Jump to content

Ερώτηση Για Στρώσιμο Ενυδρείου Με Τροφή

Recommended Posts

Μετά την ανάγνωση του άρθρου Στρώσιμο με τροφή έχω μία απορία, αυτά που λέει ισχύουν και για φυτεμένα ενυδρεία?

Και αν ναι σε τι θερμοκρασία πρέπει να δουλέψει ο θερμοστάτης για γρηγορότερο αποτέλεσμα χωρίς κίνδυνο για τα φυτά?

Για ποιο λογο να μπεις σε αυτη την διαδικασια με την τροφη ; Υπαρχουν αλλοι καλυτεροι τροποι στρωσιματος .

Υπαρχει και το Safe start της Tetra που σου επιτρεπει εισοδο ψαριων μετα απο 24 ωρες , αλλα προσωπικα θα ακολουθησω ( στο νεο μου ενυδρειο ) την παλια παραδοσιακη μεθοδο στρωσιματος . Δεν εχω λογο και δεν βιαζομαι .

Κι εγώ θα σου πρότεινα μπόλι φίλε μου. Θα βρεις ενα ενυδρειο που να ειναι υγιές, να δουλεύει πολυ καιρο και είσαι ok. Αν δεν έχεις κάποιο γνωστό να σου δώσει, βάλε μια αγγελία στο φόρουμ και σίγουρα θα βρεθούν κάποια μέλη να σε εξυπηρετήσουν (ανάλογα βέβαια την περιοχή στην οποία μένεις). Η μέθοδος της τροφής ειναι ασφαλής και εξίσου καλή και στο παρελθόν την είχα εφαρμόσει κι εγω επειδη δεν είχα βρει μπόλι. Καλη συνέχεια.

Αν αντί για ψάρια στο τελευταίο βήμα ( http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=43686) βάλουμε βακτήρια του εμπορίου είμαστε ένταξη?

Αν αντί για ψάρια στο τελευταίο βήμα ( http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=43686) βάλουμε βακτήρια του εμπορίου είμαστε ένταξη?

Δεν εχεις μαλλον καταλαβει την διαδικασια και τον κυκλο του αζωτου και ειναι πολυ απλος.

Στο τελευταιο βημα βαζουμε ψαρια, γιατι ηδη υπαρχουν βακτηρια (απο το μπολιασμα), τα οποια βακτηρια χρειαζονται "τροφη" (δλδ αμμωνια) που την δημιουργουν τα ψαρια.

Αν βαλεις βακτηρια δεν δινεις "τροφη", αλλα κι αλλα "στοματα" που ζητανε τροφη.

Εναλλακτικα λοιπον, αντι για ψαρια, καιμεχρι να βαλεςι ψαρια μπορεις να βαζεις τροφη σε αποχη στην επιφανεια του νερου (και να την αλλαζεις με φρεσκια οταν φουγκιαζει).

Η ποσοτητα της τροφης πρεπει να ειναι οση (και περισσοτερη), απο την ποσοτητα που χρειαζεται να ταιζεις τα ψαρια που σχεδιαζεις να μπουν για αρχη.

Οι μετρησεις (ΝΗ3 ΝΟ2 ΝΟ3) θα σου δειξουν αν το μπολιασμα (μεταφορα βακτηριων στο νεο φιλτρο) ηταν αρκετο για την ποσοτητα ψαριων που σχεδιαζεις να βαλεις.

Έγινε επεξεργασία - delta66

Μετά την ανάγνωση του άρθρου Στρώσιμο με τροφή έχω μία απορία, αυτά που λέει ισχύουν και για φυτεμένα ενυδρεία?

Και αν ναι σε τι θερμοκρασία πρέπει να δουλέψει ο θερμοστάτης για γρηγορότερο αποτέλεσμα χωρίς κίνδυνο για τα φυτά?

καλό θα είναι να μην υπερβαίνει πάνω από τους 27,5 βαθμούς Κελσίου

σε γενικές γραμμές όχι (εκτός και αν έχεις μέσα μόνο λίγη μοος η κανα δυο μικρές ανούμπιες).

Οχι πως δεν γινεται με φυτα στρωσιμο, απλα καθυστερουν τα φυτα το καθυστερουν

Φυτα δεν θελεις δλδ σε κανενα τροπο στρωσιματος, κατα τη διαρκεια του οποιου δεν υπαρχουν μεσα στο ενυδρειο ψαρια.

Αν υπαρχουν ψαρια, θελεις φυτα, και μαλιστα πολλα και γρηγορης αναπτυξης.

Αλλος ενας λογος που δεν ενδυκνειται να εχεις φυτα κατα το στρωσιμο ειναι και η θερμοκρασια.

Η ιδανικη θερμοκρασια για στρωσιμο ειναι οι 30-32C. (πιο χαμηλα και πιο ψηλα καθυστερει)

Πολυ λιγα φυτα (εως κανενα) δεν θα βγει τελειως αλωβητο απο αυτη τη θερμοκρασια.

Μιας και εν τέλη αποφάσισα ότι μάλλον θα το στρώσω με μπόλι,

Σε ενυδρείο 130lt όπου ο πληθυσμός που θα του βάλω είναι 2 χαρέμια guppies ποσά να βάλω μέσα στην αρχή?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...