Παναγιώτης Κ 6 Οκτωβρίου 2013 #76 Share 6 Οκτωβρίου 2013 Τα ψάρια θα μπουν όταν στρωθεί το ενυδρείο. Με τις μετρήσεις θα το καταλάβεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 6 Οκτωβρίου 2013 Author #77 Share 6 Οκτωβρίου 2013 οποτε πιστευω αφου το ενυδρειο ειναι ηδη στρωμενο με ψαρια μσα και κανονικη κυκλοφορια αφου θα μπει η πετρα ή δυτερα η τριτη μετα απο καμια 2 μερες μπορω πιστευω να βαλω τα ψαρακια!επισης ποιος πιστευετε πως ειναι ο ιδανικοσ αριθμος ψαριων για να βαλω στο ενυδρειο μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 6 Οκτωβρίου 2013 #78 Share 6 Οκτωβρίου 2013 Φιλέ μου, στο έχει πει ο Παναγιωτης πεντε ποστ πιο πάνω. Κάνε έναν κόπο και διάβασε το θέμα σου ξανά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 6 Οκτωβρίου 2013 Author #79 Share 6 Οκτωβρίου 2013 ναι εχεις δικιο τωρα το θυμηθηκα ! αλλη μια ερωτηση-προβλημα! το ενυδρειο εχει γεμισει σαλιγγαρια τι να κανω για να φυγουν γιατι τα ατιμα αναπαραγονται και μονο γωνεικα και ετσι 1 να εχει μεινει θα αναπαραχθει υπαρχει καποιο χημικοή καποιος αλλος τροπος αντιμετωπισης τους? επισης θελω να κατασκευασω σαν ενα κουτακι για μεσα για το ενυδεριο για να μην φαινεται ο θερμοστατης υπαρχει πουθενα κατι τετοιο εχει δει κανεις ή μηπως ξερει πως κατασκευαζεται ή με τι υλικο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 6 Οκτωβρίου 2013 #80 Share 6 Οκτωβρίου 2013 ναι εχεις δικιο τωρα το θυμηθηκα ! αλλη μια ερωτηση-προβλημα! το ενυδρειο εχει γεμισει σαλιγγαρια τι να κανω για να φυγουν γιατι τα ατιμα αναπαραγονται και μονο γωνεικα και ετσι 1 να εχει μεινει θα αναπαραχθει υπαρχει καποιο χημικοή καποιος αλλος τροπος αντιμετωπισης τους? επισης θελω να κατασκευασω σαν ενα κουτακι για μεσα για το ενυδεριο για να μην φαινεται ο θερμοστατης υπαρχει πουθενα κατι τετοιο εχει δει κανεις ή μηπως ξερει πως κατασκευαζεται ή με τι υλικο? Kαταρχήν όπως σου είπε ο Δημήτρης πιο πάνω πολλές απο τις ερωτήσεις σου έχουν ήδη απαντηθεί στο θέμα σου. Για κάθε ερώτηση σου να ανατρέχεις και ΑΝ δεν υπάρχει τότε ρώτα ότι θες. Αν υπάρχει αυτή την στιγμή βιολογία ήδη τότε με το που θα βγάλεις τα ψάρια θα βάλλεις τα άλλα. Αν δεν το κάνεις πρέπει αναγκαστικά να ταίζεις την βιολογία σου για όσο διάστημα δεν θα έχει ψάρια μέσα. Θύμισε μου λίγο τι φίλτρο έχεις? Και τι υλικά έχει μέσα? Για τα σαλιγκάρια αν είναι οι κοινοί λαθρεπιβάτες, θα τους κατασπαράξουν τα τροφέους. Αλλά αν δεν τα φάνε βάζεις ή assassin snails ή zebra nerite snails και θα τα φάνε, αλλά είναικαι τα μόνα που αντέχουν σε ένα αφρικάνικο. Επίσης, για να μην δημιουργείται λάθος εντύπωση, δεν μπορεί 1 μόνο σαλιγκάρι να αναπαράξει το είδος. Το ότι είναι ερμαφρόδιτα είναι γεγονός, αλλά δεν μπορεί να κάνει και τις 2 δουλειές ταυτόχρονα. Για να υπάρξει γέννα θέλεις 2 σαλιγκάρια και πάνω. Κουτάκι φτιάξε απο μαύρο πλέξι ώστε να μην είναι αντιαισθητικό. Κάνε του και τρύπες ώστε να περνάει το νερό και θα είσαι μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 6 Οκτωβρίου 2013 #81 Share 6 Οκτωβρίου 2013 Παναγιώτη τα zebra nerite snails δεν τρώνε άλλα σαλιγκάρια..μόνο άλγη!!Όπως και τα τροφέους δεν νομίζω να αγγίξουν τους 'λαθρεπιβάτες'.. Επίσης νομίζω οτι οι λαθρεπιβάτες αναπαράγονται χωρίς να χρειάζεται ύπαρξη 2ου ατόμου.... Τέλος η κανονική ονομασία των assassin snails είναι anentome helena... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 6 Οκτωβρίου 2013 #82 Share 6 Οκτωβρίου 2013 Παναγιώτη τα zebra nerite snails δεν τρώνε άλλα σαλιγκάρια..μόνο άλγη!!Όπως και τα τροφέους δεν νομίζω να αγγίξουν τους 'λαθρεπιβάτες'.. Tα zebra δεν τρώνε άλλα σωστά. Mόνο τα assassin. Τα zebra τα έγραψα απο θέμα ανθεκτικότητας σε ένα αφρικάνικο. Δεν ξέρω αν το διατύπωσα σωστά. Τώρα για τα τροφέους, ίσως να τα αγγίξουν ίσως και όχι. Το είπα και πιο πάνω μου φαίνεται. Επίσης νομίζω οτι οι λαθρεπιβάτες αναπαράγονται χωρίς να χρειάζεται ύπαρξη 2ου ατόμου.... Μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο αυτό? Ποιά η διαφορά τους με τα υπόλοιπα?... Τέλος η κανονική ονομασία των assassin snails είναι anentome helena... Σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 6 Οκτωβρίου 2013 #83 Share 6 Οκτωβρίου 2013 Για την αναπαραγωγη τους δεν ειμαι σιγουρος..γιαυτο εγραψα κ νομιζω!κ μενα η λογικη μου λεει οτι χρειαζεται κ 2ο ατομο αλλα σαν να θυμαμαι οτι εχω διαβασει καπου το αντιθετο.. Για τα ζεμπρα το ανεφερα γιατι υποθηκε σαν λυση για τους λαθρεπιβατες.. Οσο για τα τροφεους γιατι πιστευεις οτι μπορει να τα φανε?εγω οσο ειχα mbunas ποτε δεν τα αγγιξαν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 6 Οκτωβρίου 2013 #84 Share 6 Οκτωβρίου 2013 Για την αναπαραγωγη τους δεν ειμαι σιγουρος..γιαυτο εγραψα κ νομιζω!κ μενα η λογικη μου λεει οτι χρειαζεται κ 2ο ατομο αλλα σαν να θυμαμαι οτι εχω διαβασει καπου το αντιθετο.. Για τα ζεμπρα το ανεφερα γιατι υποθηκε σαν λυση για τους λαθρεπιβατες.. Οσο για τα τροφεους γιατι πιστευεις οτι μπορει να τα φανε?εγω οσο ειχα mbunas ποτε δεν τα αγγιξαν... Oι λαθρεπιβάτες αλλά και γενικά απ'όσο ξέρω τα σαλιγκάρια θέλουν 2 άτομα τουλάχιστον για αναπαραγωγή. Αν βρεις κάτι πάνω σε αυτό θα έχει ενδιαφέρον. Όσον αφορά τα τροφέους, αλλά και γενικά τις αφρικάνες, έχουν περιέργεια με τα σαλιγκάρια και συνήθως τα τρώνε. Είναι και θέμα ψαριού βέβαια. Στο φυσικό τους περιβάλλον εκτός απο άλγες τρέφονται και με όστρακα και ασπόνδυλα που υπάρχουν στους βράχους Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 6 Οκτωβρίου 2013 Author #85 Share 6 Οκτωβρίου 2013 Kαταρχήν όπως σου είπε ο Δημήτρης πιο πάνω πολλές απο τις ερωτήσεις σου έχουν ήδη απαντηθεί στο θέμα σου. Για κάθε ερώτηση σου να ανατρέχεις και ΑΝ δεν υπάρχει τότε ρώτα ότι θες. Αν υπάρχει αυτή την στιγμή βιολογία ήδη τότε με το που θα βγάλεις τα ψάρια θα βάλλεις τα άλλα. Αν δεν το κάνεις πρέπει αναγκαστικά να ταίζεις την βιολογία σου για όσο διάστημα δεν θα έχει ψάρια μέσα. Θύμισε μου λίγο τι φίλτρο έχεις? Και τι υλικά έχει μέσα? Για τα σαλιγκάρια αν είναι οι κοινοί λαθρεπιβάτες, θα τους κατασπαράξουν τα τροφέους. Αλλά αν δεν τα φάνε βάζεις ή assassin snails ή zebra nerite snails και θα τα φάνε, αλλά είναικαι τα μόνα που αντέχουν σε ένα αφρικάνικο. Επίσης, για να μην δημιουργείται λάθος εντύπωση, δεν μπορεί 1 μόνο σαλιγκάρι να αναπαράξει το είδος. Το ότι είναι ερμαφρόδιτα είναι γεγονός, αλλά δεν μπορεί να κάνει και τις 2 δουλειές ταυτόχρονα. Για να υπάρξει γέννα θέλεις 2 σαλιγκάρια και πάνω. Κουτάκι φτιάξε απο μαύρο πλέξι ώστε να μην είναι αντιαισθητικό. Κάνε του και τρύπες ώστε να περνάει το νερό και θα είσαι μια χαρά. το φιλτρο του ενυδρειου ειναι το jbl 1500 και εχει μεσα σφουγγαρια της jbl ανθρακα κεραμικα και αλλα ! αντι για αλλα σαλιγκαρια μπορω να βαλω καποιο χημικο να τελειβνω μια και καλη ? επισης το πλεξι που θα το βρω και ποσο περιπου κανει για ενα μακροστενο κουτακι? επισης θελει ειδικη κολλα για να το κολλησω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 7 Οκτωβρίου 2013 Author #86 Share 7 Οκτωβρίου 2013 το φιλτρο του ενυδρειου ειναι το jbl 1500 και εχει μεσα σφουγγαρια της jbl ανθρακα κεραμικα και αλλα ! αντι για αλλα σαλιγκαρια μπορω να βαλω καποιο χημικο να τελειβνω μια και καλη ? επισης το πλεξι που θα το βρω και ποσο περιπου κανει για ενα μακροστενο κουτακι? επισης θελει ειδικη κολλα για να το κολλησω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 10 Οκτωβρίου 2013 Author #87 Share 10 Οκτωβρίου 2013 το σαββατο θα εχω τις πετρες τις moonstone τρυπημενες ετοιμες και θα ξεκινησει το στησιμο με πολλες φωτογραφιες και τα ψαρακια θα μουν 23-24 του μηνα οπου και εχει παραλαβη το πετ σιτυυ οππου και εχω βρει τα ψαρια ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 18 Οκτωβρίου 2013 Author #88 Share 18 Οκτωβρίου 2013 Οι πέτρες αγοράστηκαν και καθαρίστηκαν και καθαρίζονται ακόμη αυριο μεθαύριο θα ειναι το στήσιμο με πολλές φωτογραφιες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 18 Οκτωβρίου 2013 #89 Share 18 Οκτωβρίου 2013 Οι πέτρες αγοράστηκαν και καθαρίστηκαν και καθαρίζονται ακόμη αυριο μεθαύριο θα ειναι το στήσιμο με πολλές φωτογραφιες! Άντε περιμένουμε νέα και φωτός! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 18 Οκτωβρίου 2013 Author #90 Share 18 Οκτωβρίου 2013 Ελπίζω ολα να πανε καλα και να βγει ενα όμορφο αποτέλεσμα ! Τα ψαράκια που θα μπουν θα ειναι 10-12 τροφεους duboisy και αν βρεθεί 1 ζευγάρι leleupi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 21 Οκτωβρίου 2013 Author #91 Share 21 Οκτωβρίου 2013 να επιτελους το ενυδρειο ! θα προστεθουν ακομη καποια φυτα valisneries κλπ! ευχαριστω πολυ ολα τα παιδια του φορουμ και κυριως τον φιλο παναγιωτη για τις πολυτιμες συμβουλες του! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 21 Οκτωβρίου 2013 Author #92 Share 21 Οκτωβρίου 2013 κι αλλες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 21 Οκτωβρίου 2013 Author #93 Share 21 Οκτωβρίου 2013 ακουω γνωμες πως σας φαινεται ?ολες οι συμβουλες-γνωμες δεκτες ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 21 Οκτωβρίου 2013 #94 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Καλό φαίνεται. Βάλε και μια πλαινή να δούμε και απο τα πλάγια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 21 Οκτωβρίου 2013 Author #95 Share 21 Οκτωβρίου 2013 ΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΛΑΓΙΑ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 21 Οκτωβρίου 2013 #96 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Πολύ όμορφο είναι, μία παρατήρηση μόνο! Αν έχεις τις πέτρες πάνω στην άμμο υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης όταν τα ψαράκια αρχίσουν να σκάβουν! Με το καλό να σου έρθουν και καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 21 Οκτωβρίου 2013 Author #97 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Πολύ όμορφο είναι, μία παρατήρηση μόνο! Αν έχεις τις πέτρες πάνω στην άμμο υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης όταν τα ψαράκια αρχίσουν να σκάβουν! Με το καλό να σου έρθουν και καλή συνέχεια! να σαι καλα αδερφε για τα καλα σου λογια ! η αμμος βγηκε ολη και ξαναμπηκε υστερα απο τις πετρες αλλα ελαχιστη εχει μεινει και κατω απο υις πετρες μιλαμε για ελαχιστους κοκκους ομως οποτε δεν νομιζω να δημιουργησει καποιο προβλημα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 21 Οκτωβρίου 2013 #98 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Έχω την εντύπωση ότι απο πίσω άφησες περισσότερο χώρο απ'ότι εμπρός. Πάντως σε παίρνει όπως είναι να τις πάς πιο πίσω αν θες! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 21 Οκτωβρίου 2013 Author #99 Share 21 Οκτωβρίου 2013 πιστευω καλα ειναι ετσι οπως ειναι γιατι τα ψαρια εχουν πολυ χωρο και απο τις δυο μεριες νομιζω ειναι καλα ! οι υπολοιποι καποια γνωμη??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 21 Οκτωβρίου 2013 #100 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Προσωπικά εγώ στο 120άρι μου με τους κάλβους το είχα κάπως έτσι δηλαδή οι πέτρες πολλές και κολλημένες πίσω, εσύ θα μπορούσες να τις πας λίιιιγο πιο πίσω, ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος μπροστά για να τα βλέπεις και περισσότερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος