stanisalus18 18 Σεπτεμβρίου 2013 #51 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 Σωστό , με σωστές επιλογές πάντα. Ναι σε αυτό συμφωνώ, δεν μπορείς να βάλεις ας πούμε σε 40λίτρο ενυδρείο 100 neolamprologus multifasciatus με pH 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 19 Σεπτεμβρίου 2013 #52 Share 19 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπέρα φίλε fisher13,πρώτ' απ' όλα θέλω να σου πω ότι έχεις πολύ καλό φίλτρο στο ενυδρείο σου γιατί σε υπερκαλύπτει.Θα σου πω τι πρέπει να κάνεις για να μην βλέπεις τα ψάρια σου να ψοφάνε ή να σκοτώνονται.Αν σε 320 λίτρα υπάρξουν 120 ψάρια ακόμα κι αν είναι 2-3 εκ.όχι να μεγαλώσουν ,ούτε να κινηθούν δεν θα'χουν χώρο,άσε την οξυγόνωση τους.Αν εμείς οι 2 είμασταν απ'αυτά τα 120 κακόμοιρα πίστεψε με θα προσπαθούσαμε να πηδήξουμε έξω απ' το ενυδρείο.Κι εμένα μου αρέσουν πολύ τα ψάρια και πολλών ειδών,έκανα λάθη για να μάθω,διαβάζω εξειδικευμένα βιβλία ή μελετώ για κάθε είδος στο διαδίκτυο και μιλώ με χομπίστες που έχουν πολλή μεγάλη γνώση και τους εμπιστεύομαι.Αν θες κράτα στο μυαλό σου τις πληροφορίες που θα σου δώσω ή ψάχτες.Απέκλεισε την Tanganyika γιατί αυτή η λίμνη θέλει πάνω από 400 λίτρα ενυδρείο γιατί τα είδη κιχλίδων που φιλοξενεί είναι επιθετικά.Προτίμησε τη λίμνη Malawi γιατί βρίσκεις πολλά είδη κιχλίδων ήπια ή όχι πολύ επιθετικά.Στα λίτρα σου πιστεύω, είτε βάλεις κοπαδάκια,είτε ζευγαράκια (που είναι διμορφικά ) μην βάλεις περισσότερα από 12 ψαράκια............και πολλά λέω.Αγάπησε τα και περιποιήσου τα κι όταν μεγαλώσουν θα δεις!!! Πριν σε χαιρετίσω θα σου εξομολογηθώ κάτι.Όλα μου τα ενυδρεία είναι Malawi κι επειδή να το μάτι μου με τρελένει σαν ΠΑΙΔΙ και μου αρέσουν κάποιες κιχλίδες από Tanganyika θα πάρω άλλο ένα ενυδρείο 450άρι.Συγγνώμη αν σε ζάλισα μα θέλησα να σε βοηθήσω όπως εμένα ακόμα βοηθούν άλλοι που ξέρουν πολλά περισσότερα.Αν κάποιος απ' αυτούς δουν τις συμβουλές που σου 'δωσα κι έχω κάποιο λάθος,παρακαλώ να με διορθώσει. Συγνώμη φίλε μου, φιλικά θα στο πω, αλλά όλα αυτά πού τα βασίζεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19 Σεπτεμβρίου 2013 #53 Share 19 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπέρα φίλε fisher13,πρώτ' απ' όλα θέλω να σου πω ότι έχεις πολύ καλό φίλτρο στο ενυδρείο σου γιατί σε υπερκαλύπτει.Θα σου πω τι πρέπει να κάνεις για να μην βλέπεις τα ψάρια σου να ψοφάνε ή να σκοτώνονται.Αν σε 320 λίτρα υπάρξουν 120 ψάρια ακόμα κι αν είναι 2-3 εκ.όχι να μεγαλώσουν ,ούτε να κινηθούν δεν θα'χουν χώρο,άσε την οξυγόνωση τους.Αν εμείς οι 2 είμασταν απ'αυτά τα 120 κακόμοιρα πίστεψε με θα προσπαθούσαμε να πηδήξουμε έξω απ' το ενυδρείο.Κι εμένα μου αρέσουν πολύ τα ψάρια και πολλών ειδών,έκανα λάθη για να μάθω,διαβάζω εξειδικευμένα βιβλία ή μελετώ για κάθε είδος στο διαδίκτυο και μιλώ με χομπίστες που έχουν πολλή μεγάλη γνώση και τους εμπιστεύομαι.Αν θες κράτα στο μυαλό σου τις πληροφορίες που θα σου δώσω ή ψάχτες.Απέκλεισε την Tanganyika γιατί αυτή η λίμνη θέλει πάνω από 400 λίτρα ενυδρείο γιατί τα είδη κιχλίδων που φιλοξενεί είναι επιθετικά.Προτίμησε τη λίμνη Malawi γιατί βρίσκεις πολλά είδη κιχλίδων ήπια ή όχι πολύ επιθετικά.Στα λίτρα σου πιστεύω, είτε βάλεις κοπαδάκια,είτε ζευγαράκια (που είναι διμορφικά ) μην βάλεις περισσότερα από 12 ψαράκια............και πολλά λέω.Αγάπησε τα και περιποιήσου τα κι όταν μεγαλώσουν θα δεις!!! Πριν σε χαιρετίσω θα σου εξομολογηθώ κάτι.Όλα μου τα ενυδρεία είναι Malawi κι επειδή να το μάτι μου με τρελένει σαν ΠΑΙΔΙ και μου αρέσουν κάποιες κιχλίδες από Tanganyika θα πάρω άλλο ένα ενυδρείο 450άρι.Συγγνώμη αν σε ζάλισα μα θέλησα να σε βοηθήσω όπως εμένα ακόμα βοηθούν άλλοι που ξέρουν πολλά περισσότερα.Αν κάποιος απ' αυτούς δουν τις συμβουλές που σου 'δωσα κι έχω κάποιο λάθος,παρακαλώ να με διορθώσει. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=61115#entry550987 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 19 Σεπτεμβρίου 2013 Author #54 Share 19 Σεπτεμβρίου 2013 καλησπερα στο φορουμ !εχω να κανω καποιες ερωτησεις αν βαλω ομδα οπως λετε ντεμασονι 10-15 ατομων θα βαλω κανονικα αλλα 2 χαρεμια που λεω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 19 Σεπτεμβρίου 2013 #55 Share 19 Σεπτεμβρίου 2013 καλησπερα στο φορουμ ! εχω να κανω καποιες ερωτησεις αν βαλω ομδα οπως λετε ντεμασονι 10-15 ατομων θα βαλω κανονικα αλλα 2 χαρεμια που λεω ? Ναι, κανονικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 19 Σεπτεμβρίου 2013 Author #56 Share 19 Σεπτεμβρίου 2013 α ωραια οποτε προχωραμε δυναμικα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 19 Σεπτεμβρίου 2013 #57 Share 19 Σεπτεμβρίου 2013 επειδη κι εγω προκειται να κανω αλλαγη ψαροσυνθεσης συντομα εχω τα ιδια λιτρα με εσενα και σκεφτομαι ή για δυο ειδη tropheus που ειναι ρισκο. ή για haps με aulonacara... τα δικα μου θα τα βαλω συντομα αγγελια οποτε δες περιπου τι ειχα σαυτα τα λιτρα χωρις προβληματα , εκτος απο το οτι επρεπε συνεχεια να ξεστηνω για να βγαλω γεννα ή μπουκωμενες... (φιλε κουμαν ποσο δικιο εχεις) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 4 Οκτωβρίου 2013 Author #58 Share 4 Οκτωβρίου 2013 Καλησπέρα αγαπητό φόρουμ ! Όπως ήδη ξέρετε η ψαροσυνθεση μου είναι εντελώς λάθος έτσι λοιπόν πήρα την απόφαση να το ξεκινήσω απο την αρχή και να αλλάξω τη ψαροσυνθεση μου είτε και τον γενικό διάκοσμο και να βάλω Είτε κάποιο είδος tropheus (ομαδα 8-12 ατόμων) Είτε 3 είδη μαλαουι (mbuna) Το ενυδρειο είναι 320 λίτρων με εξωτερικό φίλτρο (jbl1500) με μήκος 1,20 Τι προτείνετε να βάλω στο ενυδρειο ; Και τι να αλλάξω σε αυτο ; (Σκοπός είναι ενα όμορφο ενυδρειο οπτικά αλλα και λειτουργικά για τα ψαράκια που θα κατοικήσουν ) ! Όλες οι γνώμες είναι δεκτές ! Ευχαριστω εκ των προτέρων και συγνώμη αν σας ζάλισα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 4 Οκτωβρίου 2013 #59 Share 4 Οκτωβρίου 2013 Φίλος αν ψάξεις στο θέμα σου έχεις όλες τις απαντήσεις και πιθανές ψαροσυνθέσεις που θες. Απο κει και πέρα είναι δική σου επιλογή το τι θα βάλεις Δεν μπορούμε να σου πούμε εμείς τι θα βάλλεις στο δικό σου ενυδρείο. Είναι καθαρά δική σου επιλογή. Καλή συνέχεια. Περιμένουμε τις εξελίξεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 4 Οκτωβρίου 2013 Author #60 Share 4 Οκτωβρίου 2013 ΄Εχω αρχίσει και γερνώ σε μια 10αδα τροφεους duboisy τα θεωρώ μοναδικά ψάρια γιατι αλλάζουν χρωμα κατα την ενηλικίωση τους και με εξαιρετικές συμπεριφορές που πιστεύω υα αναπτύξουν στα λίτρα μου! Οποίος προτείνει κατι αλλο δεκτό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 4 Οκτωβρίου 2013 #61 Share 4 Οκτωβρίου 2013 ΄Εχω αρχίσει και γερνώ σε μια 10αδα τροφεους duboisy τα θεωρώ μοναδικά ψάρια γιατι αλλάζουν χρωμα κατα την ενηλικίωση τους και με εξαιρετικές συμπεριφορές που πιστεύω υα αναπτύξουν στα λίτρα μου! Οποίος προτείνει κατι αλλο δεκτό! Πολύ καλή επιλογή! Καλύτερα 12+. Όχι λιγότερα για αρχή και θα το διαπιστώσεις και όταν μεγαλώσουν αν τα πάρεις απο μικρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 4 Οκτωβρίου 2013 Author #62 Share 4 Οκτωβρίου 2013 Ναι τα ΄εχω βρει μικρά σε μαγαζί γιατι σε αγγελία δεν υπάρχουν Τα ψαράκια ειναι περίπου 2-3 εκατοστά πολυ μικρά για να καταλαβουμε το φύλλο τους για αυτο και αγοράζονται πολλά και φεύγουν στο μέλλον τα περισευουμενα αρσενικά Ποια ειναι η ιδανική αναλογία για ομάδατων 12 ατόμων? Επισης μπορω να βαλω αλλο ενα είδος τανκανικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScarFace 4 Οκτωβρίου 2013 #63 Share 4 Οκτωβρίου 2013 Οτάν πας σε τέτοια ψάρια γνώμη μου είναι να μείνουν μονα τους!θα τα ευχαριστηθεις πιο πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 5 Οκτωβρίου 2013 #64 Share 5 Οκτωβρίου 2013 Ναι τα ΄εχω βρει μικρά σε μαγαζί γιατι σε αγγελία δεν υπάρχουν Τα ψαράκια ειναι περίπου 2-3 εκατοστά πολυ μικρά για να καταλαβουμε το φύλλο τους για αυτο και αγοράζονται πολλά και φεύγουν στο μέλλον τα περισευουμενα αρσενικά Ποια ειναι η ιδανική αναλογία για ομάδατων 12 ατόμων? Επισης μπορω να βαλω αλλο ενα είδος τανκανικα? H ιδανική αναλογία σε ομάδα 12 ατόμων είναι 2 αρσενικά 10 θηλυκά, αλλά αυτό δεν το πετυχαίνει κανείς. Και ενήλικα να είναι είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις το φύλο τους. Μόνο αν το δεις να μπουκωθεί μπορείς να βεβαιωθείς. Δυστυχώς δεν σε παίρνει για τίποτα άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 5 Οκτωβρίου 2013 Author #65 Share 5 Οκτωβρίου 2013 Οκ δεν με πειράζει Θα μπουν αυτά! Τωρα με το στήσιμο μήπως θα ήταν καλύτερο να μπου δυο μεγάλες πέτρες με κρυψώνες (τρύπες); (Σαν κεφαλοτύρι) Η το στήσιμο μου εινα οκ? ΄Η οι πέτρες που ΄εχω κάνουν για δυο νταμάρια? Πιστεύω πως εινα καλύτερα δυο νταμάρια διότι θα αντιμετωπιστεί καλύτερα η βία στο ενυδρειο? Συγνώμη αν σας ζάλισα ! Όλες οι γνώμεις δεκτές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 5 Οκτωβρίου 2013 #66 Share 5 Οκτωβρίου 2013 Αγαπητε μου στη θέση σου θα πρόσθετα λίγες πέτρες ακόμα ,σου τα έχουμε γράψει αυτά πιο πάνω αλλά υπάρχει και ενα ενδιαφέρον ζήτημα οσον αφορά τη λεγόμενη επιθετικότητα ,η επιθετικότητα τους λοιπόν αντιμετωπίζεται κρυβόμενος αυτός που δέχεται την επίθεση μέσα στην ομάδα γαιυτό λέμε να μπαίνουν αρκετά ατόμα μαζί ,εδω΄έχεις βάλει 12 απο οτιι βλέπω πιο παλιά σε rio 300 ειχαν μπεί αν θυμάμαι καλά 16 ,στο δε δικό μου την εποχή εκείνη σε RIO 400 μπήκαν απευθείας 20 ενήλικα και 4 μικρά ,τελοσπάντων πάλι φλυαρώ ,συνδυασμός πέτρες και αρκετά άτομα στην ομάδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 5 Οκτωβρίου 2013 #67 Share 5 Οκτωβρίου 2013 (edited) Μάλλον αλλού έγραψα για τις πέτρες κεκτημενη ταχύτητα ,συγνώμη Έγινε επεξεργασία 5 Οκτωβρίου 2013 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 5 Οκτωβρίου 2013 Author #68 Share 5 Οκτωβρίου 2013 Κύριε Σωκράτη και λοιπά παιδιά του φόρουμ Εγω σκεφτόμουν κατι σε τέτοια πέτρα η οποία εχει απο μόνη της κρυψώνες και επισης σε δυο μεγάλες στήλες αριστερά και δεξια καθώς και 2-3 μικρότερες απο την κάθε πλευρά και στην μέση καινούργια για άφθονο κολύμπι Πως σας φαίνεται σαν πέτρα και σαν λειτουργικότητα ετσι όπως το φαντάζεστε μέσα απο τις περιγραφές μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 5 Οκτωβρίου 2013 Author #69 Share 5 Οκτωβρίου 2013 Πως σας φαίνεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 5 Οκτωβρίου 2013 #70 Share 5 Οκτωβρίου 2013 Λές για τις moonstone. Μπορείς να βάλλεις αν σου αρέσουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 5 Οκτωβρίου 2013 Author #71 Share 5 Οκτωβρίου 2013 πιστευω ειναι αρκετα ομορφες και προσφερουν κρυψωνες απο μονες για τα ψαρια θα βαλω και εγω το χερακι μου καθως θα τις τρυοησω με διαμαντο τρυπανο και θα καω εξτρα τρυπες για να ειναι πιο λειτουρικες !το στησιμο θα ειναι σε δυο μεριες και στην μεση κενο μονο αμμος και κανα φυτο για κολυμπι τι προτεινετε να βαλω μια μεγαλη πετρα αριστερα και μια δεξια με 1-2 μικροτρες στην καθε πλευρα ή πολλες μικρες σε καθε πλευρα? συγνωμη για το ζαλισμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 5 Οκτωβρίου 2013 #72 Share 5 Οκτωβρίου 2013 Ότι θες βάλε. Αρκεί να σου αρέσει εσένα και να αρέσει και στα ψάρια σου απο θέμα πρακτικότητας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 5 Οκτωβρίου 2013 Author #73 Share 5 Οκτωβρίου 2013 ναι αυτος ειναι και ο σκοπος αλλα ρωταω αν εινια πρακτικο αυτο με τις δυο πλευρες και τις συγκεκριμενες πετρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 5 Οκτωβρίου 2013 #74 Share 5 Οκτωβρίου 2013 ναι αυτος ειναι και ο σκοπος αλλα ρωταω αν εινια πρακτικο αυτο με τις δυο πλευρες και τις συγκεκριμενες πετρες? Εαν σε βολέψει στο στήσιμο και δεν ακουμπάνε στα τζάμια τότε είναι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 5 Οκτωβρίου 2013 Author #75 Share 5 Οκτωβρίου 2013 νομιζω πως δεν θα εχω καποιο προβλημα δευτερα εφυγα για την μαντρα οικοδομων οπου και θα παρω τις πετρες και θα τις τρυπησσω ετσι ωστε να εχουν περισσοτερες κρυψωνες και για καποιες τελειωποιησεις !επειτα ενα καλο πλυσιμο με το πιεστικο αλλα και με καυτο νερο και ομιζω πως ειναι ετοιμες να μπουν στο ενυδρειο!το ενυδρειο τωρα εχει τα ψαρακια και θα φυγουν την δευτερα οπου και θα μπουν οι πετρες ηδη εχουν αρχισει οι διαδικασιες καθαρισμου αμμου αλγης σγουγγαριων κλπ! ποτε ειναι το καλυτρο να βαλω τα ψαρια ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος