giokarakannas 15 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 παιδια εγω εχω αμμο για υποστρωμα μεσα σε στρωμενο ενυδρειο 330 λιτρων που τρεχει πανω απο ενα χρονο. αποφασισα να πουλησω τις κιχλιδες που ειχα που παρεπιτοντως με τον καιρο ανακατευαν την αμμο. θα φτιαξω ενα κοινωνικο ενυδρειο με ζωοτοκα. αποφασισα να το κανω και φυτεμενο και πριν μια ευδομαδα ισωσα την αμμο ωστε σε ολο το μηκος της να ειναι 5 εκατοστα υψος. μεσα σ αυτο θα βαλω μεσα στην αλλη ευδομαδα διαφορα ευκολα φυτα οπως ανουμπιες, βαλινσεριες, java fern, sessiflora, διαφορα ειδη bacoba χαμηλων απαιτησεων κ.α. με το φωτισμο μου ειμαι οκ. εκτος απο το υγρο λιπασμα και το υγρο co2 που θα συμπληρωνω καθε τοσο μου προτεινεται να βαλω ταμπλετες βυθου μεσα στην αμμο; καθε ποσο θα πρεπει να τις βαζω; και φανταζομαι θα πρεπει να λιωνουν και τελειως ετσι; υπαρχει καποια εταιρεια αξιοπηστη να μου προτεινεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 15 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 με τα φυτα που σκεφτεσαι,οι ταμπλετες ειναι ας πουμε υπερβολη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 15 Σεπτεμβρίου 2013 #3 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 Οταν λες υγρό CO2 εννοείς το excel; Αν ναι, οι Βαλισνέριες δε θα επιβιώσουν, θα λιώνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giokarakannas 15 Σεπτεμβρίου 2013 Author #4 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 Οταν λες υγρό CO2 εννοείς το excel; Αν ναι, οι Βαλισνέριες δε θα επιβιώσουν, θα λιώνουν. με diy co2 δεν θα υπαρχει προβλημα με τις βαλισνεριες;; η αμμος ως υποστρωμα θα μου δημιουργησει προβλημα; καπου διαβασα οτι υπαρχει περιπτωση να πετρωσει σε ορισμενα σημεια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 15 Σεπτεμβρίου 2013 #5 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 με diy co2 δεν θα υπαρχει προβλημα με τις βαλισνεριες;; η αμμος ως υποστρωμα θα μου δημιουργησει προβλημα; καπου διαβασα οτι υπαρχει περιπτωση να πετρωσει σε ορισμενα σημεια.. Το DIY CO2 για ενυδρειο 330 λίτρω δεν ενδείκνυται. Τίποτα δε θα σου κάνει γιατί είναι για λιγότερα λίτρα. Οχι πάντως, δε πειράζει τις βαλισνέριες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giokarakannas 15 Σεπτεμβρίου 2013 Author #6 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 Το DIY CO2 για ενυδρειο 330 λίτρω δεν ενδείκνυται. Τίποτα δε θα σου κάνει γιατί είναι για λιγότερα λίτρα. Οχι πάντως, δε πειράζει τις βαλισνέριες. με τα φυτα που θελω να βαλω δεν χρειαζεται να χρησιμοποιησω CO2 ουτως η αλλιως ετσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 15 Σεπτεμβρίου 2013 #7 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 με τα φυτα που θελω να βαλω δεν χρειαζεται να χρησιμοποιησω CO2 ουτως η αλλιως ετσι; Έτσι. Εύκολα φυτά, χαμηλών απαιτήσεων. Τι φωτισμό έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giokarakannas 15 Σεπτεμβρίου 2013 Author #8 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 108 watt συνολο, την arcadia plant pro και original tropical Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 15 Σεπτεμβρίου 2013 #9 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 Λίγο φωτισμό έχεις. Γιατί δε βάζεις καμια λάμπα ακόμα; Αν δεν έχει θέση για άλλη λάμπα στο καπάκι, κάνε μια προσθήκη DIY. Τα φυτά που έχεις είναι εύκολα αλλά όλα θέλουν τον φωτισμό τους, άλλα περισσότερο αλλα λιγότερο. Τ'ωρα βρίσκεσαι στα 0,3w/l περίπου. Θα σου πρότεινα να πάς στα 0,5w/l. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giokarakannas 15 Σεπτεμβρίου 2013 Author #10 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δυστυχως δεν υπαρχει αλλος χωρος Θα εχω μεγαλο προβλημα με τον φως;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 15 Σεπτεμβρίου 2013 #11 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 πολυ μεγαλο προβλημα με αυτα τα φυτα,οχι.ισως απλως δεν δεις φοβερη αναπτυξη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 15 Σεπτεμβρίου 2013 #12 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 πολυ μεγαλο προβλημα με αυτα τα φυτα,οχι.ισως απλως δεν δεις φοβερη αναπτυξη...+1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Σεπτεμβρίου 2013 #13 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 Οπως τα ειπαν και τα παιδια πιο πανω για το φωτισμο..Επισης οι ανουμπιες και το μικροσορουμ δεν φυτευονται αλλα δενονται σε πετρα η ξυλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 16 Σεπτεμβρίου 2013 #14 Share 16 Σεπτεμβρίου 2013 Αν δεν είσαι κανένας μισμίζης που θέλει τέλεια φυτά τότε ούτε λάμπες,ούτε ταμπλέτες, ούτε CO2 χρειάζεσαι, μόνο λίγο λίπασμα στο νερό που και που και είσαι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος