AGAPI7 21 Σεπτεμβρίου 2013 Author #26 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 Τα zebra danio προερχονtai απο Ασια οπως και τα γκουραμι. Θεωρητικα ταιριαζουν αλλα εγω δεν θα τα εβαζα γιατι ειναι πολυ κινητικα και ισως να ενοχλουν τα βραδυκινητα γκουραμι! Α και κατι που ξεχασα πριν για τα kissing gourami http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=83077&p=771934 Απίστευτα τα κατα τα άλλα γλυκουλικα φιλλακια!!! Πριν λίγο το έγραψα σε ένα χαρτί που γράφω αυτά που με ενδιαφέρουν να πάρω.. όπως τα φυτά που μου είπες! Το έκανα delete αμέσως...!!! χα.. χα..!!! Ευτυχώς θυμήθηκες εγκαίρως να με ειδοποιήσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 21 Σεπτεμβρίου 2013 #27 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτα που σου γραφω ειναι μια πολυ καλη επιλογη! Αν θελησεις κατι αλλο πριν αγορασεις ρωτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 22 Σεπτεμβρίου 2013 Author #28 Share 22 Σεπτεμβρίου 2013 Πραγματικά είναι πολύ καλή επιλογή! Το μόνο που με χαλάει είναι η διάρκεια ζωής τους! Το πολύ 4 χρόνια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 22 Σεπτεμβρίου 2013 #29 Share 22 Σεπτεμβρίου 2013 Ε αν ζησουν καλα δεν υπαρχει προβλημα! Ισα ισα θα κανεις και αλλαγη set up! Επισης μπορεις να βαλεις και αυτο το ψαρακι http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36962&p=323417 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Σεπτεμβρίου 2013 #30 Share 22 Σεπτεμβρίου 2013 Προσωπικα ειχα σε λιγο μικροτερο ενυδρειο 2 dwarf gourami,12 αρλεκινους και 4 Οτοκυκλους,πραγματικα ηταν ολα πολυ ομορφα ψαρακια,απλα ειχα θεμα με τα γκουραμι γιατι ηταν και τα 2 αρσενικα και παρολο που ειχα παρα πολλα φυτα οπου βρισκονταν αυτα τα 2 μεσα στο ενυδρειο επεφτε ξυλο,οπωτε και αναγκαστικα και τα χωρισα.Παντως να ξερεις οτι αυτα τα ψαρακια θελουν μαλακο νερο και δεν φτανει μονο το νερο της βρυσης,θελει επεξεργασια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giokarakannas 22 Σεπτεμβρίου 2013 #31 Share 22 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Παντως να ξερεις οτι αυτα τα ψαρακια θελουν μαλακο νερο και δεν φτανει μονο το νερο της βρυσης,θελει επεξεργασια.ειναι αυτο που σου ειπα σε προηγουμενο μου μηνυμα το νερο της βρυσης σου κατα παςα πιθανοτητα ειναι σκληρο. πρεπει να το ελεγξεις και αν ειναι τοτε θα χρειαστει επεξεργασια. αν δεν εχεις την διαθεση να το κανεις επεξεργασια ειτε με Α/Ο ή με τυρφη τοτε τα πιο πανω που ορθως σου ανεφεραν οι φιλοι θα πρεπει να τα ξεχασεις και να πας σε ψαρια με σκληεο νερο οπως πχ ζωοτοκα.. αποψη μου πως πρεπει να το ελεγξεις σημερα κιολας!!! Έγινε επεξεργασία 22 Σεπτεμβρίου 2013 - giokarakannas Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 22 Σεπτεμβρίου 2013 Author #32 Share 22 Σεπτεμβρίου 2013 ειναι αυτο που σου ειπα σε προηγουμενο μου μηνυμα το νερο της βρυσης σου κατα παςα πιθανοτητα ειναι σκληρο. πρεπει να το ελεγξεις και αν ειναι τοτε θα χρειαστει επεξεργασια. αν δεν εχεις την διαθεση να το κανεις επεξεργασια ειτε με Α/Ο ή με τυρφη τοτε τα πιο πανω που ορθως σου ανεφεραν οι φιλοι θα πρεπει να τα ξεχασεις και να πας σε ψαρια με σκληεο νερο οπως πχ ζωοτοκα.. αποψη μου πως πρεπει να το ελεγξεις σημερα κιολας!!! 'Εκανα έλεγχο στο νερό της βρύσης με στικ! Cl2 0 Ph 7.2 KH 6 GH 16 NO2 0 NO3 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 22 Σεπτεμβρίου 2013 #33 Share 22 Σεπτεμβρίου 2013 Χμμμμμ χθες ειχες νιτρικα 250 και σημερα 10! Δεν μου πολυκολαει. Στο πετ μπορουνε να στο μετρησουν; Με υγρα στικ πες τους!Αμμωνια, νιτρωδη και νιτρικα. Αν μπορουν και ph. Aν τα στικς λενε 7,2 δεν μπορει να εχει τεραστια αποκλιση προς τα πανω ωστε να ειναι 8+! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 22 Σεπτεμβρίου 2013 Author #34 Share 22 Σεπτεμβρίου 2013 Χμμμμμ χθες ειχες νιτρικα 250 και σημερα 10! Δεν μου πολυκολαει. Στο πετ μπορουνε να στο μετρησουν; Με υγρα στικ πες τους!Αμμωνια, νιτρωδη και νιτρικα. Αν μπορουν και ph. Aν τα στικς λενε 7,2 δεν μπορει να εχει τεραστια αποκλιση προς τα πανω ωστε να ειναι 8+! Οι μετρήσεις που διάβασες ηταν για το νερό της βρύσης.. όπως το πίνουμε! Τώρα μόλις έκανα και στο νερό του ενυδρείου και έδειξε: Cl2 0.8 Ph 6.4 KH 3 GH 16 NO2 1 NO3 250 Μάλλον δεν έφτασε η αλλαγή νερού που έκανα στο 30% πρίν λίγες μέρες! (που ήταν κ η πρώτη μου)! Το μόνο που καταλαβαίνω από τις τιμές αυτές είναι οτι πρέπει να αλλαξω πάλι νερο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 22 Σεπτεμβρίου 2013 #35 Share 22 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι οπωσδηποτε κανε αλλαγη 50%! Αλλα και παλι δεν μου φαινεται νορμαλ και το ph πως γινεται και ειναι 6,4; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 22 Σεπτεμβρίου 2013 Author #36 Share 22 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι οπωσδηποτε κανε αλλαγη 50%! Αλλα και παλι δεν μου φαινεται νορμαλ και το ph πως γινεται και ειναι 6,4; Δεν ξέρω να σου απαντήσω για το ph! Τα νιτρικά που είναι αυξημένα.. ξέρεις τι μπορεί να φταίει? Υπάρχει περίπτωση να δίνω πολύ τροφή και να είναι από αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 22 Σεπτεμβρίου 2013 #37 Share 22 Σεπτεμβρίου 2013 A αυτο δεν το ειπαμε! Προς το παρον εχεις πολλα ψαρια αλλα πρεπει να φυγουν! Τροφη θα ριχνεις οση μπορουν να φανε μεσα σε 2-3 λεπτα τα ψαρια, μια πρεζα με τα δαχτυλα ή τοση ωστε να δεις οτι ολα φαγαν και οχι παραπανω! Τα νιτρικα ειναι το τελευταιο σταδιο του κυκλου του αζωτου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giokarakannas 23 Σεπτεμβρίου 2013 #38 Share 23 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) 'Εκανα έλεγχο στο νερό της βρύσης με στικ! Cl2 0 Ph 7.2 KH 6 GH 16 NO2 0 NO3 10 Οπως σου είπα φιλη μου το νερο σου βρυσης και ενυδρειου ειναι σκληρο πραγμα που σημαινει οτι τα ψαρια σου ζουν σε ακαταλληλες συνθηκες, πρεπει να φυγουν και να βαλεις ψαρια σκληρου νερου.. Ψαξε για ζωοτοκα οπως gappy swordtails platty molly ... Ειναι οτι πρεπει για αρχαριους και οχι μονο και ειναι αξιολατρευτα.. Υποψην ομως αυτα θελουν φυτεμενο Έγινε επεξεργασία 23 Σεπτεμβρίου 2013 - giokarakannas Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 23 Σεπτεμβρίου 2013 #39 Share 23 Σεπτεμβρίου 2013 Υποψην ομως αυτα θελουν φυτεμενο Με λίγο κερατοφυλλο και κάνα δυο vallisneria, θα είναι μια χαρά πιστεύω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giokarakannas 23 Σεπτεμβρίου 2013 #40 Share 23 Σεπτεμβρίου 2013 Συμφωνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 23 Σεπτεμβρίου 2013 #41 Share 23 Σεπτεμβρίου 2013 Ενταξει δεν το λες και σκληρο το νερο! Απλα δεν μου πολυκολλανε οι μετρησεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 23 Σεπτεμβρίου 2013 Author #42 Share 23 Σεπτεμβρίου 2013 Οπως σου είπα φιλη μου το νερο σου βρυσης και ενυδρειου ειναι σκληρο πραγμα που σημαινει οτι τα ψαρια σου ζουν σε ακαταλληλες συνθηκες, πρεπει να φυγουν και να βαλεις ψαρια σκληρου νερου.. Ψαξε για ζωοτοκα οπως gappy swordtails platty molly ... Ειναι οτι πρεπει για αρχαριους και οχι μονο και ειναι αξιολατρευτα.. Υποψην ομως αυτα θελουν φυτεμενο Τι να κάνω όμως που έχω φάει κόλλημα με τα γκουράμι??? Πείτε μου τι πρέπει να κάνω για να γίνει κατάλληλο το νερό της βρύσης και θα το κάνω! Αύριο φεύγουν αρκετά ψαράκια από το ενυδρείο μου κ πρώτα από όλα τά τιγράκια! Έχουν σπάσει τα νευρα σε όλα τα υπολοιπα! Λίγο ακόμα κ θα τα τηγανίσω...!!! Οι τσαμπουκάδες του ενυδρείου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 23 Σεπτεμβρίου 2013 #43 Share 23 Σεπτεμβρίου 2013 Να παρεις ενα τεστ ph και να μετρησεις το νερο της βρυσης σου! Ή αν μπορουν να στο κανουν στο πετ! Να δουμε τι νερο εχεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 23 Σεπτεμβρίου 2013 Author #44 Share 23 Σεπτεμβρίου 2013 Ενταξει δεν το λες και σκληρο το νερο! Απλα δεν μου πολυκολλανε οι μετρησεις! Έχω από το πρωί το νερό της βρύσης με αντιχλώριο και σε λίγο θα κάνω την αλλαγή νερού! Αυριο μόλις γυρήσω απο την δουλειά θα κάνω πάλι μετρήσεις! Πάλι όμως με στικ γιατί δεν κατάφερα να πάω ακόμα για να ψάξω υγρό τεστ! Υπάρχει κάποιος τρόπος για να ξεχωρίσω ποιο γκουράμι είναι αρσενικό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 23 Σεπτεμβρίου 2013 #45 Share 23 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι και μην αγχωνεσαι. Εκτος κι αν το νερο σας ειναι χαλι μαυρο, τα ψαρακια δεν νομιζω να εχουν προβλημα! Το αρσενικο pearl gourami ειναι αυτο που εχεις στην φωτο του προφιλ σου! Δηλαδη εντονα πορτοκαλι στην κοιλια ειδικα οταν ειναι να ζευγαρωσει. Το θηλυκο ειναι πιο αχρωμο! Στην αλλαγη να προσεξεις και την θερμοκρασια να ειναι ιδια με αυτη του ενυδρειου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 23 Σεπτεμβρίου 2013 Author #46 Share 23 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι και μην αγχωνεσαι. Εκτος κι αν το νερο σας ειναι χαλι μαυρο, τα ψαρακια δεν νομιζω να εχουν προβλημα! Το αρσενικο pearl gourami ειναι αυτο που εχεις στην φωτο του προφιλ σου! Δηλαδη εντονα πορτοκαλι στην κοιλια ειδικα οταν ειναι να ζευγαρωσει. Το θηλυκο ειναι πιο αχρωμο! Στην αλλαγη να προσεξεις και την θερμοκρασια να ειναι ιδια με αυτη του ενυδρειου! Δεν γίνεται να πάρω τρια αρσενικά? Χα.. χα!!! Κ στα durft το ίδιο ισχύει? Πάλι τα πιο όμορφα είναι τα αρσενικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 23 Σεπτεμβρίου 2013 #47 Share 23 Σεπτεμβρίου 2013 Οχι δεν γινεται αλλα τα θηκυκα δεν ειναι ασχημα καθολου! Ισα ισα νομιζω οτι ειναι το πιο ομορφο απο τα αλλα θηλυκα του ειδους του! Απλα δεν εχει το πορτοκαλι στην κοιλια! Μην κολλας ειναι ωραια ψαρια! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Σεπτεμβρίου 2013 #48 Share 23 Σεπτεμβρίου 2013 Κοιτα εδω για perl gourami και εδω για dwarf. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 25 Σεπτεμβρίου 2013 #49 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Τι γινεται εδω. εχουμε τιποτα νεο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 26 Σεπτεμβρίου 2013 Author #50 Share 26 Σεπτεμβρίου 2013 Τι γινεται εδω. εχουμε τιποτα νεο; Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Τα καλά νέα είναι οτί κατάφερα και έριξα το ΝΟ2 στο 0 και το ΝΟ3 στο 100 (ήταν 250)! Τα άσχημα νέα είναι ό,τι στο ενυδρείο μου υπάρχει Ick! Μετά από διαβασμα στο φόρουμ το κατάλαβα.. και ελπίζω να μην είναι αργά! Πριν λίγο πήρα φαρμακάκι κ έριξα! Ανέβασα και την θερμοκρασία λιγο! Ουτε στο σχολείο δεν έριξα τόσο διάβασμα όσο από τότε που πήρα το ενυδρείο!!! Πάντως νομίζω πως σε λίγο θα στρώσουν τα πράγματα γενικά.. γιατί σήμερα το πρωί πριν φύγω για την δουλεία κατάλαβα πως το φίλτρο μου είναι μπουκωμενο! Μόλις το καθάρισα κ άρχισε να δουλεύει είπα "καλά αυτό έτσι δουλεύει;"! Τι να πεις.. είναι που είμαι και ξανθιά!!! χα.. χα..! Για πρώτη φορά τώρα δουλεύει κανονικά!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος