sammy 23 Σεπτεμβρίου 2013 #26 Share 23 Σεπτεμβρίου 2013 η red slime είναι sime(γλίτσα) δεν είναι τριχοειδής η άλγη στην φωτογραφία φαίνεται να είναι τριχοειδής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 24 Σεπτεμβρίου 2013 #27 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 μια άλλη λύση είναι να προσθέσεις μια σαλίαρα στο σύστημα σου,αν είναι άλγη που καταναλώνεται από ψάρια. http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+23+94&pcatid=94 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 24 Σεπτεμβρίου 2013 #28 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 η red slime είναι sime(γλίτσα) δεν είναι τριχοειδής η άλγη στην φωτογραφία φαίνεται να είναι τριχοειδής. Η red slime είναι όντως γλίτσα, αλλά στην φωτογραφία δεν φαίνεται καθαρά το τι έχει. Εφόσον με το λινκ με τις άλγες του θαλασσινού δεν υπα΄ρχει ταυτοποίηση με καμία που έχει που το θεωρώ απίθανο, τότε είναι λίγο δύσκολο να είναι άλγη, ίσως να είναι κάποια γλίτσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuriakos-margarita 24 Σεπτεμβρίου 2013 Author #29 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 σαλιαρα την αποκλειω εβαλα και την εδωσα γιατι τα περκουλακια της αλλαξαν τα φωτα,δεν την αφηναν να ξεμυτισει ρουπι και εν συνεχεια ουτε να φαει ουτε τπτ. θα δοκιμασω πρωτα κατι αλλο και θα δω αλλιως θα δω πως θα το παω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuriakos-margarita 24 Σεπτεμβρίου 2013 Author #30 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 γλιτσα δεν ειναι,πιο κοντα σε μαλλι παει,δεν εχω γλιτσες καθολου μεσα στο ενυδρειο,μονο αυτη την κοκκινη αλγη η οποια πραγματικα μου εχει σπασει τα νευρα........εχω διαβασει για τα τανγκ,τις συνθηκες και τα παντα ολα,εχω κανει και συζητηση περι αυτου του θεματος και γενικα θα εχετε καταλαβει οτι εξαντλω ολες τις πιθανοτητες πρωτου προχωρησω σε κατι οσων αφορα το ενυδρειο και γενικα ειμαι της αποψης να μην κανουμε βεβιασμενες κινησεις και φυσικα να μην ταλαιπωρουμε τα ζωα επ ουδενι,ακομα και για το εξαμηνο που λεμε και μετα να το δωσω δεν μου καθεται και πολυ καλα,η να το βαλω σε τοσα λιγα λιτρα,γι αυτο εχω μεινει σε τοσα λιγα μεσα στο ενυδρειο,δλδ 2 περκουλακια και το bicolor....... με την προοπτικη λοιπον οτι συζηταμε για κατι μεγαλυτερο απο τελος οκτωβρη οταν μαθουμε τι θα γινει με τη δουλεια του κυριακου ετσι και το σκεφτηκα σαν μια λυση αναγκης αλλα εχοντας την προοπτικη για κατι καλυτερο μεχρι τα χριστουγεννα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 24 Σεπτεμβρίου 2013 #31 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 Aν θέλεις σονι και καλά να βάλεις τανγκακι μέσα που να σου κάνει καλή δουλειά, να κάνει για λίγα λίτρα και να είναι και ομορφούλικο 1 είναι αυτό: ctenochaetus strigosus. ΑΝ όντως έχεις σκοπό να πάς σε 150 - 200 λίτρα τότε μπορείς απο τώρα να το βάλεις με προοπρική την αναβάθμιση. Αν και αν πάς σε μεγαλύτερο ενυδρείο, τι το θες το τανγκ απο τώρα? Ούτως η άλλος οι άλγες δεν θα μταφερθούν στο νέο αν δεν βάλλεις τον βράχο και την άμμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuriakos-margarita 24 Σεπτεμβρίου 2013 Author #32 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 βασικα αν δε με χωρισει ο αντρας μου γιατι τον εχω πρηξει με το ενυδρειο(για μεγαλυτερο και τα σχετικα)κατα πασα πιθανοτηττα ναι θα παμε σε μεγαλυτερο,ισως 200 λιτρα ισως και παραπανω και ναι αν γινει αυτο μπορω να το βαλω τοτε οπου δε θα εχω και προβλημα με τα λιτρα.δε με πειραζει να ειναι ομορφο,δε νομιζω οτι υπαρχουν ασχημα ταγκακια γενικα ολα μου αρεσουν,απλα ειχα διαβασει πως αυτα τα δυο που αναφερω στο ποστ ειναι σχετικα απο τα μικρα σε μεγεθος,εξ ου και ειμαι αναμεσα....σημερα ξανακουρεψα την αλγη οποτε προς το παρων οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 24 Σεπτεμβρίου 2013 #33 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 βασικα αν δε με χωρισει ο αντρας μου γιατι τον εχω πρηξει με το ενυδρειο(για μεγαλυτερο και τα σχετικα)κατα πασα πιθανοτηττα ναι θα παμε σε μεγαλυτερο,ισως 200 λιτρα ισως και παραπανω και ναι αν γινει αυτο μπορω να το βαλω τοτε οπου δε θα εχω και προβλημα με τα λιτρα.δε με πειραζει να ειναι ομορφο,δε νομιζω οτι υπαρχουν ασχημα ταγκακια γενικα ολα μου αρεσουν,απλα ειχα διαβασει πως αυτα τα δυο που αναφερω στο ποστ ειναι σχετικα απο τα μικρα σε μεγεθος,εξ ου και ειμαι αναμεσα....σημερα ξανακουρεψα την αλγη οποτε προς το παρων οκ. Αυτή είναι η καλύτερη απόφαση. Καλύτερα τότε. Απο άποψη χώρου, αυτά που μπορούν να μπουν σε μικρότερο ενυδρείο είναι τα περισσότερα ctenochaetus Και μετά μερικά zebrassoma ¨οπως πχ ο χαβανέζος και το scopas. Τα άλλα θέλουν 300+++ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuriakos-margarita 24 Σεπτεμβρίου 2013 Author #34 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 ειναι απιστευτο το συναισθημα παντως....φτιαχνεις ενα μικρο ενυδρειο,στην αρχη σου φαινεται βουνο,τεραστιο και περνωντας ο καιρος δεν σου φτανει ουτε στο ελαχιστο σε ολα αυτα που θελεις να κανεις...δλδ πλεον αυτο το μικρο που εχουμε μου φαινεται πολυ περιοριστικο σε πολλα...θελω ενα ενυδρειο σε καθε δωματιο του σπιτιου η ενα σαν ενα δωματιο αν γινεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 24 Σεπτεμβρίου 2013 #35 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 ειναι απιστευτο το συναισθημα παντως....φτιαχνεις ενα μικρο ενυδρειο,στην αρχη σου φαινεται βουνο,τεραστιο και περνωντας ο καιρος δεν σου φτανει ουτε στο ελαχιστο σε ολα αυτα που θελεις να κανεις...δλδ πλεον αυτο το μικρο που εχουμε μου φαινεται πολυ περιοριστικο σε πολλα...θελω ενα ενυδρειο σε καθε δωματιο του σπιτιου η ενα σαν ενα δωματιο αν γινεται... εισαι στον σωστο δρομο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 24 Σεπτεμβρίου 2013 #36 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 ειναι απιστευτο το συναισθημα παντως....φτιαχνεις ενα μικρο ενυδρειο,στην αρχη σου φαινεται βουνο,τεραστιο και περνωντας ο καιρος δεν σου φτανει ουτε στο ελαχιστο σε ολα αυτα που θελεις να κανεις...δλδ πλεον αυτο το μικρο που εχουμε μου φαινεται πολυ περιοριστικο σε πολλα...θελω ενα ενυδρειο σε καθε δωματιο του σπιτιου η ενα σαν ενα δωματιο αν γινεται... Εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένος με το 180ρι μου. Όχι δεν θα ήθελα μεγαλύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuriakos-margarita 24 Σεπτεμβρίου 2013 Author #37 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 εγω παλι θελω ενα τεραστιο...γενικα θελω να εχω χωρο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 25 Σεπτεμβρίου 2013 #38 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 εγω παλι θελω ενα τεραστιο...γενικα θελω να εχω χωρο.... Πρόσεχε όμως μην παρασυρθείς,γιατί εύκολα στήνετε κάτι....το δύσκολο είναι να συντηρηθεί!Τα μεγάλα ενυδρεία θέλουν και πολύ χρνο,αλλά και πολύ χρήμα!Αν αυτά τα δύο υπάρχουν τότε βουρ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuriakos-margarita 25 Σεπτεμβρίου 2013 Author #39 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 ολα ξεκινανε απο το ποσο θελουμε κατι κωστα μου(εννοειται πως αν δεν εχεις μια δε το συζηταμε)ο χρονος βρισκεται επισης και το χρημα,κοβεις απο καπου για κατι αλλο και αν δεν εχεις μαζευεις...για να παρω το σκυλο που εκανα δωρο στο κυριακο πριν 3 χρονια μαζευα χρηματα 1.5 χρονο γιατι ηθελα να την παρω απο εκτροφειο και φυσικα ενα ζωακι απο εκτροφεα κοστιζει πολυ παραπανω απο οτι σε εναν ιδιωτη...αρα οτι θελουμε το καταφερνουμε αρκει να πιστευουμε οτι μπορουμε...γενικα ειμαι της αποψης οτι στη ζωη μας μπορουμε να κανουμε οτι βαλουμε στοχο,αν το θελεις πολυ και το πιστεψεις το συμπαν συνωμοτει και γινεται..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 25 Σεπτεμβρίου 2013 #40 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένος με το 180ρι μου. Όχι δεν θα ήθελα μεγαλύτερο. εισαι μαλλον ο μονος ,πολλα μπραβο για την αποψη σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 25 Σεπτεμβρίου 2013 #41 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 εισαι μαλλον ο μονος ,πολλα μπραβο για την αποψη σου. Εφόσον έχω αυτό που θέλω, γιατί να πάω σε κάτι άλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 25 Σεπτεμβρίου 2013 #42 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Εφόσον έχω αυτό που θέλω, γιατί να πάω σε κάτι άλλο? Και που ξέρεις ότι το κάτι άλλο δεν θα το θες περισσότερο οεο;;;;;Παναγιώτη,όσο περισσότερα τα λιλτρα,τόσο το καλύτερο για τον χομπίστα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 25 Σεπτεμβρίου 2013 #43 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Και που ξέρεις ότι το κάτι άλλο δεν θα το θες περισσότερο οεο;;;;;Παναγιώτη,όσο περισσότερα τα λιλτρα,τόσο το καλύτερο για τον χομπίστα! χαχα! Σίγουρα όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο απο άποψη χώρου, αλλά ότι ζωντανό που θέλησα σε αυτά τα λίτρα το έβαλα(κοράλι ή ψάρι) μιας και είχα κάποια αγαπημένα. Εφόσον έφτασα τον στόχο μου τώρα φροντίδα και προδερμ. Γενικά είμαι άνθρωπος που δεν θέλει πολλά. Θέτω γενικά στόχους. Δεν έχω λόγο να ανέβω λίτρα, αλλά ακόμα και να μου χάριζαν μεγαλύτερο δεν θα το επιχειρούσα. Μια χαρά είμαι εδώ που είμαι. Το πολύ πολύ να έφτιαχνα κανένα αφρικάνικο! Έγινε επεξεργασία 25 Σεπτεμβρίου 2013 - Παναγιώτης Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuriakos-margarita 25 Σεπτεμβρίου 2013 Author #44 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 εμεις εχουμε ενα ενυδρειο 600 λιτρων σχεδον στην αποθηκη,εκτος απο το 80λιτρακι μας,δεν το επιχειρω ακομη με τπτ,ειναι too much για τωρα,εν καιρο ομως δεν θα πω οχι,ακομη δεν ειναι η ωρα,το νοιωθω.....αν μας το επιτρεψουν τα οικονομικα μας στο μελλον βουρ εγω και ας τρεχω ολη μερα...τωρα ιδανικα θα ηθελα ενα 200 λιτρων..ειδα πως ειναι,μπηκα στη νοοτροπια του ενυδρειου,στις αναγκες μιας βιολογιας,στο καθε βημα που πρεπει να κανουμε ξεκινωντας κατι τοσο πολυπλοκο,το μικρο μου και θα το κανω γαριδαδικο μιας που τυγχανει να λατρευω και τις γαριδουλες μου...και εν καιρο θα ηθελα ενα μονο με ιπποκαμπους και τπτ αλλο...στοχοι ολα αυτα αλλα αν δεν κανουμε ονειρα δε παμε πουθενα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος