Jump to content

Ομορφες-Συγκινητικες Στιγμες Που Ζησαμε Στο Χομπυ.....

mad23

Recommended Posts

Ειτε εχουμε ενα μηνα ενυδρειο...ειτε ενα αιωνα,καποια στιγμη ζησαμε μια ομορφη συγκινητικη στιγμη

που μας εκανε να σκεφτουμε οτι αυτο που κανουμε ισως να ειναι κατι παραπανω απο χομπυ,οτι μας δινει κατι παραπανω απο εναν φουσκωμενο λογαριασμο της ΔΕΗ,οτι μπορει να φερει μια οικογενεια πιο κοντα η' να μας κανει μεγαλους ψευτες οταν θα πουμε στην γυναικα μας οτι γι'αυτο το κοραλι δεν δωσαμε ουτε ευρω γιατι περισσευε στο μαγαζι και ειπε να μας το χαρισει.... :bigemo_harabe_net-134:

Σε αυτο το θεμα μπορουμε να αναφερουμε οποιοδηποτε περιστατικο μας "αγγιξε",μας συγκινησε η' αποτελεσε μια πολυ ομορφη στιγμη αναμεσα σε εμας-οικογενεια-φιλους κτλ και το ενυδρειο-ψαρακια μας κτλ...μπορει να ειναι το οτιδηποτε...

Οπως και σε ενα παλαιοτερο παρομοιο θεμα,ετσι και σε αυτο εαν οι συμμετοχες ειναι αρκετες ισως να γινει παλι ψηφοφορια και ο νικητης να παρει ενα δωρακι :bigemo_harabe_net-64:

Να θυμισω πως στο προηγουμενο θεμα νικητης ηταν ο αγαπητος safarpn...

Και να κανω την αρχη...

Πριν καποια χρονια επρεπε να φυγω για εξωτερικο και να σταματησω το ενυδρειο...

Ενα tang(japonicus) που ηταν τοτε το διαμαντι μου παντα ερχοταν και ετρωγε απο το χερι μου....

Την τελευταια μερα που ξεστηνα το ενυδρειο και τον ταισα(ωστε να ερθει κοντα για να τον πιασω)πριν παρει το φαγητο απο το χερι μου ηρθε και τριφτηκε στα δαχτυλα μου 3 φορες(edit...για πρωτη φορα ενω τον ειχα πολλους μηνες)... :blush: ...απλα παραλιγο να μην φυγω...

Το απογευμα ηρθε ενας φιλος για να παρει την euphyllia και τον clown που την χοσταρε(πακετο)...

Οσο ανεβαζα την euphyllia για να την βγαλω δεν ξεκολλαγε απο πανω της...σχεδον κοντεψε να βγει απο το νερο μαζι της...

Οταν καταλαβε πως την εβγαλα ο μικρος γυρισε στο σημειο που ηταν το κοραλι και κολυμπαγε σαν χαμενος ψαχνωντας που ειναι...πηγαινοντας απο την μια ακρη του ενυδρειου στην αλλη αναζητοντας την....

Δυο κοπελες που ηταν στην παρεα βουρκωσαν...

Έγινε επεξεργασία - mad23
  • Like 2

Στιγμές που αγγίζουν την ανθρώπινη υπόσταση συμπεριφορών των ζωντανών μας, που πραγματικά όσο να και να θες να τις δεις ψυχρά ή λογικά, κάπου μέσα σου υπάρχει αυτό το "κάτι άλλο"

Η δικιά μου ιστορία είναι πολύ πρόσφατη και ευτυχώς λιγότερη συγκινητική.

Λόγω ότι το ενυδρείο μου το διαλύω, (θα στηθεί εκ νέου τον Οκτώβριο), άρχισα να δίνω σιγά σιγά διάφορους οργανισμούς για να τους φιλοξενήσει ο bababrilios.

Δυο από αυτούς ήταν και οι ανεμώνες μου, που στη μια συμβίωναν ένα ζευγάρι κλόουν, και στην άλλη ένας porselan καβουράκος.

Για 2-3 μέρες τα ψαράκια συνέχιζαν να τριγυρνάνε στην περιοχή που ήταν η ανεμώνη, μέχρι που άρχισαν να αλωνίζουν στο ενυδρείο σαν χαμένα.

Αυτόν που λυπήθηκα όμως, είναι ο καβουράκος, που κατά την αφαίρεση της ανεμώνης κόπηκε ένα πολύ μικρό μέρος της και παρέμεινε κολλημένο στον βράχο, ο καβουράκος είναι κουρνιασμένος δίπλα σ αυτά τα 3-4 πλοκάμια που απέμειναν για να νοιώθει ασφάλεια.

Ευτυχώς δείχνουν σημάδια ανάκαμψης και θα χαρώ αν δημιουργηθεί μια νέα ανεμώνη "συντροφιάς" για τον κάβουρα μέχρι να μεταφερθούν παρέα στο προσωρινό ενυδρείο που θα στήσω μέχρι να τελειώσει το νέο.

• Like 1

Καλησπέρα!

Αν και πολύ νεος στο χόμπυ, ηδη μεσα σε λίγους μηνες μου έχουν συμβεί κάποια μικρα περιστατικα!

Η πιο συγκινητική στιγμη στο χομπυ ηταν οταν ειχα κανονίσει να δώσω τα 2 μικρα μου ενυδρεία και με τα λεφτά να έπαιρνα ενα μεγαλο και καλο!όμως κατα την μεταφορά είχα ενα τρακαρισμα και διαλύθηκαν και τα δυο!Και έμεινα χωρίς τίποτα!

Και τοτε βρέθηκαν ατομα απο το ΑΖ που με στήριξαν να ξαναστησω ενα ενυδρείο!

Και δεν είμαι μονο χαρούμενος για το οτι έχω παλι ενυδρείο!

Είμαι χαρούμενος γιατί γνώρισα ατομα που πλεον τους θεωρώ φιλους μου!ατομα καταπληκτικά που δεν θα γνώριζα ποτε αν δεν είχα μπει στον κοσμο του ενυδρείου!

• Like 1

πολυ ωραιο θεμα Μιχαλιο.

λοιπον η στιγμή που αγορασα την πρώτη μου ανεμωνη (δεν θα την ξεχασω ποτε!!)που είχε μόλις 4-5 πλοκάμια και μετά βίας την έβλεπες σε μια φωτογραφία! και τωρα που εχει γίνει ένα θεριο ειναι το κάτι άλλο!

όπως και η προσθήκη του πρώτου tang που με τη μια ήρθε και έτρωγε απο τα χέρια μου!!

Έγινε επεξεργασία - lykourgos

Για μένα συγκινητική - όμορφη στιγμή ειναι να βλέπω τα τρία μικρα apistogramma, που γεννήθηκαν αρχές Αυγούστου και κατάφεραν μεταξύ τριάντα άλλων να επιβιώσουν και να μεγαλώσουν, να κολυμπούν σε όλο το ενυδρειο όντας ακόμα μικρα σε μέγεθος και να σχηματίζονται σιγα σιγα σε σχήμα και χρωμα. Μπορει να ειναι συνηθισμένο φαινόμενο για κάποιους η γέννα αλλα για μένα πρωτόγνωρο και με άγγιξε περισσότερο γιατι διάβασα ότι δεν ειναι και τόσο συνηθισμένο να πετύχει γέννα των συγκεκριμένων ψαριών και μάλιστα να επιβιώσουν κι όλας κάποια απο τα μικρά.

Edit: σύμπτωση, οι γονείς Apistogramma ήταν αγορά με το έπαθλο του προηγούμενου διαγωνισμού που αναφέρει ο mad23 στο αρχικό μήνυμα :)

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Μπραβο παιδια αυτο ελεγα :bigemo_harabe_net-82:

Δεν χρειαζεται να ειναι μια δακρυβρεχτη ιστορια...απλα κατι ομορφο!

Τωρα αν σταξει και κανενα δακρυ δεν εγινε και τιποτα ...χαχαχα

Βαγγελη πολυ μου αρεσε η φραση σου

"Στιγμές που αγγίζουν την ανθρώπινη υπόσταση συμπεριφορών των ζωντανών μας, που πραγματικά όσο να και να θες να τις δεις ψυχρά ή λογικά, κάπου μέσα σου υπάρχει αυτό το "κάτι άλλο"...."

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...