Jump to content

Yellow Tang Vs Tomini Tang

Recommended Posts

καλημερα παιδια...μετα απο πολυ σκεψη αποφασισα να βαλω ενα ταγκακι στο ενυδρειο γιατι δεν παει αλλο με αυτην την αλγη καθε λιγο και λιγακι κουρεμα και εν καιρο βλεπω πως θα το παω...εχω ηδη παραγγειλει φιλτρο καλυτερο και σκιμμερ επισης και θα ηθελα προτασεις για τα μικροτερα ειδη,ειμαι αναμεσα σε κιτρινο και τομινι,αν καποιος εχει καποια αλλη προταση δεκτη. ξερω οτι ειναι λιγα τα λιτρα αλλα μετα το εξαμηνο το βλεπω,ενδεχομενως μετα τον οκτωβριο αν ολα πανε οπως τα θελουμε να ανεβουμε και κατηγορια σε λιτρα..

ευχαριστω πολυ

Η λύση στην άλγη σου δεν είναι το tang το ξέρεις αυτό?

Για πόση άλγη μιλάμε πρώτον, και πόσα λίτρα είναι το reef?

ειναι 80 λιτρα αλλα δεν θελω να ριξω τπτ μεσα,θελω να εξαφανιζεται φυσικα...ειχα ανεβασει και φωτο απο την αλγη.

Κανένα τανγκ δεν θα σου εξαλείψει την άλγη. Υπάρχουν κάποια που λάνουν δουλειά όπως scopas, strigosus, και λίγο αυτά που είπες, αλλά απλά θα τρώνε λίγη. Δεν θα την εξαλείψουν. Για την άλγη καλό είναι να βάλετε συνεργείο καθαρισμού(σαλιγκαράκια όπως trochus, turbo tectus ότι απο αυτά βρείτε και nassarius.) Καλή δουλειά κάνουν και οι ερημίτες, αχινοί και αστερίες(πχ ar.typicus) αλλά και πάλι απλά θα την κουρεύουν.

Για τι άλγη μιλάμε? Πόσα νιτρικά μετράς? Για να έχεις άλγη λογικά θα έχεις και φωσφορικά απλά δεν θα ανιχνεύονται.

Επίσης τι τροφές δίνεις, σε τι ποσότητα? Τι νερό χρησιμοποιέις? Α/Ο ή βρύσης?

Επίσης χρησιμοποιείτε αντιφώς?

http://imageshack.us/photo/my-images/834/2l1x.jpg/

αυτη ειναι την οποια δεν αντεχω αλλο να την κουρευω.....

Για κυανό μου μοιάζει.

Είναι μόνο στα τζάμια ή και αλλού?

Κάνένας οργανισμός δεν επιτίθεται στο κυανό. Βασικά μια εξαίρεση είναι ίσως τα Phalaena ή τα rainfordi αλλά και αυτά αν τελικά επιτεθούν δεν θα το εξαλείψουν, απλά θα το κουρέψουν.

δεν εχει στα τζαμια,μονο πανω στο βραχο,δεν ειναι κυανο,νιτρικα μηδεν,αμμωνια ολα μηδενικα και γενικα ολα πανε ρολοι οσων αφορα τις τιμες,σαλιγκαρια εχω απο ολα και ερημητακια επισης και απο σαλιγκαρια απειρα και μαλιστα δινω με τη χουφτα γιατι γινεται ο χαμος,απιονισμενο νερο και μονο.αντιφως οχι δεν εχω χρησιμοποιησει.

απλα δεν γινεται αλλο με την αλγη την κουρευω καθε εβδομαδα σχεδον,εχει γινει κουραστικο και μου χαλαει και την εικονα,αν καποιο ταγκακι την κουρευει οπως λεμε οκ ας την κουρευει αυτο για μενα...δεν γινεται αλλο δλδ ασε που δε θελω να βαζω χερια μεσα και καθε φορα συφιλιαζομαι.

Έχω την εντύπωση ότι είναι καλή άλγη και μια φυσική τροφή για tang, θα το κοιτάξω και θα σου πω.

κυανό δεν είναι με τίποτα

Αντί να πάρεις tang,που σε αυτά τα λίτρα είναι απαγορευτικό,δώσε τα λεφτά και πάρε μια Α/Ο.

Πρόσθεσε στο σύστημα σου και αντιφώσφορο.

Κάνε 20 λίτρα αλλαγή νερού κάθε εβδομάδα και η άλγη θα φύγει από μόνη της!

Πρόσεχε το χέρι σου να μην είναι βαρύ με το τάισμα και ότι ρίχνεις μέσα από τροφή να καταναλώνεται.

Να ξέρεις πως δεν φεύγει μέσα σε μια εβδομάδα...θέλει τον χρόνο του το ενυδρείο! :)

κωστα κανω αλλαγη καθε εβδομαδα οπως λες,οχι τοσα λιτρα καθε φορα αλλα γινεται ενα δεκαλιτρο με δεκαπενταρι,δεν θελω να βαλω καθολου χημικα,ετσι το ξεκινησα και αν δεν ειναι τρελη αναγκη δεν εχω και σκοπο να χρησιμοποιησω,προσπαθω να στηριχτει καθαρα στην δικη του βιολογια και μεχρι στιγμης τα εχω καταφερει καλα θεωρω..τροφη καταναλωνεται μπαμ,δεν μενει τπτ.δεν εχω λεφτα αυτο το καιρο για Α/Ο το εχω στα σχεδια αλλα οχι αμεσα,πηρα καινουργιο φιλτρο και σκιμμερ και εχω μεινει ταπι,μεχρι ενα τανγκακι εχω αλλα μεχρι εκει,το ειχα σκεφτει εξαρχης οτι ειναι πολυ λιγα τα λιτρα αλλα για ενα εξαμηνο λεω οκ και μετα βλεποντας..να το δω και πως θα παει δλδ αν τελικα μου κανει για την αλγη,μπορει να μην μου κανει και αυτο που θελω και να χρειαζεται τελικα να μεινω στο κουρεμα,απλα πρεπει να δοκιμασω και κατι διαφορετικο.

το εχω ξαναδει αυτο το θεμα παναγιωτη ,δεν μοιαζει με τπτ απο ολα αυτα,ισως λιγακι με το μαλλι της γριας αλλα και παλι οχι και πολυ θα ελεγα,κοκκινη αλγη ειναι και σε καποια σημεια τριχοειδης. εχω και καποια bubble αλλα δεν ειναι αυτο που με απασχολει αμεσα. χρειαζομαι ενα φυσικο τροπο να φυγει αυτο και αν οχι να φυγει εντελως να φευγει και να μην μπαινω εγω στη διαδικασια να το αφαιρω βαζοντας χερια μεσα.

sump έχεις; Αν ναι, βάλε chaeto, με 24/7 φωτισμό για αρχή, ώστε να τραβήξει τα επιπλέον θρεπτικά στοιχεία εκεί και να μην τα αφήνει για την πάνω άλγη. Αν όχι, δοκίμασε κάποιον αχινό (longspine ή blue toxedo) να ξέρεις όμως ότι θα τρώνε και κοραλλίνη, ή αστερία (κάποιον μπλέ linkia ή κόκκινο). ίσως θα μπορούσες να δοκιμάσεις και να βάλεις chaeto σε διχτάκι σε ένα σημείο με καλή κυκλοφορία και φωτισμό στο ενυδρείου σου. Δεν αγκιστρώνεται σαν τις υπόλοιπες άλγες, οπότε αφαιρείται όποτε θες.

οχι δεν εχω σαμπ και δεν προβλεπεται κιολας.αστερια και αχινο ενας απο τους λογους που δεν εχω βαλει ειναι αυτος που ηδη ειπες,εχω κοραλλινη αλλα οχι τοση ωστε να μπορω να ρισκαρω να μου την τρωνε κιολας. :P

τα εχω σκεφτει σχεδον ολα γι αυτο αποφασισα να παρω το ταγκακι μπας και βγαλω ακρη.η chaeto δεν ειναι μια πρασινη αλγη?πρεπει να τοποθετηθει μονο στο σαμπ?δλδ δε μπορω να την εχω χυμα μεσα στο ιδιο το ενυδρειο?

Ρε συ το yellow κάνει στην καλύτερη 60€....με τόσα λεφτά παίρνεις την Α/Ο τριών σταδίων της aquapro....είναι βασικότατο κομμάτι του reef αυτό....όσο το αναβάλετε θα προκύπτουν προβλήματα...!;)

Γνώμη μου λοιπόν,επειδή και τα tang λερώνουν πολύ για τόσα λίγα λίτρα,να πάρεις α/ο και με αλλαγές να αφαιρέσεις φυσικά ότι πρέπει από το νερό σου...

ΥΓ.Ο αντιφώσφορος νομίζω δεν θεωρείται χημικό....πρέπει να κάνεις χρήση για να λάμπει το ενυδρείο σου imho!;)

Έγινε επεξεργασία - kostaskappa

δεν ξερω καθολου για τον αντιφωσφορο,θα ψαξω και θα μαθω ακριβως τι ειναι και πως χρησιμοποιειται και αν ειναι θα δοκιμασω αυτο σαν αρχη και βλεπουμε...αν και λαμπει και ετσι αλλα αν ειναι να γλυτωσω απο την αλγη δεν βλαπτει να τον δοκιμασω...

Ίσως θα μπορούσες να δοκιμάσεις και να βάλεις chaeto σε διχτάκι σε ένα σημείο με καλή κυκλοφορία και φωτισμό στο ενυδρείου σου. Δεν αγκιστρώνεται σαν τις υπόλοιπες άλγες, οπότε αφαιρείται όποτε θες.

βαλε αντιφωσφορο σιγουρα και αυξησε τα λιτρα στην αλαγη επισεις λιγοστεψε το ταισμα τανκ υπαρχουν πολλα αλλα στα λιτρα αυτα ειναι ρισκο εκτος εαν σε ενα μηνα στησεις μεγαλυτερο πες μου για να σου πω ψαρι που θα στην τελειωσει

Τα 80 λιτρα οπως σου ξαναειπα Μαργαριτα ειναι λιγα για ταγκακι.Πολλοι ειναι ομως απ'την αλλη και αυτοι που εχουν βαλει για τον δικο του λογο ο καθενας για καποιο διαστημα.

Tη γνωμη μου στην ειπα,αλλα αν εισαι αποφασισμενη οπωσδηποτε να βαλεις ενα,μεταξυ γιελοου και τομινι,ο τομινι σιγουρα θα κανει καλυτερη δουλεια με τις αλγες.

Έγινε επεξεργασία - Δίας

Α.....και για να προλαβω καποιους,θα πω πως η γνωμη μου βασιζεται απλα στο οτι εχω διατηρησει και τα δυο ειδη και μονο!!!

Πάντως,για να καταλάβεις μαργαρίτα,στο liveaquaria το tomini το έχει για minimum tank size 70 gallons.....θα είναι σχεδόν κυριολεκτικά,σαν να σε βγάζουν από μια βίλα και να σε ρίχνουν σε μια (πολύ καλή) τρύπα,για να ζήσεις το υπόλοιπο της ζωής σου...σκέψου το λίγο!μην πω για το yellow....minimum 100 gallons το δίνει!!

Βέβαια,εγώ το έχω στα 55 γαλλόνια,όπως και να το κάνεις,200 λίτρα είναι όριο για ένα tang,άντε δύο το πολύ!

Μαργαρίτα εγώ την άλγη σου την βλέπω να είναι η Callithamnion (Φύκη μαλλί της γριάς) απλά στο ενυδρείο σου φαίνεται να έχει διαφορετικό χρώμα πολύ πιθανόν και από διαφορετικό φωτισμό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...