kixlidatos 17 Σεπτεμβρίου 2013 #26 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν γίνεται να μην κρατάς τις γέννες! Μέχρι να γίνουν 2-3++ cm δεν γίνεται να τα δώσεις, άρα πρέπει να μείνουν στο ενυδρείο, εκτός αν έχεις δεύτερο βοηθητικό ενυδρείο να τα βάζεις εκεί! Ρε Νικολα,κουταβακια ειναι ? Δεν ειναι αυτο φιλε μου,απλα οι μπουνες ,γιατι για 4 χαρεμια μονο γιαυτο μιλαμε,ζουν μεσα στις πετρες,Φαντασου τωρα καθε 4 με 5 μηνες να ξεστηνεις για να τα πιασεις,γιατι αλλιως δεν πιανονται τα διαολια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 17 Σεπτεμβρίου 2013 #27 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Ρε Νικολα,κουταβακια ειναι ? Δεν ειναι αυτο φιλε μου,απλα οι μπουνες ,γιατι για 4 χαρεμια μονο γιαυτο μιλαμε,ζουν μεσα στις πετρες,Φαντασου τωρα καθε 4 με 5 μηνες να ξεστηνεις για να τα πιασεις,γιατι αλλιως δεν πιανονται τα διαολια. +1000 Παίρνω την πιο ακραία περίπτωση, να τα δίνει όλα όποτε είναι σε θέση να δωθούν. Προσωπικά αν είχα τόσο μεγάλο ενυδρείο θα έβαζα 2 ή 3 χαρέμια, όμως δεν θα έδινα γέννα μέχρι να γίνουν πολλάααααααααα! Η απόφαση είναι δική σου πάντως fisher13. Καλή συνέχεια Έγινε επεξεργασία 17 Σεπτεμβρίου 2013 - nick_d Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScarFace 17 Σεπτεμβρίου 2013 #28 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 Νομιζω απαντηθηκαν τα ερωτήματα σου φιλε μου!απο κει και πέρα εσύ κανεις οτι νομιζεις! Καλη συνεχεια εύχομαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 17 Σεπτεμβρίου 2013 Author #29 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 λοιπον παιδια το αποφασισα θα βαλω 3 χαρεμακια μαλαουι! ποια 3 ειδη προτεινετε? γινεται να βαλω εγγυημενα ζευγαρακια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NicKtheGreeK1100 17 Σεπτεμβρίου 2013 #30 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 Αλλο χαρεμακια, αλλο ζευγαρακια... Ζευγαρι και μπουνες δεν πανε μαζι, ξεχασε το! Αναγκαστικα θα εχεις αναλογια τουλαχιστον 1/3. Υπαρχουν λογοι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 17 Σεπτεμβρίου 2013 #31 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 λοιπον παιδια το αποφασισα θα βαλω 3 χαρεμακια μαλαουι! ποια 3 ειδη προτεινετε? γινεται να βαλω εγγυημενα ζευγαρακια? Σωστά πράτεις! Δές λίγο αυτό το θέμα: http://www.cichlid-forum.com/articles/african_cichlid_genus_gallery.php Δεν τα έχει όλα, αλλά έχει κάποια. Επίσης δεν είναι όλα μαλάουι, αλλά έχει και απο τανγκανίκα και βικτόρια. Πές μας ποια σε ενδιαφέρουν. Δεν βάζουμε ζευγαράκια. Βάζουμε χαρεμάκια, και αυτό γιατί έτσι μοιράζεται η επιθετικότητα του αρσενικού σε περισσότερες θηλυκές με αποτέλεσμα να μην στρεσάρονται. Αν πάρεις διαπιστωμένα χαρέμια θα είναι το ιδανικό, αλλά μπορείς και να πάρεις πολλά μικρά ψάρια έτσι ώστε όταν μεγαλώσουν να βγουν χαρέμι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 17 Σεπτεμβρίου 2013 Author #32 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 λοιπον κοιταξα τα ψαρακια που μου εστειλε ο παναγιωτης και δυστηχως μου αρεσου πολλα θα σας τα πω και θα μου πειτε αν μπορειτε ποια πηγαινουν μεταξυ τους ! λοιπον aulonocara copadichromis cynotilapia cryptocara iodotropheus labeotropheus labidochromis melanochromis metriaclima nimbochromis protomelas pseudotropheus scianochromis tropheus μου αρεσουν μονο αυτα οποτε ποια βαζω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 17 Σεπτεμβρίου 2013 #33 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 ένας καλός και δυνατός συνδιασμός είναι ο εξής: 1 χαρέμι labidochromis caeruleus 1 χαρέμι pseudotropheus acei και μια ομάδα 10+ άτομα pseudotropheus demasoni ή ένα χαρέμι melanochromis maingano. Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι συνδιασμοί για να διαλέξεις, απλά αυτός είναι ένας δοκιμασμένος και πετυχιμένος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 17 Σεπτεμβρίου 2013 Author #34 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 τα ασει δεν τα εχω δει πουθενα και τα ψαχνω ! τα ντεμασονι γιατι τοσα πολλα ? καποιος αλλος συνδυασμος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 18 Σεπτεμβρίου 2013 #35 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 λοιπον κοιταξα τα ψαρακια που μου εστειλε ο παναγιωτης και δυστηχως μου αρεσου πολλα θα σας τα πω και θα μου πειτε αν μπορειτε ποια πηγαινουν μεταξυ τους ! λοιπον aulonocara την red rubin η την τζακοπ copadichromis cynotilapia cryptocara iodotropheus labeotropheus labidochromis melanochromis metriaclima nimbochromis protomelas pseudotropheus scianochromis tropheus μονα τους μου αρεσουν μονο αυτα οποτε ποια βαζω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 18 Σεπτεμβρίου 2013 #36 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 τα ασει δεν τα εχω δει πουθενα και τα ψαχνω ! τα ντεμασονι γιατι τοσα πολλα ? καποιος αλλος συνδυασμος? Τα ασέι είναι πολύ ευρέο είδος. Τα βρίσκεις σχετικά εύκολα! Τα ντεμασόνι μπαίνουν ομάδα(μια εξαίρεση του κανόνα) γιατί είναι πολύ επιθετικό είδος και καλό είναι η επιθετικότητα του και των αρσενικών να μοιράζεται σε πολλές θηλυκές. Φίλε μου υπάρχουν πολλοί συνδιασμοί που μπορείς να ακολουθήσεις! Το θέμα είναι να ανήκουν όλα στην λίμνη μαλάουι, να ταιριάζουν μεταξύ τους(σου είχα γράψει στην προηγούμενη σελίδα κάποιες επιλογές) και να μην μοιάζουν χρωματικά μεταξύ τους! Εγώ για παράδειγμα στα λίτρα σου θα έτρεχα με 2 είδη. Θα έβαζα ps.saulosi και ένα είδος aulonacara ή ίσως να δοκίμαζα την τύχη μου με c. moorii ή s. fryeri. Αυτό είναι προσωπική επιλογή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 18 Σεπτεμβρίου 2013 Author #37 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 Ωραία παιδιά ευχαριστώ επισης κάποιο είδος που ψάχνω και δεν το βρίσκω με τίποτα ειναι afra έχετε δει πουθενά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 18 Σεπτεμβρίου 2013 #38 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 Ωραία παιδιά ευχαριστώ επισης κάποιο είδος που ψάχνω και δεν το βρίσκω με τίποτα ειναι afra έχετε δει πουθενά? Ναι το έχω δει. Ο Σταύρος απο την Άβυσσο κανονίζει προπαραγγελία και νομίζω μέσα έχει και αφρα. Αν τα θες πές του γιατί δεν ξερω πότε λήγει η προθεσμία της προπαραγγελίας. Αλλά γενικά το βρίκεις το είδος αυτό. Αν κάνεις μια αναζήτηση στα πετς που έχουν βήμα στο φόρουμ όλο και κάτι θα βρεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 18 Σεπτεμβρίου 2013 Author #39 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 Ωραία θα το κοιτάξω πάντως σε αλυσίδα καταστημάτων δεν τα εείχε λοιπον θα βάλω μάλλον κάποια τριάδα απο αυτα Labidochromis red zempra afra demasoni acei aulonacaara Πως προτιμάτε σε τριάδα αυτά τα είδη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 18 Σεπτεμβρίου 2013 #40 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 1 Ωραία θα το κοιτάξω πάντως σε αλυσίδα καταστημάτων δεν τα εείχε λοιπον θα βάλω μάλλον κάποια τριάδα απο αυτα Labidochromis red zempra afra demasoni acei aulonacaara Πως προτιμάτε σε τριάδα αυτά τα είδη? Εγω θα προτιμούσα: 1) labidochromis caeruleus 2) cynotilapia afra ή demasoni 3) pseudotropheus acei Αυτό είναι προσωπική προτίμιση. Σου έχω πει: Υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλές επιλογές. Τσέκαρε τα όλα και μετά δες τι σου αρέσει: http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 18 Σεπτεμβρίου 2013 Author #41 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 μαρεσουν ολα θα το σξεφτω κι αλλο ! γνωμες και απο τους υπολοιπους??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 18 Σεπτεμβρίου 2013 #42 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν είχα ποτέ ψάρια της Malawi, οπότε δεν μπορώ να σου πω εμπειρικά, αλλά θα μου άρεσε πολύ ο συνδυασμός Acei με Labido! Βέβαια είναι και το γούστο του καθενός. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες που σου έδωσαν τα παιδιά που είναι μανούλες στο αφρικανικό και θα δεις ένα ενυδρείο τούμπανο σε λίγο καιρό! Καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 18 Σεπτεμβρίου 2013 #43 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 μαρεσουν ολα θα το σξεφτω κι αλλο ! γνωμες και απο τους υπολοιπους??? Αυτό είναι το καλύτερο! Σκέψου και κατόπιν ωρίμου σκέψεως πές μας τι σου αρέσει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 18 Σεπτεμβρίου 2013 Author #44 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 axxaxa ναι μαλλον καταληγω στα ντεμασονι με ασει και ραστι πιστυω εινια καλος συνδυασμςο γεματος χρωμα ! ποσα ψαρακια πιστευετε οτι εινια καλο να βαλω στο καθε ειδος ? τιποτα απο τα παραπανω ψαρια δεν εινια 100%σιγουρο οποτε οποις θελει συνεχιζει και προτεινει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 18 Σεπτεμβρίου 2013 #45 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 τα rusty(tropheops) αμφιβάλω αν θα τα βρεις εύκολα. Καλύτερα βάλε κάτι άλλο στον συνδιασμό σου! Πχ m.estherae, ή l.caeruleus. Αν σε ενδιαφέρουν τα ντεμασόνι, πές μου γιατί είδα μια αγγελία που πωλούνται ντεμασόνι σε πολύ καλή τιμή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 18 Σεπτεμβρίου 2013 Author #46 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 rusty εχω βρει ειδη και σε πολλα κατστηματα απλως ειναι σε μικρο μεγεθος ! οσο για την αγγελεια αν μπορεις στηλτην μου να την επεξεργαστω ! γινεται να βαλω 10αδα ντεμασονι 10αδα αφρα και ενα ακομη ειδος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PETROS_AFRICANOS 18 Σεπτεμβρίου 2013 #47 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπέρα φίλε fisher13,πρώτ' απ' όλα θέλω να σου πω ότι έχεις πολύ καλό φίλτρο στο ενυδρείο σου γιατί σε υπερκαλύπτει.Θα σου πω τι πρέπει να κάνεις για να μην βλέπεις τα ψάρια σου να ψοφάνε ή να σκοτώνονται.Αν σε 320 λίτρα υπάρξουν 120 ψάρια ακόμα κι αν είναι 2-3 εκ.όχι να μεγαλώσουν ,ούτε να κινηθούν δεν θα'χουν χώρο,άσε την οξυγόνωση τους.Αν εμείς οι 2 είμασταν απ'αυτά τα 120 κακόμοιρα πίστεψε με θα προσπαθούσαμε να πηδήξουμε έξω απ' το ενυδρείο.Κι εμένα μου αρέσουν πολύ τα ψάρια και πολλών ειδών,έκανα λάθη για να μάθω,διαβάζω εξειδικευμένα βιβλία ή μελετώ για κάθε είδος στο διαδίκτυο και μιλώ με χομπίστες που έχουν πολλή μεγάλη γνώση και τους εμπιστεύομαι.Αν θες κράτα στο μυαλό σου τις πληροφορίες που θα σου δώσω ή ψάχτες.Απέκλεισε την Tanganyika γιατί αυτή η λίμνη θέλει πάνω από 400 λίτρα ενυδρείο γιατί τα είδη κιχλίδων που φιλοξενεί είναι επιθετικά.Προτίμησε τη λίμνη Malawi γιατί βρίσκεις πολλά είδη κιχλίδων ήπια ή όχι πολύ επιθετικά.Στα λίτρα σου πιστεύω, είτε βάλεις κοπαδάκια,είτε ζευγαράκια (που είναι διμορφικά ) μην βάλεις περισσότερα από 12 ψαράκια............και πολλά λέω.Αγάπησε τα και περιποιήσου τα κι όταν μεγαλώσουν θα δεις!!! Πριν σε χαιρετίσω θα σου εξομολογηθώ κάτι.Όλα μου τα ενυδρεία είναι Malawi κι επειδή να το μάτι μου με τρελένει σαν ΠΑΙΔΙ και μου αρέσουν κάποιες κιχλίδες από Tanganyika θα πάρω άλλο ένα ενυδρείο 450άρι.Συγγνώμη αν σε ζάλισα μα θέλησα να σε βοηθήσω όπως εμένα ακόμα βοηθούν άλλοι που ξέρουν πολλά περισσότερα.Αν κάποιος απ' αυτούς δουν τις συμβουλές που σου 'δωσα κι έχω κάποιο λάθος,παρακαλώ να με διορθώσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher13 18 Σεπτεμβρίου 2013 Author #48 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες δεν γινεσαι καθολου κουραστηκος ισα ισα τοα ντιθετο ! εγω σκεπτομουν αν γινεται να βαλω ομαδες ντεμασονι αφρα κλπ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanisalus18 18 Σεπτεμβρίου 2013 #49 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 Απέκλεισε την Tanganyika γιατί αυτή η λίμνη θέλει πάνω από 400 λίτρα ενυδρείο γιατί τα είδη κιχλίδων που φιλοξενεί είναι επιθετικά. Απορία: Τα Multies χρειάζονται πάνω από 400 λίτρα ενυδρείο ? Μιλάω για τα Neolamprologus Multifasciatus τα οποία σε αυτό το site λέει ότι μπαίνουν και σε 40λίτρο ενυδρείο http://www.seriouslyfish.com/species/neolamprologus-multifasciatus/ Αν δεν κάνω λάθος γενικά η λίμνη Tanganyika έχει πολλές κιχλίδες οι οποίες μπαίνουν σε λιγότερα λίτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Σεπτεμβρίου 2013 #50 Share 18 Σεπτεμβρίου 2013 Απορία: Τα Multies χρειάζονται πάνω από 400 λίτρα ενυδρείο ? Μιλάω για τα Neolamprologus Multifasciatus τα οποία σε αυτό το site λέει ότι μπαίνουν και σε 40λίτρο ενυδρείο http://www.seriouslyfish.com/species/neolamprologus-multifasciatus/ Αν δεν κάνω λάθος γενικά η λίμνη Tanganyika έχει πολλές κιχλίδες οι οποίες μπαίνουν σε λιγότερα λίτρα Σωστό , με σωστές επιλογές πάντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος