Costantinos 18 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 παιδιά σε πόση ώρα ξεθολώνει το ενυδρείο? μετά το γέμισμα εννοώ. κάνει να μπει ψάρι και φίλτρο μέχρι να ξεθολώσει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 18 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Βάζεις πρώτη φορά νερό στο ενυδρείο? Τι εννοείς αν κάνει να μπει ψάρι και φίλτρο? Έγινε επεξεργασία 18 Σεπτεμβρίου 2013 - Giorgos Kk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 18 Σεπτεμβρίου 2013 #3 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) παιδιά σε πόση ώρα ξεθολώνει το ενυδρείο? μετά το γέμισμα εννοώ. κάνει να μπει ψάρι και φίλτρο μέχρι να ξεθολώσει? Φιλτρο μπαίνει κανονικά. Με τι τροπο στρωνεις το ενυδρείο σου; Το αν θα μπει ψάρι εξαρτάται. Έχεις βάλει μπόλι; Έγινε επεξεργασία 18 Σεπτεμβρίου 2013 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 18 Σεπτεμβρίου 2013 Author #4 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 έβαλα υπόστρωμα, χαλίκι και το γέμισα για πρώτη φορά. τι κάνω τώρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 18 Σεπτεμβρίου 2013 Author #5 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 θα μπει το φίλτρο από το παλιό ενυδρείο το οποίο εχει και σιποράξ. μαζί το ψάρι . οπότε τα βάζω σε θολό ενυδρείο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 18 Σεπτεμβρίου 2013 Author #6 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 βασικά μόλις έβαλα θερμόμετρο στο νέο ενυδρείο και είναι 4 βαθμοί κάτω από το παλιό. οπότε μέχρι να έρθουν στα ίδια μπορεί και να έχει ξεθολώσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 18 Σεπτεμβρίου 2013 #7 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Τι εννοείς παλιό ενυδρείο; Είχες το ψάρι σε άλλο ενυδρειο και το μεταφέρεις σε καινούριο; Αν ναι, πρέπει να βάλεις και το ίδιο νερό, όχι φρέσκο. Άντε να βάλεις τα 2/3 και το υπόλοιπο το κάνεις σαν αλλαγή. Δεν έχω καταλάβει τι κάνεις όμως, μπορείς να διευκρινήσεις; Έγινε επεξεργασία 18 Σεπτεμβρίου 2013 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 18 Σεπτεμβρίου 2013 Author #8 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 συγνώμη αν σας ταλαιπώρησα. έχω έναν μονομάχο σε ένα πεντόλιτρο ενυδρείο. έφτιαξα ένα 25 λιτρο και σήμερα έβαλα υπόστρωμα και χαλίκι. στο καινούριο θέλω να μεταφέρω ψάρι και φίλτρο και να σταματήσω τελείος το παλιό ενυδρείο το παλιό δουλεύει με φίλτρο με σιποραχ στο καινούριο έχω βάλει νερό με αντιχλώριο και βακτήρια σερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 18 Σεπτεμβρίου 2013 #9 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 Το νερό θόλωσε απο το χαλίκι και το υπόστρωμα. Το χαλίκι θέλει πολυ καλο πλύσιμο. Ειναι φυσιολογικο να συμβαίνει αυτο και θα καθαρίζει σιγα σιγά με την πάροδο των ωρών. Αν στο φιλτρο έχει χώρο να βάλεις και λίγο υαλοβάμβακα, θα βοηθήσει να καθαρίσει πιο γρήγορα το νερο. Το παλιό νερο γνώμη μου ήταν να το βάλεις μέσα στο νέο ενυδρειο και να συμπληρωσεις το υπόλοιπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 18 Σεπτεμβρίου 2013 Author #10 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 έχω αφήσει χώρο. οπότε αυτό μπορεί να γίνει. άρα συνοψίζοντας μόλις το νερό στο νέο ενυδρείο φτάσει τη θερμοκρασία του παλιού μεταφέρω ψάρι φίλτρο και νερό. το ψάρι να το κρατήσω σε ένα ποτήρι και να το βάλω όταν όλα θα είναι έτοιμα? εννοώ για 10 λεπτά μέχρι να μεταφερθεί το νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 18 Σεπτεμβρίου 2013 #11 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Το νερο θολωσε,επειδη εβαλες καινουργια αμμο ή χαλικι.Εκανες καποια αλλαγη στην διακοσμηση;Τελικα θα μεταφερεις ολο το παλιο νερο;Φτανει αυτο;Αν οχι συμπληρωσε λιγο φρεσκο.Κατα την γνωμη μου μετεφερε το ψαρι σε ενυδρειακη σακουλα και καντου παλι μια προσαρμογη.Οχι σε ποτηρι,στρεσαρετε το καημενο Έγινε επεξεργασία 18 Σεπτεμβρίου 2013 - DIMITRIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 18 Σεπτεμβρίου 2013 #12 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 Όπως είπε και ο Δημήτρης βάλε το ψάρι με νερο του ενυδρειου σου σε σακούλα. Πάρε το φιλτρο και αφου του βάλεις και τον υαλοβάμβακα αφου χωράει, βάλτο στο νέο ενυδρειο, μετέφερε και το παλιο νερο αφου έχεις αφαιρέσει το αντίστοιχο απο εκείνο που έχεις βάλει ήδη. Βάλε σε λειτουργία το φιλτρο και κανε προσαρμογή στα ψάρι. Αυτα αφου το νερο έρθει στην ιδια θερμοκρασία με το νερο του παλιού ενυδρειου για να μη την ακούσει το ψάρι....πρέπει να σε μπέρδεψα λίγο έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 18 Σεπτεμβρίου 2013 Author #13 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 όχι δεν με μπέρδεψες. το μόνο ότι υαλοβάμβακας δεν χωρά μιας και έχω κόψει το μισό σφουγγάρι και έχω βάλει σιποράξ. παιδιά ευχαριστώ για το χρόνο σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 18 Σεπτεμβρίου 2013 #14 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 Mπορεις να βαλεις προσωρινα και μονο υαλοβαμβακα στην εισαγωγη του φιλτρου για λιγη ωρα,ωστε να σου τραβηξει την θολουρα.Οταν μαζεψει λιγο βγαλτον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 18 Σεπτεμβρίου 2013 #15 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 Εχεις βάλει βακτήρια της sera ειπες ? Το θόλωμα είναι απο τα βακτήρια και ία φύγει μονο του , μην παιδευεσαι άδικα και αν το φίλτρο είναι στρωμένο βαλέ το ψαράκι και μην το παιδευεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος