Jump to content

Οικονομικό Βιολογικό Υλικο

Costantinos

Recommended Posts

μπορεί να με βοηθήσει κανείς προτεινοντάς μου κάποιο οικονομικό βιολογικό υλικό για να βάλω μέσα στο resun 200λτ\ω.

τώρα έχει μόνο ένα μαύρο σφουγγάρι.

θα πρέπει να πετάξω το μισό φαντάζομαι.

το υλικό θα μπει στο πάνω η στο κάτω μέρος?

Πέρα από το εξωτερικό, έχω στο ενυδρειο μου και ενα εσωτερικό φιλτρο που του έχω μέσα μονο μακαρόνι αλλα όχι αυτο το mini που έβαλες παραπάνω, το κλασικό siporax. Επειδη ειναι στενός ο κάδος, παίρνει λίγα στον αριθμο. Αν βγάλω αυτα και βάλω τα mini θα ειναι καλύτερα; Επειδη αυτα δεν έχουν τρύπες θα παίρνει περισσότερα μέσα άρα θα έχω και περισσότερη επιφάνεια για τις αποικίες, έτσι δεν ειναι;

στα εσωτερικα καλυτερα ειναι το μινι πιστευω!αυτο εχω και εγω στα δικα μου,απλως λιγο προσοχη στα μπουκωματα γιατι η καλτσα που το εχουν μεσα και το πουλανε φραζει ευκολα!

Στο δικό μου φίλτρο, του Juwel, το μαύρο σφουγγάρι ήταν με άνθρακα και το αφαίρεσα, μήπως κι εδώ το μαύρο σφουγγάρι είναι με άνθρακα; :umm:

οι κινεζοι απλως βαζουν μαυρο σφουγγαρι απο οτι ξερω τιποτα το ιδιατερο απλο σφουγγαρι!

• Like 1

λοιπόν έβαλα όσο μίνι χώραγε αφαιρόντας το μισό σφουγγάρι.

το υπόλοιπο τι το κάνω?

το έβαλα χωρίς κάλτσα. αν το ρίξω με την κάλτσα στο ενυδρείο θα πιάσει βακτήρια για να το βάλω μετά στο επόμενο ενυδρείο?

ναι!

ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

άλλη μια ερώτηση.

υπολογίζω προς το τέλος της εβδομάδας να είναι έτοιμο το άλλο ενυδρείο.

το παλιό θα κλείσει.

πως θα γίνει η μετάβαση ψαριών - φίλτρων?

ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

άλλη μια ερώτηση.

υπολογίζω προς το τέλος της εβδομάδας να είναι έτοιμο το άλλο ενυδρείο.

το παλιό θα κλείσει.

πως θα γίνει η μετάβαση ψαριών - φίλτρων?

Αυτό δεν το κατάλαβα, προφανώς δε γνωρίζω ή δε θυμάμαι την περίπτωσή σου. Τί ακριβώς εννοείς μετάβαση ψαριών και φίλτρων; Τα ψάρια τα μεταφέρουμε με κάποια μέθοδο προσαρμογής. Για το φίλτρο τί εννοείς, έχεις δύο ενυδρεία και θα το βάλεις από το ένα ενυδρείο στο άλλο;

Θα αδειάσεις το παλιό ενυδρείο σε κουβάδες ή όπου αλλού θέλεις θα βγάλεις ψάρια και τα φυτά και θα τα βάλεις για λίγο στους κουβάδες που θα έχεις μαζέψει το νερό, το χαλίκι θα τα μεταφέρεις στο καινούργιο και θα το γεμίσεις με το νερό του παλιού ενυδρείου και θα βάλεις τα ψάρια και τα φυτά, θα εγκαταστήσεις τα φίλτρα και ότι άλλο μηχάνημα έχεις στο καινούργιο θα τα βάλεις σε λειτουργία και τέλος. Απλά τις πρώτες μέρες μην ταΐσεις καθόλου και αν έχεις βακτηρίδια ρίξε!

• Like 1

καλλιρόη ευχαριστώ,

αλλά με κάλυψε ο φίλος.

θα αλλάξω ενυδρείο να πάω σε λίγο μεγαλύτερο

ποιό αναλυτικά.

έχω έναν μονομάχο σε ένα πεντόλιτρο και σήμερα κόλλησα ένα 25 λιτρο.

Οπότε θέλω να κλείσω το πεντόλιτρο και όλα να μεταφερθούν στο μεγαλύτερο. για αυτό λέω μετάβαση

Κι εγώ αρχάρια είμαι και μαθαίνω επίσης! :)

Κάπως έτσι είχα κάνει κι εγώ την μεταφορά του χρυσοψαρούλη μου από τα 25 λίτρα στα 110. ;)

Καλή... μετάβαση για τον μονομαχούλη σου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...