Jump to content

Fin Rot Απο Ανεβασμένο Ph

piki

Recommended Posts

γεια σας παιδια...ο μονομαχος μου υποφερει απο φιν ροτ λογω υψηλου ph..απο τις μετρισεις που κανω βγαινει γυρω στο 8..επιρεαζει πολυ τα πτερυγια του,καθε φορα που κανω αλλαγη την επομενη σχιζεται μερος της ουρας του.του εκανα κ θεραπεια με melafix αλλα τιποτα.επιχειρησα να μαλακωσω το νερο με τυρφη αλλα δεν καταφερνω να κρατησω σταθερες τις συνθηκες κ εκτος απο αυτο μου ανεβαζει αμμωνια...εχω βαλει καποια φυλλα αλλα δεν κανουν κατι οπως βλεπω.α/ο δεν με συμφερει να παρω για τοσο μικρο ενυδρειο.βρηκα το Betta Basics της Seachem λεει οτι καταβαζει το ph κ δημιουργει ιδανικες συνθηκες για τα betta θεωρητε οτι θα κανει τιποτα?διαβασα καπου οτι κ το απιονισμενο νερο κατεβαζει το ph,κανει για το ενυδρειο?αν εβαζα εμφιαλομενο?πραγματικα δεν ξερω τι να καν..ειμαι απογοητευμενη κ στεναχωριεμαι να βλεπω τον μονομαχουλη μου με σχισμενη ουριτσα. :bigemo_harabe_net-61: 

καλησπέρα.

δεν μας βάζεις μια φωτό να διαγνώσουν και οι εμπειρότεροι ότι είναι πράγματι φιν ροντ.

και κάνε και μια συμπλήρωση της φόρμας.

μην ανχωνεσαι, συνήθως το άνχως μας βάζει να κάνουμε βιαστικές κινήσεις που μπορεί να είναι και λάθος. :bigemo_harabe_net-55:

την εχω συμπληρωσει ξανα την φορμα...οι συνθηκες ειναι καλες, αμμωνια 0,no2 0,no3 15..φιλτρο,θερμοστατη ολα κομπλε.θερμοκρασια 27,αλλαγες νερου 2 φορες την εβδομαδα,βιταμινες.ποικιλια τροφων,τι αλλο να υποθεσω οτι ειναι?το ph ειναι ανεβασμενο κ υποθετω οτι αυτο ειναι γιατι επιδεινωνεται μετα την αλλαγη.φωτο βαζω αμεσως

καλησπέρα.

δεν μας βάζεις μια φωτό να διαγνώσουν και οι εμπειρότεροι ότι είναι πράγματι φιν ροντ.

και κάνε και μια συμπλήρωση της φόρμας.

μην ανχωνεσαι, συνήθως το άνχως μας βάζει να κάνουμε βιαστικές κινήσεις που μπορεί να είναι και λάθος. :bigemo_harabe_net-55:

δυστυχως δεν μπορω να τον βγαλω φωτο...δεν καθεται με τιποτα...

Οι αλλαγές δύο φορές την εβδομάδα δεν είναι πολλές; Μήπως οι αλλαγές αποσταθεροποιούν τις συνθήκες;

Εγω τον δικο μου τον ειχα σε νερο βρυσης για 4 χρονια και δεν ειχε ποτε προβλημα.Τωρα αν θες να μαλακωσεις το νερο το καλυτερο ειναι τυρφη και οχι απιονισμενα η χημικα σκευασματα.Στη τυρφη κατι κανεις λαθος,διαβασε αυτο το αρθρο.

Μηπως το φιλτρο σου ειναι δυνατο?

Με τι τεστ μετρας?

Εγω τον δικο μου τον ειχα σε νερο βρυσης για 4 χρονια και δεν ειχε ποτε προβλημα.Τωρα αν θες να μαλακωσεις το νερο το καλυτερο ειναι τυρφη και οχι απιονισμενα η χημικα σκευασματα.Στη τυρφη κατι κανεις λαθος,διαβασε αυτο το αρθρο.

Μηπως το φιλτρο σου ειναι δυνατο?

Με τι τεστ μετρας?

δεν ξερω τι κανω λαθος με την τυρφη δεν μπορω να κρατησω τις συνθηκες σταθερες κ αυτο το σκαμπανευασμα ειναι χειροτερο νομιζω.το αρθρο το εχω διαβασει κ το εχω κανει κατα γραμμα.καποτε ειχα μονομαχο στην γυαλα με νερο βρυσης,ουτε καν αντιχλωριο δεν εβαζα κ δεν ειχε κανενα προβλημα.εζησε δυο χρονια.τι του φταιει αυτου του μονομαχου δεν ξερω.εσυ το νερο της βρυσης το επεξεργαζοσουν rastafarian ι οχι?εχω εντοπισει οτι σχιζεται η ουρα μια μερα μετα την αλλαγη,αρα φταιει το νερο.

Οι αλλαγές δύο φορές την εβδομάδα δεν είναι πολλές; Μήπως οι αλλαγές αποσταθεροποιούν τις συνθήκες;

δεν ξερω καλιροη αν φταινε οι αλλαγες..εγω ξερω οτι εχει θεμα ο μονομαχος κ στεναχωριεμαι..

δεν ξερω τι κανω λαθος με την τυρφη δεν μπορω να κρατησω τις συνθηκες σταθερες κ αυτο το σκαμπανευασμα ειναι χειροτερο νομιζω.το αρθρο το εχω διαβασει κ το εχω κανει κατα γραμμα.καποτε ειχα μονομαχο στην γυαλα με νερο βρυσης,ουτε καν αντιχλωριο δεν εβαζα κ δεν ειχε κανενα προβλημα.εζησε δυο χρονια.τι του φταιει αυτου του μονομαχου δεν ξερω.εσυ το νερο της βρυσης το επεξεργαζοσουν rastafarian ι οχι?εχω εντοπισει οτι σχιζεται η ουρα μια μερα μετα την αλλαγη,αρα φταιει το νερο.

με υγρα τεστ της api μετραω.το φιλτρο δεν ειναι δυνατο.εχει μια ελαφρια αναταραξη η επιφανεια κ τα ρευματα μεσα στο ενυδρειο τα εχω μειωσει με καλτσα ενυδρειακη

Εγω δεν εκανα καμια επεξεργασια στη βρυση μου.Την τυρφη πως την χρησιμποποιεις?Μεσα στο φιλτρο η σε βαρελι προετοιμασιας?

Εγω δεν εκανα καμια επεξεργασια στη βρυση μου.Την τυρφη πως την χρησιμποποιεις?Μεσα στο φιλτρο η σε βαρελι προετοιμασιας?

μεσα σε βαρελι που προαιτιμαζω το νερο για το ενυδρειο,βαζω μεσα το φιλτρακι με την τυρφη κ το αφηνω να ανακυκλωθει αρκετες φορες.μετα ομως βλεπω ανεβασμενη αμμωνια μεσα στο βαρελι κ φοβαμαι οτι θα την μεταφερω στο ενυδρειο κ δεν την βαζω.το απιονισμενο νερο ειναι ακαταλληλο?διαβασα οτι καποιοι το χρισιμοποιουν.

Μαλλον δεν εχεις διαβασει το αρθρο καλα τοτε.Το γραφω καθαρα μεσα οτι οταν η τυρφη ειναι ολοκαινουρια μετραμε αμμωνια μεσα στο βαρελι,αν εχεις καλη βιολογια στο ενυδρειο δεν θα εχεις προβλημα,αν ομως φοβασαι τοτε πετας το πρωτο νερο και ξαναγεμιζεις με νεο και βαζεις παλι την ιδια τυρφη αφου εχει ξεπλυθει απο το πρωτο νερο.Δεν καταλαβα γιατι δεν μπορεις να κρατησεις τις συνθικες σταθερες?Μετρας το νερο μεσα στο βαρελι?

Απιονισμενο να μη βαλεις,δεν ειναι λυση αυτη και επισης τα απιονισμενα ειναι επικινδυνα.

πάντος και εγώ νομίζω ότι δύο φορές τη βδομάδα αλλαγή είναι πολή.

δεν δοκιμάζεις να τις μειώσεις το πολύ σε μία την εβδομάδα ή κάθε δέκα?

αφού έχεις και τεστ να μετρήσεις, και έχεις τσεκάρει ότι τον ενοχλεί κάτι στη μεταβολή του νερού.

και κάτι άλλο, θερμοκρασίες νερών κοιτάς να είναι ίδιες κατά την αλλαγή?

9 λίτρα από βρύση δεν φτάνουν στα μπαμ θερμοκρασία δωματίου ή του άλλου ενυδρείου...

Επισης θελω να μου πεις πως κανεις την αλλαγη νερου,με τι τροπο.

Θελω τις μετρησεις απο τις σκληροτητες της βρυσης σου και του ενυδρειου.

Μηπως εχεις κατι ασβεστολυθικο μεσα στο ενυδρειο?

Ποσες μερες εκανες θεραπεια με το μελαφιξ?

Αλλαγη θα κανεις 1 φορα την εβδομαδα γιατι στρεσσαρεις το ψαρι.

Επισης θελω να μου πεις πως κανεις την αλλαγη νερου,με τι τροπο.

Θελω τις μετρησεις απο τις σκληροτητες της βρυσης σου και του ενυδρειου.

Μηπως εχεις κατι ασβεστολυθικο μεσα στο ενυδρειο?

Ποσες μερες εκανες θεραπεια με το μελαφιξ?

Αλλαγη θα κανεις 1 φορα την εβδομαδα γιατι στρεσσαρεις το ψαρι.

με την τυρφη το μονο που μετραω ειναι ph κ αμμωνια.νομιζω καπου διαβασα οτι κανεις κ αλλες μετρισεις που εγω δεν εχω τεστ για αυτες κ οτι πρεπει να τις ριξεις κ αυτες.να απαντησω στις ερωτησεις σου ραστα λοιπον.το νερο το βαζω στο βαρελι,με αντιχλωριο κ το αφηνω 24 ωρες για να παρει θερμοκρασια δωματιου.βγαζω το 20% του νερου απο το ενυδρειο κ σθγα σιγα προσθετω το αποχλωριομενο.θελω ενα 20 λεπτο για την αλλαγη.το ph της βρυσης βγαινει γυρω στο 8 κ του ενυδρειο το ιδιο χρωμα βγαινει με της βρυσης.ειμαι.εκανα 2 εβδομαδες θεραπεια με melafix κ τωρα σταματησα.το χαλικι ειναι μαλλον ασβεστολιθικο,εκανα τεστ με ακουαφορτε κ αφρισε.να φταιει αυτο?αεβαζει τοσο το ph?

Και βεβαια φταιει το χαλικι σου...οτι και αν κανεις για να μαλακωσεις το νερο δεν θα πετυχεις τιποτα δυστοιχος..

Το νερο πως το ριχνεις στο ενυδρειο?

Και βεβαια φταιει το χαλικι σου...οτι και αν κανεις για να μαλακωσεις το νερο δεν θα πετυχεις τιποτα δυστοιχος..

Το νερο πως το ριχνεις στο ενυδρειο?

πρεπει να το αλλαξω το χαλικι?με ενα δοχειο το ριχνω μεσα.σαν μεγαλη κανατα.

Ρε παιδια τι πραγμα ειναι αυτο με το ph?? εντωμεταξυ θειος μου με 200 λιτρα ενυδρειο με χρυσοψαρα με αρτεσιανο νερο με ph 8 με 5 μεγαλες πετρες ασβεστολιθικες και του παραμενει 8... τι να πω..... και εμεις με ενα πετραδακι μπορει να το φτασει στο θεο.....τεσπα.... παντως και μενα ο δικος μου που του εκανα θεραπεια δεν ''κολησε'' το πτερυγιο του...... ειναι ακομα σκισμενο αν και μεγαλωσε η ουρα του και τα πτερυγια... τωρα του εκανα παυση για 2 εβδομαδες και θα του κανω αλλο ενα κυκλο θεραπειας!

Κανονικα πρεπει να αλλαξεις βυθο..οσο για την μαγαλη κανατα ειναι λαθος..παρε μια αντλια και με ενα λαστιχο θα κανεις την αλλαγη αλλα το νερο να πεφτει σιγα σιγα στο ενυδρειο.

Ρε παιδια τι πραγμα ειναι αυτο με το ph?? εντωμεταξυ θειος μου με 200 λιτρα ενυδρειο με χρυσοψαρα με αρτεσιανο νερο με ph 8 με 5 μεγαλες πετρες ασβεστολιθικες και του παραμενει 8... τι να πω..... και εμεις με ενα πετραδακι μπορει να το φτασει στο θεο.....τεσπα.... παντως και μενα ο δικος μου που του εκανα θεραπεια δεν ''κολησε'' το πτερυγιο του...... ειναι ακομα σκισμενο αν και μεγαλωσε η ουρα του και τα πτερυγια... τωρα του εκανα παυση για 2 εβδομαδες και θα του κανω αλλο ενα κυκλο θεραπειας!

εχω απογοητευτει πατριωτη...εκει που παει να βελτιωθει το σχισιμο,εκνα αλλαγη και την επομενη μερα περισσοτερο σχισιμο..τρελαθηκα!καλα μεγαλο δραμα κ αυτο με το χαλικι...τι να παρω που να μην ειναι?ειχα ενα αλλο κ το αλλαξα γιατι ανακαλυψα οτι ηταν βαμμενο,τωρα ασβστολιθικο..ελεος..

Κανονικα πρεπει να αλλαξεις βυθο..οσο για την μαγαλη κανατα ειναι λαθος..παρε μια αντλια και με ενα λαστιχο θα κανεις την αλλαγη αλλα το νερο να πεφτει σιγα σιγα στο ενυδρειο.

τι ειναι η αντλια?που μπορω να βρω?θα αλλαξω το χαλικι...πως θα ξερω αν δεν ειναι ασβεστολιθικο?

εχω απογοητευτει πατριωτη...εκει που παει να βελτιωθει το σχισιμο,εκνα αλλαγη και την επομενη μερα περισσοτερο σχισιμο..τρελαθηκα!καλα μεγαλο δραμα κ αυτο με το χαλικι...τι να παρω που να μην ειναι?ειχα ενα αλλο κ το αλλαξα γιατι ανακαλυψα οτι ηταν βαμμενο,τωρα ασβστολιθικο..ελεος..

τι να σου πω...... παρε απο πετσοπ αμμο η χαλικι που να μην ειναι ασβεστολιθικο...... αλλα απο οσο ξερω για να αλλαξεις τον βυθο θα φερεις τα πανω κατω στην βιολογια για καμια εβδομαδα μεχρι να σταθεροποιηθει ξανα.....αν κανω λαθος διορθωστε με....! Μπορεις να βαλεις και αμμο θαλασσης με καταληλη επεξεργασια......!

τι να σου πω...... παρε απο πετσοπ αμμο η χαλικι που να μην ειναι ασβεστολιθικο...... αλλα απο οσο ξερω για να αλλαξεις τον βυθο θα φερεις τα πανω κατω στην βιολογια για καμια εβδομαδα μεχρι να σταθεροποιηθει ξανα.....αν κανω λαθος διορθωστε με....! Μπορεις να βαλεις και αμμο θαλασσης με καταληλη επεξεργασια......!

Αν κανεις προσεχτικες κινησεις δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Η αμμο θαλασσης ειναι ασβεστολυθικη φιλε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...