Jump to content

Κοινωνικο Ενυδρειο!! Νομιζω...

AGAPI7

Recommended Posts

Γειά σας! Είμαι καινούρια στο χώρο. Πήρα ένα ενυδρείο 150 λίτρων που βρηκα σε προσφορά μάζί με τά ψαράκια του κ έχω φάει αγριο κόλλημα! Ψάχνω.. ψάχνω.. κ αυτό που έχω καταλάβει είναι ο,τι ο προκάτοχός του δεν ήξερε την τύφλα του κ ας μου το έπαιζε σχετικός..!

Αυτή την στιγμη έχει μέσα

Albino rainbow shark 1

Κλόουν 1

Τιγράκια 7 (από τρία διαφορετικα είδη)

Odessa barb 3

Moli 3 (κίτρινο, πορτοκαλί και ασπρόμαυρο)

Χήρα 1

Γλείφτης 1

Αγγελόψαρο Κοι 1

Serpae tetra 1

Ζέβρες 1

Black neon tetra 3

Neon 2

Ενα που μοιαζει με κουτσουμουριτσα με κοκκινα ματια που δεν ξερω τι είναι!

Και ένα μικρούλι ασημι με λίγο μαύρο στις άκρες των πτερυγίων του!

Είχε και 2 Pagasius.. αλλά τα έδωσα στο pet-shop γιατί κατάλαβα.. μετά από διαβασμα πως χρειάζονται πισίνα!!!

Θέλω τα ψαράκια μου να περνάνε καλά και γι αυτο θα ήθελα να μου πει κάποιο.. ποιο περνάει καλά μόνο του και σε ποιο πρέπει να βάλω παρέα!

Καλησπερα και καλως ηρθες! Για αρχη ριξε μια ματια εδω για να δεις τα βασικα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=79915&p=717028

Τα ψαρια σου ειναι ψιλο μπερδεμα αλλα εσενα απ ολα αυτα ποια σου αρεσουν πιο πολυ; Ξεκιναμε απο κει και βλεπουμε ποια θα φυγουν και ποια θα μεινουν!

Καλώς ήρθες στην παρέα. Ρίξε μια ματιά στα προφίλ των ψαριών που σου αρέσουν και θα φτιάξουμε μια ωραία σύνθεση που να ταιριάζει. Στα λίτρα σου μπορείς να κανεις πολλά πράγματα. :)

Σας ευχαριστώ για τις απαντησεις σας! Αλλά μαλλον θα χρειαστώ πολύ βοήθεια ακόμα!

Θοδωρή.. πολύ ωραίο το ενυδρείο σου! Τέτοια βλέπω και ζηλεύω!

Έχω επιλογές για το ποια ψάρια μπορώ να κρατήσω και να βάλω κ άλλα που να ταιριάζουν?

Είναι εύκολο να μου πει κανείς τους πιθανούς συνδυασμούς?

Θέλω να έχω ψάρια με χρώματα και μεγαλούτσικα αν αυτό είναι εφικτό!

Τα αγγελόψα και οι δίσκοι μου αρέσουν πολύ.. αλλά μαλλον αυτο δεν φτάνει!

Αν ξέρατε τι μου έχει πει ο προκάτοχος του ενυδρείου.. θα είχατε φρικάρει!

Για παράδειγμα.. μου είπε να αλλάζω το νερό μόνο αν δω να θολώσει!! Αλλιώς δεν χρειαζεται!

Κ φυσικά ουτε λόγος για αντιχλώριο και θερμοκρασία νερου!

Έχω το ενυδρείο 3 μήνες και δεν έχω αλλάξει ούτε ένα κουβαδάκι νερο!

Χθες προμηθεύτηκα αντιχλωριο και θα κάνω σήμερα την αλλαγή!

Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια Αγαπη ( αν αυτο ειναι το ονομα σου ). Ενταξει ο φιλος σου μπορει να μην ηξερε και γιαυτο ειμαστε εμεις εδω!

Μερικα απ τα ψαρακια σου δεν μπορεις να τα κρατησεις λογω μεγεθους οπως το αγγελοψαρο και ο plecko (γλυφτης) αν ειναι ο κοινος! Τα μολυ θελουν διαφορετικες παραμετρους νερου απο τα υπολοιπα μιας και ειναι ζωοτοκα.

Πες μας ποια σου αρεσουν για να σε βοηθησουμε! Δωσε και λιγες λεπτομερειες με αυτη την φορμα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50683&p=464578

Υ.Γ. Ελπιζω να εριξες μια ματια στο λινκ που παρεθεσα!

Έγινε επεξεργασία - Sturm

Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια Αγαπη ( αν αυτο ειναι το ονομα σου ). Ενταξει ο φιλος σου μπορει να μην ηξερε και γιαυτο ειμαστε εμεις εδω!

Μερικα απ τα ψαρακια σου δεν μπορεις να τα κρατησεις λογω μεγεθους οπως το αγγελοψαρο και ο plecko (γλυφτης) αν ειναι ο κοινος! Τα μολυ θελουν διαφορετικες παραμετρους νερου απο τα υπολοιπα μιας και ειναι ζωοτοκα.

Πες μας ποια σου αρεσουν για να σε βοηθησουμε! Δωσε και λιγες λεπτομερειες με αυτη την φορμα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50683&p=464578

Μου έβαλες δύσκολα τώρα με αυτή τη φόρμα!

Πάω για να πάρω αυτα τα τεστ που λέτε για τις μετρήσεις..

Θα σου στείλω νεώτερα..

Γενική κατηγορία ενυδρείου

Κοινωνικό (νομίζω)!

Γενικές Πληροφορίες

Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 1,00m x 30,00cm x 40,00cm

Συνολικά Λίτρα:150

Sump (λίτρα):

Οργανισμοί

Φυτά: 2 Ανουμπιές και 2 ακόμα με πλατύ φυλλαράκι που δεν ξέρω τι είναι

Ψάρια: 1 Albino rainbow shark, 3 Κλόουν, 7 Τιγράκια, 3 Odessa barb, 3 Moli, 1 Gurami, 1 Πλέκο, 1 Αγγελοψαρο Κόι, 1 Serpae Tetra, 1 Ζέβρα, 3 Black Neon Tetra, 1 Albino Cori

Άλλα είδη: Όχι

Διακοσμητικά υλικά

Φόντο: Μπλε χαρτόνι

Πέτρες: 2 μεγάλες (περίπου 25cm ύψος) με πολλές κρυψώνες, 2 μικρές που απλά συγκρατούν φυτά

Ξύλα: Όχι

Άλλα διακοσμητικά : 1 πυθάρι κρυψώνα

Υπόστρωμα:

Βυθός: χαλίκι

Φωτισμός

Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):

Διάρκεια φωτισμού:

Υποστήριξη οργανισμών

Φίλτρανση:

Θέρμανση/ Ψύξη:

Λίπανση:

Παροχή CO2:

Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:

Διατροφή:

Παράμετροι

pH: 6,4

Γενική σκληρότητα (GH): 8

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 6

Αμμωνία (ΝΗ3): δεν είχε το τεστ

Νιτρώδη (ΝΟ2): 1

Νιτρικά (ΝΟ3): 250

Φωσφορικά (PΟ4):

Μέση Θερμοκρασία (°C): 26

Συντήρηση

Αλλαγές νερού:

Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Αντιχλώριο

Άλλες ρουτίνες συντήρησης:

Συγνώμη αν δεν ήξερα κάτι για να απαντήσω!

Αρκετα φορτωμενο το ενυδρειο σου νομιζω .

Και να σκεφτείς πως είχε και 2 pegasius kai 1 silver shark τα οποία εδωσα στο petshop γιατί κατάλαβα εγκαίρως πως θέλουν πισίνα!

Έχεις καμιά ιδέα για το τι μπορώ να κάνω?

Στο petshop μου είπανε να τα αφήσω έτσι οπως είναι και θα φανεί...

Πριν λίγο το ένα τιγράκι (κίτρινο) κυνηγούσε σαν τρελό την ουρά απο το αγγελόψαρο.. δεν το άφηνε ήσυχο με τίποτα..

Αγαπη αν οντως ισχυουν οι μετρησεις που μας εδωσες, τα νιτρικα σου ειναι στον Θεο και εχεις και νιτρωδη!!!! Πολυ πιθανονο να εχεις και αμμωνια! Με τι στα μετρησαν, με υγρα τεστ ή στικ; Κανε αλλαγη νερου γυρω στο 50%! Πρεπει να φυγουν καποια ψαρια αμεσα! Εσενα απο αυτα ποια σου αρεσουν; Πες μας για να ξεκινησουμε! Επισης πρεπει να βγουν και τα πλαστικα απο μεσα!

Βαλε και καμια φωτο να δουμε!

Αγαπητη φιλη καλως ηρθες στο φορουμ μας.

Καταρχην να σου πω ενα πραγμα,ποτε δεν ακους τι λενε τα πετσοπ,πριν αγορασεις κατι ρωτας εδω και μετα πας ετοιμη στο πετ και αγοραζεις αυτο που σου εχουμε πει,ετσι αποφευγεις τα αχρηστα πραγματα που μπορει να σου φορτωσουν και γλυτωνεις και λεφτα.Προς θεου,υπαρχουν και σωστη επαγγελματιες αλλα θελει πολυ προσοχη αν εισαι αρχαριος.

Παμε τωρα στο ενυδρειο σου,δυστοιχος εχει πολλα λαθη οπως και εσυ η ιδια εχεις καταλαβει,ομως με διαβασμα και θεληση ολα φτιαχνονται και θα μπορεις να χαρης ενα ομορφο και σωστο ενυδρειο.

Στην φορμα που εχεις βαλει πιο πανω δεν εχεις γραψει τι φιλτρο εχεις και τι υλικα εχει μεσα.

Τα ψαρια που εχεις ειναι λαθος και κατι θα πρεπει να κανεις μ αυτο συντομα.

Αλλαγες νερου κανουμε 1 φορα την εβδομαδα το 30% και αφου το εχουμε αποχλωριωσει πιο πριν και επισης να ειναι στην ιδια θερμοκρασια με του ενυδρειου.

Για θερμοστατη δεν βλεπω να γραφεις,δεν εχει το ενυδρειο σου?

Εγω αν ειμουν στη θεση σου θα διαλεγα καποιο ψαρακι απο αυτα που μου αρεσει και θα εχτιζα ενα ενυδρειο πανω σ αυτο,φυσικα καποια δεν μπορουν να μεινουν ετσι και αλλιως,αν θες μπορω να σου γραψω ποια ειναι αυτα ωστε σιγα σιγα ν αρχισεις να τα βγαζεις.

Θα πρεπει να παρεις τεστ αμμωνιας και απ οτι βλεπω μετρας με τεστ σε στικ και απο τις μετρησεις βλεπω οτι θελεις αμεσα αλλαγη νερου.Οι μετρησεις που θα επρεπε να μετρας για να πουμε οτι ειναι οκ το ενυδρειο σου ειναι :

Αμμωνια 0

Νο2 0

Νο3 5-20

Αγαπη αν οντως ισχυουν οι μετρησεις που μας εδωσες, τα νιτρικα σου ειναι στον Θεο και εχεις και νιτρωδη!!!! Πολυ πιθανονο να εχεις και αμμωνια! Με τι στα μετρησαν, με υγρα τεστ ή στικ; Κανε αλλαγη νερου γυρω στο 50%! Πρεπει να φυγουν καποια ψαρια αμεσα! Εσενα απο αυτα ποια σου αρεσουν; Πες μας για να ξεκινησουμε! Επισης πρεπει να βγουν και τα πλαστικα απο μεσα!

Βαλε και καμια φωτο να δουμε!

Πήρα στικς από το κατάστημα κ έκανα τις μετρήσεις. Μετά τις μετρήσεις.. έκανα μια αλλάγή νερού 30% με ειδικό αντιχλώριο.. και κάτι άλλα έχει μέσα.. που κάνει το νερό της βρύσης τελείως κατάληλο για το ενυδρείο.

Κ μην ξεχνάτε πως εδω και 3 μήνες που έχω το ενυδρείο δεν είχα αλλάξει ούτε ένα κουβαδάκι νερο.. αφου ο προκάτοχός του μου είπε να μην το κάνω αν δεν δω το νερό να θολώνει!!!

Ευτυχώς που διάβασα κάποια πράγματα στο φορουμ και άρχισα να ψάχνω!

Έχει μερικά πλαστικα φυτα μέσα. Είπα να τα αφήσω μέχρι να μπορέσω να τα αντικαταστήσω με αληθηνα!

Έχω αγοράσει 2 μέχρι τώρα!

Σήμερα θα κάνω πάλι μετρήσεις!

Πάντως το φίλτρο μου πρέπει να είναι πολύ καλό για να έχω τόσο καθαρό νερό χωρίς καμία αλλαγή νερού εδώ κ τόσο καιρό κ χωρίς να χάσω κανένα ψάρι! Έτσι λέει το φτωχό μου το μυαλό!

Έχω ενα γκουράμι.. και είδα κατι φωτογραφίες από γκουραμακια που με ξετρελαναν!

Αυτο ειναι ένα ψάρι που μου αρέσει πολύ!

Αλλα ψάρια που μου αρεσαν είναι οι κλόουν (που έχω 3), το 1 Alpino Rainbow Shark, το 1 Αγγελόψαρο, τα 7 τιγράκια που έχουν τέλεια κίνηση!

Έχω ξετρελαθεί και με τους δίσκους.. αλλα από ότι διαβασα παίζουν κατηγορία από μόνοι τους...

Η φωτογραφία θα μπεί κατα το βραδάκι...!

Αγαπητη φιλη καλως ηρθες στο φορουμ μας.

Καταρχην να σου πω ενα πραγμα,ποτε δεν ακους τι λενε τα πετσοπ,πριν αγορασεις κατι ρωτας εδω και μετα πας ετοιμη στο πετ και αγοραζεις αυτο που σου εχουμε πει,ετσι αποφευγεις τα αχρηστα πραγματα που μπορει να σου φορτωσουν και γλυτωνεις και λεφτα.Προς θεου,υπαρχουν και σωστη επαγγελματιες αλλα θελει πολυ προσοχη αν εισαι αρχαριος.

Παμε τωρα στο ενυδρειο σου,δυστοιχος εχει πολλα λαθη οπως και εσυ η ιδια εχεις καταλαβει,ομως με διαβασμα και θεληση ολα φτιαχνονται και θα μπορεις να χαρης ενα ομορφο και σωστο ενυδρειο.

Στην φορμα που εχεις βαλει πιο πανω δεν εχεις γραψει τι φιλτρο εχεις και τι υλικα εχει μεσα.

Τα ψαρια που εχεις ειναι λαθος και κατι θα πρεπει να κανεις μ αυτο συντομα.

Αλλαγες νερου κανουμε 1 φορα την εβδομαδα το 30% και αφου το εχουμε αποχλωριωσει πιο πριν και επισης να ειναι στην ιδια θερμοκρασια με του ενυδρειου.

Για θερμοστατη δεν βλεπω να γραφεις,δεν εχει το ενυδρειο σου?

Εγω αν ειμουν στη θεση σου θα διαλεγα καποιο ψαρακι απο αυτα που μου αρεσει και θα εχτιζα ενα ενυδρειο πανω σ αυτο,φυσικα καποια δεν μπορουν να μεινουν ετσι και αλλιως,αν θες μπορω να σου γραψω ποια ειναι αυτα ωστε σιγα σιγα ν αρχισεις να τα βγαζεις.

Θα πρεπει να παρεις τεστ αμμωνιας και απ οτι βλεπω μετρας με τεστ σε στικ και απο τις μετρησεις βλεπω οτι θελεις αμεσα αλλαγη νερου.Οι μετρησεις που θα επρεπε να μετρας για να πουμε οτι ειναι οκ το ενυδρειο σου ειναι :

Αμμωνια 0

Νο2 0

Νο3 5-20

Πήρα στικς από το κατάστημα κ έκανα τις μετρήσεις. Μετά τις μετρήσεις.. έκανα μια αλλάγή νερού 30% με ειδικό αντιχλώριο.. και κάτι άλλα έχει μέσα.. που κάνει το νερό της βρύσης τελείως κατάληλο για το ενυδρείο.

Κ μην ξεχνάτε πως εδω και 3 μήνες που έχω το ενυδρείο δεν είχα αλλάξει ούτε ένα κουβαδάκι νερο.. αφου ο προκάτοχός του μου είπε να μην το κάνω αν δεν δω το νερό να θολώνει!!!

Ευτυχώς που διάβασα κάποια πράγματα στο φορουμ και άρχισα να ψάχνω!

Έχει μερικά πλαστικα φυτα μέσα. Είπα να τα αφήσω μέχρι να μπορέσω να τα αντικαταστήσω με αληθηνα!

Έχω αγοράσει 2 μέχρι τώρα!

Σήμερα θα κάνω πάλι μετρήσεις!

Έχω και θερμοστάτη!

Πάντως το φίλτρο μου πρέπει να είναι πολύ καλό για να έχω τόσο καθαρό νερό χωρίς καμία αλλαγή νερού εδώ κ τόσο καιρό κ χωρίς να χάσω κανένα ψάρι! Έτσι λέει το φτωχό μου το μυαλό!

Έχω ενα γκουράμι.. και είδα κατι φωτογραφίες από γκουραμακια που με ξετρελαναν!

Αυτο ειναι ένα ψάρι που μου αρέσει πολύ!

Αλλα ψάρια που μου αρεσαν είναι οι κλόουν (που έχω 3), το 1 Alpino Rainbow Shark, το 1 Αγγελόψαρο, τα 7 τιγράκια που έχουν τέλεια κίνηση!

Έχω ξετρελαθεί και με τους δίσκους.. αλλα από ότι διαβασα παίζουν κατηγορία από μόνοι τους...

Η φωτογραφία θα μπεί κατα το βραδάκι...!

Πες μας και τι φιλτρο εχεις για να ξερουμε.:)

Παντως,καθαρο νερο δεν θα ελεγα οτι εχεις,βαση των μετρησεων σου.Οπως σου ειπα πρεπει να παρεις και υγρο τεστ αμμωνιας,ειναι σημαντικο.

Να ξερεις παντως οτι τα τεστ σε στικ δεν ειναι πολυ αξιοπιστα,ειναι πιο πολυ για να εχουμε μια εικονα,καλο ειναι να παρεις υγρα τεστ για ολα που μετρανε με ακριβια και θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Τωρα,οσον αφορα τα φυτα,μη παιρνεις οτι ναναι γιατι και τα φυτα χωριζονται σε ευκολα,μετρια και δυσκολα και το καθενα εχει τις απαιτησεις του σε φωτισμο,co2,λιπασματα και υποστρωμα.Ξεκινα με ευκολα φυτα,τα προφιλ των οποιων μπορεις να δεις εδω και εδω.

Παμε τωρα στα ψαρια που λες οτι σου αρεσουν.Τα γκουραμι ειναι μια χαρα για τα λιτρα σου,αλλα πρεπει να τα κανεις χαρεμακι.Τον shark τον ξεχνας οπως και τους κλοουν και τα αγγελοψαρα,ολα αυτα θελουν πολυ μεγαλητερο ενυδρειο.Δισκους παλι δεν μπορεις να βαλεις για τον ιδιο λογο.

Τιγρακια μπορεις να βαλεις και ειναι μια καλη επιλογη αλλα οχι μαζι με γκουραμι.Τα τιγρακια εχουν ενα κακο,τσιμπουν ψαρια με μεγαλες ουρες,πτερυγια και κεραιες,οπωτε καταλαβαινεις τι εχει να γινει.

μια συμβουλη να σου δωσω αν την θες κρατα την, βγαλε οτι πλαστικο εχεις απο το ενυδρειο σου.. και μην ξαναβαλεις:) υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να σου προκαλεσει προβλημα στις παραμετρους και την ποιοτητα του ενυδρειακου νερου σου.

επισης τα gourami θελουν μαλακο νερο μπορει αυτη τη στιγμη το GH σου να ειναι οκ για τις παραμετρους αυτου του ειδους ψαριου ομως για να παραμεινει σε αυτα τα επιπεδα θα πρεπει οταν κανεις αλλαγες νερου το νερο σου να ειναι μαλακο, ισως χρειαστεις Α/Ο ή τυφρη. εγω σου προτεινω να κανεις μετρηςεις και στο νερο της βρυσης σου να διαπιστωσεις τι ειδους νερο εχεις

σκληρο ή μαλακο...

Έγινε επεξεργασία - giokarakannas

Πες μας και τι φιλτρο εχεις για να ξερουμε. :)

Παντως,καθαρο νερο δεν θα ελεγα οτι εχεις,βαση των μετρησεων σου.Οπως σου ειπα πρεπει να παρεις και υγρο τεστ αμμωνιας,ειναι σημαντικο.

Να ξερεις παντως οτι τα τεστ σε στικ δεν ειναι πολυ αξιοπιστα,ειναι πιο πολυ για να εχουμε μια εικονα,καλο ειναι να παρεις υγρα τεστ για ολα που μετρανε με ακριβια και θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Τωρα,οσον αφορα τα φυτα,μη παιρνεις οτι ναναι γιατι και τα φυτα χωριζονται σε ευκολα,μετρια και δυσκολα και το καθενα εχει τις απαιτησεις του σε φωτισμο,co2,λιπασματα και υποστρωμα.Ξεκινα με ευκολα φυτα,τα προφιλ των οποιων μπορεις να δεις εδω και εδω.

Παμε τωρα στα ψαρια που λες οτι σου αρεσουν.Τα γκουραμι ειναι μια χαρα για τα λιτρα σου,αλλα πρεπει να τα κανεις χαρεμακι.Τον shark τον ξεχνας οπως και τους κλοουν και τα αγγελοψαρα,ολα αυτα θελουν πολυ μεγαλητερο ενυδρειο.Δισκους παλι δεν μπορεις να βαλεις για τον ιδιο λογο.

Τιγρακια μπορεις να βαλεις και ειναι μια καλη επιλογη αλλα οχι μαζι με γκουραμι.Τα τιγρακια εχουν ενα κακο,τσιμπουν ψαρια με μεγαλες ουρες,πτερυγια και κεραιες,οπωτε καταλαβαινεις τι εχει να γινει.

Τι ομορφιά είναι αυτη με τα φυτά! Πανέμορφα! Τώρα έχω μόνο Ανουμπιές!

Με το φίλτρο δεν βγάζω άκρη. Ίσως το απόγευμα που λέω να το καθαρίσω! Είναι χωρισμένο σε 3 στήλες και είναι μέσα στο νερό ολόκληρο. Και στην δευτερη στήλη έχει ένα δυχτάκι που έχει μέσα κάτι άσπρα σαν κομματια απο χοντρο καλώδιο με τρυπα στην μέση! (μήπως αυτά είναι τα βακτηρια που λέτε?)

Δεν πρέπει να έχεις διαβάσει χειρότερη περιγραφή!!!

Τα στικς τζάμπα τα χρυσοπλήρωσα?

Ο shark είναι πολύ ησυχος και δεν ενοχλεί κανένα. Επίσης διάβασα πως δεν γίνεται και πολύ μεγάλος στο μέγεθος! Πιστευεις οτι είναι απαραίτητο να τον αποχωρηστω?

Οι κλόουν είναι σχεδον πάντα στο βυθό.. οπότε τί πρόβλημα να έχουν μαζί με τα γκουράμι?

Για τα τιγράκια το καταλαβαινω, αλλά τι άλλο μπορώ να βάλω μαζί τους που να έχει χρώμα και να μην είναι παρα πολύ μικρο?

Δεν αμφιβάλω οτι έχεις δίκιο σε αυτα που λες.. απλά αυτες είναι οι σκεψεις που έρχονται στο μυαλό του ασχετου.. αφθόρμητα!

μια συμβουλη να σου δωσω αν την θες κρατα την, βγαλε οτι πλαστικο εχεις απο το ενυδρειο σου.. και μην ξαναβαλεις :) υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να σου προκαλεσει προβλημα στις παραμετρους και την ποιοτητα του ενυδρειακου νερου σου.

επισης τα gourami θελουν μαλακο νερο μπορει αυτη τη στιγμη το GH σου να ειναι οκ για τις παραμετρους αυτου του ειδους ψαριου ομως για να παραμεινει σε αυτα τα επιπεδα θα πρεπει οταν κανεις αλλαγες νερου το νερο σου να ειναι μαλακο, ισως χρειαστεις Α/Ο ή τυφρη. εγω σου προτεινω να κανεις μετρηςεις και στο νερο της βρυσης σου να διαπιστωσεις τι ειδους νερο εχεις

σκληρο ή μαλακο...

Ευχαριστώ για την συμβουλή! Θα το κάνω!

Εδω για τα κλοουν: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=83077&p=767818 αλλα ριξε μια ματια σε ολο το αρθρο!

Για τον "καρχαρια" απ οτι ειδα διαβασες ηδη!

Τι γκουραμι εχεις ξερεις; Βαλε φωτο να δουμε και το ενυδρειο και τα ψαρια!

Τα στικς μαλλον τσαμπα τα πληρωσες. Δεν ειναι και πολυ αξιοπιστα και δεν σου λενε την αληθεια!

Το φιλτρο ειναι μεσα στο νερο ή εξω! Πρεπει αν μπορεις να μας πεις μαρκα και μοντελο ή τουλαχιστον βαλτο μια φωτο να το δουμε! Ειναι σημαντικο για να σε βοηθησουμε! Το ασπρο που ειναι σαν μακαρονακι κοφτο το λεμε μακαρονι και ειναι εκει που αναπτησωνται τα ωφελιμα βακτηρια!

Τις ανουμπιες τις δενεις σε ξυλο ή πετρα. Δεν τις φυτευεις!

Και οπως σου αναφεραμε πιο πριν πρεπει να φυγουν τα πλαστικα!

Εδω για τα κλοουν: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=83077&p=767818 αλλα ριξε μια ματια σε ολο το αρθρο!

Για τον "καρχαρια" απ οτι ειδα διαβασες ηδη!

Τι γκουραμι εχεις ξερεις; Βαλε φωτο να δουμε και το ενυδρειο και τα ψαρια!

Τα στικς μαλλον τσαμπα τα πληρωσες. Δεν ειναι και πολυ αξιοπιστα και δεν σου λενε την αληθεια!

Το φιλτρο ειναι μεσα στο νερο ή εξω! Πρεπει αν μπορεις να μας πεις μαρκα και μοντελο ή τουλαχιστον βαλτο μια φωτο να το δουμε! Ειναι σημαντικο για να σε βοηθησουμε! Το ασπρο που ειναι σαν μακαρονακι κοφτο το λεμε μακαρονι και ειναι εκει που αναπτησωνται τα ωφελιμα βακτηρια!

Τις ανουμπιες τις δενεις σε ξυλο ή πετρα. Δεν τις φυτευεις!

Και οπως σου αναφεραμε πιο πριν πρεπει να φυγουν τα πλαστικα!

Σοκ έπαθα με τα κλόουν.. 30cm???? Εγώ κάπου είχα διαβάσει οτι παιζουν μεταξύ 12 και 15!

Πάνε κ αυτά!

Το γκουράμι μου ειναι νομίζω blue!

Έβγάλα κ μερικες φωτογραφίες μήπως καταφέρετε να με ξεστραβώσετε!

Μην γελάσετε όμως με το φόντο που έχω..

Ή μάλλον.. γελάστε.. καλό κάνει!!!

Ήθελα σήμερα να πάρω μπλέ χαρτόνι μάτ αλλά δεν πρόλαβα τα μαγαζια.. και για να μην το έχω έτσι μέχρι την δευτέρα και βασικά για να δω κ ποια απόχρωση του μπλε του πάει καλύτερα.. έβαλα σακούλα σκουπιδιών!!!!

Έχω κ μία απορία για τις ανουμπιές. Όταν λέτε πως δεν τις φυτευουμε.. εννοείται πως οι ρίζες τους είναι στον αερα?post-57192-0-04008800-1379796026_thumb.jpgpost-57192-0-04008800-1379796026_thumb.jpg

post-57192-0-10075400-1379796339_thumb.jpg

post-57192-0-22138200-1379796441_thumb.jpg

post-57192-0-21864400-1379796770_thumb.jpg

post-57192-0-42198700-1379796804_thumb.jpg

post-57192-0-57782800-1379796926_thumb.jpg

Αφου σου αρεσει λοιπον το γκουραμι πρεπει να φτιαξεις χαρεμι δηλαδη 1 αρσενικο και 3-4 θηλυκα! Το συγκεκριμενο μου φαινεται ειναι το opaline gourami! Δεν μπορω να στο ξεχωρισω αν ειναι αρσενικο ή θηλυκο δυστυχως! Βαλε και ενα κοπαδακι απο gaλaxy danio ή cpd και εισαι μια χαρα! Εδω ειναι το προφιλ τους: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=42310&p=385550

Το χρωματακι αυτο ειναι μια χαρα που εβαλες!

Την ανουμπια, οπως και καποια αλλα φυτα, την δενεις με μια κλωστη ή πετονια πανω σε ξυλο ή πετρα! Κοβεις λιγο τις ριζες και την δενεις! Δεν φυτευεται γιατι σαπιζει!

Το φιλτρο σου ειναι εσωτερικο απ οτι βλεπω. Δεν ξερω πως δουλευει αλλα υποθετω απο καπου μπαινει το νερο και απο καπου βγαινει. Απο κει που μπαινει λοιπον βαλε βαμβακι ενυδρειακο και μετα σφουγγαρι ενυδρειακο και μετα το μακαρονι!

Διωξε τα πλαστικα και ολα τα υπολοιπα ψαρακια!

Οι μπομπιρες τι κανουν εκει;

Αφου σου αρεσει λοιπον το γκουραμι πρεπει να φτιαξεις χαρεμι δηλαδη 1 αρσενικο και 3-4 θηλυκα! Το συγκεκριμενο μου φαινεται ειναι το opaline gourami! Δεν μπορω να στο ξεχωρισω αν ειναι αρσενικο ή θηλυκο δυστυχως! Βαλε και ενα κοπαδακι απο gaλaxy danio ή cpd και εισαι μια χαρα! Εδω ειναι το προφιλ τους: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=42310&p=385550

Το χρωματακι αυτο ειναι μια χαρα που εβαλες!

Την ανουμπια, οπως και καποια αλλα φυτα, την δενεις με μια κλωστη ή πετονια πανω σε ξυλο ή πετρα! Κοβεις λιγο τις ριζες και την δενεις! Δεν φυτευεται γιατι σαπιζει!

Το φιλτρο σου ειναι εσωτερικο απ οτι βλεπω. Δεν ξερω πως δουλευει αλλα υποθετω απο καπου μπαινει το νερο και απο καπου βγαινει. Απο κει που μπαινει λοιπον βαλε βαμβακι ενυδρειακο και μετα σφουγγαρι ενυδρειακο και μετα το μακαρονι!

Διωξε τα πλαστικα και ολα τα υπολοιπα ψαρακια!

Οι μπομπιρες τι κανουν εκει;

Με βοήθησες πάρα πολύ! Ευχαριστώ!

Οι μπόμπιρες είναι τα διδυμακια μου!

Επιδή είδα κάποια γκουραμάκια που μου άρεσαν περισσοτερο από το δικό μου.. τα Tiger, τα Pearl, τα kissing και άλλα.. μπορώ να βάλω όποιο γκουραμάκι θέλω ή πρέπει να είναι ίδια με αυτό που έχω?

Kαι αν μου τύχει ένα απο αυτα που θα πάρω να είναι αρσενικό και έχω δύο αρσενικά.. τότε τι γίνεται?

Διάβασα οτι δεν μπορούν να συνυπαρξουν στο ίδιο ενυδρείο δύο αρσενικά. Ισχύει?

Επίσης θα ήθελα να μου πείς ένα φυτό επιφάνειας που θα μπορούσα να πάρω!

Δεν είναι πολύ όμορφο το Αγγελόψαρό μου?

Τα μπομπιρακια σου ειναι κουκλια! Να σου ζησουν!

Μπορεις λοιπον να διωξεις ολα τα ψαρακια σου και να βαλεις τα Trichogaster leerii ( pearl gourami ) που προσωπικα ειναι και τα αγαπημενα μου, προφιλ εδω: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=39008&p=348375 ή τα Colisa lalia ( dwarf gourami ) προφιλ εδω: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=86055&p=806405

Τα δυο αυτα ειδη ταιριαζουν και με τα ψαρακια που σου εγραψα απο πανω

Καλο ειναι να μην μπερδεψεις 2 διαφορετικα ειδη και καλο ειναι να μην υπαρχουν 2 αρσενικα στο ιδιο ενυδρειο εκτος και αν ειναι μεγαλο και εχει τις καταλληλες κρυψωνες ( εγω δεν θα το κανα )!

Φυτα επιφανειας ειναι τα Pistia Stratiotes http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=83384&p=769119 και Ceratophyllum Demersum http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=83245&p=767382

Ομορφο πολυ ειναι το αγγελοψαρο σου αλλα δυστυχως δεν μπορει να μεινει!

Έγινε επεξεργασία - Sturm

Τα μπομπιρακια σου ειναι κουκλια! Να σου ζησουν!

Μπορεις λοιπον να διωξεις ολα τα ψαρακια σου και να βαλεις τα Trichogaster leerii ( pearl gourami ) που προσωπικα ειναι και τα αγαπημενα μου, προφιλ εδω: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=39008&p=348375 ή τα Colisa lalia ( dwarf gourami ) προφιλ εδω: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=86055&p=806405

Τα δυο αυτα ειδη ταιριαζουν και με τα ψαρακια που σου εγραψα απο πανω

Καλο ειναι να μην μπερδεψεις 2 διαφορετικα ειδη και καλο ειναι να μην υπαρχουν 2 αρσενικα στο ιδιο ενυδρειο εκτος και αν ειναι μεγαλο και εχει τις καταλληλες κρυψωνες ( εγω δεν θα το κανα )!

Φυτα επιφανειας ειναι τα Pistia Stratiotes http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=83384&p=769119 και Ceratophyllum Demersum http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=83245&p=767382

Ομορφο πολυ ειναι το αγγελοψαρο σου αλλα δυστυχως δεν μπορει να μεινει!

Κλαψ! (για το αγγελοψαράκι μου)!

Ωραία είναι τα ψαράκια που μου προτείνεις!

Μάλλον αυτό που είπες θα κάνω.. αλλά υπομονή μέχρι να πληρωθούμε! Χα.. χα..!!!

Την Ζebra danio μπορώ να την κρατήσω και να την κάνω κοπαδάκι? Είδα οτι μπορεί να ταιριάζει!

Όσο ψάχνω πληροφορίες για τα γκουράμι.. τόσο πιο πολυ μου αρέσουν!

Τα zebra danio προερχονtai απο Ασια οπως και τα γκουραμι. Θεωρητικα ταιριαζουν αλλα εγω δεν θα τα εβαζα γιατι ειναι πολυ κινητικα και ισως να ενοχλουν τα βραδυκινητα γκουραμι! Α και κατι που ξεχασα πριν για τα kissing gourami http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=83077&p=771934

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...