retard20 16 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 16 Σεπτεμβρίου 2013 Έχω το rio 180 όπου τρέχει με 2χ45watt (sera plant colour '4500k' και sera brilliant day light '6500k') με 9 ωρες φωτοπεριοδο τέλος της βδομάδας περιμένω φωτιστικό +2χ39 watt και ολοκληρωμένο σύστημα co2 τι λαμπτηρες να επιλέξω με τι kelvin και ποση φωτοπεριοδο αρχικα με το που μπουν(5 ωρες κατευθείαν ενδιαμεσα των αλλων δυο?)? σκεφτομαι για arcadia plant pro / arcadia Τ5 Original Tropical Pro επισης διαβασα οτι καλο ειναι να μπει και μια 9000κελβιν ισχυει? συμφωνα μ αυτο σκεφτομαι μια κιτρινιαρα tropical και μια daylight στα 9000κελβιν ακουω προτασεις! εχω ηδη ελαχιστη green spot sto τζαμι και σε μια πετρα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 17 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 τι φυτά έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 17 Σεπτεμβρίου 2013 Author #3 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) όλων των ειδών εύκολα,μέτρια,δύσκολα για πιο λεπτομερή ανάλυση του τι εχω όταν σχολασω!αλλά προφανώς αφού μπήκα στην διαδικασία όλης αυτής της αναβάθμισης θα ακολουθήσουν αρκετά δύσκολα φυτά που δεν είχα την ευκαιρία να μεγαλώσω σε διαυγή μορφή! βρήκα μια.φωτό http://i42.tinypic.com/5xsfpf.jpg Έγινε επεξεργασία 17 Σεπτεμβρίου 2013 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 17 Σεπτεμβρίου 2013 #4 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 τι φυτα εχεις ή σκοπευεις να βαλεις? πες μας λιγο πως το εχεις φανταστει. Για το 2ο φωτιστικό (2χ39 watt),αρχικα 5 ωρες ενδιαμεσα των αλλων δυο θα σου ελεγα κι εγω. Υπολογισε το μέσο της φωτοπεριόδου σου και προσθεσε 2,5 ωρες πριν και 2,5 ωρες μετα. Με την 9000k στο δικο μου ειχα αναπτυξη της green spot. Διορθώθηκε ομως αλλαζοντας την θεση της. Θα σου προτεινα ΑΝ την βαλεις, μην την βαλεις ουτε τερμα μπροστα ουτε τερμα πισω, και να δουλευει λιγες ωρες(στο 2ο φωτιστικό) στο "πικ" της φωτοπεριόδου σου. Ή αλλιως παιζεις με ακομα 1 σετ 4500k - 6500k (+- 500k) Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 17 Σεπτεμβρίου 2013 Author #5 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 εχω βάλει ήδη αρκετά σε πρώτη φάση δε θέλω να κάνω καμία πολυσαλατα τα έβαλα γιατί βρήκα μια καλή αγγελία και να περιορίσω τις αλγες!έβαλα μια φωτογραφία.. στο περίπου πως είναι... όπως ανέφερα όλων των ειδών και σίγουρα αρκετά δύσκολα... γι αυτό μπήκα και σε όλη αυτή την διαδικασία εχω φανταστεί την μεριά της πέτρας με γρασίδι στυλ κούμπα η ελεοχαρις και ζούγκλα από την μεριά ρίζας.. εγώ σκεφτόμουνα αρχικα 5 ωρες ενδιαμεσα των αλλων δυο αλλά 5 ώρες συνεχόμενες εσυ προτείνεις να το σπάσω για 'προσομοίωση' θεωρητικά πως δεν.έχει ο ηλιος την ίδια ένταση! την 9000κ την φοβάμαι αλλά χωρίς προσωπική εμπειρία.. green spot έχει ξεκινήσει ήδη και με τα 6500κ σε περιορισμένη ευτυχώς ακόμη μορφή στο τζαμί και λίγο παραπάνω στις μπροστά πέτρες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 17 Σεπτεμβρίου 2013 #6 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 Καπου σε εχασα... και δε ξερω αν λεμε το ίδιο Για το 2ο φωτιστικό (2χ39 watt),αρχικα 5 ωρες ενδιαμεσα των αλλων δυο θα σου ελεγα κι εγω.Υπολογισε το μέσο της φωτοπεριόδου σου και προσθεσε 2,5 ωρες πριν και 2,5 ωρες μετα. να δωσω ενα παραδειγμα τι θελω να πω:Για μια φωτοπεριόδο απο τις 9:00 μεχρι τις 18:00 (9 ωρες), στις 14:00 ειναι η μέση της.Οπότε ταυτοχρονα με το 1ο σου φωτιστικο που θα δουλευε αυτες τις 9 ωρες (9:00-18:00), θα δουλευα παραλληλα και το 2ο φωτιστικο για 5 ωρες στο μεσο αυτης της περιόδου (δηλ 11:30 -16:30) Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 17 Σεπτεμβρίου 2013 Author #7 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 οχι εγώ δε κατάλαβα καλά το ίδιο λέμε... νόμιζα ότι μου λεγες να σπάσω το 5ωρο του δεύτερου φωτιστικου σε 2:30ώρα ! τι με συμβουλευται να χρησιμοποιήσω?είναι αναγκαία η 9000κ για όλα τα φάσματα μαζί με μια κιτρινιαρα(τροπικάλ,νατσουραλ) η να παίξω κάτι κοντά στο ήδη υπάρχον ροζ-ψυχρό?χμμμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 17 Σεπτεμβρίου 2013 #8 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 Mια 9000 κελβιν λαμπα δεν μπορει να αντικαταστισει μια 3000k + μια 6000kδηλ η 9000αρα δεν συμπεριλαμβανει τα φασματα των 3000 και 6000 μαζι. Τα kelvin ειναι μοναδα μετρησης θερμοκρασιας, και η αναφορα στα kelvin μιας λαμπας ειναι προσδιοριστικος* και ΟΧΙ αντιπροσοπευτικος οπως το φασμα (που δεινει ο κατασκευαστης) για την καθε λαμπα. * κοντα στα 3000 kelvin: ασπρο ζεστό χρωμα στις αποχρωσεις του πορτοκαλι "στο ματι"μεχρι 14000 kelvin: ασπρο ψυχρο (του παγου) χρωμα στις αποχρωσεις του μπλε "στο ματι". Σκοπος ειναι να βαλεις αυτην που σε εξυπηρετει για τον σκοπο που την θες. Ακομα και 2 λαμπες στα ιδια κελβιν μπορει να εχουν πολυ διαφορετικα φασματα! Μην πονοκεφαλιζεις...Μπες στην κατηγορια του φυτεμενου και θα βρεις πολλα χρησιμα θεματαξεκινα με αυτο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=56782 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 17 Σεπτεμβρίου 2013 #9 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 Μην πετας τα λεφτά σου βάλε δυο λάμπες 6500k daylight και θα είσαι εντάξει Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 17 Σεπτεμβρίου 2013 Author #10 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) εχω λιώσει και επειδή διαβάζω σχεδόν όλα τα ποστ άλλων είτε είναι υπόμνημα είτε όχι γι αυτό πονοκεφαλιαζω... η πιο εύκολη λύση είναι οι arcadia η οι jbl!!απλά κοιτάω για κάτι πιο εξειδικευμένο η κάποια προσωπική εμπειρία!εγώ πχ είχα καλή εμπειρία από τις juwel(σε μικρότερο ενυδρείο χαμηλόκαι 1wattανά λίτρο) που διάβασα τα χειρότερα... ίσως κ λόγω τιμής δε ξέρω η άλλων πολύ καλύτερων! επειδή ούτε θέλω να πετάξω τα λεφτά μου γι αυτό ρωτάω για να μην απογοητεύσω από κάποιο προϊόν η γεμίσω αλγες... συνήθως τα πετούσα όταν δε ρωτούσα:-P συν ότι το badget πήγε ψηλά για να κολωσω στα 'τελευταία' έξοδα που θα ναι αυτές οι 2 λάμπες!! Έγινε επεξεργασία 17 Σεπτεμβρίου 2013 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 17 Σεπτεμβρίου 2013 Author #11 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 help παιδια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 17 Σεπτεμβρίου 2013 #12 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 Αν θες ξεκίνησε με ένα νέο θέμα στην κατηγορία του φυτεμενου. (Προ)παρουσίασε αυτό που έχεις φανταστεί να φτιάξεις και ζήτα απόψεις. Πες τι έχεις , τι θες να βάλεις (φυτά και ψάρια), ρωτα αν ταιριάζουν, τι απαιτήσεις έχουν και τι χρειάζεσαι. Εκεί θα σε κατατοπισουν καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 17 Σεπτεμβρίου 2013 Author #13 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=88370 Το εχω κανει αλλα τα πραγματα παντα παρεκτρεπονται ωστε να μην παιρνω παντα τις απαντησεις που θελω γι αυτο το εκανα εδω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 17 Σεπτεμβρίου 2013 #14 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=88370 Το εχω κανει αλλα τα πραγματα παντα παρεκτρεπονται ωστε να μην παιρνω παντα τις απαντησεις που θελω γι αυτο το εκανα εδω! Φιλε μου τις απαντησεις που θελεις εσυ να ακουσεις η αυτες που πρεπει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 17 Σεπτεμβρίου 2013 Author #15 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Φιλε μου τις απαντησεις που θελεις εσυ να ακουσεις η αυτες που πρεπει? Φιλε!!Αν εχεις καταλαβει η εχεις μεινει πολυ πισω στο πρωτο ποστ που ηταν ολα υποθετικα και εφερνα αντιπαραθεσεις και δεν σας αρεσε η δε σε καταλαβαινω εγω.... 1)απ ολα οσα εχουμε πει εχω βαδισει με οτι μου γραψατε εκτος απο το υποστρωμα.... 2)εννοω οτι το εχουμε εξαντλησει και ρωταω πλεον συγκεκριμενα πραγματα! 3)που ειναι λοιπον αυτο που θελω να ακουσω η τι ακριβως εννοεις?? 4)το θεμα εδω ειναι πολυ ξεκαθαρο και δεν βλεπω τον λογω να ξεκινησουμε μια τετοια κουβεντα προφανως δεν σας αρεσε το 'στυλ' μου εξ αρχης η δε τα βρηκαμε βρε αδερφε απολυτα... δεν ειμαστε ρομποτ ξερεις... Παντα Φιλικα Γιαννης! Έγινε επεξεργασία 17 Σεπτεμβρίου 2013 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 17 Σεπτεμβρίου 2013 #16 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 Φιλε μου δεν εχω απολυτος τιποτα μαζι σου. Σου απαντησα συμφωνα με τα συμφραζομενα σου ( αλλα τα πραγματα παντα παρεκτρεπονται ωστε να μην παιρνω παντα τις απαντησεις που θελω ) Μαλλον το εθεσες λαθος, ολοι κανουμε λαθοι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 17 Σεπτεμβρίου 2013 Author #17 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Φιλε μου δεν εχω απολυτος τιποτα μαζι σου. Σου απαντησα συμφωνα με τα συμφραζομενα σου ( αλλα τα πραγματα παντα παρεκτρεπονται ωστε να μην παιρνω παντα τις απαντησεις που θελω ) Μαλλον το εθεσες λαθος, ολοι κανουμε λαθοι! Ναι ισως το εθεσα λαθος αλλα δεν φοραω ουτε παροπιδες ουτε μουλαρωνω για κατι ωστε να μου λες οτι την βρισκω να ακουω αυτα που θελω!ουτε εθιξα καποιου τις γνωσεις ποτε!Φαινεται σαν να εχεις λεγοντας μου αυτο και αν οντως διαβαζες τα προηγουμενα thread οτι καθε τι που ηταν να παρει αναβολη ισα ισα το χω τρεξει για να λειτουργησει σωστα το συστημα και θα καταλαβαινες οτι τα συφραζομενα μου δεν ειχαν αυτες τις προθεσεις και διατυπωθηκε λαθος(εχοντας παντα διαβασει απο μερους σου τις συμβουλες σας και τις κινησεις μου) δεν ειναι λογος λοιπον να απαντας ετσι!!Εγω καταλαβα το λαθος μου λοιπον.. ελπιζω να καταλαβαινεις και εσυ το δικο σου! Anyway γραπτος λογος... εγω εννοουσα οτι εχει εξαντληθει το θεμα και δε διαβαζετε και ας το εχω γραψει και εκει και ρωταω καποια πραγματα!!! ''Φιλοι'' που λεγαμε και παiδια Έγινε επεξεργασία 17 Σεπτεμβρίου 2013 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 17 Σεπτεμβρίου 2013 #18 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 Αν νομιζεις οτι σε εθειξα σου ζηταω ταπεινα συγνωμη. Συνεχιζουμε λοιπον ακαθεκτοι στην αγαπη μας, το χομπι μας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 17 Σεπτεμβρίου 2013 Author #19 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Συγνωμη και απο μερους μου <3 <3 <3!! Έγινε επεξεργασία 17 Σεπτεμβρίου 2013 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 17 Σεπτεμβρίου 2013 #20 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 παιδια ολα καλα !Συνονοματε, αυτα ειναι δυστηχως τα κακα του γραπτου λογου, λεμε κατι και παρερμηνευεται.Αν μπορεις ελα σε μια απο τις μηνιαιες συναντησεις μας αν μενεις Αθηνα, και γνωριζοντας μας στοιχηματιζω οτι giorgosmarios μεχρι να φυγουμε θα σε εχει κερδισει!! Νομιζω οτι (ετσι και αλλιως ηδη ειμαστε εκτος θεματος) θα πρεπε να συνεχισουμε το θεμα στην κατηγορια του φυτεμενου για να βλεπουμε και το ιστορικο του ενυδρειου Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 17 Σεπτεμβρίου 2013 Author #21 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 Γιανναρας και εσυ?Ευχαριστως παντα ηθελα αλλωστε να περασω απο τις συναντησεις που γινονται..!Ποτε εχει? αμπελοκηπους αθηνων μενω και αν θυμαμαι καλα γινονται στο αιγαλεω?!! Κραταμε επιπεδο! ωραια ας μεταφερθουμε στο αλλο λοιπον! Επισης ευχαριστω για τις ολες απαντησεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος