Smokie 15 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 Ονομάζομαι Σταμάτης και μαζί με την γυναίκα μου Νάντια αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα ψάρια , έχουμε βάλει στο μάτι έναν Μονομάχο και του παραγγείλαμε και το ενυδρείο του το οποίο είναι αυτό http://www.donald.gr....asp?catid=1697 το οποίο θα παραλάβουμε την επόμενη εβδομάδα και θεωρούμε μετά από τα τόπικς που διαβάσαμε σε διάφορα φόρουμ πως είναι ένα πολύ καλό σπίτι για το μελλοντικό μας ψάρι . Όταν όμως αρχίσαμε να διαβάζουμε για το στήσιμο του ενυδρείου τα πράγματα δυσκόλεψαν πάρα πολύ και θα χρειαστούμε την βοήθεια σας , θέλουμε να βάλουμε 2 εύκολα φυτά για αρχή που να μην χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες για την συντήρηση τους (τουλάχιστον μέχρι να προσαρμοστούμε εμείς στα νέα δεδομένα) , ένα κομμάτι ξύλο και κάποια φύλλα που διαβάσαμε . Θα θέλαμε να διαβάσουμε τις προτάσεις σας έτσι ώστε να πάμε σε ένα μαγαζί και να ξέρουμε τι να ζητήσουμε και να μην μας πασάρουν ότι θέλουν αυτοί που τις περισσότερες φορές κακό κάνουν παρά καλό ! Εάν ξεχάσαμε να αναφέρουμε κάτι μπορείτε άνετα να το συμπληρώσετε. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 15 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 Τα λίτρα ναι είναι πάρα πολύ καλά για τον μονομάχο! Τι απορίες έχετε σχετικά με το στήσιμο? Για τον κύκλο του αζώτου διαβάσατε? Το ενυδρείο για να είναι έτοιμο να δεχτεί το ψάρι θα πρέπει να υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες για να μπει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smokie 15 Σεπτεμβρίου 2013 Author #3 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 Για το στήσιμο δεν -ξέρω ακόμα αν θα πρέπει να βάλω υπόστρωμα ή όχι (ανάλογα με τα φυτά ) διότι ακόμα δεν γνωρίζω ποια είναι τα "εύκολα φυτά" που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε , γενικά έχει πέσει πολύ μπέρδεμα με το τι ακριβώς πρέπει να γίνει αλλα και πώς ακριβώς ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 15 Σεπτεμβρίου 2013 #4 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 Σταματη , εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=86082 θα δεις ευκολα φυτα που ψαχνεις για αρχη . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 15 Σεπτεμβρίου 2013 #5 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 Οσον αφορα το μπερδεμα που λες , νομιζω πως ειναι περιττο . Πρωτα καταληγεις στο ψαρι που θες να φιλοξενησεις και κατοπιν διαβαζεις το προφιλ αυτου του ψαριου ωστε να μαθεις τι ακριβως χρειαζεται . Εδω υπαρχουν πληρες προφιλ για τα ειδη ψαριων . Μην αγχωνεσαι λοιπον . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 15 Σεπτεμβρίου 2013 #6 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 Καλώς ήρθατε στην παρέα. Για αρχή , ρίξτε μια ματιά εδώ στο προφίλ του μονομάχου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 15 Σεπτεμβρίου 2013 #7 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 Για το στήσιμο δεν -ξέρω ακόμα αν θα πρέπει να βάλω υπόστρωμα ή όχι (ανάλογα με τα φυτά ) διότι ακόμα δεν γνωρίζω ποια είναι τα "εύκολα φυτά" που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε , γενικά έχει πέσει πολύ μπέρδεμα με το τι ακριβώς πρέπει να γίνει αλλα και πώς ακριβώς ! Εγώ θα σου πρότεινα αν βάλεις χαλίκι, να βάλεις και υπόστρωμα, γιατί αργότερα αν θέλεις να βάλεις κάποιο φυτό που δεν αφήνεται ελεύθερο στην επιφάνεια ή δεν δένεται, αλλά θέλει φύτεμα, θα έχεις πρόβλημα και περιορισμούς στο τι μπορείς να κάνεις. Εγώ για παράδειγμα, το μετάνιωσα που δεν έβαλα υπόστρωμα στο ενυδρείο με τα χρυσόψαρα, γιατί τώρα, έχω περιορισμένες επιλογές στα φυτά που μπορώ να βάλω. Διαφορετικά, μία καλή λύση είναι να βάλεις άμμο, η οποία δεν χρειάζεται (και δεν πρέπει) να έχει υπόστρωμα από κάτω, πάνω στην οποία μπορείς να φυτεύεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 15 Σεπτεμβρίου 2013 #8 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ θα σου πρότεινα αν βάλεις χαλίκι, να βάλεις και υπόστρωμα, γιατί αργότερα αν θέλεις να βάλεις κάποιο φυτό που δεν αφήνεται ελεύθερο στην επιφάνεια ή δεν δένεται, αλλά θέλει φύτεμα, θα έχεις πρόβλημα και περιορισμούς στο τι μπορείς να κάνεις. Εγώ για παράδειγμα, το μετάνιωσα που δεν έβαλα υπόστρωμα στο ενυδρείο με τα χρυσόψαρα, γιατί τώρα, έχω περιορισμένες επιλογές στα φυτά που μπορώ να βάλω. Διαφορετικά, μία καλή λύση είναι να βάλεις άμμο, η οποία δεν χρειάζεται (και δεν πρέπει) να έχει υπόστρωμα από κάτω, πάνω στην οποία μπορείς να φυτεύεις. Αμμο και καθαρισες! Γυρω στα 10 κιλακια! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 15 Σεπτεμβρίου 2013 #9 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 Καλώς ήρθατε και από μένα! Από ότι είδα το ενυδρείο που παραγγείλατε δεν έχει φίλτρο, οπότε πρώτα απ' όλα πρέπει να αγοράσετε φίλτρο. Εδώ υπάρχουν 2 επιλογές, εσωτερικό ή εξωτερικό. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσα ψάρια θέλετε να βάλετε στο ενυδρείο σας (πχ. για ένα μονομάχο μόνο σε τόσα λίτρα δε χρειάζεται εξωτερικό φίλτρο!). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smokie 16 Σεπτεμβρίου 2013 Author #10 Share 16 Σεπτεμβρίου 2013 Πρώτα απ'όλα σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας , θα ξεκινήσω με το υπόστρωμα στο οποίο έχω καταλήξει πως θα είναι μαύρη χαλαζιακή άμμος 0,3-1,2 (αν και θα ήθελα ακόμα πιο ψιλή αλλά δεν ξέρω που να βρω - αν ξέρει κάποιος ας το γράψει) αφού για αρχή θα βάλω φυτά που δεν θέλουν φύτεμα. Τώρα θα πρέπει να επιλέξω και τα φυτά απο το λινκ που αναφέρετε (η δυσκολία μου είναι που θα μπορέσω να τα βρω διότι δεν γνωρίζω μαγαζιά που να έχουν μεγάλη γκάμα ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smokie 16 Σεπτεμβρίου 2013 Author #11 Share 16 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Καλώς ήρθατε και από μένα! Από ότι είδα το ενυδρείο που παραγγείλατε δεν έχει φίλτρο, οπότε πρώτα απ' όλα πρέπει να αγοράσετε φίλτρο. Εδώ υπάρχουν 2 επιλογές, εσωτερικό ή εξωτερικό. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσα ψάρια θέλετε να βάλετε στο ενυδρείο σας (πχ. για ένα μονομάχο μόνο σε τόσα λίτρα δε χρειάζεται εξωτερικό φίλτρο!). Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο που καλύπτει τα χαρακτηριστικά που θέλω ? διότι από αυτά που διάβασα δεν πρέπει να έχει δυνατή ροή(?) για μπορεί ο μονομάχος να είναι άνετος στις κινήσεις του. Αυτό που έχω βρει είναι το κατάλληλο ??? http://www.igna.gr/index.php/component/virtuemart/filtra-ylika/esoteriko-filtro-hailea-3w-200lt-h-detail?Itemid=0 Έγινε επεξεργασία 16 Σεπτεμβρίου 2013 - Smokie Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 16 Σεπτεμβρίου 2013 #12 Share 16 Σεπτεμβρίου 2013 Μια χαρά είναι. Πάρε και siporax mini, βγάλε το πλαστικό δοχείο που έχει με άνθρακα, κοψε λίγο το σφουγγάρι και είσαι ωραίος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 16 Σεπτεμβρίου 2013 #13 Share 16 Σεπτεμβρίου 2013 Μπορείς επίσης να βάλεις ένα spray bar στο ακροφύσιο του φίλτρου ώστε να "σπάει" τη ροή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smokie 16 Σεπτεμβρίου 2013 Author #14 Share 16 Σεπτεμβρίου 2013 Μια χαρά είναι. Πάρε και siporax mini, βγάλε το πλαστικό δοχείο που έχει με άνθρακα, κοψε λίγο το σφουγγάρι και είσαι ωραίος. Των 35 γρ είναι αρκετό ή θα πρέπει να πάω σε περισσότερα γρ ? Θα ταιριάζει στο φίλτρο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smokie 16 Σεπτεμβρίου 2013 Author #15 Share 16 Σεπτεμβρίου 2013 Μπορείς επίσης να βάλεις ένα spray bar στο ακροφύσιο του φίλτρου ώστε να "σπάει" τη ροή. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο ή όλα κάνουν ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 16 Σεπτεμβρίου 2013 #16 Share 16 Σεπτεμβρίου 2013 Όσο siporax mini χωράει θα πάρεις. Το είχα το συγκεκριμένο φίλτρο άλλα δεν θυμάμαι την ποσότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 16 Σεπτεμβρίου 2013 #17 Share 16 Σεπτεμβρίου 2013 Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο ή όλα κάνουν ? Δεν ξέρω, εγώ όταν πήγα να πάρω spray bar έτυχε να έχουν το φίλτρο μου και έτσι το δοκιμάσαμε επιτόπου, αν πας σε κατάστημα πάρε και το φίλτρο μαζί σου και δοκίμασέ το, εκτός και αν κάνω λάθος και είναι όλα ίδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 17 Σεπτεμβρίου 2013 #18 Share 17 Σεπτεμβρίου 2013 Όσο siporax mini χωράει θα πάρεις. Το είχα το συγκεκριμένο φίλτρο άλλα δεν θυμάμαι την ποσότητα. Στα petshops το siporax mini ειναι σε δυχτακια μικρα , ουτε εγω θυμαμαι γρ , αλλα σε δυο sera fil 120 που ειχα σε λειτουργια , ειχα βαλει απο ενα δυχτακι σε καθε θαλαμο . Ειναι αποτελεσματικο σε συνδυασμο με το Microbe-lift GFCI ( GEL FILTER CARTRIDGE INOCULANT ) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
k@teRin@ 29 Αυγούστου 2014 #19 Share 29 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα ειμαι αρχαρια με το χόμπι μιας και τωρα ξεκινάω να μαθαίνω για τα ενυδρεια!! Θελω βοήθεια!! Εχω αγοράσει ενα ενυδρειο περιπου 60 λίτρα και δεν ξερω καθολου να το στήσω..μπορείτε να βοηθήσετε; Σκεφτομαι να βαλω άμμο και διαφορα φυτά..μηπως ομως μπορείτε να μου πείτε διάφορες λύσεις ώστε να μπορω να αλλάζω ευκολα το νερο αλλα και να ειναι κατάλληλες οι συνθήκες για το καινουριο μου ψάρι;; (Μονομάχοι) ευχαριστω εκ των προτέρων!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 29 Αυγούστου 2014 #20 Share 29 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα ειμαι αρχαρια με το χόμπι μιας και τωρα ξεκινάω να μαθαίνω για τα ενυδρεια!! Θελω βοήθεια!! Εχω αγοράσει ενα ενυδρειο περιπου 60 λίτρα και δεν ξερω καθολου να το στήσω..μπορείτε να βοηθήσετε; Σκεφτομαι να βαλω άμμο και διαφορα φυτά..μηπως ομως μπορείτε να μου πείτε διάφορες λύσεις ώστε να μπορω να αλλάζω ευκολα το νερο αλλα και να ειναι κατάλληλες οι συνθήκες για το καινουριο μου ψάρι;; (Μονομάχοι) ευχαριστω εκ των προτέρων!!!! Καλησπέρα και καλώς ήρθες! Εδώ θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ή δεν είσαι σίγουρη, εννοείται πως μας ρωτάς. Για να αλλάζεις εύκολα το νερό χρειάζεσαι: ένα δοχείο στο οποίο θα προετοιμάζεις το νερό της αλλαγής για να έχει την ίδια θερμοκρασία με αυτό του ενυδρείου και τις ίδιες παραμέτρους, ph και σκληρότητα. (για αυτό θα χρειαστείς και τεστάκια) ένα θερμαντήρα (βασικά το χειμώνα, τώρα το καλοκαίρι δε χρειάζεται) κι ένα θερμόμετρο μία αντλία κι ένα λάστιχο θα κάνουν το "βάλε- βγάλε" για σένα. Εδώ, στο προφίλ του μονομάχου λέει ποιες είναι οι ιδανικές συνθήκες. Θα βάλεις θηλυκούς μονομάχους, όχι αρσενικούς, σωστά; Οι αρσενικοί δεν κάνει να μπαίνουν μαζί γιατί θα πλακωθούνε στο ξύλο κυριολεκτικά και μπορεί ακόμα και να σου πεθάνουν. Γι'αυτό τους λένε μονομάχους... Γενικά προτού αγοράσεις ή κάνεις κάτι ρώτα κι εδώ για να αποφύγεις τυχόν λάθη. Καλή αρχή σου εύχομαι! Υ.Γ. Αν έχεις απορίες άνοιξε ένα νέο, δικό σου θέμα, στην κατηγορία "Γλυκού νερού" για να συζητήσουμε εκεί ό,τι θες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος