karatasis 11 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 11 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπερα στο φορουμ! Υστερα απο φωτο διαφορων ενυδρειων μελων ειπα να μπω και γω στο χορο του φυτεματος! Θελω να βαλω 1-2 αληθινα φυτα στο ενυδρειο με τα τιγρακια μου αλλα δεν θελω να μπλεξω με λιπασματα υποστρωματα ειδικες λαμπες και τα συναφι......Θελω 2 ευκολα φυτα τα οποια να μην μου βαλουν και αλλη δουλεια στην πλατη εκτος απο το κλαδεμα.....! Απο τα προφιλ των φυτων που κοιτουσα η ανουμπια μαλλον ειναι το φυτο ''μου'' και ενα ειδος γρασιδιου.... εχετε καμια αλλη προταση?? Ολες οι προτασεις δεκτες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 12 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Ποιο είδος γρασιδιού ειναι αυτο που δεν έχει καθόλου απαιτήσεις και δε χρειάζεται μπόλικο φωτισμό και CO2; Το γρασίδι δυστυχώς ειναι πολυ απαιτητικό φίλε μου. Τώρα για αλλα εύκολα φυτα, Valisneria, egeria Densa, microsorum pteropus και θα σου πουν κι αλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 12 Σεπτεμβρίου 2013 #3 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 φίλε μου τουλάχιστον ειδικό φωτισμό για φυτά χρειάζεσαι, είναι το μίνιμουμ για να επιβίωση έστω και για την ανουμπια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 12 Σεπτεμβρίου 2013 Author #4 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Φιλε μου απο φωτισμο εχω μια λαμπα JBL Solar color LT 25 W μηκος 71 ποντους....! Κανειν αυτη η θελει επιπλεον λαμπα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 12 Σεπτεμβρίου 2013 #5 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Έχεις ενυδρείο 40λίτρα όπως γράφεις στο προφίλ σου ή άλλο ενυδρείο, αν ναι τότε την 71cm λάμπα πως την χώρεσες στο ενυδρείο που μάλλον δεν θα εχει μήκος 80cm. Όπως και να έχει αν όντος εχεις λάμπα 25watt σε 40 λίτρα τότε σε καλύπτει να βάλεις ανουμπια και πολλά αλλα είδη μοος και φυτών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
audiodrum 12 Σεπτεμβρίου 2013 #6 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Valisneria και camboba ευκολα φυτα !!!!η τελευταια μεγαλωνει γρηγορα κλαδευεις και ξαναφυτευεις διπλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 12 Σεπτεμβρίου 2013 #7 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Ποιο είδος γρασιδιού ειναι αυτο που δεν έχει καθόλου απαιτήσεις και δε χρειάζεται μπόλικο φωτισμό και CO2; Το γρασίδι δυστυχώς ειναι πολυ απαιτητικό φίλε μου. Τώρα για αλλα εύκολα φυτα, Valisneria, egeria Densa, microsorum pteropus και θα σου πουν κι αλλα.Αυτό το γραδιδακι είναι ευκολο http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=132C βέβαια αμα εχεις φως και co2 γίνεται ακόμα καλυτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Σεπτεμβρίου 2013 #8 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Αυτό το γραδιδακι είναι ευκολο http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=132C βέβαια αμα εχεις φως και co2 γίνεται ακόμα καλυτερο Να ρωτησω κατι?Τα δικα μας τα προφιλ γιατι δεν τα χρησιμοποιητε?Δεν σας κανουν? Έγινε επεξεργασία 12 Σεπτεμβρίου 2013 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 12 Σεπτεμβρίου 2013 #9 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Ε γω προσωπικά δεν τα χρησιμοποιώ γιατί βαριεμαι να τα ψάχνω το σάιτ της tropica το έχω σε σελιδοδεικτη και δεν χρειαζεται να ανοιγοκλεινω συνεχεια Πάντως εαν υπάρχει πρόβλημα παρακαλώ ενημέρωσε με ώστε να μην ανρβαζω πληροφορίες απο το συγκεκριμένο σάιτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Σεπτεμβρίου 2013 #10 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Ε γω προσωπικά δεν τα χρησιμοποιώ γιατί βαριεμαι να τα ψάχνω το σάιτ της tropica το έχω σε σελιδοδεικτη και δεν χρειαζεται να ανοιγοκλεινω συνεχεια Πάντως εαν υπάρχει πρόβλημα παρακαλώ ενημέρωσε με ώστε να μην ανρβαζω πληροφορίες απο το συγκεκριμένο σάιτ Δεν ειναι αυτο αλλα καλο ειναι να χρησιμοποιουμε τα δικα μας προφιλ τα οποια εχουν περισσοτερες πληροφοριες απο της τροπικα και επεισης καποιοι δουλεψαν και εβγαλαν τα ματια τους για να τα φτιαξουν και ειναι κριμα να παει ολη αυτη η δουλεια χαμενη.Σκεψου να τα ειχες φτιαξει εσυ και ολοι να εβαζαν απο την τροπικα,πως θα αισθανοσουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 12 Σεπτεμβρίου 2013 #11 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Θα προσπαθήσω την επόμενη φόρα να ψαξω να βρω απο κει πληροφορίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Σεπτεμβρίου 2013 #12 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν στην λεω ουτε σου βαζω χερι,το κανουν πολλοι αλλωστε αυτο και ειναι πραγματικα πολυ κριμα,να πω οτι δεν τα ειχαμε οκ,αλλα τα δικα μας ειναι κλασεις ανωτερα απο της τροπικα,οκ δεν τα εχουμε τελειωσει ακομα ολα αλλα σιγα σιγα θα βγουν.Τα εχουμε και εμεις χωρισμενα σε κατηγοριες δυσκολα,μετρια και ευκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 12 Σεπτεμβρίου 2013 #13 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Δεν στην λεω ουτε σου βαζω χερι,το κανουν πολλοι αλλωστε αυτο και ειναι πραγματικα πολυ κριμα,να πω οτι δεν τα ειχαμε οκ,αλλα τα δικα μας ειναι κλασεις ανωτερα απο της τροπικα,οκ δεν τα εχουμε τελειωσει ακομα ολα αλλα σιγα σιγα θα βγουν.Τα εχουμε και εμεις χωρισμενα σε κατηγοριες δυσκολα,μετρια και ευκολα.Δε το βλέπω με αυτό το τροπο δεν υπάρχει τέτοιο θέμα Λέω και παλι οτι κοιταω το συγκεκριμένο σάιτ γιατί είναι πολυ καλα δομημένο και πολυ ευκολο στην αναήτηση Έγινε επεξεργασία 12 Σεπτεμβρίου 2013 - dimos Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Σεπτεμβρίου 2013 #14 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δηλαδη τα δικα μας προφιλ ειναι δυσκολα στην αναζητηση? Υπαρχει υποκατηγορια φυτα αλφαβητικα και φυτα αναλογα με τον βαθμο δυσκολιας,τι πιο ευκολο απο αυτο? Ασε που τα δικα μας προφιλ (το ξαναλεω γιατι μαλλον δεν τα εχετε διαβασει ολοι) εχουν περισσοτερες πληροφοριες απο της τροπικα και πολλες απο αυτες ειναι απο εμπειρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 12 Σεπτεμβρίου 2013 #15 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Καμια αντίρρηση την επόμενη φορά θα προσπαθήσω εαν θέλω να απαντήσω σε θέματα φυτών να βάλω απο τα προφίλ του aquazone Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Σεπτεμβρίου 2013 #16 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Καμια αντίρρηση την επόμενη φορά θα προσπαθήσω εαν θέλω να απαντήσω σε θέματα φυτών να βάλω απο τα προφίλ του aquazone Ωραιος!Και να σου πω και κατι τελευταιο,εχουμε φτιαξει ομαδες δημιουργειας που φτιαχνουν διαφορα πραγματα,απο προφιλ ψαριων,φυτων,αρθρα κτλ,αν δεν χρησιμοποιουμε αυτα που εχουν φτιαξει τα παιδια και βαζουμε απο αλλα σαιτ,μετα αυτοι με τι ορεξη θα δουλεψουν αφου θα ξερουν οτι αυτα που φτιαχνουν θα μεινουν στα αζητητα.. Τεσπα,το θεμα ληγει εδω και ξερω οτι καταλαβες τι θελω να πω. Έγινε επεξεργασία 12 Σεπτεμβρίου 2013 - rastafarian 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 12 Σεπτεμβρίου 2013 #17 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Οκ πες οτι έγινε Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Σεπτεμβρίου 2013 #18 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 12 Σεπτεμβρίου 2013 Author #19 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Έχεις ενυδρείο 40λίτρα όπως γράφεις στο προφίλ σου ή άλλο ενυδρείο, αν ναι τότε την 71cm λάμπα πως την χώρεσες στο ενυδρείο που μάλλον δεν θα εχει μήκος 80cm. Όπως και να έχει αν όντος εχεις λάμπα 25watt σε 40 λίτρα τότε σε καλύπτει να βάλεις ανουμπια και πολλά αλλα είδη μοος και φυτών. Εχω 120 λιτρα ενυδρειο....... εχεις δικιο πρεπει να το προσθεσω και αυτο... το 40λιτρο εχει γινει μονομαχοενυδρειο τωρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Σεπτεμβρίου 2013 #20 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Εχω 120 λιτρα ενυδρειο....... εχεις δικιο πρεπει να το προσθεσω και αυτο... το 40λιτρο εχει γινει μονομαχοενυδρειο τωρα! Σε 120 λιτρα τα 25 βατ δεν ειναι τιποτα..εγω θα εβαζα τουλαχιστον αλλη μια λαμπα για να πηγαινα σε ευκολα φυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 13 Σεπτεμβρίου 2013 Author #21 Share 13 Σεπτεμβρίου 2013 Σε 120 λιτρα τα 25 βατ δεν ειναι τιποτα..εγω θα εβαζα τουλαχιστον αλλη μια λαμπα για να πηγαινα σε ευκολα φυτα. Καταλαβα...... οποτε αναβαλεται το σχεδιο τουλαχιστον προσωρινα γτ θελει ολοκληρη διαδικασια να μπει και αλλη λαμπα....Να ρωτησω και κατι ακομα για να μην ανοιγω νεο θεμα......Στα 120 λτρα ποσα ξερα φυλλα καρυδιας να ριχνω μεσα και καθε ποτε?? Ειδα οτι κανουν καλο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος