Jump to content

Γαριδαδικο By Antreasss !

Recommended Posts

καλησπερα σας

σημερα μου χαρισε ενα φιλος το 20λιτρο ενυδρειακι του , ειναι της aquael το shrimp set 20 και εχει 11watt λαμπα της ιδιας εταιριας

απο φιλτρο εχει ενα sun sun φιλτρακι 200 lt/h μεσα εχει σφουγγαρακι και siporax ...

το φιλτρακι τρεχει εδω και 6 μηνες σε ενυδρειο το οποιο δεν ειχε μεσα ζωντανα μονο μερικα φυτα για ενα διαστημα και καπια σαλιγκαρακια λαθρεπιβατες , μπηκε για ενα διαστημα ( ενος μηνα αν δεν κανω λαθος ) βοηθητικο σε δεξαμενη με χρυσοψαρα και τους τελευταιους 3 μηνες λειτουργει σε αδειο ενυδρειο .... η ερωτηση μου ειναι η εξης ... ειναι στρωμενο το φιλτρο η πρεπει να περιμενω να στρωσει ?? ενημερωτικα το σφουγγαρι εχει πλυθει πριν κανα δυο μηνες και το siporax ειναι μεσα 3-4 μηνες

αυτα για το στρωσιμο

καθως επισης και ο βυθος ( που απο οτι ξερω πρεπει να στρωσει )

στο ενυδρειο αυτη την στιγμη εχω βαλει 4-5 πετρες θαλασσης και ενα ξυλο μοπανι που πηρα μαζι με το ενυδρειο

εβαλα αμμο ψιλη ασπρη εβαλα τα παραπανω το φιλτρακι και εναν θερμοστατη

τι αλλο πρεπει να κανω ??

απο θεμα ζωντανων

σκεφτομαι για αρχη να το γεμισω φυτα και μετα απο 2-3 μηνες να τοποθετησω τις πρωτες γαριδουλες .... σκεφτομαι για ευκολα φυτα μικρου μεγεθους οπως πχ Anubias barteri ( τα μικρα του ειδους )

απο μος σκεφτομαι την christmas αν και απο παλαιοτερη εμπειρια ειδα οτι ειναι πολυς αργης αναπτυξης !

υπαρχει κατι που να αναπτυσεται ποιο γρηγορα ??

σκεφτομα να βαλλω σιγουρα καποια Cladophora Aegagrophila και

Heteranthera Zosterifolia
απο οτι ειδα αυτα ειναι ευκολα φυτα και δεν μεγαλωνουν υπερβολικα
εχετε να προτεινεται κατι αλλο απο φυτα ? το λεω γιατι περισσοτερο ενδιαφερομαι για αρχη να το κανω ενα πολυ ομορφο φυτεμενο και επειτα να περασω στις γαριδες.... απο φυτα περισσοτερο με ενδιαφερουν φυτα τα οποια θα εχουν μια εικονα γρασιδιου ( ξερω οτι τα γρασιδια ειναι δυσκολα ... ουτε στο μεγεθος του ενυδρειου μου θα μπορουσα να τα κρατησω χαμηλα αλλα υπαρχει καποιο φυτο που να βαλλω μπροστα στο ενυδρειο η στα πλαγια λεπτοφυλο και κοντο ?? :)
  • Like 1

Για να ξερουμε αν το φιλτρο ειναι στρωμενο θα πρεπει να ξερουμε και τις μετρησεις του ενυδρειου που δουλευε.

Για ευκολα φυτα κοιτα εδω και εδω.

δεν ξερω τις μετρησεις του παλιου ενυδρειου ... υπαρχει καποιος τροπος να το στρωσω εαν δεν εχει στρωθει ??

πχ αν ριχνω λιγο τροφη ανα 2 μερες δεν θα δημιουργηθουν βακτηρια ?

για φυτα εκει εχω κοιταξει ...

για co2 να το ψαξω η δεν επιτρεπεται στις γαριδες ??

Το φιλτρο τωρα ειναι λειτουργει η ειναι εξω απο το νερο?Σ αυτα τα λιτρα co2 εγω θα εριχνα excel και αυτο σε πολυ μικρες δοσεις.

Εννοειτε και να ψαξεις για Co2

δεν επιρρεαζει καθολου τις γαριδες

θα το ψαξω φιλαρακι ... μιας και μονο καλο πιστευω θα κανω

Το φιλτρο τωρα ειναι λειτουργει η ειναι εξω απο το νερο?Σ αυτα τα λιτρα co2 εγω θα εριχνα excel και αυτο σε πολυ μικρες δοσεις.

τι ειναι το excel ? σε λειτουργια ειναι επι 6 μηνες δεν εχει σταματησει ... το εχω μεσα στο ενυδρειακι και τρεχουν στο σπιτι μου εδω και μια βδομαδα

Το Excel ειναι υγρο λιπασμα φυτων

Το excel δεν ειναι λιπασμα,ειναι οργανικος ανθρακας,υποκαταστατο του co2 σε υγρη μορφη.

Mια προσοχή με το CO2 ή το excel αν το χρησιμοποιήσεις γιατί οι γαρίδες είναι πιο ευαίσθητες στην υπερδοσολογία απο τα ψάρια.

Έγινε επεξεργασία - Astra

το να φτιαξω καποια diy κατασκευη co2 και να το βαζω σε λειτουργια το βραδυ γινεται ??

με το co2 περα των ευκολων φυτων που θα βοηθηθουν ... θα μπορω να βαλλω καποιο γρασιδακι η μπα ??

Το co2 πρεπει να υπαρχει οταν τα φωτα εινα αναμενα,αν ειναι σβηστα τα φυτα δεν φωτοσυνθετουν οπωτε ειναι αχρηστο.

Σε 2ο λιτρα ενυδρειο δεν θα εβαζα diy co2,θα εχεις σκαμπανευασματα γιατι το diy δεν εχει σταθερη ροη,ασε που θα εχεις προβλημα διαχησης και θα χρειαστεις μικρο εσωτερικο φιλτρακι γι αυτο και θα σου πιανει χωρο απο το ενυδρειο σου,Καλυτερα πηγαινε σε excel.

Για γρασιδια δυσκολο,θελεις καλο φωτισμο,co2. υποστρωμα και υγρα λιπασματα.

οκ !

τωρα για φυτα σκεφτομαι στην πλατη πολλες valisneria , για πανω στο κορμο και στις πετρες σκεφτομαι anoubias και καποιο moss .... επισης μπροστα στο ενυδρειο θα μπει μια μπαλιτσα αλγης .... ξερετε τι αλλο θα μπορουσα να βαλλω που να ειναι ευκολο και να μεγαλωνει κατα μηκος ωστε να μου πιασει μπροστα ολο το ενυδρειο ?

valisneria και excel δυστοιχος δεν πανε μαζι,η χρηση excel μπορει να σου λιωσει το φυτο.

θα ξεκινησω λοιπον με ευκολα φυτα και αν δω οτι χρειαζονται μονο τοτε θα προσθεσω co2

οκ !

τωρα για φυτα σκεφτομαι στην πλατη πολλες valisneria , για πανω στο κορμο και στις πετρες σκεφτομαι anoubias και καποιο moss .... επισης μπροστα στο ενυδρειο θα μπει μια μπαλιτσα αλγης .... ξερετε τι αλλο θα μπορουσα να βαλλω που να ειναι ευκολο και να μεγαλωνει κατα μηκος ωστε να μου πιασει μπροστα ολο το ενυδρειο ?

Καλύτερα να αποφύγεις να βάλεις, αν "χαλάσει" θα τινάξει το ενυδρείο στον αέρα!

Αν κάνω λάθος διορθώστε με. :)

Στα γαριδαδικα βαζουμε ευκολα φυτα παντα για να μη ριχνουμε λιπασματα και τετοια γιατι οι γαριδες ειναι ευαισθητες σ αυτα.

Στα γαριδαδικα βαζουμε ευκολα φυτα παντα για να μη ριχνουμε λιπασματα και τετοια γιατι οι γαριδες ειναι ευαισθητες σ αυτα.

+1

Να τον ακούς τον ράστα ξέρει απίστευτα πολλά πράγματα για το φυτεμένο! :)

εχω διαβασει ορισμενα γαριδαδικα που καποιοι φιλοι ριχνουν ανα καποια διαστηματα λιπασματα και τα διατηρουν πολυ καλα .... απο εκει και περα στα ευκολα θα μεινω ,,, σκεφτομαι αυτα να ειναι τα φυτα του ενυδρειου μου

Anubias barteri var. angustifolia
Anubias Barteri Var. Nana 'petite'
Cladophora Aegagrophila
Heteranthera Zosterifolia
Staurogyne Repens
Taxiphyllum Sp. 'spiky'
θα παω το σαββατο να παρω οσα βρω

Αν ριχνεις μια στο τοσο λιγο λιπασμα δεν εχεις προβλημα αλλα σε 20 λιτρα ενυδρειο δεν θα εριχνα τιποτα.

Στη Heteranthera Zosterifolia θα χρειαστεις περισσοτερο φωτισμο κατα τη γνωμη μου,κοιτα το προφιλ της εδω.

Με τις ανουμπιες θελει προσοχη,αν τις κλαδεψεις θα χασεις γαριδες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...