Kuzuryuu 17 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 Γεια χαρα απο μενα! Καλως ηρθα! Μολις πηρα στα χερια μου ενα nano cube 30λιτρων. Εβαλα αμο θαλασσης για βυθο (αφου εκανα οσα διαβασα εδω μεσα πριν) ενα σωρο φυτακια limnophila sessiliflora χ2 Hygrophila difformis: χ2 θα βαλουμε 2 γιατι φουντωνει Heteranthera zosterifolia (stargrass) x2 Hygrophila corymbosa 'Siamensis'x1 Hygrophila polysperma x1 Vallisneria x2 και μια ανουμπια (πρεπει να παρω κι ενα ξυλο..αλλα ειμαι επαρχια) Εβαλα το θερμοστατη της dennerle 25watt στους 25 φωτιστικο NCF με μια λαμπα 15watt μικρη στριφογυριστη δεν ξερω τι τυπος ειναι ακριβως (λεω να την εχω 8ωριτσες) ΑΛΛΑ! : το φιλτρο που ειχα παρει ενα dophinf800 ειναι νεκρο. και ειμαι για νεο φιλτρακι σκέφτομαι το Eheim liberty 2040 ή μήπως το πιο μεγαλο 2041, νομιζω δεν θα εχει προβλημα ο μονομαχος ετσι οπως γινεται η επιστροφη του νερου? κι αν κανει καποιο απο αυτα το βαζω οπως ειναι ή αγοραζω sera siporax mini και αντικαθιστω τα υλικα που θα εχει? ή τα μισα? οτι φιλτρο και να παρω πρεπει να το κανω παραγγελία, μεχρι να ερθει θα μου χαλασουν τα φυτα? εχω κι ενα σαλιγκαρι! ηρθε με τα φυτα ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 17 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 το siporax είναι βιολογικό υλικό και βοηθά στη εγκατάσταση αποικιών βακτηριδίων ώστε να γίνεται βιολογικός καθαρισμός. ¨οτι φίλτρο και να πάρεις μπορείς μετά να μειώσεις τη ροή με ένα λαστιχάκι που θα το τρυπήσεις. Το πρόβλημα με τους μονομάχους είναι ότι η υψηλή ροή του φίλτρου τους κουράζει στην κολύμβηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 17 Σεπτεμβρίου 2013 #3 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 Τα φυτά που επέλεξες είναι πολύ όμορφα, αλλά από προσωπική εμπειρία πιστεύω πως δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για το nano σου. Πολύ γρήγορα θα <<πιέσουν >> το χώρο σου. Βέβαια στη συνέχεια θα επιλέξεις ποιά θα κρατήσεις, τι άλλο μπορείς να προσθέσεις κλπ. Τα φυτά δεν θα χαλάσουν μέχρι να παραλάβεις το φίλτρο. Οσον αφορά το σαλιγκάρι μπορεί να βλέπεις ένα, αλλά στη συνέχεια θα δεις και άλλα, οπότε μην αγχώνεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 17 Σεπτεμβρίου 2013 #4 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 τα σαλιγκάρια σίγουρα μόνο καλό κάνουν . και τα 2 φίλτρα νομίζω κάνουν την δουλειά σου . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuzuryuu 17 Σεπτεμβρίου 2013 Author #5 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) ωραια λοιπον! Εστω οτι το παιρνω το φιλτρακι, χρειαζεται να του αλλαξω τα υλικα? τα φωτα να τα αναβω κανονικα? Έγινε επεξεργασία 17 Σεπτεμβρίου 2013 - Kuzuryuu Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 17 Σεπτεμβρίου 2013 #6 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ αυτό που μπορω να σου πω, είναι οτι η άμμος απο τη θάλασσα θα σου ανεβάσει τις σκληρότητες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 17 Σεπτεμβρίου 2013 #7 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ αυτό που μπορω να σου πω, είναι οτι η άμμος απο τη θάλασσα θα σου ανεβάσει τις σκληρότητες. +1, η άμμος από θάλασσα είναι ασβεστολιθική! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 17 Σεπτεμβρίου 2013 #8 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 χωρίς πλάκα τώρα, η άμμος από το ποτάμι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuzuryuu 17 Σεπτεμβρίου 2013 Author #9 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 και τι να κανω να το ξεστησω? δεν εχω ακομα κανει καμια μετρηση... την πατησα... η να δοκιμασω την τυχη μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 17 Σεπτεμβρίου 2013 #10 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 Φιλε πριν τωρα που ειναι νωρις αλλαξε την θαλασσινη αμμο,δεν κανει ειναι ασβεστολιθικη,θελεις αμμο απο καποιο αδρανες υλικο..Νομιζω οτι και ο φωτισμος ειναι υψηλος για μονομαχο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 17 Σεπτεμβρίου 2013 #11 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 κοίτα φίλε μου, οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις γίνονται στην τύχη μεν αλλά δοκιμάζοντας. τι πρόσθετο μη βλαβερό θα μπορούσε να κάνει το νερό μαλακότερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Σεπτεμβρίου 2013 #12 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 κοίτα φίλε μου, οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις γίνονται στην τύχη μεν αλλά δοκιμάζοντας. τι πρόσθετο μη βλαβερό θα μπορούσε να κάνει το νερό μαλακότερο? Οτι και να κανεις για να μαλακωσεις το νερο,απο τι στιγμη που η αμμος ειναι ασβεστολυθικη θα αποτυχεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 17 Σεπτεμβρίου 2013 #13 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 για την ποταμίσια τώρα γνωρίζει κανείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 17 Σεπτεμβρίου 2013 #14 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) για την ποταμίσια τώρα γνωρίζει κανείς? Εγώ στα 70άρι με τ μούλτι έχω ποταμίσια, και είναι ασβεστολιθική! Βέβαια αυτό ευνοεί το εν λόγω ενυδρείο! Υπάρχει τρόπος να τεστάρεις αν η άμμος είναι ασβεστολιθική. Πάρε μια χούφτα άμμο, βγες στο μπαλκόνι και ρίξε υδροχλωρικό οξύ. Αν είναι ασβεστολιθική, θα αρχίσει να αφρίζει. Μην βάλεις αυτή την άμμο πίσω στο ενυδρείο, πέτα τη για καλό και για κακό! Αν κάνω λάθος διορθώστε με! Έγινε επεξεργασία 17 Σεπτεμβρίου 2013 - nick_d Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costantinos 17 Σεπτεμβρίου 2013 #15 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 οπότε το ξεχνάω για τον μονομάχο μου. ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 17 Σεπτεμβρίου 2013 #16 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 για την αμμο οτι σου ειπαν φιλτρακι κοιτα αυτο χωραει μπολικο σιποραξ με ρυθμιζομενη ροη και σκυλι http://www.petsupermarket.gr/3116/προϊόντα/elite-hush-35-εξωτερικό-κρεμαστό-φίλτρο-για-ενυδρεία-εώς-130l.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuzuryuu 8 Οκτωβρίου 2013 Author #17 Share 8 Οκτωβρίου 2013 ξεστηθηκε, στηθηκε παλι με χαλαζιακη αμμο, τα φυτα(οσα δεν εφαγαν τα σαλιγκαρια), φυλα απο πλατανο και βελανιδια, μια ριζα, η λαμπα πηγε στα 11watt,Το εντυπωσιακο ειναι το blackwater που κανει την εικονα μαγευτικη. Φίλτρο εχω ενα dolphin f800 χωρις spraybar ωστε να εχω αναταραξη στο νερο. στο φιλτρο εχω αφησει το σφουγγαρι του (μαυρο) (εκοψα το 1/3 για νακανω χωρο), αφαίρεσα τον ανθρακα κι εβαλα μεσα κεραμεικο υλικο ενα που λεγεται Hydor της Aqua Ceramic (αυτο βρηκα). σαν μακαρονι κοφτο. Ξεκινάμε στρωσιμο! Ερωτηση: πόσες ωρες φως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 8 Οκτωβρίου 2013 #18 Share 8 Οκτωβρίου 2013 8 ώρες είναι μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 8 Οκτωβρίου 2013 #19 Share 8 Οκτωβρίου 2013 Βαλε μας και καμια φωτογραφιουλα να το δουμε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 8 Οκτωβρίου 2013 #20 Share 8 Οκτωβρίου 2013 Γεια χαρα απο μενα! Καλως ηρθα! Μολις πηρα στα χερια μου ενα nano cube 30λιτρων. Εβαλα αμο θαλασσης για βυθο (αφου εκανα οσα διαβασα εδω μεσα πριν) ενα σωρο φυτακια limnophila sessiliflora χ2 Hygrophila difformis: χ2 θα βαλουμε 2 γιατι φουντωνει Heteranthera zosterifolia (stargrass) x2 Hygrophila corymbosa 'Siamensis'x1 Hygrophila polysperma x1 Vallisneria x2 και μια ανουμπια (πρεπει να παρω κι ενα ξυλο..αλλα ειμαι επαρχια) Εβαλα το θερμοστατη της dennerle 25watt στους 25 φωτιστικο NCF με μια λαμπα 15watt μικρη στριφογυριστη δεν ξερω τι τυπος ειναι ακριβως (λεω να την εχω 8ωριτσες) ΑΛΛΑ! : το φιλτρο που ειχα παρει ενα dophinf800 ειναι νεκρο. και ειμαι για νεο φιλτρακι σκέφτομαι το Eheim liberty 2040 ή μήπως το πιο μεγαλο 2041, νομιζω δεν θα εχει προβλημα ο μονομαχος ετσι οπως γινεται η επιστροφη του νερου? κι αν κανει καποιο απο αυτα το βαζω οπως ειναι ή αγοραζω sera siporax mini και αντικαθιστω τα υλικα που θα εχει? ή τα μισα? οτι φιλτρο και να παρω πρεπει να το κανω παραγγελία, μεχρι να ερθει θα μου χαλασουν τα φυτα? εχω κι ενα σαλιγκαρι! ηρθε με τα φυτα ευχαριστω! γεια σου πατριωτη!ελα λεω η ηλεια!πληθαινουμε βλεπω!τρεις γιναμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuzuryuu 9 Οκτωβρίου 2013 Author #21 Share 9 Οκτωβρίου 2013 να και μια φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 9 Οκτωβρίου 2013 #22 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Μ'αρεσει! Πολύ όμορφο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 9 Οκτωβρίου 2013 #23 Share 9 Οκτωβρίου 2013 πολυ ωραια η ριζα μπραβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Οκτωβρίου 2013 #24 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Πολυ ωραιο το εφτιαξες,μπραβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 9 Οκτωβρίου 2013 #25 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Φίλε μου είναι πολύ ωραίο το στήσιμο σου. Με το καλό να στρώσει και να βάλεις και τον μονομάχο σου μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος