mageiras293 14 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 14 Σεπτεμβρίου 2013 σε λιγες μερες βαζω μπρος το θαλασσινο..το ενυδρειο ειναι 230 λιτρα εχω φιλτρο εξωτερικο και προσπαθω να βρω τροπο να βαλω το skimmer στο ντουλάπι δεν εχω σαπ και δεν θελω ναμπω στην διαδικασία υπερχείλισης ...αν βαλω το skimmer στο ντουλαπι(εννοείτε οι σωλήνες μεσα στο ενυδρείο)θα γίνει διαρροή ε??? και κατι ακομη ..βλεπω σε πολλες φοτο σας που εχετε φοντο το μπε σκουρο ή μαυρο..ειχα σε παλιοτερο ενυδρειο(απο την εξω μερια του ενυδρειου) κι εγω και ολο ξεκολουσε μετα απο λιγο καιρο....το εβρεχα κολουσε και μετα παλι τα ιδια...εχετε καποια πρόταση κι γιαυτο ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 14 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 14 Σεπτεμβρίου 2013 σε λιγες μερες βαζω μπρος το θαλασσινο.. το ενυδρειο ειναι 230 λιτρα εχω φιλτρο εξωτερικο και προσπαθω να βρω τροπο να βαλω το skimmer στο ντουλάπι δεν εχω σαπ και δεν θελω ναμπω στην διαδικασία υπερχείλισης ...αν βαλω το skimmer στο ντουλαπι(εννοείτε οι σωλήνες μεσα στο ενυδρείο)θα γίνει διαρροή ε??? Πώς θα το κάνεις αυτό? Τί σκίμμερ έχεις? και κατι ακομη ..βλεπω σε πολλες φοτο σας που εχετε φοντο το μπε σκουρο ή μαυρο..ειχα σε παλιοτερο ενυδρειο(απο την εξω μερια του ενυδρειου) κι εγω και ολο ξεκολουσε μετα απο λιγο καιρο....το εβρεχα κολουσε και μετα παλι τα ιδια...εχετε καποια πρόταση κι γιαυτο Ταινία διπλής όψεος στις 4 γωνίες. Ή βάψιμο η πλάτη με σπρέυ. Ή αφίσα που κολλάει. ευχαριστω Καλή αρχή φίλε μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 14 Σεπτεμβρίου 2013 #3 Share 14 Σεπτεμβρίου 2013 Καλή αρχή και από εμένα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 14 Σεπτεμβρίου 2013 #4 Share 14 Σεπτεμβρίου 2013 Εγω λεω να σκεφτεις για σαμπ. Σου δινει χωρο να τρυπωσεις μεσα θερμοστατες,σκιμερ,φιλτρα,αλγη χαετο, κανεναν ανεπιθυμητο επισκεπτη-ταραξια(ειτε ψαρι ειτε καρκινοειδες) που δεν τον θες στο κυριος ενυδρειο,και αλλα συστηματα οπως δοσομετρικες κλπ. Και ολα αυτα....μεσα σε ενα ντουλαπακι. Κι εγω της αποψης να μην εχω σαμπ ημουν και μετα απο 1 χρονο που εχω το θαλασσινο βλεπω το τι μπορει να κανει καποιος με ενα σαμπ και νιωθω λες και μου εχουν τα χερια δεμενα. - Απο οσο εχω δει υπαρχουν εξωτερικα σκιμμερ που μπορεις να τα βαλεις κατω χωρις να εχεις σαμπ και νομιζω υπαρχουν αρκετες επιλογες (με λιγο ψαξιμο σε μαγαζια κλπ) Καλη αρχη ειτε με σαμπ ειτε χωρις Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 14 Σεπτεμβρίου 2013 #5 Share 14 Σεπτεμβρίου 2013 Θα συμφωνησω με τον φιλο submarine στο εξωτερικο skimmer! Και χωρο δεν θα σου πιασει και εξισου αξιοπιστα ειναι και δεν θα φοβασαι για διαρροη(εκτος αν γινει καποιο ατυχημα,που αυτος ο κινδυνος υπαρχει παντα) Με τον αλλο τροπο θα εχεις σιγουρα διαρροη,ασε που θα ειναι πολυ δυσκολο να ανεβαζεις το νερο που θα κατεβαινει χωρις να "χαλας" τον αφρο μεσα στο skimmer.Μην το σκεφτεσαι καθολου,γενικοτερα δεν υπαρχει τετοιο skimmer. Για πλατη θα σου προτεινα βινυλιο!Προσωπικα μου αρεσει πολυ το μπλε που βγαζει. Ο bababrillios(θοδωρης) κανει θαυματα με αυτο και αισθητικα και πρακτικα! Μπορει να σου πει λεπτομερειες Link to comment Share on other sites More sharing options...
mageiras293 15 Σεπτεμβρίου 2013 Author #6 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 παιδια σας ευχαριστω ολους για τις ευχες σας οπως ειπα ειχα παλιοτερα ενυδρειο 350 λιτρα γλυκου νερου και ειπα να το κανω θαλασσινο αλλα επειδη μετακομισα δεν χορουσε και πηρα ενυδρειο 240λιτρα ειχα αγορασει αυτο το σκιμμερ αλλα για το καινουργιο ενυδρειο ειναι τοσο ψιλο πουδεν χοραει στο ντουλαπι αρα πρεπει να παρω αλλο σκιμμερ ειπαμε με φιλο να εβαζα σαμπ και μια αντλια στο ενυδρειο(να στελνει το νερο κατω) και μια αντλια στο σαμπ(να στελνει το νερο επανω) η αντλία στο ενυδρειο θα ειναι λιγο ψιλα για να μην γινει καποιο ατυχημα και μου φύγει ολο το νερο ωραια ιδεα για το βινύλιο αλλα πως κολλάει στην πλατη και δεν βγαινει...υπαρχουν αυτοκόλλητα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mageiras293 15 Σεπτεμβρίου 2013 Author #7 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 Παναγιώτη τωρα ειδα το σχόλιο σου για την πλατη ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 15 Σεπτεμβρίου 2013 #8 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 αυτό με τις αντλίες μην το κάνεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 15 Σεπτεμβρίου 2013 #9 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 ...Βασικα 1 αντλια χρειαζεσαι στο σαμπ. Θα ρουφαει απο το σαμπ και θα στελνει το νερο στο ενυδρειο. Το νερο στο ενυδρειο θα υπερχειλιζει σε ενα σημειο που θες εσυ και θα καταληγει στο σαμπ. Ετσι οσο νερο μπαινει (απο το σαμπ μεσο αντλιας στο ενυδρειο) τοσο θα βγαινει(μεσο της υπερχειλισης). Το σαμπ θα εχει περιθοριο σε περιπτωση διακοπης ρευματος να γεμισει με νερο απο το ενυδρειο χωρις να σου ξεχειλησει. Η σωληνα και γενικα το συστημα της υπερχειλησης θα ειναι σε τετοιο σημειο στο ενυδρειο που δεν θα σου επιτρεπει μεγαλη ποσοτητα νερου να μπει στο σαμπ σε περιπτωση διακοπης ρευματος. (Θα ειναι αρκετα ψηλα ετσι ωστε να ρουφηξει νερο οταν σταματησει το ρευμα και μολις πεσει η σταθμη 1-2 cm στο ενυδρειο να παρει αερα και να σταματησει.) Σε μπερδεψα με τα παραπανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mageiras293 15 Σεπτεμβρίου 2013 Author #10 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 λιγο μπερδευτηκα θελω να δω πως μια υπερχιλιση (χωρις να κανω τρυπα στο ενυδρειο )θα στελνει το νερο κατω στο σαμπ??? μπορω να βαλω ενα λαστιχο (οπως ενα εξωτερικο φιλτρο)μεσα στο ενυδρειο και να στελνει το νερο κατω.......αλλα σε υψος 3 cm απο την επιφανεια του νερου????και μια αντλια στο σαμπ να το στελνει πανω???αλλα παλι δεν γινεται γιατι δεν ξερουμε ποσο νερο θα ανεβαζει η αντλια και ποσο θα κατεβαινει απο το λαστιχο....δηλαδη μονο η λύση της υπερχείλισης υπαρχει???πρεπει να δω μια υπερχείλιση απο κοντα (οχι τρυπα στο ενυδρειο) βρηκα και ενα τροπο να περναω την μερα.......να σκεφτω μια πατεντα πιο πρακτική και αθόρυβη σε αυτο το προβλημα....(σε εσους με βοηθησαν θα την δωσω τσαμπα lol) Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 15 Σεπτεμβρίου 2013 #11 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 Πουλανε ετοιμες υπερχειλισεις και θα τις δεις απο κοντα πως δουλευουν για να τις καταλαβεις. Δεν χρειαζετε να τρυπησεις καποιο τζαμι. Μην αγχονεσαι δες εδω μια http://www.youtube.com/watch?v=-zVGwdRVHU4 Και αλλη μια http://www.youtube.com/watch?v=fnNbfSefmw4 Για τον ποιο τυπο θα επιλεξεις θα σου πουν οι ποιο εμπειροι καθως εγω δυστηχως δεν εχω σαμπ και δεν χρησιμοποιω υπερχειλιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος