Jump to content

Τάισμα Γαριδων


Recommended Posts

Καλημερα παιδια,

εχω μερικες αποριες σχετικα με τροφες π μπορουμε ν βαλουμε στο ενυδρειο........

το ενυδρειο μ ειναι περιπου 30 λιτρα κ αυτη την στιγμη εχει μεσα περιπου 6-7 γαριδες atrax sp

εχω διαβασει καποια αρθρα γι ταισμα με αγγουρι, κολοκυθι, αρακα, πατατα(αν δεν κανω λαθος) κ δεν θυμαμαι τ αλλο......

λοιπον η αποριες μ ειναι: 1. πως τ βαζουμε μεσα αυτα? ομα? τ βραζουμε?

2. ποσο πρεπει ν τ αφησουμε μεσα?

* μια αλλη απορια (για ν μην ανοιγω αλλο θεμα) atrax sp με red fire θα εχουν καποιο προβλημα?

Link to comment
Share on other sites

Ταιζω μια τροφή για γαρίδες και μια τροφή για τροπικά... Το ταισμα είναι λίγο γιατί ασχολούνται περισσότερο μ την αλγη τ ενυδρειου... Απλά θέλω σιγά σιγά ν βάζω κ κάτι από αυτά π γράφω...

Link to comment
Share on other sites

δυο κουπες αρακα τον βραζεις κανα 5λεπτο,1 κουπα καροτο βρασιμο 10λεπτο.τα βαζεις στο μπλεντερ με μια κουταλια σπιρουλινα και δυο κουταλιες παντα της σουπας παπρικα γλυκια.αφου ανακατευθει το μιγμα παιρνεις μια συριγγα των 60 ml! βαζεις τον φουρνο στον αερα στους 80-100 βαθμους,στρωνεις μια λαδοκολα σε ενα ταψι γεμιζεις τη συριγγα με το μιγμα και απλωνεις σχηματιζοντας λεπτα σωληναρια.ψηνεις 1-1,5 ωρα αναλογα τον φουρνο και μετα ξεκολας τα σωληναρια θα ειναι σαν στικ και τα αποθηκευεις .να κοιταξεις να μην εχουν υγρασια καθολου και αποθηκευεις.οι γαριδες και οχι μονο θα κανουν παρτυ!!!!! :bigemo_harabe_net-112:

Link to comment
Share on other sites

δυο κουπες αρακα τον βραζεις κανα 5λεπτο,1 κουπα καροτο βρασιμο 10λεπτο.τα βαζεις στο μπλεντερ με μια κουταλια σπιρουλινα και δυο κουταλιες παντα της σουπας παπρικα γλυκια.αφου ανακατευθει το μιγμα παιρνεις μια συριγγα των 60 ml! βαζεις τον φουρνο στον αερα στους 80-100 βαθμους,στρωνεις μια λαδοκολα σε ενα ταψι γεμιζεις τη συριγγα με το μιγμα και απλωνεις σχηματιζοντας λεπτα σωληναρια.ψηνεις 1-1,5 ωρα αναλογα τον φουρνο και μετα ξεκολας τα σωληναρια θα ειναι σαν στικ και τα αποθηκευεις .να κοιταξεις να μην εχουν υγρασια καθολου και αποθηκευεις.οι γαριδες και οχι μονο θα κανουν παρτυ!!!!! :bigemo_harabe_net-112:

Την έχω βρει αυτή την συνταγή αλλά δεν συμφέρει γιατί η σπιρουλινα είναι ακριβή κ οι γαρίδες μ λίγες (κ δεν σκοπεύω ν αυξησω πολύ τον πληθυσμό)...

Link to comment
Share on other sites

δυο κουπες αρακα τον βραζεις κανα 5λεπτο,1 κουπα καροτο βρασιμο 10λεπτο.τα βαζεις στο μπλεντερ με μια κουταλια σπιρουλινα και δυο κουταλιες παντα της σουπας παπρικα γλυκια.αφου ανακατευθει το μιγμα παιρνεις μια συριγγα των 60 ml! βαζεις τον φουρνο στον αερα στους 80-100 βαθμους,στρωνεις μια λαδοκολα σε ενα ταψι γεμιζεις τη συριγγα με το μιγμα και απλωνεις σχηματιζοντας λεπτα σωληναρια.ψηνεις 1-1,5 ωρα αναλογα τον φουρνο και μετα ξεκολας τα σωληναρια θα ειναι σαν στικ και τα αποθηκευεις .να κοιταξεις να μην εχουν υγρασια καθολου και αποθηκευεις.οι γαριδες και οχι μονο θα κανουν παρτυ!!!!! :bigemo_harabe_net-112:

Ωραια τα εγραψες...αλλα πες και ποιανου ειναι η συνταγη αυτη γιατι δεν ειναι σωστο,,

Link to comment
Share on other sites

η σπιρουλινα στην αθηνας εχει 2 ευρω τα 50 γραμμαρια!!!!τη συνταγη την ειδα περιπλανωμενος στο aqua4fun συγνωμη που ξεχασα να το αναφερω και να δημιουργησω θεμα! :bigemo_harabe_net-134:

Link to comment
Share on other sites

Φαντασου..ουτε και αυτος που τη ποσταρε εκει μαλλον δεν ξερει ποιανου ειναι..Αυτη η συνταγη ειναι του Αλεξανδρου (raven) και γινετε και χωρις ψησιμο αλλα βαζοντας τη στη καταψηξη.

Link to comment
Share on other sites

τι να κανω δεν ειχε καμμια σταμπα η συνταγη να λεει οτι υποκειται σε πνευματικα δικαιωματα που να ξερω!!!!!! :bigemo_harabe_net-111:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα ο Αλεξανδρος ,που τον εχουμε εδω μαζι μας,δεν θα ειχε προβλημα μ αυτο :bigemo_harabe_net-127: .Χωρις ψησιμο την εχω δοκιμασει,δεν μου δουλευε καλα αφου διαλυεται πριν βυθιστει,λερωνει πολυ ,και τρωνε ολοι οι υπολοιποι εκτος απο τις γαριδες :bigemo_harabe_net-86: .Ξεραμενη,και οχι ψημενη,βουλιαζε αμεσως και δεν διαλυοταν.Αντι για σπιρουλινα εχω χρησιμοποιησει και αλλες τροφες,που περεχουν λιγο σπιρουλινα,αφου τις ετριψα στο μουλτι.Στην κατεψυγμενη μπορεις να βαλεις μαγειρικη ζελατινη για να μην διαλυεται...

Link to comment
Share on other sites

η σπιρουλινα στην αθηνας εχει 2 ευρω τα 50 γραμμαρια!!!!τη συνταγη την ειδα περιπλανωμενος στο aqua4fun συγνωμη που ξεχασα να το αναφερω και να δημιουργησω θεμα! :bigemo_harabe_net-134:

μπορεις ν μ στειλεις με πμ καποιο μαγαζι ν στειλω ν μ παρουν?

Link to comment
Share on other sites

μια απορια γι αυτην την τροφη...... απο την στιγμη που την φτιαχνω ποσο καιρο κραταει κ πως την συντηρω?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...