Sturm 15 Οκτωβρίου 2013 #101 Share 15 Οκτωβρίου 2013 Ε ωραια αφου λοιπον τα ειχαμε συμφωνησει! Περλ και αρλεκινοι και μποτια θα ηταν ο ιδανικος συνδιασμος κατ εμε! Αφου εβαλες κορυ δεν πειραζει! Φτιαξε το ενυδρειο πρωτα, βαλε περλ και αρλεκινους, κρατα και τα κορυ και βλεπουμε! Αντε και περιμενουμε φωτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 18 Οκτωβρίου 2013 Author #102 Share 18 Οκτωβρίου 2013 Επισυνάπτω φωτογραφία από την χαλαζιακή άμμο που μου έδωσαν σήμερα από μαγαζί με υλικά οικοδομών! Αυτή είναι ή άδικα έπλυνα όλη μέρα; Την βλέπω λίγο χοντρούτσικη σαν ψιλό χαλικάκι.. δεν είναι σαν πούδρα! Και είναι και σκουρόχρωμη.. θα φαίνεται καλά μέσα στο ενυδρείο; Να την χρησιμοποιήσω; Στην φωτογραφία που είναι μέσα στην μπλε λεκάνη.. φαίνεται βρεγμένη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 18 Οκτωβρίου 2013 #103 Share 18 Οκτωβρίου 2013 Αυτο ειναι χαλικι! Να το πας πισω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 20 Οκτωβρίου 2013 Author #104 Share 20 Οκτωβρίου 2013 SOS! Μπορώ να αφήσω τον pleco μέσα σε ένα τάπερ με νερό για μία νύχτα και το πρωί να τον πάω στο πετσοπ; Υπολογίζω απο της 12 την νύχτα σήμερα μεχρι το πρωί! Ετοιμάζομαι να κάνω αλλαγή τώρα από χαλίκι σε άμμο και είναι ευκαιρία να τον πιάσω γιατί αλλιώς δεν πιάνετε.. Τρόμαξα να βρώ άμμο στην Αλεξανδρούπολη.. την carat 6 ούτε που την ήξεραν! Αλλά νομίζω πως στάθηκα τυχερή! Πήρα μια άμμο που με έχει ενθουσιάσει! Πανέμορφη! Είναι πολύ ψιλή αλλά κάθεται πολύ γρήγορα και δεν θολώνει καθόλου! Μόλις την έβαλα σε νερό.. έβγαλε στην επιφάνεια έναν άσπρο σαν αφρό.. το οποίο μάζεψα με ένα ποτηράκι.. και μετά τίποτα! Όσο και να ανακάτευα δεν έβγαζε τίποτα! Και το νερό.. κρύσταλλο!!! Πήρα σβάρνα και τα ποτάμια με ένα οξύ στο χέρι και μάζευα πέτρες! Να δω τι θα κάνω σήμερα το βράδυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 21 Οκτωβρίου 2013 #105 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Τελικα τι εκανες με τον πλεκο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 21 Οκτωβρίου 2013 #106 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Παλι καλα που βρηκες αμμο και ειναι και καλη! Τι χρωμα ειναι? Την τσεκαρες φανταζομαι αν ειναι ασβεστολιθικη... Ακομα γελαω που πηρες σβαρνα τα ποταμια με το οξυ στο χερι αλλα εισαι τυχερη εκει πανω εμεις εδω που να παμε να βρουμε πετρες? Στον Κηφισσο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 21 Οκτωβρίου 2013 Author #107 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Η άμμος είναι λευκή και κούκλα!!! Το σακουλάκι δεν είχε επωνυμία και την αγόρασα 11,00 ευρώ την συσκευασία των 5 κιλών! Όχι δεν είναι ασβεστολιθηκή.. την τσεκάρισα! Το θέμα είναι πως ότι είχε μέσα το ενυδρείο μέχρι τώρα.. ήταν όλα ασβεστολιθικά! Σοκ έπαθα που τα τσεκάρισα.. μα ΟΛΑ!!!! Ακόμα και το χαλίκι! Πριν λίγο έκανα μετρήσεις... για πρώτη φορά είχα ΝΟ3 25.. από 250 που είχα μέχρι τώρα! Σας παρακαλώ.. εσεις που δίνεται συμβουλές στους άσχετους.. η νούμερο ένα συμβουλή για όσους αγοράζουν μεταχειρισμένο ενυδρείο πρέπει να είναι "φτιάξτο από την αρχή"! Δεν μπορείς να ξέρεις πόσα και ποια λάθη έκανε ο προηγούμενος! Κάτω από το χαλίκι υπήρχε απίστευτη μπίχλα.. μαυρίλα.. δεν περήμενα να δω τέτοιο πράγμα! Ούτε βατράχι δεν θα μπορούσε να ζήσει εκεί μέσα! Όσο για τον καημένο πλέκο.. δεν το ρισκάρισα να τον αφήσω σε τάπερ την νύχτα και τον έβαλα ξανα στο ενυδρείο για να τον πιάσω σήμερα το πρωί και να τον πάω στο πετ όπως και έγινε! Τα cory φαίνονται τρισευτυχισμένα με την άμμο.. σαν τρελά σκαύουν!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 21 Οκτωβρίου 2013 #108 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Μπραβο ρε Αγαπη. Αν και θελουν στρωμενο βυθο τα κορυ. Ισως να εχεις κανενα προβληματακι. Οποτε τι εχει μεινει τωρα μεσα; Αντε βαλε καμια φωτο να δουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Οκτωβρίου 2013 #109 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Τωρα θα ευχαριστηθεις το ενυδρειο σου και θα παει πολυ καλα!Θυμησε μου λιγο τι ψαρακια εχεις τωρα?Οπως ειπε και ο Θοδωρης προσεχε λιγο τα cory τωρα στην αρχη γιατι αυτα κανονικα θελουν στρωμενο βυθο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 21 Οκτωβρίου 2013 Author #110 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Σας ευχαριστώ όλους από το φόρουμ και ειδικά τον θοδωρή που τον ζάλισα στην κυριολεξία!!! Τώρα μέσα έχω ένα κοπαδάκι cory, ένα αρσενικό περλ γκουράμι με 3 θηλυκά και θα βάλω και ένα κοπάδι αρλεκίνους! Το ξέρω για τα cory που θέλουν στρωμένο θυθό αλλά προς το παρόν φαίνεται να εκτήμησαν την προσπάθειά μου να τα σώσω! Όπως είπα και στον άντρα μου είναι σαν να σε βάζουν να σκουπίζεσαι με γυαλόχρτο και ξαφνικά να σου δώσουν μετάξι...!!!! Το άλλο Σ/Κ θα βάλω και φυτά γιατί δεν έχουν τώρα για να αγοράσω! Τώρα έχω μόνο κάτι λίγες ανούμπιες! Θέλω να βάλω και τα φυτά και μετά να βάλω φωτογραφίες! Ερώτηση.. (όχι που δεν θα είχα).. Ενώ το νερό ήταν κρύσταλλο.. λίγη ώρα μετά που έβγαλα τον πλέκο.. έχει πρασινίσει! Μπορεί να οφείλεται στην μεγάλη αλλαγή νερού; Μπορεί να φταίει το φάρμακο που έριξα για αντιχλώριο; Είναι άλγη; Αλλά έτσι ξαφνικά εμφανίζεται η άλγη; Περημένω βοήθεια για άλλη μια φορά... Δεν με αγχώνει όμως γιατί όπως διάβασα είναι κάτι που δεν πειράζει τα ψαράκια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Οκτωβρίου 2013 #111 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Αλγη δυσκολο να ειναι τοσο γρηγορα.Τι αντιχλωριο ριχνεις? Να ξερεις οτι τα ψαρια σου θελουν μαλακο νερο και μελλον θα πρεπει να επεξεργαστεις το νερο της βρυσης σου.Εχεις ολες τις μετρησεις για να δουμε τις σκληροτητες? Ειναι ομορφος συνδιασμος αυτα τα ψαρακια και αφου εχεις γκουραμι θα ηταν ωραιο να τους βαλεις και μερικα φυτα επιφανειας οπως πχ αυτο η αυτο η αυτο.Τωρα δεν ξερω τι θα βρεις εκει που μενεις,ισως να εχεις κανενας χομπιστας να σου στειλει μερικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 21 Οκτωβρίου 2013 #112 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Μερικα σκευασματα θολωνουν το νερο για λιγο! Δεν νομιζω να ειναι κατι ανησυχητικο. Νομιζω καπου πηρε το ματι μου μια αγγελια εδω στο φορουμ για εναν φιλο εκει στο βορρα που χαριζει πιστια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 21 Οκτωβρίου 2013 Author #113 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Αυτά που μου δείχνεις τα έψαξα αλλά δυστυχώς δεν βρήκα τίποτα και γι αυτό είπα να περημένω μέχρι το Σ/Κ που θα έχουν καινούρια παραλαβή! Εδω δε κατάφερα να βρω Βαλισνέρια.. Αντιχλώριο βάζω Tetra aqua και για πρώτη φορά έβαλα κ κάποιο άλλο που μου έδωσαν το Tetra easy balance το οποίο λέει φτιάχνει και τις παραμέτρους του νερού και που σαν χρώμα είναι καταπράσινο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 21 Οκτωβρίου 2013 #114 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Ε μαλλον αυτο ειναι. Για ψαξου λιγο στις αγγελιες και δες μηπως καποιος εκει κοντα σου δινει! Ακομα και Θεσ/νικη να ειναι μπορει να στο στειλει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 21 Οκτωβρίου 2013 Author #115 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Ας είναι.. το πολύ πολύ να του πληρώσω την κούριερ! Περιέργως.. ούτε εμένα με έχει χαλάσει πολύ η πρασινίλα.. έχω και τον αντρούλη μου που πολύ του αρέσει γιατί τώρα λέει φαίνονται πραγματικά όπως είναι στο φυσικό τους περιβάλλον! Ξέρω.. έχει πολλούς με την ίδια άποψη! Όχι.. δεν είμαι από αυτούς! Έχετε καμία ιδέα για κάποιο σκεύασμα που καθαρίζει το νερό.. νομίζω κάτι τέτοιο διάβασα κάπου στο φόρουμ! Για την περίπτωση που δεν καθαρίσει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 21 Οκτωβρίου 2013 #116 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Θα καθαρισει μην αγχωνεσαι. Παντως για αντιχλωριο εγω θα προτεινα το Prime της Seachem! Αν δεν καθαρισει θα βαλεις ανθρακα στο φιλτρο. Αληθεια μπορεις να βαλεις μια φωτο το φιλτρο και να πεις και τι υλικα εχεις μεσα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 21 Οκτωβρίου 2013 Author #117 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Το φίλτρο έχει ότι ακριβώς μου είπες να βάλω! Μακαρόνι, σφουγγάρι και υαλοβάμβακα ενυδρειακό! Αλλιώς θα με είχες βάλει Θοδωρή.. στο ένα πόδι και στην γωνία τιμωρία!!! Ο άνθρακας πειράζει πουθενά; Αν δεν κάνει κάπου κακό.. γιατί να μην τον βάλω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 22 Οκτωβρίου 2013 #118 Share 22 Οκτωβρίου 2013 Ο ανθρακας μπαινει αν θες να αφαιρεσεις την πρασιναδα αλλα δεν χρειαζεται γιατι θα φυγει! Οκ για τα υλικα, τι μαρκα ειναι και τι μοντελο το φιλτρο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Οκτωβρίου 2013 #119 Share 22 Οκτωβρίου 2013 Εγω δεν θα ξαναεριχνα αυτο το balance που λες,τζαμπα λεφτα ειναι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 22 Οκτωβρίου 2013 Author #120 Share 22 Οκτωβρίου 2013 Ο.Κ. παιδάκια! Ότι πείτε! Το φίλτρο μου δεν ξέρω τι μάρκα είναι.. είναι εσωτερικό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Οκτωβρίου 2013 #121 Share 22 Οκτωβρίου 2013 Βαλε μια φωτο να το δουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 22 Οκτωβρίου 2013 #122 Share 22 Οκτωβρίου 2013 Βαλε μια φωτο να δουμε το φιλτρο! Να δουμε και την πρασινιλα... Με λιγο ανθρακα παντως αν μπορουσες να βαλεις μεσα στο φιλτρο σου πιστευω οτι θα φυγει αμεσως...εχεις ανθρακα? Αφου ομως λεει ο Θοδωρης οτι θα φυγει μονη της μπορεις να κανεις υπομονη! Αντε να παρεις και τα φυτακια για να δουμε και το ενυδριο σου... μας εχει φαει η αγωνια!!! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 22 Οκτωβρίου 2013 Author #123 Share 22 Οκτωβρίου 2013 Φωτογραφίες του φίλτρου υπάρχουν στην πρώτη σελίδα αυτής της συζήτησης! Έχει αρχίσει να ξεθολώνει αρκετά! Επισυνάπτω φωτογραφίες! Δεν είναι ακόμα όπως το έχω στο μυαλό μου να το κάνω.. αλλά πάρτε μία γεύση.. Τα σχόλια παρακαλώ με επιείκεια.. Στην τελευταία φωτογραφία φαίνεται αριστερά το φίλτρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 22 Οκτωβρίου 2013 #124 Share 22 Οκτωβρίου 2013 Α,ναι....τωρα το θυμηθηκα το φιλτρο σου!Ειναι ενσωματωμενο..... Αφου ηδη εχει ξεθολωσει αρκετα οπως λες,οκ,αστο και θα ξεθολωσει μαλλον μονο του.Και στην επομενη αλλαγη που θα κανεις ακομα περισσοτερο! Για την διακοσμηση τι να πω...για αρχη μια χαρα ειναι!!! Σιγα,σιγα θα το φτιαξεις και οπως θες!!! Να μας κρατας ενημερους!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 22 Οκτωβρίου 2013 #125 Share 22 Οκτωβρίου 2013 Τα σχόλια παρακαλώ με επιείκεια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος