Jump to content

Κοινωνικο Ενυδρειο!! Νομιζω...

AGAPI7

Recommended Posts

Ωραια παμε γερα να θεραπευσεις τα ψαρακια! Δεν ειναι τιποτα το ικ αν το δουλεψεις σωστα!

Απο ψαρακια κατεληξες;

Ωραια παμε γερα να θεραπευσεις τα ψαρακια! Δεν ειναι τιποτα το ικ αν το δουλεψεις σωστα!

Απο ψαρακια κατεληξες;

Ναι!!!!!!! Γκουραμακια!!!!! Σαν τρελή!!!

Δεν ξέρω γιατί με τρέλαναν τόσο αυτά τα ψαράκια!

Θα τα έπαιρνα σήμερα αν δεν μου καθόταν το Ick!

Το κακό είναι οτι θέλω να τα πάρω όλα τα είδη!

Ξέρω οτί δεν γίνεται! Ειδα πρώτη φορα σήμερα και τα gold και είναι πανέμορφα!

Λέω να βάλω και καμιά δεκαριά Αρλεκίνους (Rasboras)!

Είδα και τα Galaxy danio.. αλλά είναι πολύ μικρά (2,5 CM).. και νομίζω πως ούτε που θα φαίνονται!

Μην τα βλεπεις μικρα

αν ειναι κοπαδακι φαινονται

και δημιουργουν τρομερη κινηση

Σωστος! Δεν θα σε απογοητευσουν, ειναι πανεμορφα! Αλλα και τα ρασμπορας μια χαρα ειναι!

Απο γκουραμι σου προτεινω τα περλ που ειναι και τα πιο ησυχα! Θα τα λατρεψεις!

Μην τα βλεπεις μικρα

αν ειναι κοπαδακι φαινονται

και δημιουργουν τρομερη κινηση

Μάλλον θα έχετε δίκιο!

Τώρα κοιτούσα τα Botia Sidthimunki, Botia Dario kai Botia Striata.. γιατί έχω αρκετά σαλιγκαρια και με αυτά θα μπορούσα.. ίσως.. να κρατώ τον πληθυσμό τους υπό έλεγχο!

Διάβασα πως είναι πολύ ήρεμα και τα συγκεκριμένα είδη Botia δεν ενοχλούν τα άλλα ψαράκια.. ακόμα κ τα πιο μικρά!

Σωστος! Δεν θα σε απογοητευσουν, ειναι πανεμορφα! Αλλα και τα ρασμπορας μια χαρα ειναι!

Απο γκουραμι σου προτεινω τα περλ που ειναι και τα πιο ησυχα! Θα τα λατρεψεις!

Μπορώ να πάρω:

1 μόνο αρσενικό Perle

2 θηλυκα Perle

2 θηλυκα Durf και

2 θηλυκα Gold;

Μάλλον ΟΧΙ θα μου πεις αλλά έχω μια ελπίδα..

Τουλάχιστον να μην πω οτι δεν ρώτησα...

Μάλλον θα έχετε δίκιο!

Τώρα κοιτούσα τα Botia Sidthimunki, Botia Dario kai Botia Striata.. γιατί έχω αρκετά σαλιγκαρια και με αυτά θα μπορούσα.. ίσως.. να κρατώ τον πληθυσμό τους υπό έλεγχο!

Διάβασα πως είναι πολύ ήρεμα και τα συγκεκριμένα είδη Botia δεν ενοχλούν τα άλλα ψαράκια.. ακόμα κ τα πιο μικρά!

Αυτα μπορεις να τα βαλεις για τον βυθο σου μαζι με τα αλλα χωρις κανενα προβλημα και χωρις να σε περιοριζουν τα αλλα ψαρια. Αρκει να βαλεις τουλαχιστον 5. Επισης θα πρεπει να βαλεις αμμο για να μην τα τραυματισεις.

Γινονται βεβαια λιγο μεγαλουτσικα.

Μπορώ να πάρω:

1 μόνο αρσενικό Perle

2 θηλυκα Perle

2 θηλυκα Durf και

2 θηλυκα Gold;

Μάλλον ΟΧΙ θα μου πεις αλλά έχω μια ελπίδα..

Τουλάχιστον να μην πω οτι δεν ρώτησα...

Ποιος ο λογος να το κανεις; Τα dwarf ειναι αχρωμα και τα gold ειναι λιγο πιο επιθετικα. Αν θες βρες ενα ειδος και παρε την αναλογια χαρεμιου 1 αρσενικο προς 2-3 θηλυκα!

Ποιος ο λογος να το κανεις; Τα dwarf ειναι αχρωμα και τα gold ειναι λιγο πιο επιθετικα. Αν θες βρες ενα ειδος και παρε την αναλογια χαρεμιου 1 αρσενικο προς 2-3 θηλυκα!

Δείξτε κατανόηση στον ενθουσιασμό του πρωτάρη!!!

Ο λόγος που θέλω και από τα άλλα είδη.. είναι απλά γιατί μου αρέσουν να τα βλέπω!

Κ εκείνα τα gold.. τι υπέροχο κίτρινο χρώμα!!!

Εγώ είχα καταλάβει οτι επιθετικά είναι μόνο τα αρσενικά!

Δεν ξέρω αν θυμασαι.. αλλά έχω και ένα opaline θηλυκό που μου έδωσαν μαζί με το ενυδρείο κ δεν ξέρω κ την ηλικία του!

Μήπως πρέπει να πάρω κ αλλα 1-2 θηλυκα opaline για να του κάνoυνε παρέα;

Κ λέω 2 γιατί σκέφτομαι πως αν πεθάνει αυτό που έχω.. να μείνουν τα δύο παρεούλα!

Το χαρεμάκι θα είναι σίγουρα perle!

Οσο για τα Botia.. διάβασα πως υπάρχουν είδη που φτάνουν μόνο μέχρι 5-6cm!

Το opaline πρεπει ή να φυγει για να μπουν τα περλ, ή τα γκολντ ή να μεινει και να γινει χαρεμι. Οπως και να χει, οποιο ειδος γκουραμι και να διαλεξεις, καλυτερα ειναι να εχεις ενα ειδος.

Το opaline πρεπει ή να φυγει για να μπουν τα περλ, ή τα γκολντ ή να μεινει και να γινει χαρεμι. Οπως και να χει, οποιο ειδος γκουραμι και να διαλεξεις, καλυτερα ειναι να εχεις ενα ειδος

Αχ!! Σύντομα με βλέπω με μεγαλύτερο ενυδρείο!!!!

Τα 150 λίτρα μου φαίνονται πολύ λίγα! Και να φανταστείς οτί πριν 3 μήνες που το πήρα μου φαινόταν τεράστιο!!!!

S.O.S!!!

Κάποιος να με βοηθήσει!!!

Κάνω θεραπεία για Ich στο ενυδρείο μου το οποίο έχει πολλά σαλιγκαράκια από αυτά όμως που δεν πειράζουν τα φυτά.

Σήμερα όμως για πρώτη φορά είδα να έχουν βγει παντου ενώ έχω ανοιχτό το φως και όπως διάβασα αυτό δεν είναι καλό σημάδι!

Το δεύτερο πρόβλημα είναι πως το πρωί είδα να λείπει η μιση ουρά (το ένα πτερύγιο) από το ενα black neon tetra.. από τα τρια που υπάρχουν στο ενυδρείο και το βραδάκι είδα να λείπει και η αλλη μισή! Τώρα είναι χωρίς ουρά!

Κοίταξα να δω αν ειναι σαν κομμενη με ψαλίδι.. και νομίζω πως έτσι είναι.. αν και έχει κάτι σαν ξεφτάκια..! Τι έπαθε;

Να πω πως αυτά τα ψάρια ήταν στο ενυδρείο από τότε που το αγόρασα και από τότε δεν έχω βάλει κάποιο άλλο μεσα!

Είμαι στη φάση που διώχνω ψάρια για να βάλω λιγα και αυτά που πρέπει!

Και το τρίτο μου πρόβλημα είναι οτι βλέπω το opalin gourami να έχει αλλάξει χρώμα σημερα! Έκανε πολύ έντονες αυτές τις σκούρες ραβδώσεις πάνω στο ασημί όπως κάνουν τά γκουράμι. Ενώ μέχρι τώρα ήταν πιο ασημί-περλε! Υπάρχει περίπτωση να φταίει το οτι αναίβασα την θερμοκρασία στους 30 λόγω θεραπείας για το Ich; Μήπως να την κατεβάσω πάλι.. τουλάχιστον 28;

Ανοιξε καινουριο θεμα στις ασθενειες με αυτην εδω την φορμα! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739&p=210428

Ανοιξε καινουριο θεμα στις ασθενειες με αυτην εδω την φορμα! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739&p=210428

Θα το κάνω! Μόλις είδα πως τεζάρισε αυτό με την κομμένη ουρά!

Μπορώ να έχω την δική σου άποψη για τα σαλιγκάρια και για την θερμοκρασία;

Είναι φυσιολογικό να βλέπεις τα σαλιγκαρια παντου ενώ είναι ανοιχτό το φως;

Δεν ξερω τι εχει γινει στο ενυδρειο σου. Μπορει η θερμοκρασια, μπορει το φαρμακο, μπορει στρες μπορει πολλα! δεν ξερω φτιαξε την φορμα αναλυτικα να μην χαλαμε αυτο το θεμα και θα το δουμε εκει!

• 2 weeks later...

S.O.S!!!

Κάποιος να με βοηθήσει!!!

Κάνω θεραπεία για Ich στο ενυδρείο μου το οποίο έχει πολλά σαλιγκαράκια από αυτά όμως που δεν πειράζουν τα φυτά.

Σήμερα όμως για πρώτη φορά είδα να έχουν βγει παντου ενώ έχω ανοιχτό το φως και όπως διάβασα αυτό δεν είναι καλό σημάδι!

Το δεύτερο πρόβλημα είναι πως το πρωί είδα να λείπει η μιση ουρά (το ένα πτερύγιο) από το ενα black neon tetra.. από τα τρια που υπάρχουν στο ενυδρείο και το βραδάκι είδα να λείπει και η αλλη μισή! Τώρα είναι χωρίς ουρά!

Κοίταξα να δω αν ειναι σαν κομμενη με ψαλίδι.. και νομίζω πως έτσι είναι.. αν και έχει κάτι σαν ξεφτάκια..! Τι έπαθε;

Να πω πως αυτά τα ψάρια ήταν στο ενυδρείο από τότε που το αγόρασα και από τότε δεν έχω βάλει κάποιο άλλο μεσα!

Είμαι στη φάση που διώχνω ψάρια για να βάλω λιγα και αυτά που πρέπει!

Και το τρίτο μου πρόβλημα είναι οτι βλέπω το opalin gourami να έχει αλλάξει χρώμα σημερα! Έκανε πολύ έντονες αυτές τις σκούρες ραβδώσεις πάνω στο ασημί όπως κάνουν τά γκουράμι. Ενώ μέχρι τώρα ήταν πιο ασημί-περλε! Υπάρχει περίπτωση να φταίει το οτι αναίβασα την θερμοκρασία στους 30 λόγω θεραπείας για το Ich; Μήπως να την κατεβάσω πάλι.. τουλάχιστον 28;

Αγάπη καλησπέρα και απο εμένα,

Aυτό με τα σαλιγκάρια που το διαβασες? Αυτα πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα οπότε μπορεί απλά να έχουν γεμίσει το ενυδρείο σου. Και μένα μερα νυχτα εξω ειναι και οι μετρήσεις μου ειναι μια χαρά. Παλιότερα που ηταν λιγότερα δεν τα εβλεπα συχνα. Δεν σημαινει δηλ. οτι σωνει και καλα εχεις πρόβλημα.

Μιχάλη έχω διαβάσει τόσα πολλά τελευταία που δεν θυμαμαι που έχω διαβάσει το καθένα!

Μάλλον έχεις δίκιο.. παραέγιναν πολλά τα σαλιγκάρια και γι αυτό κοβουν βόλτες! Πήρα να δοκιμάσω ένα σαλιγκάρι δολοφόνο.. αλλά πιο πολύ βλέπω να το κυνηγάνε τα υπόλοιπα!!!!

Κατά τα άλλα.. για να απαντήσω και στον Sturm.. που έχει αναλάβει προσωπικά να με ξεστραβώσει (και τον ευχαριστω)... νομίζω πως τα πάω αρκετά καλά!

Έχω ξεμπερδέψει με το Ick και έχω δώσει όλα μου τα παλιά ψαράκια!

Αυτό που με πόνεσε πιο πολύ ήταν που έδωσα το Αγγελόψαρο Κοϊ.. πανέμορφο ψάρι!!!

Έβγαλα όλα τα πλαστικα που είχε μέσα το ενυδρείο και έχω βάλει αρκετα ζωντανά φυτα!

Ερώτηση: Πως μπορώ να στερεώσω την Ανούμπια νάνα στην επιφάνεια;

'Εχω πάρει 5 Cory για τον βυθο και ένα χαρεμάκι Gourami Pearl που φαίνεται να έδεσαν αμέσως! Πάνε παντου μαζί και κάποιες φορές πλατσουρίζουν τόσο συνατά που τα ακούς!

Το κακό είναι πως μετά από ζαλαδα που αντρούλη μου.. πήραμε να κανουμε και ενα χαρεμάκι από Dwarf!!!

Και δεν φτάνει αυτο.. είμαι σχεδον σίγουρη πως ολα τα Dwarf είναι αρσενικά!

Προς το παρόν δεν φαίνεται να ενοχλεί το ένα το άλλο!

Δεν ξέρω τι θα κάνω ακόμα!

Αααα θα σε μαλωσω Αγαπη. Τα dwarf ειπαμε δεν κανουν χωριο με τα αλλα. Αν εχουν χρωμα ειναι αρσενικα και θα σκοτωθουν μεταξυ τους! Και τωρα τα κορυ πως τα εβαλες στη λιστα! Αν θυμαμαι καλα βυθο εχεις χαλικι σωστα; αν ναι τα κορυ θα εχουν μεγαλο προβλημα. Αν εχεις αμμο γιατι δεν εβαζες μποτια μου σου αρεσαν κιολας! Ασε που ειναι ψαρια Αμαζονιου και τα αλλα ειναι Ασιας.

Την ανουμπια την δενεις σε ξυλο ή πετρα δεν την φυτευεις!

Για βαλε καμια φωτο!

Βάρα αλύπητα! Αλλά άντρες παιδί μου.. τι περημένεις!!! Εγώ του έλεγα όχι για τα Dwarf και αφού τον διαβεβαίωσε ο πετσοπάς πως θα είναι μια χαρά.. φυσικα εγώ ήμουνα η άσχετη και ο άλλος επαγγελματίας!!!

Cory είχαμε πει πως δεν έχουν πρόβλημα με τα γκουράμι!

Botia δεν μπορεσα να βρω ούτε καρδινάλιους!

Καρδινάλιους θα φέρουν σε κανένα μήνα και είπα να με ειδοποιήσουν για να πάω να πάρω!

Ντρέπομαι να τα παω πήσω τα Dwarf αλλα μπορώ να χρησιμοποιήσω την δικαιολογία πως μου τα έδωσε για θηλυκά!

Φαίνεται να έχουν χωρίσει τα τσανακια τους!

Δηλαδή τα Pearl κινούνται στην επιφάνεια ενώ τα Dwarf έχουν πιάσει το μεσαίο επίπεδο!

Φωτογραφία θα βάλω αύριο!

Ολα τα γκουραμι και η οικογενεια των λαβυρινθοψαρων ( λεγονται ετσι λογω του οργανου που εχουν για να αναπνεουν απ τον αερα ) εχουν αναγκη να κινουνται επιφανεια για να παιρνουν αερα! Οποτε αν τα περλ φοβιζουν τα dwarf θα εχεις προβλημα. Παει αυτο.

Τι καρδιναλιους μου λες; Δεν ειπαμε τιποτα για καρδιναλιους! Και αυτοι ειναι Αμαζονιου βρε Αγαπη. Τελικα Ασια θα το κανεις ή Αμαζονιο; Μην μπρεδευομαστε παλι! Για celesial danio ειπαμε ή ρασμπορας! Παει και αυτο.

Τελικα τι βυθο εχεις;

Και τελικα τα dwarf ειναι ολα αρσενικα;

Εγώ τα ράσμπορας λέω αρλεκίνους!

Πάλι τα μπουδρούκλωσα; Ράσμπορας θέλω να βάλω.. αλλα νόμιζα πως είναι το ίδιο!!!

Εγώ για αρσενικά τα βλέπω.. αλλά και στο μαγαζί νομίζω πως δεν είχε θηλυκα! Εκτός αν είναι βαμμένα!

Ο βυθός έχει ψιλό χαλικάκι! Μπορώ να του ρίξω και λίγο άμμο από πάνω για να μην είναι τόσο άγριος!

Ξέρω πως και τα γκουράμι θέλουν άμμο για την αναπαραγωγή για να κουβαλάει το αρσενικό τα αυγά που πέφτουν πίσω στην φωλιά!

Θέλω και αναπαραγωγές τρομαρα μου.. χα.. χα..!!!

Χεχεχεχε λοιπον αλλο αρλεκινοι ( rasboras ) και αλλο καρδιναλιοι ( cardinal tetra ) ! Μην μπερδευτεις και πεις αλλο του πετσοπα! Εμεις θελουμε αρλεκινους!!!

Αυριο βαλε φωτο να δουμε τα γκουραμι αν ειναι αρσενικα.

Τωρα τα κορυ ( προσωπικα δεν θα μπερδευα 2 ηπειρους, Ασια που ειναι οι αρλεκινοι και τα γκουραμι και Αμερικη που ειναι τα κορυ ), θελουν στρωμενο βυθο. Το χαλικι μπορει να τους τραυματισει τα ευαισθητα μουστακια τους που ειναι αισθητηρες τροφης και να πεθανουν. Αν βαλεις αμμο, θα παει ολη μεσα στο χαλικι και θα κανεις μια τρυπα στο νερο. Ασε που αν δεν ειναι στρωμενο θα τος δημιουργησει προβλημα.

Καλό ανέκδοτο έβγαλα πάλι!

Δεν υπάρχει περίπτωση να μπερδευτώ στο μαγαζί γιατί πάω με το "σκονάκι" μου πάντα!!!

Μήπως να το αδειάσω όλο και να το φτιάξω από την αρχή;

Να του βάλω και άμμο που μου αρέσει πεσισσότερο!

Αύριο θα βάλω φωτογραφίες!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...