Sturm 7 Οκτωβρίου 2013 #76 Share 7 Οκτωβρίου 2013 Αντε περιμενουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 8 Οκτωβρίου 2013 Author #77 Share 8 Οκτωβρίου 2013 Μόνο για φωτογραφίες δεν είμαι! Έγραψα στο "Σημαδια σε γκουράμι Dwarf" για να μην ανοίγω άλλο θέμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 8 Οκτωβρίου 2013 #78 Share 8 Οκτωβρίου 2013 Αγαπη οπως λεει το θεμα απομκρυνε το απ τα υπολοιπα και αυριο πηγαινε το πισω! Και εννοειται οτι παρακολουθεις το υπολοιπο ενυδρειο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 8 Οκτωβρίου 2013 Author #79 Share 8 Οκτωβρίου 2013 Άντε και είπα οτι με ξέχασες! Γύρησα όλα τα Dwarf πίσω! Το θέμα είναι οτι ο πετσοπας δεν είχε ιδέα για αυτή την ασθένεια! Στην αρχή νόμιζα οτί μου κάνει πλάκα! Του είπα να προσέξει και τα υπόλοιπα που έχει στο μαγαζι! Και να μην βάζει τα χέρια του γυμνά μεσα στα άρρωστα.. κάτι που έκανε πάντα! Τελικά μου είπε και χίλια ευχαριστώ!!! Τώρα έχω μόνο το χαρέμι με τα Pearl, 5 μικρά Cory albino και εναν Pleco! Και περημένω να φέρει τα ρασμπορας για να κινείται κάτι και στην μέση του ενυδρείου! Η ερώτησή μου όμως παραμένει... Τι κάνω εγώ τώρα???? Μπορεί να κόλλησαν και τα υπόλοιπα? Και πως θα το δω στα Pearl και στα Cory albino που είναι πολύ ανοιχτόχρωμα; Υπάρχει κάποιο φάρμακο που μπορώ να ρίξω προληπτικά; Να κάνω αύριο αλλαγή νερού ή μηπως θα τα αγχώσω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 8 Οκτωβρίου 2013 #80 Share 8 Οκτωβρίου 2013 Καταρχην μην τρελλενεσαι. Αν δεν ειναι η προγραμματισμενη αλλαγη δεν χρειαζεται να κανεις. Απλα παρακολουθα τα. Ο πλεκο τωρα παλι απο που ξεφυτρωσε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 8 Οκτωβρίου 2013 Author #81 Share 8 Οκτωβρίου 2013 Τον Pleco τον είχα από την αρχή! Θεωρούσα δεδομένη την ύπαρξή του αφού όλα τα ενυδρεία έχουν και από έναν! Μπορώ να το αδειάσω όλο και να το φτιάξω από την αρχή για να του βάλω άμμο και υπόστρωμα που δεν έχω και να απαλαγώ και από τα σαλιγκάρια; Έχει πολύ φασαρία για να γίνει αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 8 Οκτωβρίου 2013 #82 Share 8 Οκτωβρίου 2013 Ο πλεκο πρεπει να φυγει. Ριξε μια ματια εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=83077&p=766626 Εχει λιγη φασαρια αλλα δεν ειναι ακτορθωτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 9 Οκτωβρίου 2013 Author #83 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Γίνεται ενυδρείο χωρίς ψάρι αυτής της κατηγορίας; Όταν μπορέσεις και βρεις χρόνο θα ήθελα να μου πεις τι ακριβως πρέπει να κάνω για να φτιάξω το ενυδρείο από την αρχή και που θα βάλω ψάρια που έχω μέσα μέχρι να το φτιάξω! Και ξέρεις.. αναλητικές οδηγίες.. για ξανθιές! Χα.. χα..!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 9 Οκτωβρίου 2013 Author #84 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Σήμερα το μεσημέρι μόλις γύρησα από την δουλειά αντίκρυσα το ένα θηλυκο Pearl όπως φαίνεται στην φωτογραφία! Δεν μπορώ να καταλάβω από τι το έπαθε! Δεν μπορεί να το έχασα από πιθανή φυματίωση που ίσως είχαν τα Dwarf που έδιωξα γιατί θα έβλεπα σημάδια χθες το βράδυ που τα παρατήρησα! Δεν νομίζω να μπορεί να εξελιχθεί έτσι η ασθένεια από χθες αργά το βραδυ μέχρι σήμερα το μεσημέρι! Ακριβώς κάτω από το σημείο που βρέθηκε σφηνομένο στον βράχο.. είναι η φωλιά του Pleco! Υπάρχει περίπτωση να δέχθηκε επίθεση από τον Pleco; Κοίταξα μήπως υπάρχουν ίχνη φωλιάς γκουράμι στην επιφάνεια.. αλλά δεν είδα κάτι! Είπα μήπως του επιτέθηκε το αρσενικό! Μα όλα εγώ θα τα πάθω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 9 Οκτωβρίου 2013 #85 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Μαλλον θα σφηνωσε και πεθανε το ειχε παθει και ενα δικο μου μια φορα το προλαβα και το εβγαλα!. Αυτη η πετρα μου φαινεται για ασβεστολιθικη να την βγαλεις. Αγαπη θελω μια γενικη καλη φωτο του ενυδρειου για να κανουμε αυτο που λες. Και ο πλεκο να φυγει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 9 Οκτωβρίου 2013 Author #86 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Γίνεται αυτό; Είναι το μόνο που δεν θα πήγαινε το μυαλό μου με τίποτα! Το σενάριο να του όρμηξε ο Pleco δεν παίζει; Η πέτρα είναι αγορασμένη από μαγαζί και είπαν πως δεν είναι ασβεστολιθική! Αλλά καλού κακού όταν αλλάξω το χαλίκι θα κανω και το τεστ με το ακουα φόρτε! Επισυνάπτω μερικές φωτογραφίες απο το ενυδρείο πριν βγάλω τα ψαράκια! Από όλα αυτα δεν υπάρχει τώρα κανένα εκτος από τον γλείφτη! Και ξαναρωτάω εγώ η χαζή.. γίνεται ενυδρείο χωρίς γλείφτη; Επίσης αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ούτε τα πλαστικά φυτά που φαίνονται στη φωτογραφία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 9 Οκτωβρίου 2013 #87 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Γίνεται αυτό; Είναι το μόνο που δεν θα πήγαινε το μυαλό μου με τίποτα! Το σενάριο να του όρμηξε ο Pleco δεν παίζει; Η πέτρα είναι αγορασμένη από μαγαζί και είπαν πως δεν είναι ασβεστολιθική! Αλλά καλού κακού όταν αλλάξω το χαλίκι θα κανω και το τεστ με το ακουα φόρτε! Επισυνάπτω μερικές φωτογραφίες απο το ενυδρείο πριν βγάλω τα ψαράκια! Από όλα αυτα δεν υπάρχει τώρα κανένα εκτος από τον γλείφτη! Και ξαναρωτάω εγώ η χαζή.. γίνεται ενυδρείο χωρίς γλείφτη; Επίσης αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ούτε τα πλαστικά φυτά που φαίνονται στη φωτογραφία! Σαφώς και γίνεται ! Επίσης μιλάμε για πλεκόστομους , γλείφτες ψάρια δεν υπάρχουν. (Δεν κάνω υποδείξεις, το επισημαίνω για τα υπόλοιπα μέλη που θα διαβάσουν το θέμα) Γιατί να έχεις πλεκόστομο στο ενυδρείο από τη στιγμή που δεν έχεις τις κατάλληλες συνθήκες ; Θα μου πεις και ποιος θα "καθαρίζει" ; Θα σου πω , οι καλύτεροι καθαριστές, είμαστε εμείς και τα εργαλεία που υπάρχουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 9 Οκτωβρίου 2013 Author #88 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Βοήθησέ με να καταλάβω! Ποια εργαλεία; Πως θα μπορώ να καθαρίσω τα τζάμια από μέσα όταν είναι γεμάτο νερό; Αν δεν υπάρχει Pleco θα δω όλα τα τζάμια πράσινα σε καμία εβδομάδα; Υπάρχει κάποιο του είδους του που να μένει μικρό σε μέγεθος; Ειδα έναν πανέμορφο αλλά κοστίζει 450 ευρώ! Κούκλος.. και ας είναι ο μόνος του είδους που δεν καθαρίζει! χα.. χα..!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 9 Οκτωβρίου 2013 #89 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Υπαρχουν στα πετ σοπ πολλα εργαλεια για καθαρισμο οπως μαγνητακια, ξυστρες κτλ Οταν πας λοιπον ξανα στον πετσοπα να του ζητησεις μαγνητη για καθαρισμο τζαμιων μεγαλου παχους σαν το δικο ή και με ενα σφουγγαρακι κατα την αλλαγη του ενυδρειου. Εσυ θα καθαριζεις το σπιτι στο οποιο επελεξες να φιλοξενησεις καποια ζωντανα. Αυτη η πετρα οπως μαλλον και το χαλικι ειναι ασβεστολιθικα και πρεπει να τεσταριστουν και να βγουν. Να βγει επισης και εκεινο το κιουπι που ειναι στην μεση αν δεν εχει βγει ηδη! Στο πετ σοπ σου ειπαν οτι δεν ειναι ασβεστολιθικα οπως επισης οτι τα dwarf gourami που πηρες ηταν θηλυκα!!!!! Και γενικως δεν θα παιρνεις τιποτα απ το πετ πριν μας συμβουλευτεις γιατι ή σε κοροιδευει ή δεν εχει ιδεα. Ευχομαι το δευτερο. Το ψαρι πλεκο δεν ειναι καθαριστης ουτε υπηρετρια κανενος. Αυτο που τρωει στο τζαμι ειναι η τροφη του αλλα στην φυση δεν εχει τζαμια! Δεν ξερω αν ακουγομαι αυστηρος αλλα δεν ειναι αυτος ο σκοπος μου. Σκοπος μου ειναι να φτιαξεις ενα ενυδρειο που να το χαιρεσαι, να μην αντικριζεις τετοια θεαματα οταν γυρνας σπιτι και να μην σε εκμεταλλευονται επιτηδειοι και ασχετοι! Λοιπον οταν θα κανεις την αλλαγη νερου, θα βγαλεις το νερο που θες να πεταξεις και το υπολοιπο θα το βαλεις σε λεκανες. Σε μια απο αυτες τις λεκανες θα βαλεις και τα ψαρακια με το φιλτρο και ενα θερμοστατη. Θα αδειασεις το ενυδρειο απο οτι δεν θες και θα το γεμισεις με αυτα που λες (φυτακια, ξυλα, αμμος κτλ). Υστερα θα ξαναγεμισεις το ενυδρειο και θα βαλεις τα ψαρακια. Τοσο απλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 9 Οκτωβρίου 2013 Author #90 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Εντάξει.. δεν είναι και τίποτα το τραγικό! Το χαλίκι θα το πετάξω και τις πέτρες θα τις τεστάρω! Αλλά εκείνο το καημένο το κούπι τι σου φταίει βρε Θοδωρή; Μάλλον κατι θα ξέρεις παραπάνω...! Ο.Κ... πάει κ αυτό! Κοίταξα τις ρίζες που πουλάνε αλλά είναι πανάκριβες! Διάβασα στο φόρουμ διάφορα για το πως μπορώ να βάλω μέσα δικά μου ξύλα αλλά το φοβάμαι μήπως βάλω κάτι που δεν πρέπει! Πόσο συχνά θα πρέπει να κάνω τον καθαρισμό με τους μαγνήτες κ.λ.π.; Κάθε εβδομάδα; Κάθε μήνα; Το αποφάσισα.. το Σ/Κ θα ασχοληθώ με τις αλλαγές! Καμία συμβουλή για το τι άμμο να πάρω και τι υπόστρωμα; Να βάλω υπόστρωμα τελικά ή δεν χρειάζεται; Όσο για τον πετσοπά.. αυτός που πηγαίνω τελευταία είναι νέος στη δουλειά! Νομίζω πως είναι καλό παιδί αλλά είναι λίγο άσχετος! Το προσπαθεί όμως..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 9 Οκτωβρίου 2013 #91 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Οχι σκουπιδια, οχι πλαστικα οχι κιουπια σε θαλλασες και ακτες... και ενυδρεια!!! Τα χαλικια μην τα πεταξεις. Βαλτα σε μια ακρη. Ποτε δεν ξερεις που θα σου χρειαστουν! Να πας σε μαντρα οικοδομων και να παρεις χαλαζιακη αμμο καμια 40αρια κιλα. Φθηνη ειναι. Καλο πλυσιμο και μπλουμ. Με την αμμο δεν μπαινει υποστρωμα και θα εισαι μια χαρα. Καλυτερα να μην την βαλεις τωρα την ριζα αλλα να μαζευεις λεφτα και να την βαλεις πιο μετα παρα να βαλεις κατι κακο μεσα στο ενυδρειο σου αν δεν ξερεις. Εγω παντως θα το προσαπθουσα αν ειχα την ευκαιρια για ξυλα απ την φυση! Αυτο με τους μαγνητες θα το κανεις σε καθε αλλαγη νερου εκει που εχει αλγη το τζαμι ή οταν βλεπεις οτι γεμισε πρασιναδα. Δεν ειναι τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 9 Οκτωβρίου 2013 Author #92 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Ο.Κ. με έπεισες! Ξύλα από την φύση.. τι εννοείς; Έχω βρει πολλές φορες ξύλα σε παραλίες.. πανέμορφα! Ειμαι Αλεξανδρούπολη και από παραλίες... πολλές!!!! Μήπως να τα μαζεύω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 9 Οκτωβρίου 2013 #93 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Απο την θαλασσα δεν ξερω γιατι μπορει να βγαζει αλμυρα στο ενυδρειο σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 9 Οκτωβρίου 2013 Author #94 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Έχουμε και ποτάμια με πολλά πλατάνια! Θα πάω καμια βόλτα προς τα εκεί! Διάβασα πως το ξύλο από τα πλατάνια μπορώ να το χρησιμοποιήσω στο ενυδρείο! Φυσικά αν μου δώσεις το Ο.Κ.! Γιατί αν πάθω μετά τίποτα από το ξύλο.. ποιος σε ακούει....!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 9 Οκτωβρίου 2013 #95 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Χεχεχε δεν το γνωριζω αυτο δυστυχως. Δεν εχω βαλει ποτε κανενα. Υποθετω πως αν ειναι ξερο, δηλαδη χωρις ρετσινια και τετοια θα ειναι ενταξει αλλα δεν το γνωριζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 12 Οκτωβρίου 2013 #96 Share 12 Οκτωβρίου 2013 Που ειναι οι φωτο που υποσχεθηκες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 15 Οκτωβρίου 2013 #97 Share 15 Οκτωβρίου 2013 Ακομη περιμενουμε φωτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 15 Οκτωβρίου 2013 Author #98 Share 15 Οκτωβρίου 2013 Αφού δεν μου κάθεται!!! Προχθές έκαψα τα δάχτυλά μου στο δεξί χέρι με ένα ταψί! Σήμερα μπόρεσα να πιάσω κανονικά πράγματα! Εγώ ανυπομονώ περσσότερο να το δω φτιαγμένο!!! Κλάψ!!! Αλλά μια που με θυμήθηκες.. να ρωτήσω κάτι ακόμα.. Σχετικά με την ψαροσύνθεση.. Μπορώ να βάλω μαζί με τους αρλεκίνους και galaxy danio (cpd); Αφού έτσι κ αλλιώς θα είναι λίγα τα ψαράκια μου για τα 150 λίτρα; Επίσης σε παρόμοια ψαροσύνθεση κάποιο μέλος του φόρουμ (που ξέρει τι του γίνεται).. είχε βάλει οτόκυκλους! Μπορώ να βάλω και εγώ; Διάβασα οτι κρατάνε και το ενυδρείο σε καλή κατάσταση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 15 Οκτωβρίου 2013 #99 Share 15 Οκτωβρίου 2013 Περαστικα και κανε κανα ευχελαιο βρε παιδι μου! Υποθετω πως και για τα 2 ειδη που αναφερεις μπορεις αλλα θα σου παρουσιασω εγω το ενυδρειο σου να μου πεις εσυ! Λοιπον εχουμε και λεμε 1 χαρεμι περλ γκουραμι, ενα κοπαδι κορυντορας, ενα κοπαδι αρλεκινοι, ενα κοπαδι cpd και οτοκυκλοι!!! Και δεν ξερω αν ειναι ακομη μεσα ο πλεκο!!! Εσυ τι λες σου αρεσει ολο αυτο; Ειπαμε να το φτιαξεις, οχι να το ξανακανεις οπως ηταν πριν αλλα με αλλα ψαρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 15 Οκτωβρίου 2013 Author #100 Share 15 Οκτωβρίου 2013 Είπαμε ΟΧΙ πλέκο! Πες εσυ τον συνδυασμό! Δεν θα ήταν όμορφα τα cpd με τους αρλεκίνους; Εντάξει.. οι οτοκυκλοι δεν με τρέλαναν.. μια ιδέα έριξα γιατί είδα οτι ταιριάζουν! Πάντως τα περλ είναι φοβερά!!! Είναι πολύ ήρεμα και δεν φοβούνται καθόλου! Αν βάλω το χέρι μου στο νερό.. έρχονται εκεί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος