Jump to content

Βιβλία.

Moray

Recommended Posts

Για σας, έχω διαβάσει αρκετές φορές το φόρουμ και σκοπεύω στο εγγύς μέλλον να ασχοληθώ με το χόμπι. Τώρα βρίσκομαι στο στάδιο της συλλογής πληροφοριών και μιας και θα παραγγείλω βιβλία για άλλο λόγο σκέφτηκα να παραγγείλω και κάνα δυο για το ενυδρείο. Βρήκα αυτά, έχετε κάτι καλύτερο να μου προτείνετε;

1) Ενυδρεία /Wilkerling,Klaus

2) Ενυδρεία /Martin,Michel

3) Ο πλήρης οδηγός για το τροπικό και θαλασσινό ενυδρείο /Maitre-Allain, Thierry

4) Εγκυκλοπαίδεια του ενυδρείου

Verhoef - Verhallen, Esther

Περισσότερο με νοιάζει κάποιο βιβλίο για το μηχανικό κομμάτι του ενυδρείου και τα φυτά.

καλως ηρθες φιλε μου.

ολα αυτα τα βιβλια και αλλα τοσα υπαρχουν ηδη εδω μεσα με την μορφη γνωσεων αλλα και αρθρων.η γνωμη μου ειναι πως δεν χρειαζεταινα δαπανησεις χρηματα για βιβλια αφου οτι απαντησεις και να ψαχνεις θα τις βρεις ολες εδω που βρισκεσαι.

• Like 1

Κάλως σας βρήκα. Απλά θέλω να έχω κάτι χειροπιαστώ για να ξεκινήσω.

Καλώς ήρθες!! Γιατί δεν μας λες τι έχεις στο μυαλό σου? 99% θα σε καλύψουν οι προτάσεις και οι απόψεις τον μελών μας!

Αν βέβαια δεν ικανοποιηθείς μπορείς να προχωρήσεις στη αγορά κάποιου βιβλίου

Αυτή τη στιγμη δεν θα φτιάξω ενυδρείο, μέσα στο χρόνο μπορεί.Όπως βλεπεται και απο το αβαταρ μου αρεσουν παρα πολυ οι σμερνες. Αυτο το ψαρι ομως δεν ειναι για τωρα.Εχω τρελα με τις σμερνες απο μικρος, ισως περισσοτερο απο οποιονδηποτε.Ομως σπουδαζω σε αλλη πολη, θα αναγκαζομαι να το αφηνω μονο του οταν θα πηγαινω στην πολη μου, και η σμερνα δεν διατηρειται με αυτοματες ταιστρες κτλ οποτε το ξεχναω για μερικα χρονια. Τωρα σκεφτομαι για ενα ενυδρείο γλυκου καμια 500λ ισως με τρια lionhead ή κανενα οσκαρ αλλα ειναι νωρις για να το συζηταμε.Μου αρεσουν και ψαρια οπώς τα snakehead και ξερω αρκετα πραγματα για αυτα, όμως επειδη εχω και άλα <άγρια> έλεγα να πάω σε κάτι που να είναι όμορφο και στα μάτια των άλλων, κατι πιο <γλυκούλι>.Επειδη ομώς δεν έχω ξεκαθαρισει τι σκοπευω να κάνω θα ήθελα να ξεκινήσω πιο χαλαρα διαβάζοντας ένα βιβλίο.

Καλώς ήρθες στο ΑΖ! :)

Καλώς ήρθες!! Γιατί δεν μας λες τι έχεις στο μυαλό σου? 99% θα σε καλύψουν οι προτάσεις και οι απόψεις τον μελών μας!

Αν βέβαια δεν ικανοποιηθείς μπορείς να προχωρήσεις στη αγορά κάποιου βιβλίου

+1000

Kαλως ηρθες !!!!!!

καλως ηρθες φιλε μου.

ολα αυτα τα βιβλια και αλλα τοσα υπαρχουν ηδη εδω μεσα με την μορφη γνωσεων αλλα και αρθρων.η γνωμη μου ειναι πως δεν χρειαζεταινα δαπανησεις χρηματα για βιβλια αφου οτι απαντησεις και να ψαχνεις θα τις βρεις ολες εδω που βρισκεσαι.

+1

Καλώς ήρθες! :)

Καταλαβαινω οτι στο φορουμ μπορω να μάθω περισσότερα πράγματα, απλά θέλω να ξεκινήσω με ένα βιβλίο για να οργανώσω τις γνώσεις μου γύρο από ο ενυδρείο και μετά να ρωτήσω εδω μέσα για διαφορες αποριες που θα δημιουργηθούν. Φταίει που δεν έχω καταλήξει και στο τι θα κάνω.Πάντως αν μου προτείνατε καποιο βιβλίο θα βοηθούσε πολύ.

To φόρουμ είναι η καλύτερη πηγή γνώσεων

πριν τα φόρουμ κανεις δεν ηξερε τι να κανει, ολοι προσπαθουσαν μονοι τους

τωρα μπορεις και συ να μοιραστεις και να μαθεις εμπειρειες αλλων για να αποφυγεις λαθη, αν τοσο πολυ θελεις να παρεις βιβλιο, συγκεντρωσε πολλες πληροφοριες και εκτυπωσε τις, γιατι ειναι σιγουρο οτι ποτε δεν θα στερεψουν οι ερωτησεις σου, το βιβλιο ομως θα τελειωσει

καλως ηρθες στο AZ!

Καλως ηρθες.

Καλως ηρθες φιλε μου! Τα βιβλια δεν μπορουν να σου δωσουν την πολυπλευρη εμπειρια των μελων μας! Δεν ειναι ολα απολυτα με τα ψαρια! Εδω θα στα πουμε live απο προσωπικες εμπειριες! Για μενα ειναι πεταμενα λεφτα που μπορεις να δαπανησεις καπου αλλου!

οπως στην καλη αρχη του ενυδρειο σου

παρε με παραδειγμα

μαζεψα οτι λεφτα ειχα κ δν ειχα και παω για την μεγαλη αγορα στο πετ σοπ , οχι να ξεμπερδεψω, αλλα να ΑΡΧΙΣΩ

γιατι οι αγορες ειναι πολλες

και μην ξεχνας η προφυλαξη...εμ η προληψη ηθελα να πω ειναι το καλυτερο φαρμακο

οπως στην καλη αρχη του ενυδρειο σου

παρε με παραδειγμα

μαζεψα οτι λεφτα ειχα κ δν ειχα και παω για την μεγαλη αγορα στο πετ σοπ , οχι να ξεμπερδεψω, αλλα να ΑΡΧΙΣΩ

γιατι οι αγορες ειναι πολλες

και μην ξεχνας η προφυλαξη...εμ η προληψη ηθελα να πω ειναι το καλυτερο φαρμακο

Χχαχαχαχαχαχα δεν παιζεσαι!!!! :bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74:

:crazyyyy: :crazyyyy: παμε ενα θτοιχηματακι οτι θα αρχιθουν τα σχολεια;;

κερδιζω εναν μονομαχο και το ενυδρειο του, κερδιζεις ενα like στο post σου, μεσα;;; :bigemo_harabe_net-97: :bigemo_harabe_net-97: :bigemo_harabe_net-97:

• Like 1

:crazyyyy: :crazyyyy: παμε ενα θτοιχηματακι οτι θα αρχιθουν τα σχολεια;;

κερδιζω εναν μονομαχο και το ενυδρειο του, κερδιζεις ενα like στο post σου, μεσα;;; :bigemo_harabe_net-97: :bigemo_harabe_net-97: :bigemo_harabe_net-97:

Ειμαι σιγουρος οτι θα ξεκινησουν! :bigemo_harabe_net-66:

Δεν εχω να σου προτεινω καποιο βιβλιο γιατι ποτε δεν διαβασα καποιο για να μαθω για τα ενυδρεια,οτι εμαθα,μαθαινω και θα μαθω θα το βρω εδω μεσα.

Παντως αν θες ριξε μια βολτα απο τις κατηγοριες του φορουμ και διαβασε τα αρθρακια που εχουμε,ισως καποιο σε βοηθησει.:)

Οπως και να εχει,καλως ηρθες στο φορουμ μας και ειμαι σιγουρος οτι θα γινεις ενεργο μελος!;)

'Οσον αφορα τα είδη ψαριών δεν χρειαζομαι κάποια βοήθεια.Έκει που είμαι άσχετος είναι το τεχνικό κομμάτι του ενυδρείου (δεξαμενή, φίλτρα,φωτισμός κτλ).Θέλω λοιπόν ένα βιβλίο για να μην πηγαίνω στα τυφλά και αφου το διαβάσω να επιστρέψω με απορίες.Τώρα δεν ξέρω τι να ρωτήσω.Φταιει που δεν έχω αποφασίσει και τι ακριβως θα βάλω.Πάντως μάλλον προς lionhead τείνω.

το βιβλιο θα σε βοηθησει να αποφασισεις;; μαλλον θα σ μπερδεψει

εμεις εδω ειμαστε

Αν διαβασεις τα θεματικα του φορουμ,πχ την κατηγορια εξοπλησμος θα βρεις οτι χρειαζεσαι,ενα βιβλιο ειναι το φορουμ,ξεκινας διαβασμα και οτι αποριες εχεις,ανοιγεις ενα θεμα στη καταλληλη κατηγορια και το συζηταμε.:)

Φαντάσου το φόρουμ σαν ένα τεράστιο ηλεκτρονικό βιβλίο. Προσωπικά δε γνωρίζω κάποιο βιβλίο που να αναφέρεται σε τεχνικά θέματα. Μου έδωσαν όμως σε 2 καταστήματα κάτι μικρά βιβλιαράκια της Sera, Tetra & Eheim, του τύπου "Το πρώτο μου ενυδρείο" ή "Φυσική φροντίδα του ενυδρείου". Τους οδηγούς της sera μπορείς να τους βρεις σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της. Πάντως όπως έχουν ήδη πει και οι υπόλοιποι, εδώ μέσα είναι το κατάλληλο μέρος για να σου λυθούν όλες οι απορίες. :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...