που εχεις. οκ θα το κανω ετσι...... προκειμενου να μην εχω και αλλο θανατο..... αν και πιστευω οτι δεν ηταν αυτη η αιτια....... (χωρις να αμφισβητω κανεναν) γιατι ουτε αμμωνια εχω ουτε νιτρικα ουτε νιτρωδη ανεβασμενα.... τεσπα καλο βραδυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 25 Σεπτεμβρίου 2013 #10 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Πολλα μπορει να ειναι τα αιτια. Κακη προσαρμογη, στρες απ την μεταφορα, ηδη αρρωστο ψαρακι κτλ! Το θεμα ειναι τι θα κανεις με τα αλλα τωρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 25 Σεπτεμβρίου 2013 Author #11 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Πολλα μπορει να ειναι τα αιτια. Κακη προσαρμογη, στρες απ την μεταφορα, ηδη αρρωστο ψαρακι κτλ! Το θεμα ειναι τι θα κανεις με τα αλλα τωρα! Εμενα πιο πολυ μου κανει για στρες απο την μεταφορα η να ηταν ηδη αρρωστο..... Τι να κανω θα κανω αυτο που μου ειπε ο ραστα και θα εχω το νου μου με συνεχεις μετρησεις..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 25 Σεπτεμβρίου 2013 #12 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Καλα ποσο μικρα ειναι τα ψαρακια σε σχεση με τα αλλα και φοβασαι μην τα φανε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 25 Σεπτεμβρίου 2013 Author #13 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Καλα ποσο μικρα ειναι τα ψαρακια σε σχεση με τα αλλα και φοβασαι μην τα φανε; Τα μεγαλα ειναι 5-6 εκατοστα και τα μικρα ειναι 1.5 εκατοστο...... το θεμα δεν ειναι μην τα φανε με την ενοια για φαι αλλα οτι λογω οτι ειναι μικρα θα τους επιτιθονται συνεχεια και θα τα κυνηγουν με αποτελεσμα να τα στρεσσαρουν.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 25 Σεπτεμβρίου 2013 #14 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν νομιζω. Εγω πιστευω θα ενταχθουν αμεσως στην ομαδα. Μην ξεχνας οτι ειναι ψιλοκοπαδοψαρα. Τι αλλο εχεις μεσα θυμισε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 25 Σεπτεμβρίου 2013 Author #15 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν νομιζω. Εγω πιστευω θα ενταχθουν αμεσως στην ομαδα. Μην ξεχνας οτι ειναι ψιλοκοπαδοψαρα. Τι αλλο εχεις μεσα θυμισε μου. Τιποτα αλλο..... μονο τιγρακια..... λες να τα ριξω μεσα....? το θεμα ειναι οτι αν δω οτι πεφτει ξυλο δε θα μπορω να τα πιασω παλι..... ειδικα στο μεγαλο ενυδρειο με τα φυτα και τις ριζες φαντασου οτι σε ενα μπωλ που τους εκανα προσαρμογη με το ζορι τα επιασα πανε βολιδα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 25 Σεπτεμβρίου 2013 #16 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Ετσι νομιζω, δεν θα εχεις προβλημα. Η επιλογη ομως ειναι δικια σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 25 Σεπτεμβρίου 2013 Author #17 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Ετσι νομιζω, δεν θα εχεις προβλημα. Η επιλογη ομως ειναι δικια σου! Αυτο ειναι...... οτι δεν ειναι σιγουρο......λεω να μην το ριψοκινδυνεψω....... αν ειναι θα βαλω το φιλτρο στο μισο του μονομαχου για κανα μηνα να μεγαλωσουν λιγο και τα ριχνω μετα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 25 Σεπτεμβρίου 2013 #18 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Εσυ ξερεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #19 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Καλημερα.... σημερα που πηγα να ταισω τα μωρα ειδα και αλλα δυο νωχελικα......εριξα τροφη το ενα πηγε εφαγε λιγο το αλλο δεν συγκινηθηκε........ μαλλον θα το χασω και αυτο...... να τους ριξω μελαφιξ μεσα?? γραφει οτι κανει και για την εισαγωγη ψαριων..... τι μπορει να φταιει ρε παιδια??? μην τα χασω ολα........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #20 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Τωρα καθεται πισω απο τον θερμοστατη και ανασαινει γρηγορα...... τι μπορει να γινεται ρε παιδια χθες το ενα σημερα το αλλο??? μετρησεις ειναι οκ....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 26 Σεπτεμβρίου 2013 #21 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Κλεισε τα φωτα και μην ταισεις αλλο σημερα. Μπορει να ειναι στρεσαρισμενο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 26 Σεπτεμβρίου 2013 #22 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ πιστεύω ότι είναι λόγο λίτρων και φιλτράρινσης..! Μπορεί και οι μετρήσεις να μην είναι σωστές! Με τι μετράς? Εγώ προσωπικά θα τα έβαζα εξαρχής με τα μεγάλα δεν θα τα έτρωγαν πιστεύω γιατί δεν θα χωρούσαν στο στόμα τους..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #23 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Κλεισε τα φωτα και μην ταισεις αλλο σημερα. Μπορει να ειναι στρεσαρισμενο! Ετσι κ αλλιως δεν εχω φωτα γτ εχουν χαλασει εχω παραγγειλει λεντοταινια να ερθει..... τα ταισα τωρα το απογευμα και εφαγε και αυτο οχι πολυ αλλα εφαγε..... Εγώ πιστεύω ότι είναι λόγο λίτρων και φιλτράρινσης..! Μπορεί και οι μετρήσεις να μην είναι σωστές! Με τι μετράς? Εγώ προσωπικά θα τα έβαζα εξαρχής με τα μεγάλα δεν θα τα έτρωγαν πιστεύω γιατί δεν θα χωρούσαν στο στόμα τους..! για τα λιτρα μπορει...... οι μετρησεις σωστες ειναι μετραω και με στικς και με υγρα.... οι αποκλισεις ειναι μικρες δεν ειναι απο αυτο...... αυτο το σκεφτηκα αλλα δεν ειναι οτι θα τα φανε σαν φαι μηπως τα κυνηγουν συνεχεια και τα στρεσσαρουν και τα κανουν χειροτερα..... και αν γινει αυτο δεν θα μπορω να τα πιασω να τα βγαλω θα διαλυσω ολο το ενυδρειο...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 26 Σεπτεμβρίου 2013 #24 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Ρε συ μην τα ταλαιπωρεις τα ψαρακια. Βαλε τα με το κοπαδι τους στο ενυδρειο τους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #25 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Ρε συ μην τα ταλαιπωρεις τα ψαρακια. Βαλε τα με το κοπαδι τους στο ενυδρειο τους! ρε φιλαρακι εγω δεν εχω προβλημα να τα βαλω..... αν ομως πεφτει ξυλο???? θα τα παιρνω πτωματα ενα ενα..... γτ δεν υπαρχει περιπτωση να καταφερω να τα πιασω.... αυτο σκεφτομαι και δισταζω... αν μπορουσα να τα βγαλω δεν με ενδιεφερε... αν εβλεπα οτι τα ενοχλουν θα τα βγαζα....το θεμα ειναι μην τα σακατεψουν..... γτ και μεγαλα που βαζω τις πρωτες δυο μερες που ειναι κοτοπουλα τα καινουρια πεφτει πολυ ξυλο απο τ αλλα..... και κατι αλλο το βαζω εδω μην ανοιξω καινουριο θεμα βρηκα επιτελους τα ruby barb σε ενα μαγαζι που ειναι ομως κομοτηνη...... να παραγγειλω?? η δεν θα αντεξουν να ερθουν πυργο? προφανως θα ερθουν με το κτελ μιλαμε δηλ για 10 ωρες περιπου δρομο.....αν ειναι μην τα ''σκοτωσω''! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος