karatasis 24 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπερα στο φορουμ.....! μια γνωστη μου που η μανα της ειναι χημικος.... κοιταζοντας το ενυδρειο μου πιασαμε κουβεντα και της ανεφερα οτι θελω να παρω συσκευη α/ο για να κατεβαζω λιγο το ph και τεσπα της ειπε η μανα της οτι μπορω να το κατεβασω βαζοντας λιγο λεμονι στην προετοιμασια του νερου οταν ειναι για αλλαγη και να το αφηνω μια μερα προτου το ριξω...... και οτι δεν κανει κακο στα ψαρια αντιθετως τα προστατευει.....? Ισχυει κατι τετοιο??? μου φανηκε λιγο κουφο και ειπα να το παραθεσω......! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 24 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 Χωρίς να είμαι καθόλου σίγουρος, από μία παλιά συζήτηση που θυμάμαι, το λεμόνι εκτός από το PH ρίχνει και το ΚΗ σε 0 ή κάτι τέτοιο, και τα ψάρια πεθαίνουν. Ο klaz ή κάποιος που γνωρίζει θα μπορούσε να μας απαντήσει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Σεπτεμβρίου 2013 #3 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 το λεμονι μπαινει σε σουπες και ψητα,οχι ομως σε ενυδρειο. μπορει να μας κανει απιστευτη ζημια και κατακρεμνηση του κεχα και κατ'επεκταση του πεχα μας πολυ πολυ συντομα. αυτο για προστασια των ψαριων,το διαβασε καπου η το ανακαλυψε...? επικινδυνα πραγματα παιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 24 Σεπτεμβρίου 2013 #4 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 Εμένα ενδιαφέρουσα ερώτηση μου φαίνεται και όχι κουφή. Δεν υπάρχουν κουφες ερωτησεις. Για να δούμε τι θα μας απαντήσουν οι γνώστες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 24 Σεπτεμβρίου 2013 #5 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) το λεμονι μπαινει σε σουπες και ψητα,οχι ομως σε ενυδρειο. μπορει να μας κανει απιστευτη ζημια και κατακρεμνηση του κεχα και κατ'επεκταση του πεχα μας πολυ πολυ συντομα. αυτο για προστασια των ψαριων,το διαβασε καπου η το ανακαλυψε...? επικινδυνα πραγματα παιδια. Ανάποδα τα είπα εγώ Ευχαριστούμε για την απάντηση Κώστα. Έγινε επεξεργασία 24 Σεπτεμβρίου 2013 - nick_d 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Σεπτεμβρίου 2013 #6 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 πολυ σωστα.κουφες η ''χαζες'' ερωτησεις δεν υπαρχουν. νικο,βλεπω κατι σου εμεινε απο τα περσινα μαθηματα που καναμε στο τσατ. και ενα συντομο παραδειγμα σχετικα.... γνωστος με θαλασσινο ενυδρειο που διατηρουσε στο καταστημα του,ειδε μεσα σε ελαχιστα λεπτα να κρασαρει ολο το συστημα του γιατι πριν απο λιγο και χωρις να το δει κανεις,ενας πιτσιρικας εριξε μεσα στο ενυδρειο μια καραμελλα με γευση λεμονι....... ηταν πολυ αργα οταν το καταλαβε και ακομη η καραμελλα δεν ειχε λυωσει μεσα στο νερο.ολα τα ψαρια ηταν νεκρα. δυστυχως απο τοτε μονο χρυσοψαρα εχει πια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 24 Σεπτεμβρίου 2013 #7 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) πολυ σωστα.κουφες η ''χαζες'' ερωτησεις δεν υπαρχουν. νικο,βλεπω κατι σου εμεινε απο τα περσινα μαθηματα που καναμε στο τσατ. και ενα συντομο παραδειγμα σχετικα.... γνωστος με θαλασσινο ενυδρειο που διατηρουσε στο καταστημα του,ειδε μεσα σε ελαχιστα λεπτα να κρασαρει ολο το συστημα του γιατι πριν απο λιγο και χωρις να το δει κανεις,ενας πιτσιρικας εριξε μεσα στο ενυδρειο μια καραμελλα με γευση λεμονι....... ηταν πολυ αργα οταν το καταλαβε και ακομη η καραμελλα δεν ειχε λυωσει μεσα στο νερο.ολα τα ψαρια ηταν νεκρα. δυστυχως απο τοτε μονο χρυσοψαρα εχει πια.... Αυτό έλειπε να μην θυμόμουν τις συζητήσεις στο τσατ πέρσι... το ίδιο παράδειγμα είχες φέρει και τότε!!! ΥΓ. Τέλος τα οφτόπικ! Έγινε επεξεργασία 24 Σεπτεμβρίου 2013 - nick_d Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 24 Σεπτεμβρίου 2013 #8 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 επι την ευκαιρια θυμηθηκα φιλο που την ωρα που φτιαχνει το αλατι ριχνει λιγα ml ξυδι μεσα το φτιαχνει και κανει την αλλαγη επιτυνχοντας με αυτο να μην μενει καολου ιζιμα στο δοχειο και να εχει διαλυθει πληρος και να ειναι εκμεταλευσιμο ολο το αλατι.χωρις κανενα προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 24 Σεπτεμβρίου 2013 Author #9 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 Ρε παιδια δεν ξερω.... σαν ιδεα ακουστηκε καλη γτ οντως νερο με καποιες σταγονες λεμονιου σε ενα ποτηρι που μετρησα απο 7.5 το πηγε στο 5.5 περιπου.... αλλα σκεφτηκα οτι μπορει να κατεβαζει το ph αλλα μπορει να εχει τοξικες ουσιες για τα ψαρια..... συν του οτι πρεπει να κανεις πολλα πειραματα για να βρεις την σωστη αναλογια.....τελος αυτο που με εκανε να το σκεφτω και να το παραθεσω ηταν οτι μου ειπε να το αφηνω μια μερα στον κουβα λεγοντας........ και να το βαζω μετα και λεω ιδια διαδικασια κανουμε με μια αεραντλια να φυγει το ψλωριο οποτε μπορει να φευγουν και οι βλαβερες ουσιες..... για το οτι κανει κανει καλο ισχυριστηκε οτι ειναι αντιοξειδωτικο και τα προστατευει απο ασθενειες αλλα σκεφτηκα εγω παλι οτι μπορει να κανει και κακο στην βιολογισ του ενυδρειο....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sammy 24 Σεπτεμβρίου 2013 #10 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 πολυ σωστα.κουφες η ''χαζες'' ερωτησεις δεν υπαρχουν. νικο,βλεπω κατι σου εμεινε απο τα περσινα μαθηματα που καναμε στο τσατ. και ενα συντομο παραδειγμα σχετικα.... γνωστος με θαλασσινο ενυδρειο που διατηρουσε στο καταστημα του,ειδε μεσα σε ελαχιστα λεπτα να κρασαρει ολο το συστημα του γιατι πριν απο λιγο και χωρις να το δει κανεις,ενας πιτσιρικας εριξε μεσα στο ενυδρειο μια καραμελλα με γευση λεμονι....... ηταν πολυ αργα οταν το καταλαβε και ακομη η καραμελλα δεν ειχε λυωσει μεσα στο νερο.ολα τα ψαρια ηταν νεκρα. δυστυχως απο τοτε μονο χρυσοψαρα εχει πια.... και πως το κατάλαβε ότι είχε γεύση λεμόνι; την δοκίμασε μετά; δεν το ήξερα ότι το λεμόνι μπορεί να έχει τέτοιες επιπτώσεις για το ενυδρείο! έχω ρίξει διάφορα στο ενυδρείο για να δοκιμάσω την αντοχή των ψαριών(παλιότερα όλα αυτά)αλλά το λεμόνι δεν μου αρέσει ούτε στα ψητά και έτσι την γλύτωσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 24 Σεπτεμβρίου 2013 Author #11 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 το λεμονι μπαινει σε σουπες και ψητα,οχι ομως σε ενυδρειο. μπορει να μας κανει απιστευτη ζημια και κατακρεμνηση του κεχα και κατ'επεκταση του πεχα μας πολυ πολυ συντομα. αυτο για προστασια των ψαριων,το διαβασε καπου η το ανακαλυψε...? επικινδυνα πραγματα παιδια. χαχαχαχαχαχαχαχαχα! Με εκανες να θυμηθω την διαφημιση : (Το λαδακι να το βαλει στη σαλατα αυτο θελει σασμαν!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Σεπτεμβρίου 2013 #12 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 και πως το κατάλαβε ότι είχε γεύση λεμόνι; την δοκίμασε μετά; δεν το ήξερα ότι το λεμόνι μπορεί να έχει τέτοιες επιπτώσεις για το ενυδρείο! έχω ρίξει διάφορα στο ενυδρείο για να δοκιμάσω την αντοχή των ψαριών(παλιότερα όλα αυτά)αλλά το λεμόνι δεν μου αρέσει ούτε στα ψητά και έτσι την γλύτωσα οχι βρε...χεχεχε.βρηκε το περιτυλιγμα στο πατωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 24 Σεπτεμβρίου 2013 #13 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 πολυ σωστα.κουφες η ''χαζες'' ερωτησεις δεν υπαρχουν. νικο,βλεπω κατι σου εμεινε απο τα περσινα μαθηματα που καναμε στο τσατ. και ενα συντομο παραδειγμα σχετικα.... γνωστος με θαλασσινο ενυδρειο που διατηρουσε στο καταστημα του,ειδε μεσα σε ελαχιστα λεπτα να κρασαρει ολο το συστημα του γιατι πριν απο λιγο και χωρις να το δει κανεις,ενας πιτσιρικας εριξε μεσα στο ενυδρειο μια καραμελλα με γευση λεμονι....... ηταν πολυ αργα οταν το καταλαβε και ακομη η καραμελλα δεν ειχε λυωσει μεσα στο νερο.ολα τα ψαρια ηταν νεκρα. δυστυχως απο τοτε μονο χρυσοψαρα εχει πια.... Αυτά θα την χλαπάκιαζαν και θα του ζητούσαν κι άλλη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 25 Σεπτεμβρίου 2013 #14 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Αυτά θα την χλαπάκιαζαν και θα του ζητούσαν κι άλλη! ...εκτός αν ήθελαν γεύση κεράσι xexe!! Έγινε επεξεργασία 25 Σεπτεμβρίου 2013 - nospanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Σεπτεμβρίου 2013 #15 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 πολυ σωστα.κουφες η ''χαζες'' ερωτησεις δεν υπαρχουν. νικο,βλεπω κατι σου εμεινε απο τα περσινα μαθηματα που καναμε στο τσατ. και ενα συντομο παραδειγμα σχετικα.... γνωστος με θαλασσινο ενυδρειο που διατηρουσε στο καταστημα του,ειδε μεσα σε ελαχιστα λεπτα να κρασαρει ολο το συστημα του γιατι πριν απο λιγο και χωρις να το δει κανεις,ενας πιτσιρικας εριξε μεσα στο ενυδρειο μια καραμελλα με γευση λεμονι....... ηταν πολυ αργα οταν το καταλαβε και ακομη η καραμελλα δεν ειχε λυωσει μεσα στο νερο.ολα τα ψαρια ηταν νεκρα. δυστυχως απο τοτε μονο χρυσοψαρα εχει πια.... Τι σημαινει κρασαρει το συστημα Κωστη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 25 Σεπτεμβρίου 2013 #16 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Format ρε παιδι μμ, ctrl-alt-delete....:-P 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Σεπτεμβρίου 2013 #17 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 νομιζα οτι γινεται κρασι 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Σεπτεμβρίου 2013 #18 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Αφηστε τα λεμονια για τα ψητα οπως ειπε και ο αγαπητος μου φιλος Κλαζ,πειραματα στο ενυδρειο με ζωντανα δεν κανουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 25 Σεπτεμβρίου 2013 #19 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπερα στο φορουμ.....! μια γνωστη μου που η μανα της ειναι χημικος.... κοιταζοντας το ενυδρειο μου πιασαμε κουβεντα και της ανεφερα οτι θελω να παρω συσκευη α/ο για να κατεβαζω λιγο το ph και τεσπα της ειπε η μανα της οτι μπορω να το κατεβασω βαζοντας λιγο λεμονι στην προετοιμασια του νερου οταν ειναι για αλλαγη και να το αφηνω μια μερα προτου το ριξω...... και οτι δεν κανει κακο στα ψαρια αντιθετως τα προστατευει.....? Ισχυει κατι τετοιο??? μου φανηκε λιγο κουφο και ειπα να το παραθεσω......! προβλημα κ συ πατριωτη με το ph?το ιδιο κ γω..8 μετραω !η ουρα του μονομαχου εχει γινει φετες..το νερο της ηλειας ειναι θανατηφορο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 25 Σεπτεμβρίου 2013 #20 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Αμα μιλαμε για μονομαχους καλο ειναι να πατε προς την λυση της τυρφης, α/ο...και οι φυτεμενη καμια προσπαθεια με co2... Ζουμια δεν το προτηνω γιατι δεν ειναι αξιοπιστα μακροχρονια και εχουν ενα Α εξοδο για διαφορους λογους..... Τωρα το λεμονι κανει για τον λοξυγκα απ ουι ξερω...και ριχνει την αρτιριακη πιεση :-Ρ Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 25 Σεπτεμβρίου 2013 Author #21 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Καλα εγω εχω βαλει στο προγραμμα να παρω α/ο αλλα μεχρι τοτε κοιταω να δω μηπως βρω καμια λυση.....! Οντως το νερο μας απο τοτε που εβαλαν του ερυμανθου ειναι για κλωτσες....! τεσπα οποτε το λεμονακι το βαζουμε στις μπριζολες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος