JOHN1801 24 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 καλησπερα σε ολους! ηθελα να ρωτησω αν εχει χρησιμοποιησει καποιος στο αφρικανικο ενυδρειο του αμμο ποταμισια,η μηπως ξερει αν κανει αυτη η αμμος για αφρικανικο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 24 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 καλησπερα σε ολους! ηθελα να ρωτησω αν εχει χρησιμοποιησει καποιος στο αφρικανικο ενυδρειο του αμμο ποταμισια,η μηπως ξερει αν κανει αυτη η αμμος για αφρικανικο.. Δυστυχώς δεν κάνει! Πετρώνει εύκολα, δεν είναι εύκολο να την καθαρίσεις και μαζεύει ευκολότερα ιζήματα. Καλύτερα θαλάσσης, αραγωνίτη ή χαλαζιακή αν είναι οκ το νερό της βρύσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 24 Σεπτεμβρίου 2013 #3 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 Πιστεύω πως εξαρτάται από τα ψάρια που θα βάλεις! Έχω κοχυλόψαρα στο 70άρι μου με ποταμίσια άμμο, την οποία δεν πρόκειται ποτέ να πειράξω, οπότε δεν υπάρχει θέμα! Αλλά για όλα τα υπόλοιπα είδη ότι σου πρότεινε ο Πάνος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN1801 24 Σεπτεμβρίου 2013 Author #4 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 δηλαδή μπορω να χρησιμοποιησω αμμο θαλασσης απο αυτές που πουλανε στις μαντρες(θα ειναι ωραια)? ή να μαζέψω από τη θάλασσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 24 Σεπτεμβρίου 2013 #5 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 δηλαδή μπορω να χρησιμοποιησω αμμο θαλασσης απο αυτές που πουλανε στις μαντρες(θα ειναι ωραια)? ή να μαζέψω από τη θάλασσα? και τα 2. Αν μαζέψεις μόνος σου να είναι απο καθαρή μεριά, και καλό ξέπλυμα πολλά χέρια με νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN1801 25 Σεπτεμβρίου 2013 Author #6 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) οκ θα δοκιμάσω με αμμο θαλασσης! δυστυχως με το φυτεμενο δεν είχαμε και μεγάλη επιτυχία και το ενυδρείο ξεστυθηκε για να πάμε από την αρχή σε αφρικανικο! είδη αγοράστηκαν και κολληθηκαν δύο πλάτες τις juwel για backround.αγόρασα και κάμποσες πέτρες αλλά σιγουρα θα χρειαστώ και άλλες.με ψαροσυνθεση τι κάνουμε όμως σε 180 λιτρα καθαρα? Έγινε επεξεργασία 25 Σεπτεμβρίου 2013 - JOHN1801 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 25 Σεπτεμβρίου 2013 #7 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Τανγκανίκα ή Μαλάουι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN1801 25 Σεπτεμβρίου 2013 Author #8 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 καλυτερα για Malawi θα έλεγα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
noa1978 25 Σεπτεμβρίου 2013 #9 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 και εγω αμμο θαλασης εχω,δεν εχω κανενα προβλημα!!!!!!οσο για τα λιτρα σου κατα την προσωπικη μμου γνωμη επειδη εχω τα ιδια λιτρα και ειχα και εγω αυτο το δηλιμα,θα σου προτεινα tanganyika ,γιατι για malaoui τα λιτρα ειναι οριακα!!!!αν θες να φτιαξεις κατι σωστο φυσικα!!!υπαρχουν πολλα και ενδιαφεροντα ψαρια και σε αυτη τη λιμνη!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN1801 25 Σεπτεμβρίου 2013 Author #10 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 το ξερω οτι ειναι οριακά τα λιτρα αλλά έχω κολλήσει λιγο με demasoni & labido.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noa1978 25 Σεπτεμβρίου 2013 #11 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 το ξερω οτι ειναι οριακά τα λιτρα αλλά έχω κολλήσει λιγο με demasoni & labido.. και εγω με αυτα τα δυο ειχα κολησει αλλα επειδη μετα απο τοσα χρονια ηθελα να κανω κατι σωστο,μετην βοηθεια ολων των αφρικανων κατελειξα σε tanganiyka!!!!!!!και πλεον εχω ενα σωστο και υγειες ενυδριο με πολλες γεννες και ομορφες συμπεριφορες που δεν τις ειχα φανταστει ποτε μου!!!!!!!!!!!!επειδη ειχα ερθει και εγω στη θεση σου θα σου προτεινα να το ψαξεις καλα,και φυσικα εχει να κανει μ το τι ζητας εσυ απ το ενυδρειο σου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN1801 25 Σεπτεμβρίου 2013 Author #12 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 και εγω με αυτα τα δυο ειχα κολησει αλλα επειδη μετα απο τοσα χρονια ηθελα να κανω κατι σωστο,μετην βοηθεια ολων των αφρικανων κατελειξα σε tanganiyka!!!!!!!και πλεον εχω ενα σωστο και υγειες ενυδριο με πολλες γεννες και ομορφες συμπεριφορες που δεν τις ειχα φανταστει ποτε μου!!!!!!!!!!!!επειδη ειχα ερθει και εγω στη θεση σου θα σου προτεινα να το ψαξεις καλα,και φυσικα εχει να κανει μ το τι ζητας εσυ απ το ενυδρειο σου!!! εσύ σε αυτά τα λιτρα ποσά brichardi έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
noa1978 25 Σεπτεμβρίου 2013 #13 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 εχω ενα ζευγαρι και αυτη την στιγμη περιπου στα 50+ μικρα απο 3 γεννες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 25 Σεπτεμβρίου 2013 #14 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 το ξερω οτι ειναι οριακά τα λιτρα αλλά έχω κολλήσει λιγο με demasoni & labido.. ΑΝ θέλεις demasoni σε αυτα τα λίτρα θα βάλεις μόνο αυτά. Εγώ απο Malawi θα σου πρότεινα 1 χαρέμι σε αυτά τα λίτρα αν και πολλοί έχουν δοκιμάσει 2 με επιτυχία. Δική σου η επιλογή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 25 Σεπτεμβρίου 2013 #15 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Διαστάσεις του ενυδρείου ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN1801 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #16 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Διαστάσεις του ενυδρείου ; το ενυδρείο είναι 100*45*55 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 26 Σεπτεμβρίου 2013 #17 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 το ενυδρείο είναι 100*45*55 ίσως σε παίρνει και για 2 είδη. Αν και δεν είναι καλή ιδέα για κάποιον αρχάριο, αλλά πολλοί το έχουν τολμήσει με αίσια αποτελέσματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN1801 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #18 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 ΑΝ θέλεις demasoni σε αυτα τα λίτρα θα βάλεις μόνο αυτά. Εγώ απο Malawi θα σου πρότεινα 1 χαρέμι σε αυτά τα λίτρα αν και πολλοί έχουν δοκιμάσει 2 με επιτυχία. Δική σου η επιλογή. ένα χαρέμι...ποσά demasoni δηλαδή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 26 Σεπτεμβρίου 2013 #19 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ θα έλεγα αν πας σε Malawi να πας σε ένα χαρέμι για να το ευχαριστηθείς περισσότερο. Demasoni θα εισάγεις μια ομάδα από 10-12 άτομα. Το φύλλο μπαίνει σε 2η μοίρα. Σταδιακά θα προσπαθήσεις να απομακρύνεις κάποια αρσενικά ΑΝ υπάρχουν προβλήματα και θα μείνεις με μια λειτουργική ομάδα με άφθονες γέννες φυσικά. Από την άλλη αν πας σε Tanganyika κοχυλόψαρα και πετρόψαρα είναι πάντα ένας πολύ καλός συνδυασμός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN1801 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #20 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 ορίστε και μια πολύ πολύ φρέσκια φωτογραφία από το πρώτο γέμισμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 26 Σεπτεμβρίου 2013 #21 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Παίξε λίγο με το βράχο, και προσπάθησε να δώσεις ύψος! Θα μπορούσες να κάνεις 1 νταμάρι δεξιά και 1 αριστέρα, με ύψος βέβαια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN1801 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #22 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 μήπως ξερει κανείς σε τι τιμή κυμαίνονται τα demasoni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 26 Σεπτεμβρίου 2013 #23 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 μήπως ξερει κανείς σε τι τιμή κυμαίνονται τα demasoni? Αν δεν ψάξεις δεν θα μάθεις! Ανάλογα απο που θα τα πάρεις. Πχ χομπίστα ή πετ. Ανάλογα το μέγεθος, την εισαγωγή κλπ κλπ. Όπως ήδη σου είπε ο νικος, θέλεις σίγουρα και άλλες πέτρες. Εδώ μπορείς να δεις κάποια ωραία στησίματα να παίρνεις ιδέες: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=28495 Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 27 Σεπτεμβρίου 2013 #24 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ δεν θα πρότεινα σαν επιλογή,σε κάποιον που ξεκινάει τώρα το πρώτο του αφρικάνικο,τα demasoni..μπορεί να είναι πανέμορφα χρωματικά αλλά είναι ψάρια πολύ επιθετικά με ότι αυτό συνεπάγεται...κομμένα πτερύγια,χτυπημένα μάτια,ψάρια στις γωνίες στην επιφάνεια του νερού,σπαστικές κινήσεις ψαριών,ακόμα και πεθαμένα ψάρια δεν είναι ότι καλύτερο σαν πρώτη εμπειρία για κάποιον αρχάριο... Επίσης θα έπρεπε να προτιμήσεις πιο λεπτόκοκκη άμμο.Ακόμα πρόσεξε λίγο με την τοποθέτηση που έχεις κάνει στις πέτρες,κανόνας είναι να βάζουμε πρώτα τις πέτρες και μετά την άμμο για αποφυγή ζημιών όταν θα αρχίσουν να σκάβουν τα ψάρια..Σίγουρα χρειάζεσαι κ άλλες πέτρες... Καλή αρχή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 27 Σεπτεμβρίου 2013 #25 Share 27 Σεπτεμβρίου 2013 θα έλεγα να μαζέψεις τις πέτρες προς μια μεριά στοιβάζοντας με προσοχή ώστε να δημιουργηθούν και περισσότερα περάσματα και κρυψώνες και να παραμείνει και ένας ελεύθερος χώρος. προσοχή στο στοίβαγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος