Jump to content

Τρόπος "αποθήκευσης" Moss

Safarpn

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω στο ενυδρειο μου aquatic moss την οποία πριν πολλές μέρες κλάδεψα και τα κλαδέματα τα έχω βάλει μέσα σε τούλι το οποίο κρέμεται απο την πανω άκρη της γυάλας ώστε να ειναι η moss βυθοσμένη στο νερό. Επειδη σκοπεύω να ξανακλαδέψω μιας και χρειάζομαι αρκετή ποσότητα για το νέο aquascape που σκέφτομαι να φτιάξω, υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος αποθήκευσης του φυτού; σε κανά κουβά στο μπαλκόνι θα αντέξει ας πούμε;

Υπάρχει συνχομπίστας ο οποίος διατηρεί μέχρι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε moss με επιτυχία σε λεκάνη στο μπαλκόνι (τη χτυπάει και ο ήλιος) και φυσικά με τακτικές αλλαγές νερού

Έγινε επεξεργασία - nospanos

Στειλε τη να στη φυλαω εγω :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

Εγώ όσες φορές έχω φυλάξει moss αλλά γενικότερα και άλλα κλαδέματα για τον ίδιο λόγο με εσένα (νέο ενυδρείο) το έκανα με επιτυχία βάζοντάς τα σε λεκανάκια με νερό στο μπαλκόνι. Το μόνο που έκανα είναι μια 100% αλλαγή κάθε εβδομάδα και προσθήκη 1-2ml Excel και 0,2 Flourish.

Χαλαρά μπορείς να την φυλάξεις σε κουβά με νερό και στο μπαλόνι το έχω κάνει πολλές φορές και αντέχει μήνες, απλα όσο περνα ο καιρός τόσο λεπτένει το φυτό, αν όμως το βάλεις ξανά μέσα σε ένα ενυδρείο με καλές συνθήκες θα επανέλθει.

Να τονίσω εδώ ότι όλες η μός ανάλογα με το είδος θέλουν μια προσαρμογή μεταξύ 3-5 εβδομάδες, σε αυτό το διάστημα δεν μεγαλώνουν ή μεγαλώνουν πολύ ποιο αργά από το συνήθες. Μετα ατο διάστημα των εβδομάδων αρχίζουν να παίρνουν τα πάνω τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...