aka68 18 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 Ενδέχεται να συμβάλλει στη μείωση εμφάνισης έλκους στο στομάχι Μια γουλιά θαλασσινού νερού –από βάθος 200 μέτρων- μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και έλκους στο στομάχι. Ερευνητές που διεξάγουν πειραματικές μελέτες ζήτησαν από ασθενείς να πιουν θαλασσινό νερό από μεγάλα βάθη, για να ανακαλύψουν αν μπορούσαν να καταπολεμήσουν με αυτόν τον τρόπο τα ελικοβακτηρίδια του πυλωρού. Μέχρι και τέσσερις στους 10 μολύνονται με αυτόν τον τύπο βακτηριδίων σε κάποια στιγμή της ζωής τους (κυρίως στην παιδική ηλικία), τα οποία είναι ο κύριος λόγος εμφάνισης έλκους στο στομάχι. Παρότι στους περισσότερους ανθρώπους τα βακτηρίδια αυτά ζουν χωρίς να αποτελούν κίνδυνο, μπορούν ωστόσο να προκαλέσουν έλκος σε ποσοστό 15%. Πιστεύεται ότι σε μερικούς ανθρώπους τα βακτήρια αυτά καταστρέφουν τη «σκληρή» επένδυση του στομάχου, επιτρέποντας στα οξέα να ερεθίσουν τον ιστό, ενώ αυτό μπορεί να προκαλέσει υποτροπιάζουσες κρίσεις δυσπεψίας, έλκη και να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο στομάχι Το Τμήμα Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Kochi στην Ιαπωνία, διεξήγαγε πειράματα σε ζώα, τα οποία έδειξαν ότι το θαλασσινό νερό από μεγάλα βάθη –έχοντας αφαιρέσει το αλάτι- μείωνε τον αριθμό αυτών των βακτηρίων. Η ίδια ομάδα έδωσε στη συνέχεια το ίδιο θαλασσινό νερό σε 23 ανθρώπους που είχαν προσβληθεί από τα μικρόβια αυτά και βρήκαν ότι ο αριθμός τους μειώθηκε κατά 60%, συγκριτικά με το 25% όσων έπιναν συμβατικό νερό. http://www.newsbeast.gr/health/arthro/583596/summahos-tis-ugeias-to-thalassino-nero/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος