Sturm 17 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπερα στο φορουμ! Καθως επινα το νερακι μου και εβλεπα μπαλα μου ερχεται μια αναλαμπη και ριχνω μια ματια στην συσκευασια γνωστου μεταλικου νερου! Εγραφε λοιπον εκτος απο πολλα αλλα και ph 7,59 και πως βαρεα μεταλλα απουσιαζουν. Και ρωταω τωρα εγω, ειναι καταλληλο για να κανουμε αλλαγες νερου στα ενυδρεια μας; Ειδικα σε περιοχες που το νερο ειναι περιεργο; Σιγουρα δεν κανει για μεγαλα ενυδρεια αλλα για μικρα; Τι λετε και σεις; Ακουω αποψεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 17 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ λέω ότι θα σου βγει ο κούκος αηδόνι. Απο τη στιγμη που το νερο ειναι πόσιμο, γιατι να μη κάνει για το ενυδρειο; Απο άποψη κόστους όμως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 17 Σεπτεμβρίου 2013 Author #3 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 Τονιζω πως για μεγαλα ενυδρεια δεν κανει! Ας πουμε στο δικο μου που κανω αλλαγη 140 λιτρα δεν υπαρχει περιπτωση αλλα για ενα μικρο πχ που κανεις μια αλλαγη των 5-10 λιτρων δεν ειναι κανενα τρελο ποσο! Μια εξαδα 1,5 λιτρο κανει 2 ευρω στο σουπερ μαρκετ! Επισης λεω για περιοχες που το νερο ειτε δεν ποσιμο ειτε ειναι αρκετα σκληρο! Δεν διαβαζεις Πανο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 17 Σεπτεμβρίου 2013 #4 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 Τονιζω πως για μεγαλα ενυδρεια δεν κανει! Ας πουμε στο δικο μου που κανω αλλαγη 140 λιτρα δεν υπαρχει περιπτωση αλλα για ενα μικρο πχ που κανεις μια αλλαγη των 5-10 λιτρων δεν ειναι κανενα τρελο ποσο! Μια εξαδα 1,5 λιτρο κανει 2 ευρω στο σουπερ μαρκετ! Επισης λεω για περιοχες που το νερο ειτε δεν ποσιμο ειτε ειναι αρκετα σκληρο! Δεν διαβαζεις Πανο Κατάλαβα ότι μιλούσες για μικρα ενυδρεια αλλα δε φαντάστηκα ότι μιλούσες για τόσο μικρα. Σε περιοχές που το νερο ειναι ακατάλληλο, φυσικά και ειναι μια καλη λύση, για τα μικρα πάντα. Αλήθεια, εκείνοι που έχουν μεγάλα ενυδρεια σε περιοχές με περίεργο νερο (κάτι νησιά πχ) πως κάνουν τις αλλαγές; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 17 Σεπτεμβρίου 2013 Author #5 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 Κοιτα αν το καλοσκεφτεις, σε ενα 80λιτρο αν κανεις αλλαγη νερου 20% ειναι 16 λιτρα!!! Τρεις συσκευασιες δηλαδη των 2 ευρω! Τωρα για αυτες τις περιοχες δεν ξερω και γιαυτο αναριωτιεμαι τι γινεται με το μεταλλικο! Να υποθεσω οσμωσεις, φιλτρα νερου ή δεν φτιαχνουν ενυδρεια με ψαρια που θελουν μαλακο νερο! Απλα δεν ξερω αν το μεταλλικο ειναι καταλληλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 17 Σεπτεμβρίου 2013 #6 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Για δες ποσα νιτρικα γραφει οτι εχει και δες κι εδω αυτα που δεν γραφει http://tvxs.gr/news/ygeia/eksasthenes-xromio-se-emfialomena-nera-eyreias-katanalosis Μετα παρε μια ΑΟ, Ακομα και μονο για αναπληρωση της εξατμισης συμφερει συγρικτικα με ολα τα αλλα (εκτος της ασφαλειας που παρεχει στην φιλτρανση του νερου) Έγινε επεξεργασία 17 Σεπτεμβρίου 2013 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 17 Σεπτεμβρίου 2013 Author #7 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 Για δες ποσα νιτρικα γραφει οτι εχει και δες κι εδω αυτα που δεν γραφει http://tvxs.gr/news/ygeia/eksasthenes-xromio-se-emfialomena-nera-eyreias-katanalosis Μετα παρε μια ΑΟ, Ακομα και μονο για αναπληρωση της εξατμισης συμφερει συγρικτικα με ολα τα αλλα (εκτος της ασφαλειας που παρεχει στην φιλτρανση του νερου) Αυτο το νερο που εχω μπροστα μου δεν αναγραφει νιτρικα! Δηλαδη λες πως ειναι ακαταλληλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 17 Σεπτεμβρίου 2013 #8 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Ακομα κι αν ειναι απο τα καλα "εμφιαλωμενα", μου φτανει το οτι δεν ξερω αν αποθηκευνται και μεταφερονται σωστα. (μακρυα απο την ηλιο και θερμοκρασια μεχρι 18C) * Προσωπικα, εμφιαλωμενο πινω μονο οταν πεθαινω της δ8ψας και δεν βρισκω αλλο νερο. Eδω λιγη ενημερωση για τα νερα http://www.vita.gr/diatrofi/article/7089/emfialwmeno-nero-prin-ksedipsasw-prepei-na-diabasw/ * Η γνωστη εικονα Έγινε επεξεργασία 17 Σεπτεμβρίου 2013 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 17 Σεπτεμβρίου 2013 Author #9 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Ok καμια αλλη αποψη; Έγινε επεξεργασία 17 Σεπτεμβρίου 2013 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 18 Σεπτεμβρίου 2013 #10 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Μπορείς να βάλεις ένα φίλτρο στην κεντρική παροχή του σπιτιού και να φιλτράρεις το νερό που πίνεις, να αφερείς το χλώριο και όλα τα άλλα βλαβερά από το νερό και να είναι πιο υγειηνό και για εσένα αλλά και για το ενυδρείο, κάτι τέτοιο έχω κάνει και εγώ στο σπίτι μου, ψάξε εδώ , http://www.waterwaves.gr/index.php?target=categories&category_id=188 το κόστος είναι μικρό και τα οφέλη μεγάλα. Έγινε επεξεργασία 18 Σεπτεμβρίου 2013 - Force Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 18 Σεπτεμβρίου 2013 Author #11 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 Μπορείς να βάλεις ένα φίλτρο στην κεντρική παροχή του σπιτιού και να φιλτράρεις το νερό που πίνεις, να αφερείς το χλώριο και όλα τα άλλα βλαβερά από το νερό και να είναι πιο υγειηνό και για εσένα αλλά και για το ενυδρείο, κάτι τέτοιο έχω κάνει και εγώ στο σπίτι μου, ψάξε εδώ , http://www.waterwaves.gr/index.php?target=categories&category_id=188 το κόστος είναι μικρό και τα οφέλη μεγάλα. Δεν ρωταω λυσεις για καλυτερο νερο, ρωταω αν θεωρητε το μεταλλικο νερο καταλληλο για το ενυδρειο σας; Κατι σαν γκαλοπ δηλαδη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Σεπτεμβρίου 2013 #12 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 Χωρίς επαρκή τεκμηρίωση, όχι δεν το εμπιστευομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 18 Σεπτεμβρίου 2013 Author #13 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Δημητρη καταλαβαινω τον σκεπτικισμο σου αλλα θα κανω τον δικηγορο του διαβολου! Το νερο βρυσης ειναι τεκμηριωμενα καλο; Ενα αλλο νερο που εχω μπροστα μου σημερα αναγραφει: ph 7,9, NH4 <0,1 mg/lt, NO2 <0,2 mg/lt, NO3 <5 mg/lt! Έγινε επεξεργασία 18 Σεπτεμβρίου 2013 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Σεπτεμβρίου 2013 #14 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημητρη καταλαβαινω τον σκεπτικισμο σου αλλα θα κανω τον δικηγορο του διαβολου! Το νερο βρυσης ειναι τεκμηριωμενα καλο; Ενα αλλο νερο που εχω μπροστα μου σημερα αναγραφει: ph 7,9, NH4 <0,1 mg/lt, NO2 <0,2 mg/lt, NO3 <5 mg/lt! Στη Θεσσαλονίκη δεν πίνω απο τη βρύση. Στην Αθηνά έπινα κανονικά για πεντε χρόνια περίπου. Εδώ πινω κανονικά από τη βρύση. Φαντάζομαι οτι υπαρχουν στο διαδίκτυο αναλύσεις απο τις εκάστοτε "ΕΥΔΑΠ". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 18 Σεπτεμβρίου 2013 Author #15 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 Οκ μαζι σου αλλα βρε παιδι μου το ερωτημα ειναι αν τελικα καποιος μπορει να χρησιμοποιησει το μεταλλικο νερο στο ενυδρειο του! Ειναι καλο; ειναι κακο; ειναι αμελητεο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 18 Σεπτεμβρίου 2013 #16 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Οκ μαζι σου αλλα βρε παιδι μου το ερωτημα ειναι αν τελικα καποιος μπορει να χρησιμοποιησει το μεταλλικο νερο στο ενυδρειο του! Ειναι καλο; ειναι κακο; ειναι αμελητεο; Δημητρη καταλαβαινω τον σκεπτικισμο σου αλλα θα κανω τον δικηγορο του διαβολου! Το νερο βρυσης ειναι τεκμηριωμενα καλο; Ενα αλλο νερο που εχω μπροστα μου σημερα αναγραφει: ph 7,9, NH4 <0,1 mg/lt, NO2 <0,2 mg/lt, NO3 <5 mg/lt! Εχεις τιμες pH 7,9, NH4 <0,1 mg/lt, NO2 <0,2 mg/lt, NO3 <5 mg/lt! Μετρα και GH KH και TDS αν ειναι δυνατον. και δες αν ειναι καταλληλες τιμες για τα ψαρια σου. Μετα κανε και ενα μινι συγκριτικο για την καθαριοτητα του νερου, μετρωντας με υγρα τεστ και το νερο της βρυσης σου για NH3 NO2 NO3 (και TDS) Κανε και μια, και το εμφιαλωμενο με τα τεστ σου. Έγινε επεξεργασία 18 Σεπτεμβρίου 2013 - delta66 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 18 Σεπτεμβρίου 2013 Author #17 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 Εχεις τιμες pH 7,9, NH4 <0,1 mg/lt, NO2 <0,2 mg/lt, NO3 <5 mg/lt! Μετρα και GH KH και TDS αν ειναι δυνατον. και δες αν ειναι καταλληλες τιμες για τα ψαρια σου. Μετα κανε και ενα μινι συγκριτικο για την καθαριοτητα του νερου, μετρωντας με υγρα τεστ και το νερο της βρυσης σου για NH3 NO2 NO3 (και TDS) Κανε και μια, και το εμφιαλωμενο με τα τεστ σου. Με εβαλες σε σκεψεις. Θα μετρησω και θα επανελθω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Σεπτεμβρίου 2013 #18 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 Παραθέτω την ανάλυση του νερού που έχουμε εδώ : Η δεύτερη στήλη λέει τη μέση τιμή , η τρίτη την μέγιστη και η τεταρτη το όριο. Stadtwasser_13_neu.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 19 Σεπτεμβρίου 2013 #19 Share 19 Σεπτεμβρίου 2013 Οκ μαζι σου αλλα βρε παιδι μου το ερωτημα ειναι αν τελικα καποιος μπορει να χρησιμοποιησει το μεταλλικο νερο στο ενυδρειο του! Ειναι καλο; ειναι κακο; ειναι αμελητεο; Νομίζω πως τέτοιου είδους ερωτήσεις δεν είναι εύκολο -και συνετό- να απαντηθούν με ένα ναι ή ένα όχι. Είναι όλα τα μεταλλικά νερά ίδια; Όχι, άρα εξαρτάται από το νερό που θα πάρεις. Για ποιό λόγο θέλει κανείς να το χρησιμοποιήσει, για μια ώρα ανάγκης ή σε μόνιμη βάση; Επομένως το αν κάνει ή όχι εξαρτάται και από τον σκοπό που θέλει να εξυπηρετήσει. Ένα ξερό ναι ή όχι, θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει κάποιον σε μία λανθασμένη κίνηση. Υ.Γ. Έχω δει να πουλάνε έτοιμο εμφιαλωμένο νερό για μονομάχο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 1 Νοεμβρίου 2013 Author #20 Share 1 Νοεμβρίου 2013 Λοιπον παιδια επανερχομαι! Συγγνωμη που αργησα τοσο πολυ! Λοιπον εγιναν μετρησεις σε 2 πολυ γνωστα εμφιαλωμενα μεταλλικα νερα σε θερμοκρασια 10C με υγρα τεστ SERA για ph και SALIFERT για τα υπολοιπα! Παρακατω παραθετω τα αποτελεσματα! Δειγμα 1): NH3 0 ( η συσκευασια αναφερει <0,1 ) NO2 0 ( η συσκευασια αναφερει <0,1 ) NO3 5-10 ( η συσκευασια αναφερει 6,6 ) ph 7,5-8 ( η συσκευασια αναφερει 7,3 ) Δειγμα 2): NH3 0 ( η συσκευασια αναφερει <0,0 ) NO2 0 ( η συσκευασια αναφερει <0,0 ) NO3 2,5-5 ( η συσκευασια αναφερει 2,0 ) ph 7,5-8 ( η συσκευασια αναφερει 7,44 ) Να προσθεσω οτι τα SERA τεστ δεν τα πολυεμπιστευομαι! Το πειραμα θα επαναληφθει σε θερμοκρασια ζεστης, δηλαδη θα εκτεθουν τα δειγματα στον ηλιο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος