ntelosss 20 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 20 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπερα σημερα πηρα απο τα ικεα φυτα για το ενυδρειο σε τιμες που δεν υπαρχουν στο εμποριο.. μου εκανε εντυπωση σε ποσι καλη κατασταση τα βρηκα.. ξερει κανεις αν η επιλογη που εκανα ηταν σωστη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 20 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν ηξερα οτι το IKEA εχει και φυτα , δεν εννοεις πλαστικα φανταζομαι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ntelosss 20 Σεπτεμβρίου 2013 Author #3 Share 20 Σεπτεμβρίου 2013 οχι υδροβια φυτα ενυδρειου και μαλιστα τα.πηρα 2€ το γλαστρακι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 20 Σεπτεμβρίου 2013 #4 Share 20 Σεπτεμβρίου 2013 Ε τοτε αν αυτα που πηρες ειναι σε καλη κατασταση ( δεν εχουν κιτρινισμενα φυλλα , δεν ειναι στραπατσαρισμενα ή δεν εχουν σαπια φυλλα ) δεν πειραζει το σημειο προμηθειας . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 20 Σεπτεμβρίου 2013 #5 Share 20 Σεπτεμβρίου 2013 κάποια είναι υδρόφιλα οπότε προσοχή.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 20 Σεπτεμβρίου 2013 #6 Share 20 Σεπτεμβρίου 2013 Τι φυτά είναι ? Βαλέ καμια φωτο αν μπορείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 20 Σεπτεμβρίου 2013 #7 Share 20 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Αν δεν γνωρίζεις ποια φυτά πήρες, τότε δε μπορεί κανείς να σου πει αν ήταν σωστή επιλογή. Έγινε επεξεργασία 20 Σεπτεμβρίου 2013 - theodor72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 21 Σεπτεμβρίου 2013 #8 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ πάντως που είχα πάρει δοκιμαστικά 3 φυτά. Τα δυο δεν αναπτύσσονταν καλά ενώ το τρίτο το έχω κλαδέψει πανω απο 10 φορές, έχω δώσει σε πολλά παιδιά κλαδέματα και πολυ το πετάω γιατι θα γεμίσω. Ειναι ωραία. Δε ξέρω πως λέγεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 21 Σεπτεμβρίου 2013 #9 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 Και εγω που πηγα εχθες στο IKEA και ειδα τα φυτα δεν γνωριζα κανενα (πρωτη φορα τα εβλεπα) μονο ενα ενοιαζε με hygrophilia polysperma αλλα ολα ηταν σε πολυ καλη κατασταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 21 Σεπτεμβρίου 2013 #10 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 εγω παιρνω κερατοφυλλα απο ικεα ολα πολυ καλα και πολυ φθηνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 21 Σεπτεμβρίου 2013 #11 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 εγω παιρνω κερατοφυλλα απο ικεα ολα πολυ καλα και πολυ φθηνα κερατοφυλλα απο κλαδεματα και σε ποσοτητες κουβαδων μπορεις να ζητας και απο συνχομπιστες μας που κλαδευουν και να τα παραλαβεις απο τις συναντησεις που κανουμε. ειναι απο τα λιγα φυτα που στην κυριολεξια δεν χρειαζεται να το πληρωσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 21 Σεπτεμβρίου 2013 #12 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 πολυ θα το θελα ρε klaz δεν μενω αθηνα! φυτα δεν εχω ιδεα πως να φυτευω, πιο αχρηστη πεθαινεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 21 Σεπτεμβρίου 2013 #13 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) στη λαρισα υπαρχουν κανα 2 πετ που ολο και κατι θα βρεις. αλλα και να μην βρεις,ειμαι σιγουρος πως υπαρχουν παιδια εκει να σου δωσουν.αν και παλι δεν βρεις,υπαρχουν και τα κτελ να σου στειλει καποιος μερικα φυτα. Έγινε επεξεργασία 21 Σεπτεμβρίου 2013 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 21 Σεπτεμβρίου 2013 #14 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 σας ευχαριστω ολους πολυ, ειδικα με τον μονομαχο θα χρειαστω, ομως δεν ξερω να τα φυτευω Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 21 Σεπτεμβρίου 2013 #15 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 αν εχεις ψιλοκκοκο χαλικακι,δεν θελει τεχνη.ανοιγεις μια μικρη τρυπουλα με το δαχτυλο σου και το φυτευεις. ααα,και το κερατοφυλλο δεν φυτευεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 21 Σεπτεμβρίου 2013 #16 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 και μετα βαζω απο πανω πετρες;; τελικα ειμαι πιο πολυ κουτσουρο απο οτι νομιζα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 21 Σεπτεμβρίου 2013 #17 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 Όχι πέτρες και τέτοια, απλά κλείνεις προσεκτικά την τρυπούλα με το δάχτυλο (να σκεπαστει η ρίζα) ή με κάποιο εργαλείο ΠΧ τσιμπίδα. Και μερικά φυτα δεν φυτεύονται γιατι σαπίζουν αλλά δενονται σε πέτρες ή ξύλα. πχ ανουβιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 21 Σεπτεμβρίου 2013 #18 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 Αν δεν θέλεις να φυτεύεις μπορείς να πάρεις κερατόφυλλο και να το έχεις στην επιφάνεια, ή φυτά που δένονται σε ξύλα και πέτρες, όπως οι ανούμπιες, το microsorum pteropus και η java moss, που είναι σαν χλοοτάπητας! Μπορείς να τα βρεις και έτοιμα δεμένα για να μην κάθεσαι και δένεις. Προσοχή τα φυτά που θα επιλέξεις να ταιριάζουν με το μέγεθος του ενυδρείου σου. Μερικά μεγαλώνουν πολύ και απλώνονται. Για παράδειγμα μπορείς να πάρεις anubia nana και microsorum mini. Αν τελικά θελήσεις να φυτέψεις θα χρειαστείς υπόστρωμα κάτω από το χαλίκι ή αντί για χαλίκι σκέτη άμμο. Κι εγώ στην αρχή δεν ήξερα πως φυτεύουν και μου φάνταζε κάτι δύσκολο, αλλά δεν είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 21 Σεπτεμβρίου 2013 #19 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 εμεις εχουμε μπαζο πετ σοπ, υπαρχει κανα μαγαζι ιντερνετ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 21 Σεπτεμβρίου 2013 #20 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 Εδώ είναι ο κατάλογος καταστημάτων του φόρουμ, μπορείς να βρεις και καταστήματα για να παραγγείλεις διαδικτυακά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Σεπτεμβρίου 2013 #21 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 Να διευκρινησω κατι,οταν φυτευουμε ευκολα φυτα,το υποστρωμα δεν ειναι αναγκαιο,μπορει να γινει και σε σκετο ψιλοκοκο χαλικι η αμμο και αν χρειαστει να προσθεσουμε ταμπλετα λιπανσης κοντα στη ριζα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 21 Σεπτεμβρίου 2013 #22 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 οκ ευτυχως Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 21 Σεπτεμβρίου 2013 #23 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 Τα περισσότερα για τα φυτά από τον rastafarian τα έμαθα! Αυτό με την ταμπλέτα το έκανα κι εγώ στο ενυδρείο με τα χρυσόψαρα που έχω χαλίκι χωρίς υπόστρωμα. Κάθε μήνα όμως πρέπει να μπαίνει νέα ταμπλέτα και νομίζω πως δεν συμφέρει οικονομικά, εκτός αν μιλάμε για λίγα φυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 21 Σεπτεμβρίου 2013 #24 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 ζαλαδα...το υποστρωμα αν το ζητησω απο πετ σοπ θα ναι λογικο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Σεπτεμβρίου 2013 #25 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 Αναλογα τι ταμπλετες εχεις και δεν χρειαζεται να βαζεις 1 καθε μηνα,αν βαζεις πιο αραια δεν θα γινει κατι κακο,ισα ισα δεν κανει να βαζουμε και πολλες γιατι αργουν να λιωσουν.Ασε που κανεις πλουσιες και τις εταιριες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος