Jump to content

Γαριδάδικο Ή Μονομαχοενυδρείο (Ακόμα Να Αποφασίσω )

sunsity

Recommended Posts

Γενική κατηγορία ενυδρείου
Για μονομαχοενυδρείο άρχισε και ίσως καταλήξει γαριδάδικο

Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):39*22*32
Συνολικά Λίτρα:25lt καθαρά περίπου 20lt
Sump (λίτρα): -

Οργανισμοί
Φυτά: ''anubia nana'' ,''Microsorum pteropus'' ,''Cryptocoryne beckettii'' ,''Cryptocoryne wendti''
Ψάρια: -
Άλλα είδη: 4 red cherry , και 1 helena snail.

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο: -
Πέτρες: 2 πέτρες λάβας
Ξύλα:-
Άλλα διακοσμητικά :-
Υπόστρωμα:-
Βυθός: 3 περίπου κιλά λευκή άμμος

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1 λευκή 11w 4500k (αν θυμάμαι καλά)
Διάρκεια φωτισμού:10 ώρες

Υποστήριξη οργανισμών
Φίλτρανση: 1 εσωτερικό resun 200λ/ω (με σπασμένο σιποράξ και λίγο σφουγγάρι) και 1 φιλτράκι πάνω στο καπάκι μάρκας ''MICRA'' με 400 λ/ω (με σιποράξ -ενυδρειακό βαμβάκι και σφουγγάρι αλλά με την προοπτική να μπει τύρφη ανα πάσα στιγμή)

Θέρμανση/ Ψύξη: 25w (θα προστεθεί τέλος εβδομάδας) 2 ανεμιστηράκια (6cm για έξοδο και 8 για είσοδο) αυτά υπήρχαν διαθέσιμα στο ντουλάπι
Λίπανση:ελάχιστο plant growth της tropica κάθε εβδομάδα
Παροχή CO2:-
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: σύντομα stc-1000
Διατροφή:ελάχιστη τροφή για γαρίδες της sera

Παράμετροι
pH:8
Γενική σκληρότητα (GH):-
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):-
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):5
Φωσφορικά (PΟ4):-
Μέση Θερμοκρασία (°C):37

Συντήρηση
Αλλαγές νερού:5 lt την εβδομάδα
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: αντιχλώριο
Άλλες ρουτίνες συντήρησης: -

Τρέχει λιγότερο απο 4 μέρες αλλά δεν κρατήθηκα να μήν το κάνω παρουσίαση έστω και ημιτελές.Το στρώσιμο έγινε με μπόλι απο το αλλο μου ενυδρείο .Ο βυθός στρώθηκε με 4 χούφτες άμμο απο ενυδρείο φίλου που τρέχει πάνω απο χρόνο.Τα φυτά είναι κλαδέματα απο το ''μεγάλο'' το ''Microsorum'' θα το βάλω πίσω με τις ρίζες έξω απο την άμμο.Στο θέμα με τα φυτά θέλει ακόμα πολύ δουλειά

Στην αρχή το ξεκίνησα για μονομαχοενυδρείο αλλά μετά το είδα έτσι λευκό-λευκό και μου έκανε ''εντύπωση'' (αφού το ''μεγάλο'' είναι black water) και άρχισα να σκέφτομαι πως θα ταίριαζε το κόκκινο απο τις red cherry ,ακόμα και τώρα είμαι αναποφάσιστος.

Σε περίπτωση που βάλω μονομάχο στο φίλτρο που είναι πάνω στο καπάκι θα βάλω τύρφη και μέσα φύλλα catappa.

Παρατηρήσεις και κράξιμο δεκτά !!!!

Φωτογραφίες:DSC01359_zpsd50ee3bc.jpg

DSC01360_zps761fce17.jpg

Σε αυτά τα λίτρα εγω θα έφτιαχνα εναν υπέροχο κήπο και θα εβαζα πολλές γαρίδες!!!

+111

Το καλητεροοοο

βαλε αλλες 2-3 γαριδουλες

εισαι μια χαρα

ΥΓ αν θες ευκολα φυτα εχω μερικα στειλε

Και εγω για γαριδαδικο θα σου ελεγα αλλα θελει προσοχη με τις ανουμπιες,μη κανεις κανενα αστειο και τις κλαδεψεις μεσα εκει,θα χασεις ολες τις γαριδες σου.

Εγω θα εβαζα και ενα μαυρο φοντο απο πισω.

Το μικροσορουμ βγαλτο απο την αμμο,δεν φυτευεται,δενεται οπως οι ανουμπιες,αν το αφησεις ετσι θα σου σαπισει.

Και εγω για γαριδαδικο θα σου ελεγα αλλα θελει προσοχη με τις ανουμπιες,μη κανεις κανενα αστειο και τις κλαδεψεις μεσα εκει,θα χασεις ολες τις γαριδες σου.

Το μικροσορουμ βγαλτο απο την αμμο,δεν φυτευεται,δενεται οπως οι ανουμπιες,αν το αφησεις ετσι θα σου σαπισει.

Γιατί αυτο με την ανούμπια φίλε;

Η ανουμπια βγαζει ενα ζουμι οταν την κλαδευεις το οποιο ειναι τοξικο!

Φιλε suncity: Γαριδες, γαριδες! :bigemo_harabe_net-180:

Δεν διαβαζετε! :bigemo_harabe_net-55:

Μερικα φυτα εχουν τοξικες ουσιες που ειναι επικινδηνες για τις γαριδες,2 απο τα φυτα αυτα ειναι οι κρυπτοκορινες και οι ανουμπιες,περισσοτερο οι ανουμπιες ομως.

Διαβασε απο εδω και κατω μια κουβεντα γι αυτο.

Δεν διαβαζετε! :bigemo_harabe_net-55:

Μερικα φυτα εχουν τοξικες ουσιες που ειναι επικινδηνες για τις γαριδες,2 απο τα φυτα αυτα ειναι οι κρυπτοκορινες και οι ανουμπιες,περισσοτερο οι ανουμπιες ομως.

Διαβασε απο εδω και κατω μια κουβεντα γι αυτο.

Δεν είχα ποτε γαρίδες γι' αυτο δε το ήξερα. Για τα ψάρια δάσκαλε ξέρω τα πάντα...να....ρώτησέ με κάτι!!! :)

Φούλ για γαριδάδικο με προσθήκη φυτών , θα γίνει κουκλί ! :)

Μυριζει γαριδιλα μεχρι εδω!!Βαλε αρκετη μος και κανα φυτακι ακομα,προτεινω hydrocotyle leucocephala..

Προσεχε τις συνδεσεις με τις κλεμες,ποτε δε μου αρεσαν,ειδικα διπλα στα νερα..θερμοσυστελομενο καλυτερα..

γαρίδα με κλειστά μάτια !!!!!!!

Σε αυτά τα λίτρα εγω θα έφτιαχνα εναν υπέροχο κήπο και θα εβαζα πολλές γαρίδες!!!

Φιλε suncity: Γαριδες, γαριδες! :bigemo_harabe_net-180:

Φούλ για γαριδάδικο με προσθήκη φυτών , θα γίνει κουκλί ! :)

και εγω για γαριδαδικο το βλέπω να δένει ποιο ωραία!

Μυριζει γαριδιλα μεχρι εδω!!

γαρίδα με κλειστά μάτια !!!!!!!

Τελικά με πείσατε !!! Και εγένετο ΓΑΡΙΔΑΔΙΚΟ !!!

+111

Το καλητεροοοο

βαλε αλλες 2-3 γαριδουλες

εισαι μια χαρα

ΥΓ αν θες ευκολα φυτα εχω μερικα στειλε

Σε ευχαριστώ για την προσφορά φιλε paul.asty , ​καλύτερα όμως να τα δόσεις σε καποιον που ξεκινάει ή δεν έχει άλλο ενυδρείο για να παίρνει κλαδέματα εγώ όλο και κάτι θα ''τσιμπάω'' απο το ''μεγάλο'' και πάλι σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την προσφορά αν ποτε χρειαστώ θα σε ''ενοχλήσω''

Σε ευχαριστώ για την πολύ χρήσιμη πληροφορία - συμβουλή ,θα έχω το νού μου με τις ανούμπιες και τις κρυπτοκορίνες ,για το μικροσόρουμ το γράφω και στην παρουσίαση στην αρχή ότι πρέπει να το βγάλω απο την άμμο , αλλά δεν έχω σκεφτει ακόμα πάνω σε τι να το βάλω

Μυριζει γαριδιλα μεχρι εδω!!Βαλε αρκετη μος και κανα φυτακι ακομα,προτεινω hydrocotyle leucocephala..

Προσεχε τις συνδεσεις με τις κλεμες,ποτε δε μου αρεσαν,ειδικα διπλα στα νερα..θερμοσυστελομενο καλυτερα..

Η μός μου ταιριάζει περισσότερο πάνω σε ξύλο αλλά ίσως βάλω πάνω σε πλέγμα -σίτα ενα κομματάκι μπροστά στην αμμο ή πίσω στην πλάτη.

Το φυτό που προτήνεις πολύ καλό φαίνετε θα ψάξω να το βρώ.

12 βόλτ είναι ή τάση εκεί αρα πρόβλημα για εμενα και τα ζωντανά μου δεν θα υπάρχει και νερό να πέσει ,εχω βάλει κλέμες γιατί μόλις πιάσουν τα κρύα θα βγαίνει το καπάκι με τα ανεμιστιράκια και θα βάζω το δικό του , αλλά θα βάλω και ένα πιο ''κομψό'' φισάκι εκεί

Αυτό έλλειπε να μη σε είχαμε πείσει κι όλας!

Χαχαχα!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...