Jump to content

Τροφή Ιχθυοκαλλιέργειας Για Ψάρια Ενυδρείου!

Recommended Posts

Έχω αυτήν την απορία!έχω πάρα πολύ τροφή ιχθυοκαλλιέργειας και από τι ξέρω έχουν πολλά λιπαρά και βοηθούν στην ανάπτυξη του ψαριού!φυσικά μιλάω για ψάρια τα οποία είναι μικρά και φτάνουν 30 εκατοστά και πάνω..!θα μπορούσε κάποιος να την χρησιμοποιήσει για να μεγαλώσουν τα ψάρια του πιο γρήγορα?οι τσιπούρες π.χ από 3-4 εκατοστά σε 1 μήνα γίνονται 25-30...αυτό ισχύει μόνο για αυτά τα ψάρια?

Ευχαριστώ :)

2-3 φορές την εβδομάδα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σε ψάρια που δέχονται τροφή με πολλές πρωτεϊνες.

Δεν ειναι επικίνδυνο κάτι τέτοιο για τα ψάρια που φιλοξενούμε στα ενυδρεια μας; Αν κατάλαβα καλα, ο φίλος αυτο δε ρωτάει;

Ναι και αυτό!μιλάω για ψάρια πού χρειάζονται πρωτείνες!όπως π.χ πιρανχας,και Αμερικανικές κιχλίδες!

Αν δίνεται με μέτρο και σε ψάρια που δέχονται όπως είπα, δεν είναι επικίνδυνο. Έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Στη διατροφή πρέπει να υπάρχει ποικιλία, πολλές τροφές μπορεί να γίνουν επικίνδυνες αν δίνονται συνέχεια και σε ψάρια που δεν τη δέχονται. Βλέπε κατεψυγμένη, σπιρουλίνα κλπ.

βρωμαει υπερβολικα παρα παρα πολυ.....

Πολυ ενδιαφερον θεμα.Σακη και εαν αρεσει αυτη η μηρουδια στα ψαρακια μας? :rolleyes: Μηπως θα επρεπε να το δοκιμασουμε?Ασχετα απο το οικονομικο, μηπως εχουν καλυτερη αναπτυξη τα φροντοζακια μας πχ.?

Το οικομονικο δεν ειναι θεμα,το κιλο η ψαροτροφη εχει περιπου 3-4 ευρω,την αγοραζω για ψαρεμα εγω.:P

Υπαρχουν πολλων ειδων ψαροτροφες με διαφορες γευσεις,οπως γαριδα,σαρδελα κ.α,καποιες ειναι πολυ λαδερες και καποιες οχι τοσο πολυ.Βεβαια δεν ξερω κατα ποσο μπορει να επιβαρυνει το συστημα αν ταισεις με κατι τετοιο.Επισης για να την φτιαξεις θελει και μια διαδηκασια γιατι οταν την αγοραζεις ειναι σε κοκκους η σε μακροστενα στικς.

Το οικομονικο δεν ειναι θεμα,το κιλο η ψαροτροφη εχει περιπου 3-4 ευρω,την αγοραζω για ψαρεμα εγω. :P

Υπαρχουν πολλων ειδων ψαροτροφες με διαφορες γευσεις,οπως γαριδα,σαρδελα κ.α,καποιες ειναι πολυ λαδερες και καποιες οχι τοσο πολυ.Βεβαια δεν ξερω κατα ποσο μπορει να επιβαρυνει το συστημα αν ταισεις με κατι τετοιο.Επισης για να την φτιαξεις θελει και μια διαδηκασια γιατι οταν την αγοραζεις ειναι σε κοκκους η σε μακροστενα στικς.

Καλημερα Κωστη. :)

Τι εννοεις για να την φτιαξεις?Εγω μιλαω για μεγαλα ψαρια,ο

φροντοζας μου καταπινει ολοκληρη γαριδα.

Βρηκα το θεμα πολυ ενδιαφερον ,γιατι δεν το ειχα σκεφτει ποτε,και λεω,οταν ταιζουν επαγγελματιες με εκατομμυρια τζιρο στα ψαρια,και εμεις μπορουμε να τα τρωμε δυχως να παθουμε κατι,μηπως λεω εγω τωρα,ειναι καλυτερες τροφες αυτες?Για την αναπτυξη και υγεια των ψαριων μας?Τωρα αν εχουμε βεβαιομενη θετικη αποψη,θα φροντισουμε και εμεις να εχουμε συστημα ,που να αντεχει τετοιους ριπους.

Εμεις οταν χρησιμοποιουμε την ψαροτροφη για ψαρεμα,της ριχνουμε λιγο νερο και την πλαθουμε για να γινει σαν πλαστελινη ενα πραμα,πιο πολυ το κανουμε ωστε να μπορουμε να την στερεωσουμε και την ριξουμε με το καλαμι.Τωρα αν τα ψαρια ειναι μεγαλα,ισως να μπορεις να την ριξεις και σαν κοκκους η σαν στικς,αναλογα πως θα την αγορασεις.

Για το αν ειναι οκ για τα ψαρια μας,θα μπορουσε καποιος που σπουδαζει ιχθυοκαλλιεργιες να μας πει ακριβως τι παιζει με τις ψαροτροφες.Παντως,πιστευω αν εχουμε ενα καλο συστημα που να σηκωνει ρυπους,δεν θα εχουμε καποιο θεμα με τα ψαρια μας,αυτο χωρις να ειμαι 100% σιγουρος και χωρις να το εχω δοκιμασει ποτε σε ψαρια ενυδρειου.

βασιλη ! την εχω καταβρει τον τελευτεο μηνα με ενα πακο απο μυδια κατεψηγμενα... μουλιαζω 4-5 στο νερο και μετα τα κοβω με ψαλιδακι σε ενα ποτηρι....μετα μπλουμ και χαμος..... 1 σακουλακι ποσο εχει 3-4 ευρο? δεν θυμαμε ακριβος... μετα κλασικα γαριδα μικρη που και που και εχουμε πολυ οικονομικη τροφη και θρεππτικη για της μεγαλες κιχλιδες μας... αλλα η ψαροτροφη οταν λεμε βρομαει..... οπου ακουμπησει δεν φευγη η βρομα...

βασιλη ! την εχω καταβρει τον τελευτεο μηνα με ενα πακο απο μυδια κατεψηγμενα... μουλιαζω 4-5 στο νερο και μετα τα κοβω με ψαλιδακι σε ενα ποτηρι....μετα μπλουμ και χαμος..... 1 σακουλακι ποσο εχει 3-4 ευρο? δεν θυμαμε ακριβος... μετα κλασικα γαριδα μικρη που και που και εχουμε πολυ οικονομικη τροφη και θρεππτικη για της μεγαλες κιχλιδες μας... αλλα η ψαροτροφη οταν λεμε βρομαει..... οπου ακουμπησει δεν φευγη η βρομα...

Αυτη η μυρωδια ειναι που τραβαει τα ψαρια Σακη!:)

Μυριζει σαν ψαριλα και αν πλυθεις καλα με σαπουνι φευγει τελειως,ρωτα εμενα να σου πω που την πιανω με τα χερια μου και την πλαθω και την δολωνω στο ψαρεμα.:P

Εγω ποσους κουβαδες πρεπει να μουλιασω? :P Παντος θα το κανω αυτο που λες.Απλα με βολευουν τα στικς η οι κοκοι,γιατι θα εχουν χρονο οι φροντοζες να προλαβουν να φανε απο τους καρχαριες :D

Αυτη η μυρωδια ειναι που τραβαει τα ψαρια Σακη! :)

Μυριζει σαν ψαριλα και αν πλυθεις καλα με σαπουνι φευγει τελειως,ρωτα εμενα να σου πω που την πιανω με τα χερια μου και την πλαθω και την δολωνω στο ψαρεμα. :P

μωρε και γω ψαρευω γιαυτο σου λεω....

Ψαρεύω χρόνια με τέτοια τροφή λαυράκια!υπάρχουν σε 4 μεγέθη απλά όλοι πουλάνε το πιο μεγάλο...έγω το καλοκαίρι τις βρίσκω όλες :P Υπάρχουν σε:μεγάλα-μεσαία-μικρά-και μέγεθος σαν granulat!αυτό που ξέρω και δεν είναι και σίγουρο είναι ότι αυτά φτιάχνονται από έντερα ψαριών και άλλα τα οποία δεν ξέρω!έχουν και πολλά λιπαρά και για αυτό μεγαλώνουν και τα ψάρια σφαίρα :bigemo_harabe_net-181:

Oι τροφές στις περισσότερες ιχθυοκαλλιέργειες είναι φτιαγμένες για τα αναπτυξιακά στάδια του ψαριού (μετά πάνε στο τηγάνι :P) Σίγουρα είναι πολύ καλές οταν έχουμε μικρά ψάρια, αλλά όταν πλέον τα ψαράκια μας φτάσουν τελικό μέγεθος και μπαίνουν πλέον στο στάδιο της συντήρησης της μάζας τους ίσως η μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών που περιέχουν οι τροφές αυτές να δημιουργήσουν πρόβλημα αν ταϊζονται συχνά. Προσωπική άποψη πἀντα, ο,τι θυμάμαι απο την σχολή :D

Oι τροφές στις περισσότερες ιχθυοκαλλιέργειες είναι φτιαγμένες για τα αναπτυξιακά στάδια του ψαριού (μετά πάνε στο τηγάνι :P) Σίγουρα είναι πολύ καλές οταν έχουμε μικρά ψάρια, αλλά όταν πλέον τα ψαράκια μας φτάσουν τελικό μέγεθος και μπαίνουν πλέον στο στάδιο της συντήρησης της μάζας τους ίσως η μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών που περιέχουν οι τροφές αυτές να δημιουργήσουν πρόβλημα αν ταϊζονται συχνά. Προσωπική άποψη πἀντα, ο,τι θυμάμαι απο την σχολή :D

Αστρα εσυ το σπουδασες κιολας,οποτε θα μπορουσαμε να τις δεινουμε σε ψαρια που τρωνε προτεινες,οταν ειναι μικρα ,μεχρι να φθασουν σε τελικο μεγεθος?

Μερικά μαθήματα έκανα μόνο στην σχολή, δεν μπορεί να συγκριθεί με το να είχαμε έναν επιστήμονα να μας εξηγήσει τί πραγματικά συμβαίνει.

Είναι γενικός κανόνας οτι όλες οι τροφές που προορίζονται για καλλιέργειες, είτε ψαριών, είτε πουλερικών ή άλλων ζώων έχουν φτιαχτεί με βάση έναν βασικό άξονα: την γρήγορη ανάπτυξη του ζώου ώστε να γίνει οσο γίνεται πιο γρήγορα προϊόν για κατανάλωση ( μέσα τα όρια της ασφάλειας πάντα ωστε να μην υπάρχουν αλλιώσεις στον οργανισμό τους ). Είναι λογικό λοιπόν να περιέχουν πρωτεϊνες και λιπίδια που ευνοούν την ανάπτυξη του ψαριού οσο αυτό είναι μικρό, και αυτό είναι καλό, γιατί ξέρουμε και εμείς οι χομπίστες οτι όταν έχουμε γέννες στα ενυδρεία μας πρέπει να ταϊζουμε πολλές φορές και πλούσιες σε πρωτεϊνες τροφές. Γι αυτό πιστεύω οτι οι τροφές ιχθυοκαλλιεργειών είναι μια χαρά οταν τα ψάρια μας είναι μικρά.

Στα ενήλικα ψάρια τώρα είναι άλλο θέμα. Γενικά δεν πρέπει να τα ταϊζουμε πολλές πρωτεϊνες και όχι πολύ συχνά. Οταν τα ψάρια σταματάνε να ανατπύσσονται δεν τις έχουν τοσο πολύ ανάγκη και η έξτρα πρωτεϊνη ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα σε μεγάλες ποσότητες. Αναφέρω το "μεγάλες ποσότητες" γιατί δεν ξέρω τί ποσοστά έχουν μέσα αυτές οι τροφές, οπότε ίσως και να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Ενα ακομα θέμα ειδικά για σας κιχλιδάτε, τους αφρικανούς, είναι οτι τα ψαρια σας έχουν ιδιοτροπίες στο θέμα της διατροφής. Αναφέρομαι στον διαχωρισμό σαρκοφάγων, φυτοφάγων και omnivores. Χωρίς να ξέρουμε τί ακριβώς περιέχει αυτή η τροφή μέσα, καλό θα ήταν να περιοριστεί το τάισμά της στα omnies. βέβαια δεν ξέρω τίποτα για τις Αφρική οπότε ίσως και να πέταξα κοτσάνα :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...