Jump to content

Προτάσεις Ιχθυοσύνθεσης

Recommended Posts

Προτάσεις ιχθυοσύνθεσης

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα…

Είμαι κάτοχος ενός Juwel 72 lt και το έχω διαμορφώσει εδώ και 10 μήνες ως βιοτοπικό Αμαζονίου, με πλατανόφυλλα, χαλαζιακή άμμο, 9 Neon Tetra, 1 ζευγάρι Apistogramma Cacatuoides και αρκετά Clea Helena. Οι παράμετροι ph 7.6, Kh 6, Gh 10, NH3/NH4 0, NO2 0, NO3 20, PO4 0.

Προχθές «έχασα» το θηλυκό Apisto και θα ήθελα τις γνωμες σας σχετικά με πιθανή αλλαγή στην ιχθυοσύνθεση του ενυδρείου μου. Έχω σκεφτεί τις ακόλουθες λύσεις:

1. Αρχική μου σκέψη ήταν να βρω ένα άλλο θηλυκό και να κρατήσω τη σύνθεση ως έχει. Αλλά αφενός δεν βρίσκω και αφετέρου και γέννα να μου «κάτσει» λόγω του ότι δεν έχω εναλλακτική γεννήστρας, μάλλον δεν θα επιζήσουν τα νεογνά από τα Neon. Έχω πετύχει στο παρελθόν 3-4 γέννες, αλλά δυστυχώς δεν επέζησε κανένα από τα μικρά…
  2. Τα πάρω ένα ζευγάρι Mikrogeophagus ramirezi (Ram) και να δώσω τον αρσενικό. Αλλά μήπως το μέγεθος του ενυδρείου δεν είναι αρκετό για το ζευγάρι?
  3. Να πάρω ένα κοπαδάκι corudoras panda (5-6) και να δώσω τον αρσενικό ή να τον κρατήσω μόνο του, ευελπιστώντας ότι δεν θα στρεσάρει τα corydoras. Αλλά μήπως φορτώσω πολύ την ιχθυοσύνθεση?
  4. Καλή λύση είναι και ένα ζευγάρι Otocinclus, αλλά εάν πάω στη λύση του δεύτερου σμήνους, ίσως τα corries είναι πιο ζωηρά και έχουν πιο όμορφες συμπεριφορές από τα ντροπαλά otos.

Ποια η γνώμη σας? Κάθε άλλη πρόταση καλοδεχούμενη…..

Σας ευχαριστώ πολύ

Φίλε μου με ph 7.6 δεν μπορείς να βάλεις τα ψάρια που θες. οι παράμετροι του νερού σου είναι λάθος

ακόμα και με τα ψάρια που έχεις τώρα. Οι λύσεις είναι 2.

1.Δίνεις τα ψάρια και βάζεις ψάρια που ζουν σε συνθήκες ph>7. πχ (ζωοτόκα)

2.Κατεβάζεις το ph για περισσότερες επιλογές ψαριών. Μέτα μπορούμε να συζητήσουμε για την ιχθύοσυνθεση σου.

Mε κάποιο τρόπο θα πρέπει να μαλακώσεις το νερό σου, Α/Ο η τύρφη. Θα ήταν καλό να πας τουλάχιστον 6.8 με 7.0 ph για να έχεις τα ψάρακια αυτά. Απο το πετ σοπ που τα αγόρασες ρώτησες σε τι ph τα διατηρούσε??

Mε κάποιο τρόπο θα πρέπει να μαλακώσεις το νερό σου, Α/Ο η τύρφη. Θα ήταν καλό να πας τουλάχιστον 6.8 με 7.0 ph για να έχεις τα ψάρακια αυτά. Απο το πετ σοπ που τα αγόρασες ρώτησες σε τι ph τα διατηρούσε??

Ναι....

τα διατηρούσε σε νερό βρύσης....

Στα άμεσα πλάνα και σταδιακά, θα χαμηλώσω το ph μου...

Προτάσεις ιχθυοσύνθεσης

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα…

Είμαι κάτοχος ενός Juwel 72 lt και το έχω διαμορφώσει εδώ και 10 μήνες ως βιοτοπικό Αμαζονίου, με πλατανόφυλλα, χαλαζιακή άμμο, 9 Neon Tetra, 1 ζευγάρι Apistogramma Cacatuoides και αρκετά Clea Helena. Οι παράμετροι ph 7.6, Kh 6, Gh 10, NH3/NH4 0, NO2 0, NO3 20, PO4 0.

Προχθές «έχασα» το θηλυκό Apisto και θα ήθελα τις γνωμες σας σχετικά με πιθανή αλλαγή στην ιχθυοσύνθεση του ενυδρείου μου. Έχω σκεφτεί τις ακόλουθες λύσεις:

1. Αρχική μου σκέψη ήταν να βρω ένα άλλο θηλυκό και να κρατήσω τη σύνθεση ως έχει. Αλλά αφενός δεν βρίσκω και αφετέρου και γέννα να μου «κάτσει» λόγω του ότι δεν έχω εναλλακτική γεννήστρας, μάλλον δεν θα επιζήσουν τα νεογνά από τα Neon. Έχω πετύχει στο παρελθόν 3-4 γέννες, αλλά δυστυχώς δεν επέζησε κανένα από τα μικρά… Εγω αυτο θα εκανα αν μπορεις να βρεις θηλυκο. Και να φτιαξεις περισσοτερες κρυψωνες για τα ψαρακια και θα πετυχεις και γεννες.
  2. Τα πάρω ένα ζευγάρι Mikrogeophagus ramirezi (Ram) και να δώσω τον αρσενικό. Αλλά μήπως το μέγεθος του ενυδρείου δεν είναι αρκετό για το ζευγάρι? Ευαισθητο ψαρακι στα νιτρικα, καλυτερα οχι.
  3. Να πάρω ένα κοπαδάκι corudoras panda (5-6) και να δώσω τον αρσενικό ή να τον κρατήσω μόνο του, ευελπιστώντας ότι δεν θα στρεσάρει τα corydoras. Αλλά μήπως φορτώσω πολύ την ιχθυοσύνθεση? Μια καλη επιλογη.
  4. Καλή λύση είναι και ένα ζευγάρι Otocinclus, αλλά εάν πάω στη λύση του δεύτερου σμήνους, ίσως τα corries είναι πιο ζωηρά και έχουν πιο όμορφες συμπεριφορές από τα ντροπαλά otos. Προσωπικα οχι.

Σας ευχαριστώ πολύ

Προτάσεις ιχθυοσύνθεσης

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα…

1. Αρχική μου σκέψη ήταν να βρω ένα άλλο θηλυκό και να κρατήσω τη σύνθεση ως έχει. Αλλά αφενός δεν βρίσκω και αφετέρου και γέννα να μου «κάτσει» λόγω του ότι δεν έχω εναλλακτική γεννήστρας, μάλλον δεν θα επιζήσουν τα νεογνά από τα Neon. Έχω πετύχει στο παρελθόν 3-4 γέννες, αλλά δυστυχώς δεν επέζησε κανένα από τα μικρά… Εγω αυτο θα εκανα αν μπορεις να βρεις θηλυκο. Και να φτιαξεις περισσοτερες κρυψωνες για τα ψαρακια και θα πετυχεις και γεννες.
  2. Τα πάρω ένα ζευγάρι Mikrogeophagus ramirezi (Ram) και να δώσω τον αρσενικό. Αλλά μήπως το μέγεθος του ενυδρείου δεν είναι αρκετό για το ζευγάρι? Ευαισθητο ψαρακι στα νιτρικα, καλυτερα οχι.
  3. Να πάρω ένα κοπαδάκι corudoras panda (5-6) και να δώσω τον αρσενικό ή να τον κρατήσω μόνο του, ευελπιστώντας ότι δεν θα στρεσάρει τα corydoras. Αλλά μήπως φορτώσω πολύ την ιχθυοσύνθεση? Μια καλη επιλογη.
  4. Καλή λύση είναι και ένα ζευγάρι Otocinclus, αλλά εάν πάω στη λύση του δεύτερου σμήνους, ίσως τα corries είναι πιο ζωηρά και έχουν πιο όμορφες συμπεριφορές από τα ντροπαλά otos. Προσωπικα οχι.

Σας ευχαριστώ πολύ

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διέθεσες........

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...