Jump to content

Καλως Σας Βρηκα

molly

Recommended Posts

γεια σας και καλως σας βρηκα, ειμαι η Μόλλυ, 35 χρονων, και εχω μια κορουλα. Ειχαμε την γυαλα με τα γκαπυ εφτα χρονια τωρα, τους μονομαχους μισο χρονο και το κοι 10 χρονια το αλλαζουμε καθε τρεις μηνες, πριν απο μια μερα η κορουλα μου μου ζητησε χρυσοψαρο και δεν της χαλασα χατιρη, εχουμε 5 υγιεστατα μεγαλα τωρα. ολες οι γυαλες εχουν φωσφωρουχο χαλικι και ριχνουμε 5 νιφαδες σε καθε ψαρι την μερα και η μικρη καμια φορα κιμα. Ευχομαι να περασουμε καλα

Καλώς ήρθες! :)

Καλως ηρθες!!

Οι γυαλες (μικρες αποτι καταλαβα) δεν ειναι καταλληλες για κανενα ζωντανο

γιαυτο πρεπει να αγορασεις ενα μεγαλητερο και για τα 5 χρυσοψαρα

Καλώς ήρθες, Μόλλυ! :)

Όλα τα ψαράκια τα έχετε σε γυάλες;

Καλως ηρθες!

Καλώς μας ήρθες, αλλά απότι βλέπω 5 χρυσόψαρα σε γυάλα, γυάλα με χρυσόψαρα= πρόβλημα.

γεια σας και καλως σας βρηκα, ειμαι η Μόλλυ, 35 χρονων, και εχω μια κορουλα. Ειχαμε την γυαλα με τα γκαπυ εφτα χρονια τωρα, τους μονομαχους μισο χρονο και το κοι 10 χρονια το αλλαζουμε καθε τρεις μηνες, πριν απο μια μερα η κορουλα μου μου ζητησε χρυσοψαρο και δεν της χαλασα χατιρη, εχουμε 5 υγιεστατα μεγαλα τωρα. ολες οι γυαλες εχουν φωσφωρουχο χαλικι και ριχνουμε 5 νιφαδες σε καθε ψαρι την μερα και η μικρη καμια φορα κιμα. Ευχομαι να περασουμε καλα

Καλως ηρθες.

Το εννοεις με το παραπανω?

Καλωσ ηρθες!!!!!!!!

ευχαριστω πολυ

ολα τα ψαρια ειναι σε γυαλες, εχω μανια με τις γυαλες, και το κοι εννοω οτι πεθαινει δεν ξερω γιατι και αλλαζουμε καθε τρεις μηνες.

H διατηρηση ψαριων σε γυαλες ειναι επιεικως απαραδεκτη και περα για περα λανθασμενη , ποσο μαλλον για Koi Μολλυ .

Καλημέρα Μόλλυ!

Δυστυχώς οι γυάλες δεν κάνουν για κανένα ψάρι, όπως προαναφέρθηκε. :(

Ούτε εγώ το ήξερα στην αρχή, είχα 2 χρυσόψαρα σε μία γυάλα. Νόμιζα ότι είναι φυσιολογικό τα ψάρια να ζούνε σε γυάλες, αλλά αυτό δεν ισχύει, τα ψάρια θέλουν ενυδρείο, και τα κόι θέλουν λίμνη, γι'αυτό σου πεθαίνουν, δεν κάνουν ούτε για ενυδρείο, πόσο μάλλον για γυάλα.

Οι λόγοι είναι πολλοί: χρειάζονται χώρο για κολύμβηση, στη γυάλα ο χώρος δε φτάνει, χρειάζεται μεγάλη επιφάνεια για να οξυγονώνεται το νερό, στη γυάλα αυτό δε γίνεται, χρειάζεσαι φίλτρο για να δεσμεύει τις ακαθαρσίες των ψαριών, στις γυάλες δεν μπαίνουν φίλτρα, και το σημαντικότερο από όλα είναι ο χώρος σε μία γυάλα είναι πάρα πολύ μικρός για ένα ψάρι, αυτά παθαίνουν νανισμό και στο τέλος πεθαίνουν. Μπορεί εσύ να τα βλέπεις μικρά και να νομίζεις ότι είναι άνετα, στην πραγματικότητα όμως τα χρυσόψαρα π.χ. χρειάζονται από 30 μέχρι 70 λίτρα το καθένα, ανάλογα με το είδος τους και το μήκος τους. Οπότε καταλαβαίνεις γιατί σου πεθαίνουν τα ψαράκια.

Καλό θα ήταν να πάρεις ένα ενυδρείο και να επιλέξεις ποια ψαράκια θα κρατήσεις, για παράδειγμα τα γκάπυ, τα χρυσόψαρα, τον μονομάχο; Εκτός αν μπορείς να διαθέσεις ένα ενυδρείο για το καθένα. Το κόι για να μην σου πεθάνει ξανά θα πρέπει να το δώσεις πίσω ή να το βάλεις σε λιμνούλα στον κήπο, στο μπαλκόνι ή στο σπίτι.

Εδώ θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες για τα:

Χρυσόψαρα

Γκάπυ

Μονομάχοι

Και αν θέλεις να ρωτήσεις το οτιδήποτε εδώ είμαστε και εμείς. :)

Καλώς ήρθες στην παρέα! Οπώς και τα υπολοιπα παιδία, προτείνω να διαβάσεις τα θέματα που έχουμε για τους αρχάριους. Είναι κρίμα να βλέπει και η κορούλα να χάνονται ψαράκια που ζουν 15 - 20 χρονία.

• Like 1

εχω μπερδευτει

νομιζω ολα ειναι καλα.....τα βλεπω μια χαρα, η κορη μου τα πιανει και ειναι χαρουμενη..θελω να τα κρατησω ολα, ομως ο αντρας μου μου προτεινει ενα ενυδρειο για τα χρυσοψαρα που ειναι τα αγαπημενα της μικρης, εχω 5 χρυσοψαρα, ποσα λιτρα πρεπει να βαλω; 30;

Δυστοιχος οι γυαλες ειναι οτι χειροτερο μπορεις να προσφερεις σε ενα ψαρι,ποσο μαλλον το κοι που θελει λιμνη..Τα ψαρια δεν τα πιανουμε..

Να ξερεις οτι το καθε χρυσοψαρο θελει τουλαχιστον 30 λιτρα νερο,οπωτε υπολογισε..

Καλυτερα να ανοιξεις ομως ενα θεμα για τα χρυσοψαρα στην κατηγορια του κρυου νερου γιατι εδω το θεμα κλειδωνει μετα απο μερικες μερες.

• Like 1

αν θελεις οποσδηποτε να κρατησεις και τα 5,οχι 30 λιτρα αλλα 330 λιτρα....

τα χρυσοψαρα εκτος του οτι επιβαρυνουν πολυ το νερο με αποβλητα,χρειαζονται αρκετα λιτρα το καθενα για κολυμπι αλλα και επειδη μεγαλωνουν αρκετα και σχετικα συντομα.επισης η φιλτρανση του ενυδρειου ειναι πολυ σημαντικη και χρειαζονται δυνατο σχετικα φιλτρο.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...