piki 25 Σεπτεμβρίου 2013 Author #26 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Αντλια http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2270 Χαλικι http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=3294 ευχαριστω ραστα!θα τα παραγειλω!τι βηματα πρεπει να κανω ωστε να αλλαξω το χαλικι χωρις να φερω τα πανω κατω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 25 Σεπτεμβρίου 2013 #27 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Οι αλλαγες σου ειναι μια χαρα 2 φορες την βδομαδα γιατι το ενυδρειο ειναι μικρο. Τωρα για την αλλαγη του βυθου δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλη λυση απ το να το ρουφηξεις ολο με μια χοντρη σωληνα σαν να κανεις σκουπα! Αφου το αφαιρεσεις ολο θα προσθεσεις την καλα πλυμενη αμμο. Θα παιξει λιγο στρες αλλα δεν πρεπει να κανεις βεβιασμενες κινησεις! Στο ενυδρειο τι αλλη διακοσμηση εχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Σεπτεμβρίου 2013 #28 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Θεωρω οτι οι 2 αλλαγες την εβδομαδα ειναι πολλες και στρεσαρεις το ψαρι. Οσο για την αλλαγη βυθου,θα βγαλεις το νερο και το ψαρι απο το ενυδρειο και θα το βαλεις μεσα σε ενα κουβα μαζι με το φιλτρο να δουλευει,θα βγαλεις το χαλικι που εχεις τωρα μεσα και θα βαλεις το καινουριο που θα παρεις αφου το εχεις πλυνει καλα απο πριν.Μετα θα βαλεις το μισο παλιο νερο μαζι με το ψαρι και θα συμπληρωσεις το υπολοιπο με φρεσκο που θα εχεις προετοιμασει απο πριν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #29 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Οι αλλαγες σου ειναι μια χαρα 2 φορες την βδομαδα γιατι το ενυδρειο ειναι μικρο. Τωρα για την αλλαγη του βυθου δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλη λυση απ το να το ρουφηξεις ολο με μια χοντρη σωληνα σαν να κανεις σκουπα! Αφου το αφαιρεσεις ολο θα προσθεσεις την καλα πλυμενη αμμο. Θα παιξει λιγο στρες αλλα δεν πρεπει να κανεις βεβιασμενες κινησεις! Στο ενυδρειο τι αλλη διακοσμηση εχεις; ενα ξυλο πομανι κ μια καρυδα εχω μεσα,τιποτα αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #30 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Θεωρω οτι οι 2 αλλαγες την εβδομαδα ειναι πολλες και στρεσαρεις το ψαρι. Οσο για την αλλαγη βυθου,θα βγαλεις το νερο και το ψαρι απο το ενυδρειο και θα το βαλεις μεσα σε ενα κουβα μαζι με το φιλτρο να δουλευει,θα βγαλεις το χαλικι που εχεις τωρα μεσα και θα βαλεις το καινουριο που θα παρεις αφου το εχεις πλυνει καλα απο πριν.Μετα θα βαλεις το μισο παλιο νερο μαζι με το ψαρι και θα συμπληρωσεις το υπολοιπο με φρεσκο που θα εχεις προετοιμασει απο πριν. τελεια!αυτο θα κανω..περιμενω το καινουργιο χαλικι,θα ξαναπροσπαθησω να μαλακωσω το νερο με την τυρφη,να ρωτησω,εκτος απο το ph πρεπει να προσεξω κατι αλλο κατα την προαιτιμασια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 26 Σεπτεμβρίου 2013 #31 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Νομίζω και η σκληρότητα παίζει ρόλο, οι μονομάχοι θέλουν μαλακό νερό. Από ότι έχω καταλάβει, το υψηλό πεχα κάνει εντονότερη την επίδραση της αμμωνίας. Χαμηλώνοντας το πεχα μαλακώνει και το νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #32 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Νομίζω και η σκληρότητα παίζει ρόλο, οι μονομάχοι θέλουν μαλακό νερό. Από ότι έχω καταλάβει, το υψηλό πεχα κάνει εντονότερη την επίδραση της αμμωνίας. Χαμηλώνοντας το πεχα μαλακώνει και το νερό. θα μαλακωσω το νερο με την τυρφη γιατι δεν γινεται,τον πειραζει τον μονομαχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 26 Σεπτεμβρίου 2013 #33 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Θεωρω οτι οι 2 αλλαγες την εβδομαδα ειναι πολλες και στρεσαρεις το ψαρι. Οσο για την αλλαγη βυθου,θα βγαλεις το νερο και το ψαρι απο το ενυδρειο και θα το βαλεις μεσα σε ενα κουβα μαζι με το φιλτρο να δουλευει,θα βγαλεις το χαλικι που εχεις τωρα μεσα και θα βαλεις το καινουριο που θα παρεις αφου το εχεις πλυνει καλα απο πριν.Μετα θα βαλεις το μισο παλιο νερο μαζι με το ψαρι και θα συμπληρωσεις το υπολοιπο με φρεσκο που θα εχεις προετοιμασει απο πριν. Ρε συ Κωστα δεν θα το στρεσαρει ετσι το ψαρι; Ποσο χαλικι να εχει; Με ενα λαστιχο νομιζω γινεται ανετα χωρις να μετακινησει το ψαρι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 26 Σεπτεμβρίου 2013 #34 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ νομίζω ότι το να κάνεις τέτοιες δουλειές με το ψάρι μέσα θα στρεσάρει το ψάρι, θα είναι πιο δύσκολο και λιγότερο αποτελεσματικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #35 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ νομίζω ότι το να κάνεις τέτοιες δουλειές με το ψάρι μέσα θα στρεσάρει το ψάρι, θα είναι πιο δύσκολο και λιγότερο αποτελεσματικό. k γω αυτο πιστευω,θα ταλαιπωρηθει περισσοτερο στην προσπαθεια μου να βγαλω το χαλικι με το καψερο μεσα,οσο κ προσεκτικη να ειμαι.ασε που μπορει να το τραυματισω κιολας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 26 Σεπτεμβρίου 2013 #36 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Παιδια ειναι σαν να βαζεις σκουπα βυθου και κανεις αλλαγη νερου! Δηλαδη το να το πιασεις και να το μετακινησεις και μετα φτου κι απ την αρχη να το ξαναβαλεις δεν ειναι στρεσογονο; Μπορεις επισης και με ενα κυπελακι να μαζεψεις το χαλικι! Έγινε επεξεργασία 26 Σεπτεμβρίου 2013 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #37 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Παιδια ειναι σαν να βαζεις σκουπα βυθου και κανεις αλλαγη νερου! Δηλαδη το να το πιασεις και να το μετακινησεις και μετα φτου κι απ την αρχη να το ξαναβαλεις δεν ειναι στρεσογονο; Μπορεις επισης και με ενα κυπελακι να μαζεψεις το χαλικι! δεν ξερω..τωρα μπερδευτηκα..τι να κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 26 Σεπτεμβρίου 2013 #38 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Γιαυτο ειμαστε εδω για να ακουγονται γνωμες. Εσυ τι λες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 26 Σεπτεμβρίου 2013 #39 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Πιστεύω πως το να μετακινήσεις το ψαράκι μια φορά μπορεί να το στρεσάρει, αλλά θα είναι για λίγα δευτερόλεπτα και μετά θα κάνεις άνετα τη δουλειά σου. Αντίθετα, όση ώρα θα κάνεις τη δουλειά με το ψάρι μέσα μπορεί να το στρεσάρει περισσότερο, δηλαδή όσο διαρκεί η δουλειά, και με το ψάρι μέσα δεν θα το κάνεις το ίδιο άνετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 26 Σεπτεμβρίου 2013 #40 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Ρε συ Καλλιροη δεν θα το βγαλει και τελος. Θα το κυνηγησει, θα το πιασει, θα το βαλει καπου αλλου και μετα θα το ξανακυνηγησει και θα το ξαναπιασει και θα το ξαμετακινησει! Εσυ σκουπα βυθου δεν κανεις; Αλλαγη νερου δεν κανεις; Εννοειται πως στρεσαρεται το ψαρι αλλα που στρεσαρεται πιο πολυ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 26 Σεπτεμβρίου 2013 #41 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Ρε συ Καλλιροη δεν θα το βγαλει και τελος. Θα το κυνηγησει, θα το πιασει, θα το βαλει καπου αλλου και μετα θα το ξανακυνηγησει και θα το ξαναπιασει και θα το ξαμετακινησει! Εσυ σκουπα βυθου δεν κανεις; Αλλαγη νερου δεν κανεις; Εννοειται πως στρεσαρεται το ψαρι αλλα που στρεσαρεται πιο πολυ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 26 Σεπτεμβρίου 2013 #42 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ λέω την άποψή μου σκεπτόμενη τι θα έκανα εγώ. Μπορεί και να κάνω λάθος, άλλωστε είμαι αρχάρια. Προσωπικά, όμως, θα μου ήταν πιο δύσκολο να κάνω αυτή τη δουλειά με το ψάρι μέσα, και όσο προσπαθούσα να βάλω σκούπα θα είχα το άγχος για το ψάρι. Σκούπα ακόμα δεν έχω βάλει, και αλλαγή δεν κάνω μέχρι να στρώσει το ενυδρείο, εφόσον οι μετρήσεις είναι ΟΚ, μόνο αναπληρώνω. Ο δικός μου μονομάχος όποτε με βλέπει έρχεται προς το μέρος μου γιατί νομίζει ότι θα του δώσω φαί, έτσι για να τον πιάσω θα του έδινα ένα κομματάκι φαί και θα τον ξεγελούσα... Μπορεί να έχεις και δίκιο, αν κάνεις τη δουλειά μπαμ μπαμ ίσως να στρεσαριστεί λιγότερο όντας μέσα. Αν το έκανα εγώ όμως, πιστεύω πως δεν θα κατάφερνα να το κάνω μπαμ μπαμ και θα ταλαιπωρούσα και το ζωντανό και εμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 27 Σεπτεμβρίου 2013 Author #43 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Ρε συ Καλλιροη δεν θα το βγαλει και τελος. Θα το κυνηγησει, θα το πιασει, θα το βαλει καπου αλλου και μετα θα το ξανακυνηγησει και θα το ξαναπιασει και θα το ξαμετακινησει! Εσυ σκουπα βυθου δεν κανεις; Αλλαγη νερου δεν κανεις; Εννοειται πως στρεσαρεται το ψαρι αλλα που στρεσαρεται πιο πολυ; α δεν το κυνηγαω,ειναι πολυ ηρεμος ο γλυκος μου,βαζω το χερι κ ερχεται κ χωνεται στην παλαμι μου κ γενικα οταν καθαριζω το ενυδρειο ειναι διπλα στα χερια μου κ πολλες φορες με τσιμπαει κιολας.δεν δειχνει φοβισμενος οταν κανω σκουπα.μεχρι να μου ερ8ει το χαλικι θα σκεφτω με ποιο τροπο να κανω την αλλαγη.ηθελα να ρωτησω το εξης,η τελαιυταια αλλαγη ηταν την κυριακη,αν δεν κανω αλλαγη μεχρι δευτερα τριτη που θα ερ8ει το χαλικι θα υπαρξει προβλημα?το λεω για να μην σχιστει αλλο η ουρα του μιας κ κατα την αλλαγη επειδεινωνεται η κατασταση κ για να μην τοσ στρεσαρω περισσοτερο μιας κ τον περιμενει μια λαχταρα με την αλλαγη στο σπιτι του...θα κανω κ μετρισεις να δω αν ειναι ολα καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 27 Σεπτεμβρίου 2013 #44 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 α δεν το κυνηγαω,ειναι πολυ ηρεμος ο γλυκος μου,βαζω το χερι κ ερχεται κ χωνεται στην παλαμι μου κ γενικα οταν καθαριζω το ενυδρειο ειναι διπλα στα χερια μου κ πολλες φορες με τσιμπαει κιολας.δεν δειχνει φοβισμενος οταν κανω σκουπα.μεχρι να μου ερ8ει το χαλικι θα σκεφτω με ποιο τροπο να κανω την αλλαγη.ηθελα να ρωτησω το εξης,η τελαιυταια αλλαγη ηταν την κυριακη,αν δεν κανω αλλαγη μεχρι δευτερα τριτη που θα ερ8ει το χαλικι θα υπαρξει προβλημα?το λεω για να μην σχιστει αλλο η ουρα του μιας κ κατα την αλλαγη επειδεινωνεται η κατασταση κ για να μην τοσ στρεσαρω περισσοτερο μιας κ τον περιμενει μια λαχταρα με την αλλαγη στο σπιτι του...θα κανω κ μετρισεις να δω αν ειναι ολα καλα. Δεν εχει αναγκη για μια δυο μερες να καθυστερησεις την αλλαγη...... καλυτερα να του την κανεις μια και καλη οταν θα ερθει το χαλικι μην τον ταλαιπωρησεις αδικα δυο φορες.......! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 27 Σεπτεμβρίου 2013 Author #45 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν εχει αναγκη για μια δυο μερες να καθυστερησεις την αλλαγη...... καλυτερα να του την κανεις μια και καλη οταν θα ερθει το χαλικι μην τον ταλαιπωρησεις αδικα δυο φορες.......! αυτο λεω κ γω να κανω πατριωτη,μια κ καλη με το χαλικι η αλλαγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 27 Σεπτεμβρίου 2013 #46 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Εφόσον οι μετρήσεις σου είναι καλές, δεν χάλασε ο κόσμος αν αργήσεις δυο μέρες να κάνεις αλλαγή. Εγώ στον δικό μου έχω να κάνω αλλαγή 2 εβδομάδες, μόνο αναπληρώνω. Αν θυμάμαι καλά είπες ότι κάνεις μετρήσεις στο νερό της αλλαγής προτού το προσθέσεις στο ενυδρείο, σωστά; Γιατί είναι σημαντικό να μην μεταβάλλονται απότομα οι συνθήκες του νερού. Ο μονομαχούλης σου πως είναι, έχει βελτιωθεί καθόλου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 27 Σεπτεμβρίου 2013 #47 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Περιμενουμε νεα απ την αλλαγη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 28 Σεπτεμβρίου 2013 Author #48 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 Εφόσον οι μετρήσεις σου είναι καλές, δεν χάλασε ο κόσμος αν αργήσεις δυο μέρες να κάνεις αλλαγή. Εγώ στον δικό μου έχω να κάνω αλλαγή 2 εβδομάδες, μόνο αναπληρώνω. Αν θυμάμαι καλά είπες ότι κάνεις μετρήσεις στο νερό της αλλαγής προτού το προσθέσεις στο ενυδρείο, σωστά; Γιατί είναι σημαντικό να μην μεταβάλλονται απότομα οι συνθήκες του νερού. Ο μονομαχούλης σου πως είναι, έχει βελτιωθεί καθόλου; καλημερα παιδια!καλιροη μου δεν εχω σκοπο να κανω αλλαγη,οι μετρισεις μου ειναι καλες γιατι μεχρι να ερ8ει το χαλικι αν πω κ κανω αλλαγη νερου τοτε παει παλι η ουρα του μονομαχου μου...τωρα ειναι πολυ καλυτερα,εχει μεγαλωσει η ουρα του.αυτο παντως ειναι απο τα περιεργα...το νερο εχει το ιδιο ph,8 και η κατασταση παραμενει στασιμη αμα το αλλαξω παλι 8 θα εχει..γιατι επειδεινωνεται η κατασταση μετα την αλλαγη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 28 Σεπτεμβρίου 2013 Author #49 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 Περιμενουμε νεα απ την αλλαγη! και γω περιμενω πως κ πως το χαλικι sturm!την πατησα η χαζη!διαβαζα οτι ειναι ακκαταλληλο για μονομαχο το ασβεστολιθικο κ επειδη το ειδα σκουρο θεωωρησα οτι δεν ειναι...οπως λεει κ η διαφιμηση.μαθαινεις Γιαννη μου μαθαινεις!{dirollo) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 28 Σεπτεμβρίου 2013 #50 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 Καλημέρα! Λες ότι το πεχα είναι 8 τόσο στο ενυδρείο, όσο και στο νερό της αλλαγής. Όντως είναι υψηλό για μονομάχο, αλλά αν λες ότι χειροτερεύει μετά από κάθε αλλαγή, λογικά δεν οφείλεται στο πεχα, αλλά σε κάποια άλλη παράμετρο του νερού της αλλαγής, για παράδειγμα θερμοκρασία, σκληρότητα ή κάτι άλλο. Θα μπορούσε επίσης η ίδια η διαδικασία της αλλαγής να το στρεσάρει. Εκτός αν υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που του επιδεινώνουν το πρόβλημα μετά την αλλαγή και δεν μας πάει το μυαλό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος